Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ, ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

η εκκλησία της Παναγίας μετά την κατάληψή της
Η εκκλησία της Παναγίας μετά την κατάληψή της

Πορφύρης Δ - Σταφυλά Π

Αποκεφαλισμοί, βανδαλισμοί χώρων λατρείας, εθνοκάθαρση των μειονοτήτων, μαζικός εκπατρισμός των αντιφρονούντων. Το ισλαμικό κράτος επιβάλεται δια του ξίφους στο Ιράκ.

H συρορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στην πόλη Senjar του Ιράκ βανδαλίστηκε από τους τζιχαντιστές. Αφού αφαίρεσαν το σταυρό ύψωσαν στη θέση του την μαύρη παντιέρα του ισλαμικού χαλιφάτου και φωτογραφήθηκαν με προτεταμένο το περίστροφο στον ουρανό (christianophobie). Εκεί που ήταν ο σταυρός τώρα υψώνεται απειλητικά το μπιστόλι. Δύο κουλτούρες, δύο πολιτισμοί, δύο αντιλήψεις... Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο fb παρουσιάζει τη συνεχόμενη και διαρκή μεγάλη έξοδο των Ασσυρίων χριστιανών. Μια πομπή αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων σχηματίζεται στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν προς τα βόρεια. Οι μαχητές της ISIS έχουν εισέλθει ήδη στον κάμπο της ιστορικής Νινευή και κινούνται απειλητικά προς τα ασσυριακά χωριά που βρίσκονται βόρεια της Μοσούλης. Προχθές η ISIS εισέβαλε στο χωριό του Τel Kepe (AINA 04.08.2014). Αμέσως μετά οι χριστιανοί άρχισαν να εκκενώνουν το χωριό Batnaya.

Στο βίντεο ακούγονται τα εξής (στα ασσυριακά):

Είμαστε εδώ στο αυτοκίνητο και οδηγάμε στο χωριό Sharafia. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ


Υπάρχουν εδώ όλα αυτά τα αυτοκίνητα με ανθρώπους από το χωριό Telesqof και τις γύρω περιοχές που προσπαθούν να διαφύγουν. Όλοι τρέπονται σε φυγή διότι οι μαχητές της Da’ish [Ισλαμικό Κράτος] έχουν φθάσει ήδη εκεί κοντά. Δείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν – δείτε την έκταση της πομπής των αυτοκινήτων.

αποκεφαλισμός στρατιωτικού στο Ιράκ
αποκεφαλισμός στρατιωτικού στο Ιράκ

Δείτε όλοι αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν, γιατί ακούσαμε ότι οι μαχητές της Da’ish πλησιάζουν στο χωριό Telesqof. Ο Θεός να βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αν το Ισλαμικό Κράτος κατακτήσει το Telesqof, θα φτάσει και στην πόλη Alqosh. Δείτε εδώ αριστερά αυτή είναι η Alqosh, δεν είναι και τόσο μακριά. Δείτε στα δεξιά όλοι τρέπονται σε φυγή ανεβαίνουν προς τα βόρεια για να σώσουν τις ζωές τους. (AINA 04.08.2014). Πολλοί από τους κατοίκους της Sinjar που κατέλαβε το Ισλ.Κρ. ανήκουν και στη κουρδική μειονότητα των Yazidis που πρεσβεύει μια θρησκευτική παραλλαγή του ζωροαστρισμού και που για τους ισλαμιστές θεωρούνται λάτρεις του διαβόλου. "Αυτό που κάνει το ισλαμικό κράτος εναντίον των Yazidis στο Sinjar είναι μια εθνοκάθαρση", κατήγγειλε ο Khodhr Srirag, ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Dohuk. "Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που μετακινούνται προς Dohuk, αλλά και χιλιάδες άλλοι που κρύβονται στα βουνά της Sinjar. Ανάμεσά τους υπάρχουν ηλικιωμένοι και παιδιά. Δεν έχουν τροφή ούτε νερό. Μερικοί είναι ήδη νεκροί." (internazionale.it) Ο πανισλαμισμός του τζιχάντ θέτει σε κίνδυνο το κοσμικό ισλάμ συμπεραίνει η huffington post.

 

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: