Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τι ορίζει η Αγία Εβδόμη Οικουμενική Σύνοδος για την Μικτή Μονή του "αγίου" Σωφρονίου του Έσσεξ; - Κανὼν Κ´: Μὴ διαιτάσθωσαν δὲ ἐν ἑνὶ μοναστηρίῳ μοναχοί, καὶ μονάστριαι· μοιχεία γὰρ μεσολαβεῖ τὴν συνδιαίτησιν....


Κανὼν Κ´

Ἀπὸ τοῦ παρόντος ὁρίζομεν, μὴ γίνεσθαι διπλοῦν μοναστήριον, ὅτι σκάνδαλον καὶ πρόσκομμα τοῖς πολλοῖς γίνεται τοῦτο. Εἰ δέ τινες μετὰ συγγενῶν προαιροῦνται ἀποτάξασθαι, καὶ τῷ μονήρει βίῳ κατακολουθεῖν, τοὺς μὲν ἄνδρας δεῖ ἀπιέναι εἰς ἀνδρῷον μοναστήριον, τὰς δὲ γυναῖκας εἰσιέναι ἐν γυναικείῳ μοναστηρίῳ· ἐπὶ τούτῳ γὰρ εὐαρεστεῖται ὁ Θεός. Τὰ δὲ ὄντα ἕως τοῦ νῦν διπλᾶ κρατείτωσαν, κατὰ τὸν κανόνα τοῦ ἁγίου Πατρὸς ἡμῶν Βασιλείου, καὶ κατὰ τὴν διαταγὴν αὐτοῦ, οὕτω διατυπούσθωσαν· Μὴ διαιτάσθωσαν δὲ ἐν ἑνὶ μοναστηρίῳ μοναχοί, καὶ μονάστριαι· μοιχεία γὰρ μεσολαβεῖ τὴν συνδιαίτησιν. Μὴ ἐχέτῳ μοναχὸς παῤῥησίαν πρὸς μονάστριαν, ἢ μονάστρια πρὸς μοναχόν, ἰδίᾳ προσομιλεῖν· μηδὲ κοιταζέσθω μοναχὸς ἐν γυναικείῳ μοναστηρίῳ· μηδὲ συνεσθιέτω μονάστρια κατὰ μόνας. Καὶ ὅτε τὰ ἀναγκαῖα τοῦ βίου παρὰ τοῦ ἀνδρώου μέρους πρὸς τὰς κανονικὰς ἀποκομίζονται, ἔξωθεν τῆς πύλης ταῦτα λαμβανέτω ἡ ἡγουμένη τοῦ γυναικείου μοναστηρίου, μετὰ γραός τινος μοναστρίας. Εἰ δὲ συμβῇ, συγγενῆ τινὰ ἐθέλειν θεάσασθαι μοναχόν, ἐπὶ παρουσίᾳ τῆς ἡγουμένης, ταύτῃ προσομιλείτω διὰ μικρῶν καὶ βραχέων λόγων, καὶ συντόμως ἐξ αὐτῆς ὑπαναχωρείτω.

κακοδοξη Oρθοδοξη φωνη
http://orthodox-voice.blogspot.co.uk/2014/10/blog-post_557.html

ΣΧΟΛΙΟ: Κάποια στιγμή φιλαράκο τήν κόβουμε τήν παιδική προπόνηση. Εσύ τήν  άφησες καί σού πήρε τόν εγκέφαλο. Πάγια τακτική όλων τών αιρετικών ανά τούς αιώνες νά συκοφαντούν τούς πιστούς καί τούς πνευματικούς τους. Τούς κανόνες σου φιλαράκο βάλτους εκεί πού ξέρεις. Ο ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ή ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ.

Αμέθυστος

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να γράψω κάτι για τον άγιο γέροντα Σωφρόνιο από το βιβλίο του "Οψώμεθα τον Θεόν καθώς εστί" και ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του.

Η "ανατολική εμπειρία" μου,ήτις διήρκεσε επτά έτη, εφάνη εις το πνεύμα μου ως το πλέον φοβερόν έγκλημα κατά της αγάπης του Θεού.
Διακατείχεν εμέ ΦΡΙΚΗ, εκ της συνειδήσεως ότι εγώ, άπιστος και αποστάτης θα παραμείνω δια παντός ανάξιος ΤΟΙΟΥΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Προσηυχόμην ως ΠΑΡΑΦΡΩΝ, μετά κλαυθμού μεγάλου, συντρίβοντος εισέτι και αυτά τα οστά μου.
Κατά την προσευχήν ταύτην, ησθανόμην εντός μου ΠΥΡ ΟΠΕΡ ΚΑΤΕΦΛΕΓΕΝ εν εμοί ΤΟ ΠΑΝ.
ΑΓΝΟΩ ΠΩΣ ΕΠΕΖΗΣΑ.
Ουδέποτε θα δυνηθώ να αποδώσω δια λόγων το ΠΥΡ και την ΑΠΟΓΝΩΣΙΝ, των οποίων έλαβον πείρα.
Συγχρόνως δε και την δύναμιν εκείνην, ήτις εκράτει εμέ εις αδιάλειπτον προσευχην ΑΚΡΑΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙ ΕΤΗ.
Εν εκείνω τω καιρώ, ΟΥΔΕΝ ΚΑΤΕΝΟΟΥΝ.
Νυν δε, δεν ευρίσκω τρόπους να εκφράσω την ευγνωμοσύνην μου εις τον Θεόν μου , τον ΑΓΙΟΝ ΓΛΥΠΤΗΝ δια την κραταιάν Αυτού χείρα.
Ητο βαρύ δι εμέ, έπασχον εφ όλων των επιπέδων της υπάρξεώς μου.
Ισταμαι έκπληκτος ενώπιον Αυτού.
ΜΕΤΕΒΑΛΕ την καταχθόνιον δυσμορφίαν μου εις ΑΛΛΟ ΤΙ.
Επειδή δια της υπερηφανείας εκρημνίσθημεν εις το σκότος το εξώτερον, μόνον δια της ταπεινώσεως,αναβαίνομεν προς τον Υψιστον.Ούτως άρχεται η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ημών της οποίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.Το τέλος είναι η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΙΩΣΙΣ προς τον Χριστόν.Η θέωσις ημών τελείται εν ΑΚΡΑ ΘΕΟΕΙΔΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ.
ΣΠΑΝΙΑΙ ΨΥΧΑΙ κέκτηνται ΕΠΑΡΚΗ ΑΝΔΡΕΙΑΝ, ώστε να εκκλίνουν από της ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΜΑΖΗΣ, εν τω πεπτωκότι τουτω κόσμω.
Ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΗΜΑΣ,ΝΑ ΔΙΕΛΘΩΜΕΝ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟΝ, ίνα φθάσομεν εις νέας εκχύσεις ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ.
Το πνευμα του ανθρώπου φτάνει τότε,εις τα όρια του χρόνου, μεταβαίνει εις άλλες διαστάσεις, άπτεται και ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ.

Συμφώνως προς την Αποκάλυψιν ΕΞΕΛΕΓΗΜΕΝΕΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ, ΠΡΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ.
Ο Πρωτος λόγος Αυτού ήτο "Μετανοείτε".Ευθύς ως ο άνθρωπος αισθανθή μετ΄οδυνηράς πικρίας απέχθειαν δια την ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΝ αυτού ΑΞΙΩΣΙΝ να υπερέχει των άλλων και αποστραφεί το ΣΚΟΤΕΙΤΟΝ τουτο πνεύμα , ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΕΙΣ ΣΦΑΙΡΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΩΣ ΤΟΤΕ.
Το ΕΓΩ δημιουργηθέν "εκ του μηδενός" όταν βυθίζεται ΕΝ ΕΑΥΤΩ παραμένει εν τη ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΙ αυτού.

Προσπιπτων επι πρόσωπον επί του δαπέδου του κελλίου μου, προέφερον την προσευχήν μου...εξηφανίζετο πάσα αίσθησις της στενότητος και το πνευμα μου ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ, ησθάνετο πεπυρωμένο εκ της ελλάμψεως του νοητού Ηλίου ως το σώμα το εκτιθέμενον υπό τον μεσημβρινόν ήλιον.Ακρα ΕΙΡΗΝΗ, επλήρου τότε την ψυχήν μου ήτις επελανθάνετο, πάσης γήινης ανάγκης και αγωνίας.
Πως να εξηγήση τις ότι δια της ελέυσεως εις ημάς του Φωτός του Χριστού, ΑΙ ΟΛΙΓΑΙ ΕΝΤΟΛΑΙ ΑΥΤΟΥ, κεχαραγμέναι ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Μ.Π.

amethystos είπε...

Επειδή είναι ένας Αγιος τής Μετανοίας γι' αυτό καί διαβάλλεται από τούς αιρετικούς παλαιοημερολογίτες. Οπως καί ο Παίσιος. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ.

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ είπε...

http://www.markoseugenikos.gr/index.php?name=o.athanasiomaxos.sofronios

Καιει η αληθεια καιει???????
Δεν ειναι μονο οι του παλαιου που λενε την αληθεια αλλα και μερικοι του νεου.
Η ιστοσελιδα που λεει για τα αισχη της μικτης μονης ανδρογυνου essex
" Ο Αγιος Μαρκος Ο Ευγενικος" ειναι με το νεο αμεθυστε, αλλα αμα εσυ δεν λες την αληθεια και οι λιθοι κεκραξονται.

amethystos είπε...

Υπάρχει νέο βρέ άχρηστε. Αισχρή είναι η μάννα σου , άχρηστε. Δυστυχώς είσαι βλάκας καί δέν υπάρχει άλλη γλώσσα γιά νά μιλήσει κάποιος μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Βρε αδελφέ "Ορθόδοξη Ελλάδα" είναι δυνατόν να τα πιστεύεις αυτά?
Δηλ. ο γέροντας που βίωσε με τέτοια ένταση την ΜΕΤΑΝΟΙΑ, με τόση απόγνωση και φρίκη, με οδύνη πνευματική...που μαθήτευσε στα πόδια του Αγίου Σιλουανού για αρκετά χρόνια πάνω στην θεωρία της "Θεοεγκαταλείψεως" (ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ)...που ζούσε στο Αγιο όρος σε μια σπηλιά που το νερό άγγιζε το στρώμα...που αξιώθηκε να βλέπει συνεχώς το Ακτιστο Φως...
θα πούλαγε μετά "τα πτωτοτόκια" αντί "πινακίου φακής"?
Εχω δει μια φωτογραφία από το μοναστήρι και είναι μερικές ηλικιωμένες μοναχές και κάποιοι μοναχοί, που φυσικά ήταν σε άλλο
χώρο τα κελλιά τους κτλ...
Αυτά μόνο πολύ βρώμικα μυαλά τα φαντάζονται γι αυτό μην τα πιστεύεις.Ετσι συκοφαντούσαν και τον Αγιο Νεκτάριο.
Αυτό το επιτρέπει ο Θεός για να μην πάρει τη δόξα εδώ και να την πάρει όλη στον ουρανό...
Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ αμέθυστε ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ
Οποιος βρίζει χάνει το δίκιο του
Μ.Π.

amethystos είπε...

ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟ ΔΙΚΗΟ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...


> ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΑΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ;
>
>  
>
> ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΗΜΑ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ (ΔΗΘΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ) ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΠΙΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ...  ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ;  ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
>
>  ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ;  "ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ";
>
>  
>
> ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:  ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΑΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ;  ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: "Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ.
>

ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ΓΝΗΣΙΟΣ είπε...

Η πρόσφατη είδηση της Αγιοκατάταξης των πέντε νέων Αγίων της Εκκλησίας μας από την Ιερά Σύνοδο έδωσε χαρά πνευματική στην καρδία μας. ΄Ηλθε πλέον ο καιρός η Σύνοδος των Αρχιερέων μας, αυτή η Σύνοδος που Θεοφιλώς επιθυμεί την ενότητα κατ αρχάς όλων των Ορθοδόξων του Πατρίου Εορτολογίου, που αγωνίζονται αληθινά για την Δόξα της Εκκλησίας και κατόπιν και άλλων αδελφών που πονούν για την Ορθοδοξία μας, να προχωρήσει στην Αγιοκατάταξη σήμερον των πέντε νέων Αγίων και στο μέλλον και άλλων Αγίων και Οσίων της Εκκλησίας μας ξεχασμένων ή και πιθανόν παραγκωνισμένων, λόγω σκοπιμοτήτων, από την κρατούσα Εκκλησία. Οι νέοι Άγιοι , παραδείγματα ασκήσεως και αγώνα πολλακις μέχρις αίματος και οι παρόντες και άλλοι που θα διακηρυχθούν αργότερα είναι οι Μεσίτες, οι προστάτες και οι φύλακες των ευσεβών σ αυτό τον αγώνα ενάντια στις μεθοδίες του κοσμοκράτωρος του παρόντος αιώνος.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα και ο Κυριος να σας χαριζει την ειρηνη της ψυχης σας!
Κατ'αρχην
Εαν τα πατριαρχεια ακολουθουσαν μια Ορθοδοξη γραμμη,να ξερετε πως στα σιγουρα θα ειχαν τις ευλογιες Του Τριαδικου Θεου -μας ,των αγιων,της Υπεραγιας Θεοτοκου και αειπαρθενου Μαριας και ακομη την συμπαρασταση των προκατοχων τους.
Και μονον απο τα κακουργηματα της Ουνιας,δειτε τι κανουν στην Ανατολη που καινε και καταστρεφουν Ορθοδοξους ναους και αφηνουν τον κοσμο χωρις εκκλησιες-και αυτο.........κατ' εντολην του πα;πα....και μονον λοιπον απο αυτο επρεπε να σταματησουν οι διαλογοι ,οι οποιοι γινονται για το θεαθηναι για να ενδωσουμε στην υποταγη στο πρωτειο και φυσικα εαν αυτο συμβει,γκρεμιζεται ολο το σωτηριολογικο εργο της Ορθοδοξιας ....Δεν ξερω εαν βλεπετε τις ερωτοτροπιες των κεφαλων,εγω παντως τις βλεπω...και οπως καθε αμαρτια μεγαλη η μικρη εξαρταται απο την συγκαταβαση...μου θυμιζει κατι τετοιο...δηλαδη αυτο που λεμε οι πιστοι'' συνομιλω με τον διαβολο και με πειθει,αλλα λεω οχι ...λιγο συγκαταβαινω παλι....και λεγω ναι ,αλλα κρυβομαι για να μη με δουν ...παλι φανερωνονται τα εργα μου τα δολερα αλλα δεν αισθανομαι ελευθερα και πρεπει να εχω και την συγκαταβαση και των αλλων....και μενω εκει!
Να ξερετε....αυτη η συνομιλια με την κακουργια.....θα εχει ενδοτισμο.
Για τον πιστο λαο ξερετε τι θα πει θυσια;;;;
Αφηστε στην παντα τον μητροπολιτη,μαζι μιλαμε!
Θυσια για εμας ,θα πει αρση ολων των προδοτικων συμφωνιων και παραλληλως εργασια προς αναστυλωση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ....
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ ΚΑΙ ,οπως ειπε και ο γερων Παισιος εαν θελουν και οι ετεροδοξοι και ετεροθρησκοι να ενσωματωθουν στη Μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια εχει καλως.
Εαν ηθελε ο πα;πας να επιστρεψει,θα μπορουσε να γινει ο μεγαλυτερος αγιος φερνοντας και ολους τους αλλους ,τις παραφυαδες στην πιστη μας....δεν υπαρχει ιχνος προαιρεσης ....δεν το βλεπετε???????
Να επαναλειτουργησουν οι ιεροι Κανονες που καθιερωθηκαν εν αγιω Πνευματι......
Και να δεις την αναγεννηση της Ορθοδοξιας και να χαρεις γιατι αναμεσα μας θα ειναι και θα χαιρεται ολος ο Ουρανος και θα ερθουν και οι Μουσουλμανοι και οι Ινδοι στην πιστη.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Θεμιστοκλής - ας διαβάσουμε τι λέει ο ίδιος- εμένα μου φαίνεται ένας σφόδρα ερωτευμένος άνθρωπος, όταν λέει ότι δεν πρόκειται να αφήσει αυτούς τους ανθρώπους, αυτόν τον τόπο που γνώρισε και που δεν είναι δικός του ότι και να γίνει, ότι θα μείνει εκεί με κάθε κόστος, για πάντα, ότι έχει ενώσει τη μοίρα του με την μοίρα των απολύτως "άλλων" έως θανάτου, είναι σα να ακούω τις εξομολογήσεις ενός ερωτευμένου προς την αγαπημένη του. Αυτό το για ΠΑΝΤΑ των ερωτευμένων....
Από πού προέρχεται τόσος έρωτας;
Και τι είναι τελικά ο έρωτας;

Έτσι οι αναρτήσεις μας, αυτών των ημερών, αν και φαίνονται διαφορετικές, είναι συνάλληλες...
Η προσφορά του π. Θεμιστοκλή δεν είναι μια ηθική συμπεριφορά γι' αυτό και μας σκανδαλίζει τόσο πολύ το παράδειγμά του. Είναι η πέρα από την ηθική απάντηση στο πρόβλημα του ναρκισσισμού, η ταυτότητα "είναι" (πρόσωπο) και "φαίνεσθαι" (αντανάκλαση) σε ένα.
Αυτό το "ένα" δεν μπορεί να λεχθεί ή να περιγραφεί με τους τρόπους που γνωρίζουμε γιατί εντός του περικλείει τον μεγάλο άγνωστο τον Θάνατο και την υπέρβασή του. Είναι το αποφατικό του Χριστιανισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και σήμερα στον νυν αιώνα τον Απατεώνα, οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι
Του ΠΑΤΡΙΟΥ Εορτολογίου,
ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ..ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ...

Και ας μην ανοίξουμε τώρα τα «ΠΑΤΡΙΑ» και αρχίσουμε
και δημοσιεύουμε ιστορίες ΒΙΑΣ εις βάρος τους...

Πηγαίνοντας πίσω στο παρελθόν να θυμηθούμε μια ακόμη φορά:

Σε ολόκληρη Κωνσταντινούπολη περίπου 300.000 κατοίκων
ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΟΙ είχαν ΚΥΡΙΕΥΤΕΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΩΝ
από τους αιμοδιψείς ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, Αρειανούς.

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολογος, ανήκε στη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΤΕ, ΕΔΙΩΚΕΤΟ ΑΓΡΙΩΣ και βρίσκοντας καταφύγιο με ελάχιστους χριστιανούς στο σπίτι της ανεψιάς του, κατάφερε ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ του και την Ομολογία του, ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΕΡΟΜΕΝΟΣ και ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΜΕΝΟΣ από τους Αρειανούς, κατάφερε ΤΑ ΜΥΑΛΑ των Κωσταντινουπολιτών να τα ΦΩΤΙΣΕΙ και απο την ΠΛΑΝΗ της Αίρεσης να τους ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ δια πολλών ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΠΩΝ, σε ΟΔΟΥΣ Αληθείας.

Τα ίδια και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απο ΔΙΩΓΜΟΥΣ κρατικούς, τράβηξε ο Μέγας Αθανάσιος που τον έψαχναν οι Αρειανοί για να τον ΦΟΝΕΥΣΟΥΝ (Ο ΛΥΣΣΑΛΕΟΣ ΦΟΝΟΣ, είναι στο τσεπάκι των Αθέων, και Αντίχριστων Αιρετικών κάθε εποχής...

Την έρμη τη Χριστιανική Αγάπη, την έχουν μόνο ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ και την χρησιμοποιούν την ΚΟΥΦΙΑ αγαπολογία μόνο προς εξαπάτησιν των Αφελών.
Αλλά...δυστυχώς γι αυτούς...ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ, πρακτοράκι μου Μυρμιδόνα...ή με όποιο άλλο φουστανάκι παρουσιάζεσαι...

Στην πράξη οι νεοημερολογίτες Επίσκοποι τι έχουν;
Στην πράξη μόνον ΒΙΑ λεκτική και σωματική προς ΠΑΝΤΑ αντιφρονούντα.

Χαμπάρι δεν έχουν πάρει οι αιρετικοί ΟΛΩΝ των αιώνων, ότι ο Θεός μας εκάλεσε ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...ότι ο Θεός μας επιτρέπει, ΕΦΟΣΟΝ το επιθυμούμε, ακόμη και να πάμε στο γέρο διάολο, από μόνοι μας, και να παίζουμε εκεί στα σαραντάβαθα της Κολάσεως, έως και μπιρίμπα με τα ζερζεβούλια.
;-(

Τα ίδια και χειρότερα τράβηξε από τους «χριστιανούς» παπάδες του καιρού του
ο Μέγας Μάξιμος ο Ομολογητής,
του οποίου οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ Πατριάρχες , σε συμπαιγνία με τον Αιρετικό Αυτοκράτορα, του ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ και του ΕΚΟΨΑΝ την δεξιά χείρα, επειδή του έλεγαν να το...βουλώσει και κείνος ο ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ,
ΔΕΝ ...το βούλωνε! (πήγε γυρεύοντας και αυτός να φάει ανθρωπίνως το κεφαλάκι του!)

Όπως ευφυώς σχολιάζει κάποιος διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, φίλος μας, θα το πω με δικά μου λόγια και ύφος σαλογραιίστικο : το εκκλησιαστικό κατεστημένο, που ασκεί συνήθως ΠΑΓΚΑΚΙΣΤΗ εξουσία, επάνω στις ψυχές των ανθρώπων, ΠΟΤΕ δεν συγχώρησε στον Μέγα Μάξιμο τον Ομολογητή, το...καουμποϋλίκι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του,

Ανώνυμος είπε...


θα πρέπει τα σημεία των καιρών να τα εξετάζεις με περισσότερη προσοχή. Το ζήτημα του ημερολογίου δεν είναι απλά ζήτημα ημερολογίου, είναι ζήτημα εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας, είναι ζήτημα Παναιρέσεως (έτσι τουλάχιστον τον αποκαλούσε ο πολύς Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς). Τόσο η αίρεση της εικονομαχίας, όσο και του Αρειανισμού, στο τέλος τους στόχο είχαν τον αφανισμό της Εκκλησίας μέσω της εκκοσμίκευσης (αυτά δεν είναι δικά μου, τα αναλύουν εμβριθείς θεολόγοι). Το ζήτημα λοιπόν του "ἡμερολογίου" , όπως προτιμάς να το αποκαλείς, δεν είναι τόσο απλό! Εφόσον βέβαια το απλοποιήσεις τόσο, ώστε να το αναγάγεις σε θέμα ημερών , θα είχες πολύ δίκαιο στην αντιμετώπιση που έχεις.
Πολλοί όμως άλλοι, δεν κάνουν αυτές τις υπεραπλουστεύσεις, με αποτέλεσμα την Γ Εμφάνιση να την βλέπουν με άλλο μάτι! Καλό πάντοτε είναι να αποφεύγουμε το να εστιάζουμε στο δένδρο και να χάνουμε το δάσος! Έσεσθε φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως α περιστεραί!
Δεν είναι θέμα στατιστικών εν προκειμένω:Λίγοι το πιστεύουν, οι περισσότεροι αριθμητικά δεν το πιστεύουν, άρα το δίκαιο είναι με τους αριθμητικά περισσότερους (αν ήταν έτσι μάλλον... μουσουλουμάνοι θα έπρεπε να είμεθα μια και οι αριθμοί με το μέρος τους είναι). Ευτυχώς, εις και η Αλήθεια είναι η Εκκλησία του Χριστού.
Διαφωνώντας λοιπόν με την θέση σου, θα σε παρακαλέσω να το ξανασκεφτείς με νηφαλιότητα το θέμα και αν χρειάζεται, με ανάλογο τρόπο να επανέλθεις.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΝΤΡΑΣ είπε...

Πολλοι οικουμενιστες ειναι ομοφυλοφιλλοι και πολλοι ομοφυλοφιλλοι ειναι οικουμενιστες.
Η πνευματικη πορνεια και μοιχεια οδηγει στην ανωμαλη ηθικη διαστροφη.
Επι χριστοδουλου φτιαξανε το "κουσουρι" για να βολεψουν τις μοδιστρες και τις συκιες.
Τα ανωμαλα πνευματικα παρτυ του παγκοσμιου συμβουλιου "εκκλησιων" γεμισαν τρανσεξουαλ και τραβεστι.
Η αντρογυναικια μονη unisex στο essex συνδιαζει και τα δυο.
Εκει κοινωνουσαν αιρετικοι και ορθοδοξοι γιαυτο εχει ανακατεμενους μοναχους και μοναχες.
Που υπαρχει στην Ορθοδοξια τετοια βλασφημια?
Ρεζιλευει την εκκλησια η μικτη μονη εσσεξ.
Στα χρονια του αντιχρηστου λεει η προφητεια θα βγει νομος διαβολικος απο σατανιστες για να παντρευονται μοναχοι με μοναχες. Μηπως αρχιζει το μαγειρεμα απο την μονη του εσσεξ?

Ανώνυμος είπε...

    Λίαν ἐπίκαιρος εἶναι ἡ ἐπιστολὴ τοῦ Μεγάλου καὶ Οὐρανοφάντορος Βασιλείου πρὸς τὸν ἱερομόναχον Γρηγόριον ποὺ ἐσυζοῦσε μὲ συνείσακτον. Παραθέτομεν τὸ κείμενο σὲ μετάφραση, ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς ἑτησίας μνήμης τοῦ Μεγάλου Πατρὸς τῆς Ἐκκλησίας μας, μὲ τὴν θερμὴν παράκλησιν ὅπως ὅλοι οἱ ἀφιερωμένοι εἰς τὸν Θεὸν μοναχοὶ καὶ λαϊκοὶ ἀκολουθήσουν τὰς ὁδηγίας του καὶ παύσουν νὰ σκανδαλίζουν δημοσίως τοὺς πιστούς.
    «Ἀνέγνωσα μέ κάθε μακροθυμίαν τὸ γράμμα σου καὶ ἐθαύμασα, πῶς, ἐνῶ ἠμπορεῖς ν' ἀπολογηθῆς σύντομα καὶ εὔκολα διὰ τῶν πράξεων, δέχεσαι νά ἐπιμένῃς εἰς τὴν ἀξιόμεμπτον διαγωγήν σου καὶ ἐπιχειρεῖς νά θεραπεύσῃς τά ἀνίατα μὲ τὴν πολυλογίαν σου. Οὔτε πρῶτοι οὔτε μόνοι, Γρηγόριε, ἐνομοθετήσαμὲν νά μὴ συνοικοῦν γυναῖκες μέ ἄνδρας. Ἀνάγνωσε τὸν κανόνα τὸν συνταχθέντα ἀπὸ τοὺς ἁγίους πατέρας ἡμῶν εἰς τὴν σύνοδον τῆς Νικαίας, ὁ ὁποῖος ἀπαγορεύει σαφῶς νὰ διατηροῦν οἱ ἄγαμοι συνεισάκτους(Κανὼν Γ’, Α’ τῆς ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου); Ἄλλωστε ἡ ἀξία τῆς ἀγαμίας εἰς τοῦτο ἔγκειται, εἰς τὸ νὰ διαχωρίζωνται οἱ μοναχοὶ ἀπὸ τὴν συναναστροφὴν τῶν γυναικῶν. Ἐάν ὅμως ὁ κατ' ὄνομα μόνον ἐπαγγελλόμενος τὴν ἀρετὴν ἐνεργῇ ὅπως αὐτοὶ ποὺ συνοικοῦν μὲ γυναῖκας, εἶναι φανερὸν ὅτι ἐπιδιώκει τὴν σεμνότητα τῆς παρθενίας μὲ τὰ λόγια, ἐνῷ δὲν ἀπέχει τῆς ἀπρεπείας τῆς ἡδονῆς.
   Τόσον δέ περισσότερον εὔκολα ἔπρεπε νὰ δεχθῆς τὴν ἀξίωσίν μας, ὅσον βεβαιώνεις ὅτι εἶσαι ἐλεύθερος ἀπὸ κάθε σωματικὸν πάθος. Φυσικά οὔτε εἶμαι πεπεισμένος ὅτι αὐτὸς πού ἔφθασε τά ἑβδομήντα του χρόνια συνοικεῖ ἐμπαθῶς μέ γυναῖκα οὔτε ἀπεφασίσαμεν ὅσα ὡρίσαμεν ἀπὸ βεβαιότητα ὅτι συνέβη καμμία ἄτοπος πρᾶξις. Τὰ ὡρίσαμεν διότι ἐδιδάχθημεν ἀπὸ τὸν ἀπόστολον νὰ μὴ θέτωμεν πρόσκομμα ἢ σκάνδαλον εἰς τὸν ἀδελφόν(Πρβλ. Ρωμ. 14,13.). Γνωρίζομεν δὲ ὅτι μία ἐνέργεια ποὺ γίνεται ἀπὸ μερικοὺς ὑγιῶς, εἰς ἄλλους καθίσταται ἀφορμὴ δι' ἁμαρτίαν.
   Διὰ τοῦτο σὲ διετάξαμεν, ἀκολουθοῦντες τὴν ἐντολὴν τῶν ἁγίων πατέρων, νὰ χωρισθῇς ἀπὸ τὴν γυναῖκα. Διατὶ λοιπόν κατηγορεῖς τὸν χωρεπίσκοπον καὶ ἐνθυμεῖσαι παλαιὰν ἔχθραν; Διατὶ δὲ μέμφεσαι καὶ ἡμᾶς ὅτι ἔχομεν εὔκολα τὰ αὐτιά μας εἰς τὸ νὰ δεχθῶμεν διαβολὰς καὶ δὲν μέμφεσαι τὸν ἑαυτὸν σου ποὺ δὲν ἀνέχεται νά ἀπαλλαγῇ τῆς συναναστροφῆς τῆς γυναικός. Ἀπομάκρυνε λοιπόν αὐτὴν ἀπό τὴν οἰκίαν σου καὶ ἐγκατάστησε τὴν εἰς μοναστήριον. Αὐτη νὰ μείνῃ μαζὶ μὲ παρθένους καὶ σύ νὰ ὑπηρετῆσαι ἀπὸ ἄνδρας, διὰ νὰ μὴ βλασφημῆται ἐξ αἰτίας μας τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ (Πρβλ. Ρωμ. 2,24.)

Ανώνυμος είπε...

Ἀπομάκρυνε λοιπόν αὐτὴν ἀπό τὴν οἰκίαν σου καὶ ἐγκατάστησε τὴν εἰς μοναστήριον. Αὐτη νὰ μείνῃ μαζὶ μὲ παρθένους καὶ σύ νὰ ὑπηρετῆσαι ἀπὸ ἄνδρας, διὰ νὰ μὴ βλασφημῆται ἐξ αἰτίας μας τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ (Πρβλ. Ρωμ. 2,24.). Ὅσον καιρὸν ὅμως κάμνεις αὐτά, αἱ μυριάδες αὐτῶν ποὺ γράφεις εἰς τὰς ἐπιστολὰς σου, δὲν θὰ σὲ ὠφελήσουν τίποτε. θ’ ἀποθάνης ἀργός καὶ θὰ δώσῃς λόγον εἰς τὸν Κύριον διὰ τὴν ἀργίαν σου. Ἐὰν δε τολμήσεις νὰ διατήρησῃς τὴν ἱερωσύνην, χωρὶς νὰ διορθώσῃης τὸν ἑαυτὸν σου, θὰ εἶσαι ἀνάθεμα δι' ὅλον τὸν λαὸν καὶ ὅσοι σὲ ἀναγνωρίζουν θὰ ἀφορισθοῦν ἀπὸ ὅλην τὴν Ἐκκλησίαν.

(Ἐπιστολὴ ὑπ’ἀριθμ. 55 πρὸς Γρηγόριον PG30, 812828. Μετάφρασις ὑπὸ Π.Κ. Χρήστου, Ε.Π.Ε., Πατερικαὶ Ἐκδόσεις «Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς», Βασίλειος ὁ Μέγας, τόμος 3, Θεσσαλονίκη 1973, σσ. 301305).

    Σαφής, σαφέστατος ὁ μέγας φωστὴρ τῆς Καισαρείας εἰς τὸ ζήτημα τῶν συνεισάκτων. Καὶ ἐρωτᾶται εὐθέως ἐπ’ αὐτοῦ ὁ Ὁμότιμος Καθηγητὴς τοῦ Α.Π.Θ. κ. Γ. Μαντζαρίδης: Ἀποδέχεται τὰς ἀπόψεις αὐτὰς τοῦ μεγάλου Βασιλείου; Ἐὰν ναὶ, διὰ ποῖον λόγον τότε ἔχει θέσει σκοπὸν εἰς τὴν ζωὴν του νὰ προβάλλῃ προκλητικώτατα καὶ νὰ ἐξισώνῃ τὸν γ. Σωφρόνιον τοῦ Essex (ὁ ὁποῖος ἵδρυσεν μεικτὴν μονὴν ὅπου συζοῦν μοναχοὶ καὶ μοναχαὶ) μὲ τὸν ἅγιον Γρηγόριον τὸν Παλαμᾶν; Διὰ ποῖον λόγον ἀνέλαβεν ἐργολαβικῶς μὲ τὴν πλουσίαν ὑποστήριξιν τῆς σκανδαλοποιοῦ μονῆς τοῦ Βατοπαιδίου καὶ ὁρισμένων ἄλλων μονῶν καὶ μητροπολιτῶν, τὸ ἔργον τῆς ἁγιοποιήσεως τοῦ δεινοῦ παραβάτου τῶν Ἱερῶν Κανόνων γ. Σωφρονίου Σαχάρωφ; Ἔχει μελετήσει τὸ βιβλίον τοῦ παπικοῦ ἁγίου Ίωάννου τοῦ Σταυροῦ Σκοτεινὴ νύχτα τῆς ψυχῆς διὰ νὰ ἴδῃ τὰς τραγικὰς ὄντως ὁμοιότητας μὲ τὸ βιβλίον τοῦ π. Σαχάρωφ «Ὀψόμεθα τὸν Θεὸν καθὼς ἐστὶ» (www.markoseugenikos.gr); Εἰς τὴν ἰστοσελίδα μας εὑρίσκονται ἱκανὰ στοιχεῖα, τὰ ὁποῖα ἀποδεικνύουν εἰς τοὺς καλοπροαίρετους, ὅτι ὁ γ. Σωφρόνιος Σαχάρωφ ἦτο ἄγευστος τῆς Ὀρθοδόξου Θεολογίας καὶ γνώστης καὶ θαυμαστὴς τῆς παπικῆς θεολογίας τοῦ Θωμᾶ τοῦ Ἀκινάτου, μέσῳ τοῦ Ἰωάννου τοῦ Σταυροῦ, τὴν ὁποίαν προσεπάθησεν, δυστυχῶς δι’ αὐτὸν ἀνεπιτυχῶς νὰ ὀρθοδοξοποιήσῃ.
    Καλοῦνται ὅλοι οἱ προβάλλοντες τὸν γ. Σαχάρωφ ὡς νέον Παλαμᾶν νὰ μελετήσουν σοβαρῶς τὰ ἔργα του καὶ νὰ ὑποδείξουν εἰς τοὺς πιστοὺς τὸ ἀμέτρητον πλῆθος τῶν κακοδοξιῶν του.
    Ὁ ἑορταζόμενος σήμερον μέγας Βασίλειος ἀλλὰ καὶ ὅλοι οἱ μεγάλοι πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας καὶ βεβαίως Οἰκουμενικαὶ καὶ Τοπικαὶ Σύνοδοι ἀπηγόρευσαν διὰ παντὸς τὴν συνοίκησιν ἀφιερωμένην ἀνδρῶν μὲ γυναῖκας καὶ δὴ μοναχὰς.

amethystos είπε...

Ορίστε λοιπόν σάς άφησα νά μιλήσετε. Καί τί λέτε; Γκρινιάζετε, απειλείτε,κατηγορείτε, κατακρίνετε. Σάν νά είμαστε σέ καφενείο τής επαρχίας. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΩΘΟΓΥΡΙΖΕΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΡΓΟΛΟΓΙΑ. Ψάχνετε τούς θησαυρούς τών Πατέρων γιά νά βρείτε επιχειρήματα πού θά σάς δικαιώσουν. Ξεσηκώνετε χωρία από τίς Γραφές πού δέν διαβάζονται ποτέ στήν Θ. Λειτουργία.Ασχολείστε μέ τά επουσιώδη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΤΕ;; Μερικοί ανάμεσά σας είναι δυναμικοί αλλά δέν μπορούν νά ωφελήσουν τήν Ελληνική εκκλησία μέ τόν δυναμισμό τους. Καί έμεινε η εκκλησία στά χέρια τών επισκόπων. Τόσα χρόνια χωρισμένοι από τούς υπόλοιπους δέν έχετε νά δείξετε κανέναν απολύτως καρπό. Ούτε στίς απειλές καί τίς κατάρες δέν είστε δημιουργικοί. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ ΒΑΡΕΤΟΙ. ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στην Παλαιά Διαθήκη είχε δοθεί η εντολή "οφθαλμόν αντί οφθαλμού..."
Γιατί? Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο εντολή εκδίκησης? ή μήπως το επίπεδο της ανθρωπότητας δεν μπορούσε να αντέξει και να διαχειριστεί "το περισσότερο"...κάτι που έγινε μετά από χιλιάδες χρόνια με την εντολή της αγάπης και της συγχώρησης?
Το ίδιο ισχύει και γι αυτό που λέτε.Οι κανόνες λένε να είναι τα μοναστήρια αμιγώς γυναικεία ή ανδρικά και είναι σωστό...Υπάρχει όμως και το "περισσότερο", που είναι μια κατάσταση "αγγελικού βίου", υπέρβασης παθών, "υπερβασης" κανόνων που δόθηκαν για περιφρούρηση..μπορεί λοιπόν να συμβεί κατ΄εξαίρεση κι αυτό..και να "παράγει" και μεγαλύτερη αγιότητα...
"αστηρ αστέρος διαφέρει κατά την δόξαν" και..
"ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΕΚΕΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΝΟΜΟΣ"
Σχετικά με τις κακοδοξίες θα ήθελα να αναφέρετε συγκεκριμένα, ποιές είναι...
Να σας πω όμως κάτι...έχετε στο μυαλό σας την "ιδανική εικόνα" ως ένα ρομπότ που τηρεί κανόνες.
Οι κανόνες δόθηκαν από Άγιους ανθρώπους για την προστασία μας και την οριοθέτηση της ζωής μας μέσα στα πλαίσια του αγιασμού και της μεταμόρφωσης που επιτελεί ο Κύριος...Χωρίς αυτόν τον ΑΓΙΑΣΜΟ, μένει ένας σκέτος ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ που λέει "ουκ ειμί ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων"...
Γίνεσαι όπως τον ιερέα της παραβολής του καλού Σαμαρείτη, που ενώ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ (δεν ανέβαινε) από την Ιερουσαλήμ (κατάσταση αγιότητας) προς την Ιεριχώ(κατάσταση πτώσης) επειδή σ΄αυτόν δεν επιτέθηκαν οι ληστές(δαίμονες) κατά παραχώρηση Θεού όπως έγινε με τον πρώτο,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΩΣΑΪΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, νομίζει ότι βαδίζει καλά όμως, ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ...
Ο πρώτος όμως έστω και μέσω της φρικτής του κατάστασης (ημιθανής από τα χτυπήματα των ληστών) δέχεται πρώτα το έλαιον(παρηγοριά) και μετά τον οίνον (έλεγχος και διόρθωση) από τον καλό Σαμαρείτη (Κύριος) και επιτυγχάνει ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ... και αντί να πάει στην Ιεριχώ που ήταν ο προορισμός του (απώλεια), καταλήγει στο Πανδοχείο (εκκλησία) όπου και ΣΩΖΕΤΑΙ.
Εχετε την εντύπωση ότι η συκοφαντία και η κατάκριση και μάλιστα τέτοιων ανθρώπων όπως ο γερ. Σωφρόνιος (ο οποίος τα βράδυα επικοινωνούσε "δια πνεύματος" και συνομιλούσε με τον γερ. Πορφύριο)...μπορούν να "επιτρέψουν" στο Αγιο Πνεύμα να κατέλθει σ΄έναν άνθρωπο και να τον αγιάσει?
Οταν η ψυχή μας φύγει απ΄αυτό το σώμα και βρεθεί στην Παρουσία του Θεού, θα υπάρξει είτε ΕΛΞΗ, κοντά Του (αν Του μοιάζει), είτε ΑΠΩΘΗΣΗ (αν είναι ξένη προς την μορφή Του).
Και τι είναι ο Κύριος?
Η ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, Η ΑΚΡΑ ΑΓΑΠΗ.
Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Από τους μεγαλύτερους άγιους γέροντες του 20ου αιώνα ήταν και οι : γ. Παϊσιος,γ. Πορφύριος και γ.Σωφρόνιος Σαχάρωφ.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω προκαταβολικά να ζητήσω συγγνώμη γι' αυτά που θα γράψω (προβληματίστηκα αν θα έπρεπε) αλλά επειδή συνεχίζεται η συκοφαντία για τον γερ. Σωφρόνιο, και το μικτό όπως γράφουν μοναστήρι, τελικά αποφάσισα να το κάνω.
Θα μεταφέρω ένα μικρό κείμενο από το βιβλίο "ΚΛΙΜΑΞ" Αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου, που δείχνει πόσο φρικτό πόλεμο δέχονται οι μοναχοί, είτε συναναστρέφονται με γυναίκες είτε όχι... και πόσο ΘΡΑΣΣΟΣ έχει ο βρωμερός εχθρός της ψυχής, ο διάβολος, ο οποίος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ κυριολεκτικά... και αν δεν του έθετε ο Θεός θα μας κατέστρεφε πνευματικά όλους.
Στον Λόγο ΙΕ "περί αγνείας" ο αγ. Ιωάννης λέει:
Παρακολούθησα τους πειραζομένους και είδα πτώσεις φοβερότερες από τις συνήθεις.Οποιος διαθέτει νου ας τα ακούσει.
Συνηθίζει πολλές φορές ο διάβολος και μάλιστα σε όσους αγωνίζονται στο μοναχικό βίο, να στρεφει όλη του την ορμητικότητα και τον ζήλο και την τέχνη και την πανουργία και την εφευρετικότητα στις παρα φύσιν αμαρτίες και σ' αυτόν τον τομέα τους κάνει να πολεμούνται περισσότερο.
Ως εκ τούτου συναναστρεφόμενοι μερικοί με γυναίκες και μη ενοχλούμενοι εμακάρισαν τον εαυτό τους, μη γνωρίζοντες οι ταλαίπωροι ότι όπου υπάρχει όλεθρος μεγαλύτερος, δεν είναι απαραίτητος ο μικρότερος.
Εχω την γνώμη ότι για τις δύο επόμενες αιτίες συνηθίζουν να πολεμούν και να πολιορκούν εμάς τους αθλίους, οι φονικοί και πανάθλιοι δαίμονες στις παρα φύσιν αμαρτίες.
Πρώτον διότι διαθέτουν ευκολότερα τα μέσα και δεύτερον διότι για την πτώσι αυτή υφιστάμεθα μεγαλύτερη τιμωρία.Το γνωρίζει τούτο ο Μέγας ασκητής που προηγουμένως εξουσίαζε τους άγριους όνους και ύστερα εξουσιάζετο και περιεπαίζετο από αυτούς.
Μετά την μετάνοιά του θρηνώντας πικρά ο καθηγητής μας Αντώνιος είπε: "Στύλος μέγας έπεσεν".Αλλά απέκρυψε ο σοφός τον τρόπο της πτώσεως.Εγνώριζε βέβαια ότι μπορεί να μολύνει κανείς το σώμα του με την πορνεία, χωρίς να υπάρχει ξένο σώμα".
Ο Διάβολος δεν έχει όρια, δεν σταματάει πουθενά...Ο μόνος που τον "περιπαίζει ως στρουθίον" και του "βάζει άγκιστρο" όπως μας λέει στο βιβλίο του Ιώβ είναι ο ΘΕΟΣ, και Αυτός του θέτει και τα όρια ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ. Οι κινήσεις του , οι πειρασμοί, και ο πόλεμος που θα κάνει έχουν απολύτως το ΙΔΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ με την ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ μας και αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνουν όπως μας εξηγεί πολύ αναλυτικά ο άγιος Νικόδημος στον "Αόρατο πόλεμο".
Δεν θέλω να αμφισβητήσω καποιους κανόνες που θέσπισαν Αγιοι άνθρωποι...όλα έχουν το λόγο τους και το σκοπό τους..απλά ήθελα να δείξω πόσο ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΣ και μερικές φορές αθέμιτος, είναι ο πνευματικός πόλεμος...πόσο ΒΡΩΜΕΡΟΣ είναι ο εχθρός, πόσο ΘΡΑΣΣΟΣ έχει...και δεν σταματάει ΠΟΥΘΕΝΑ...Είναι αυτό που λεει ενα παλιό τραγούδι του σατανιστικού ροκ συγκροτήματος "Nazareth"..."expect no Mercy"...ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΛΕΟΣ.
Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μέχρι το 787 υπήρχαν μεικτά μοναστήρια; Διότι δεν απαγορευόταν από κανέναν κανόνα μοναχισμού. Η ανηθικότητα του ιερατείου ήταν που σκανδάλιζε τους πραγματικά πιστούς και επέβαλλε τον κανόνα. Ο διάβολος είναι οι παπάδες.