Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ανακοινωθέν Ειδικής Διορθοδόξου Επιτροπής

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΤΩΝ ΠΡΟΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
             Σαμπεζύ, 2 Απριλίου 2015
          

Η Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπή, η συγκροτηθείσα κατόπιν αποφάσεως της Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών τον Μάρτιον του 2014, προκειμένου κατ’ εντολήν αυτής να αναθεωρήση τα συνταχθέντα καί εγκριθέντα κείμενα υπό της Γ’ Προσυνοδικής Διασκέψεως ( Γενεύη 1986) καί προσέτι να επιμεληθή των κειμένων υπό της Β’ Προσυνοδικής ( Γενεύη 1982), ωλοκλήρωσεν εις τρείς συνεχείς συνελευσείς ( 29 Σεπτ. – 4 Οκτ.2014, 16 – 21 Φεβρ. και 29 Μαρτ. -3 Απρ. 2015) εις το εν Σαμπεζύ Γενεύης Ορθοδόξω Κέντρω του Οικουμενικού πατριαρχείου το έργον αυτής. Ούτω τα αναθεωρηθέντα και τα τυχόντα επιμελείας κείμενα είναι έτοιμα δια τα περαιτέρω.
Αι εργασίαι της Επιτροπής διηξήχθησαν εν πνεύματι αδελφικής αγάπης και εποικοδομητικού διαλόγου.
Όλα τα μέλη της Επιτροπής πληροφορούν υπευθύνως ότι όσα εδημοσιεύθησαν περί δήθεν αποδοχής θέσεων αντιθέτων πρός την διδασκαλίαν της Εκκλησίας είναι απολύτως ανακριβή και ανυπόστατα.  

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Μας φλόμωσαν στα παραμύθια τα γνωστά παπαγαλάκια που διαστρέφουν την αλήθεια. Την ανακοίνωση αυτή δεν τόλμησαν να την ανακοινώσουν. Τους αρέσουν οι παραπλανήσεις και οι ίντριγκες.
Εκκλησιαστικός

Ανώνυμος είπε...
Μετά από αυτή την ανακοίνωση τι έχουν να πουν όσοι σπίλωσαν υπολήψεις λευκασμένων θεολόγων στην διακονία της Εκκλησίας με τα άρθρα τους τα γεμάτα φαντασία;
Ανώνυμος είπε...
Δεν μπορεί να έβγαλαν απ το μυαλό τους οι ιστολόγοι τα όσα έγραψαν. Η αναφορά έγινε με διευθύνσεις και ονόματα εδώ και καιρό. Η ολιγόλογη και γενικόλογη διάψευση άργησε χαρακτηριστικά. Οι υποψίες του πιστού λαού παραμένουν.
Ανώνυμος είπε...
Ως πότε οι υποψίες θα καθορίζουν την πορεία μας. Αλλοίμονο σε όσους μένουν σε υποψίες χωρίς αποδείξεις. Αυτοί δεν είναι χριστιανοί αλλά απόγονοι των φαρισαίων. Οι φαρισαίοι μόνο υποψίες είχαν. Και έφτασαν …
Ανώνυμος είπε...
Όσοι γράφουν «ειδήσεις» με διαρροές τις βγάζουν από το νοσηρό μαμουδάκι τους που παντού βλέπουν προδότες και φαντάσματα. Στον χριστιανικό μας κύκλο κυκλοφορούν πολλοί οι οποίοι παίρνουν ληγμένα φάρμακα λόγο της οικονομικής κατάστασης. Μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω τις ασυναρτησίες που γράφουν.
Ανώνυμος είπε...
Κάποιοι "λευκασμένοι θεολόγοι" βαρύνονται με φρικαλέες ετεροδιδασκαλίες που δεν εφείσθησαν ούτε του τριαδικού δόγματος. Ο ιστολόγος για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα πρέπει να δημοσιεύσει τα ρεπορτάζ για τα όσα έλαβαν χώρα στο Σαμπεζύ και κατασκανδάλισαν τους πιστούς καθώς και τις δηλώσεις των μητροπολιτών Πειραιώς και Καλαβρύτων.

 anastasiosk.

Δεν υπάρχουν σχόλια: