Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Δεν δικαιούσαι να κρίνεις τον ιερέα - Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Πηγή: Αναστάσιος

Αλλά λέγεις: Δεν έχω, λοιπόν, εγώ το δικαίωμα να κρίνω τον ιερέα; Όχι, δεν δικαιούσαι• Εάν οι λαϊκοί είχον το δικαίωμα να ερευνούν τον βίον και την πολιτείαν των πνευματικών των ποιμένων, δια να αποφασίζουν αν πρέπη να πειθαρχούν εις αυτούς ή να ανταρτεύουν, τότε, οι αρχόμενοι θα έθεταν τον εαυτόν των επάνω από τους άρχοντας και το παν θα εγίνετο άνω κάτω, θα ήσαν άνω τα πόδια και κάτω η κεφαλή. Ή δεν ακούεις τον Χριστόν, ο οποίος λέγει: μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε; (Ματθ. Ζ' 1), και τον Παύλον, ο οποίος μας φωνάζει• Συ τι κρίνεις τον αδελφόν σου; (Ρωμ. ΙΔ' 10). Εάν τον αδελφόν σου έχεις καθήκον να μη κρίνης, πολύ περισσότερον οφείλης ν' απέχης από του να κρίνης τον ιερέα. Ο Θεός σου το απαγορεύει. Πως το τολμάς εσύ;
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος


Σχόλιο: Ο Αναστάσιος πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Πατέρες για δικηγόρους. Για να τον βοηθήσουν να νικήσει αυτούς που καταγγέλουν την παρανομία του. Είναι μια οργανωσιακή τακτική, να χρησιμοποιούνται αποσπάσματα των Πατέρων, να αίρωνται από το σύνολο του κειμένου, για να υπερασπίσουν την εκάστοτε γνώμη. Και έχει την πληρωμή του. Η περιβόητη κατάκριση η οποία υποδούλωσε όλους τους Ορθοδόξους στον κλήρο δεν αφορά τον έλεγχο ένεκεν της αληθείας, αλλά την διαβολή λόγω προσωπικών δεδομένων. Τα οποία δεν συνορεύουν αμέσως με την αλήθεια της πίστεως μας. Διότι αυτά τα δεδομένα κρατούν τον άνθρωπο κοντά στην μετάνοια και επομένως δεν είναι δικός μας λογαριασμός. Αλλά η παραχάραξη της πίστεως απομακρύνει από την δυνατότητα της μετανοίας και κατα βάθος ο έλεγχος αυτός είναι φιλάνθρωπος. 

Αμέθυστος.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε, μοσχαναθρεμμένο μου εσύ πατριαρχικό και οργανωσιακό λουλούδι! Καλά τους παπαδες δεν πρέπει να τους κρίνουμε, εσένα μπορούμε. π.χ. να σε πούμε χοντρό και γιατί είσαι χοντρός; Έχεις έτοιμο κάποιο πατερικό κείμενο να μας αντικρούσεις; Και δεν μιλάω για εξωτερικά πράγματα. Για το μέσα χόντρος, μιλώ. Και δεν το κάνω για να σε θίξω, φαίνεται άλλωστε, αλλά μήπως και καταλάβεις κάποτε ότι καλά περνάς στις φωτογραφικές περιηγήσεις σου και τις εκεί στο βιβλιοπωλείο-καφενείο Σωτηρικές, Ζωϊκές και πατριαρχικές παρέες και συμποσιακές συναντήσεις εναλλάξ και μεμονωμένα.
Για την αδίστακτη όμως οικουμενιστική συμμορία του Φαναρίου, τσιμουδιά. Φρόνημά σου και φροντίδα σου να μη κακοκαρδίσεις τους δερβίσηδες ιερωμένους. Τυφλή υπακοή στην αίρεση και τον προστάτη της και όσους Σωτηρικούς και Ζωϊκούς την αποδέχονται σιωπώντας.
Άντε καλόπαιδο, η υπακοή σου θα αμειφθεί, όλο και κάποιο οφίτσιο θα σου δώσει ο Οικουμενικός.

Ανώνυμος είπε...

" κατα βάθος ο έλεγχος αυτός είναι φιλάνθρωπος" .
Nαι. Θα συμφωνήσω ότι κατά...βάθος ο έλεγχος είναι φιλάνθρωπος. Εχετε την καλωσύνη να μου πείτε παρακαλώ σε ΠΟΣΟ βάθος, ΑΚΡΙΒΏΣ;

amethystos είπε...

Ψάξε,ψάξε ..καί θά τό βρείς.Εξυπνος φαίνεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Δικαιούσαι όμως να τον μπινελικιάζειςως λιμενεργάτης (θου κύριε) όπως λαμπρά τιαύτα παραδείγματα μας άφησε ο ίδιος Άγ.Ιωάννης Χρυσοστομος
Antonios

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή! Ενώ έχετε δίκιο επί της ουσίας, το δίκιο σας το ΧΑΝΕΤΕ, έτσι που μιλάτε.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι νεοπαγανιστές, χλευάζουν τον Ιωάννη Χρυσόστομο. Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωτήρας από χρόνια ασκεί έντονη αντιοικουμενιστική κριτική, κατονομάζοντας ταυτόχρονα τους οικουμενιστές κληρικούς. Ο Αναστάσιος έχει διαφοροποιηθεί απ το Σωτήρα στο συγκεκριμένο θέμα προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις, όχι επειδή αυτονομήθηκε απ την επίσημη σωτηρική γραμμή αλλά γιατί σκανδαλωδώς υποστηρίζει τα παραστρατήματα του Βαρθολομαίου.

Ανώνυμος είπε...

ο Αναστάσιος δεν ανήκει στο ΣΩΤΗΡΑ αλλά στην ΖΩΗ (υπάλληλος στο βιβλιοπωλείο της ΖΩΗΣ στην Πάτρα ητάν).
Τώρα είναι το χαιδεμένο παιδί του Μητροπολίτη...

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

ΜΗ ΚΡΙΝΕ ΚΑΤ'ΟΨΙΝ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑΝ ΚΡΙΣΙΝ ΚΡΙΝΕ,ΑΝΤΩΝΙΕ.ΣΥΝΕΛΘΕ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΎ ΤΟΝ 'ΔΩΡΙΣΕ,ΑΛΛΩΣ ΤΕ,ΕΠΕΙΔΗ,ΑΥΡΙΟΝ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΑΒΗι 'ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε να συγκροτήσεις «Ομάδα Ιεράς Ορθοδόξου Εξετάσεως» και να παραπέμψεις αυτόν τον φιλοπαπικό και φιλοπατριαρχικό Αναστάσιο τον Χοντρό εξωτερικά και εσωτερικά σε Ιερά Δίκη. Να τον καταδικάσει η Σύναξη αυτή σε θάνατο δια πυράς και εσύ ως Μέγας Ιεροεξεταστής να ανάψεις την φωτιά.
Έτσι ο νόμος των Ταλιμπάν Ορθοδόξων Ελλήνων ως συνέχεια ι των Ιεροεξεταστών της Ισπανίας και Πορτογαλίας θα φοβίσει όλους τους οικουμενιστές για να το βουλόσουν. Έτσι θα λάμψει διά της Ιεράς Πυράς ο φόβος και τα το βουλόσουν όλα τα όργανα του διεθνούς Σιωνισμού και Οικουμενισμού.
Θάνατος – Θάνατος – Θάνατος δια Αγίας και Ιεράς Πυράς στον Αναστάσιο για να φωτίσει και να συνετίσει η καταδίκη του όλους τους προδότες της πίστης μας.

amethystos είπε...

Γιατί δέν σκέφτεσαι νά γράψεις μπέστ-σέλλερς στύλ Μπράουν;Εχεις τό βάθος.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά σου λένε αδερφέ. Ήταν πολύ σαδιστικό που είπες τον Αναστάσιο χοντρό, ταχατές μου ...εσωτερικά. Εσένα αμα σε πεί κάποιος καραφλό (εσωτερικά) και ...σκουράτζο(εσωτερικά πάλι) πώς θα αισθανθείς; μάλλον αντιχριστιανικά και απάνθρωπα τα σχόλιά σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστάσιος είναι μια σπουδαία προσωπικότητα. Όλη του την ζωή υπηρέτησε με συνέπεια την Ορθοδοξία και διακόνησε ευσυνείδητα την Εκκλησία. Δεν είναι σωστό να τον κατηγορούν άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν.
Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Νικολόπουλος

amethystos είπε...

Αγαπητέ Πάτερ τήν ευχή σου.Δέν αμφιβάλλουμε γιά τό ήθος τού αδελφού Αναστάσιου. Βλέπετε όμως ότι στην Εκκλησία μας έχει ξεσπάσει εσωτερικός πόλεμος. Εμφύλιος πόλεμος. Και ο Αναστάσιος έχει πάρει το μέρος των εχθρών της Ορθοδοξίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Σε έναν πόλεμο είναι φυσικό να γίνονται υπερβολές. Εξάλλου η υπερβολή ανήκει στον Χριστιανισμό διότι η Χριστιανική ζωή είναι ένας αόρατος πόλεμος όπως ξέρετε. Σήμερα αυτός ο αόρατος πόλεμος εξωτερικεύεται, είναι ορατός. Και ο Αναστάσιος ανήκει στους αντιπάλους της Ορθοδοξίας. Τα σχόλια να θυμάστε είναι και λίγο ο καθρέφτης της ψυχής μας. Όποια και αν είναι αυτή. Και εμείς όσο μπορούμε επιτρέπουμε αυτό το αντικαθρέφτισμα. Την ευχή σας.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ είπε...

Με το άνθρωπο κανείς δεν ΄έχει- θέλω να πιστεύω- τίποτε...
Οι ιδέες και οι απόψεις του έιναι λανθασμένες και η νοοτροπία αντιμετώπισης κάποιων θεμάτων (π.χ. αδεν δημοσιεύει αρνητικά σχόλια στο ιστολόγιο του ή τηρεί μια πιο μεροληπτική σταση)και μόνο...
Αυτές οι απόψεις που εκφράζει΄εχουν σοβαρό θεολογικό και δογματικό προβλημα(κατ'έμέ).
Δεν έχω καμμιά εμπάθεια προς Θεού με κανέναν(τον γνωρίζω λίγο τον άνθρωπο απο το βιβλιοπωλέιο της ΖΩΗΣ στην Πάτρα και η γνωμη μου είναι ότι είναι πού διαφορετικό άτομο απο αυτά που γράφει).
Είναι ένα φαινόμενο και αυτό της Εκκλησίας μας...
ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΠΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΜΟΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κυρ-Αμέθυστε εσύ που στέλνεις αναγνώστες να πάνε να ...χτενιστούνε, κατά βάθος ΕΣΥ είσαι που θες να ...χτενιστείς; Αυτό μας λές; Σου λείπει ...χτένισμα;
Αν λες αυτό, εμείς, με όλο το σεβασμό, θα συμφωνήσω απολύτως.

amethystos είπε...

Μάλλον φίλε ο ψυχαναλυτής σου δέ σε έμαθε να χρησιμοποιείς καλά τούς συνειρμούς.θέλουν προσοχή.Μπορεί να οδηγήσουν στήν νεύρωση.

Ανώνυμος είπε...

Βρε ...άε κουρεύου που θα μου πεις εμένα ότι βλέπω ψυχαναλυτή- άλλη όρεξη για μπουρδολογίες-αερολογίες δεν είχα!

Ανώνυμος είπε...

Στον «Αναστάσιο» έχω διαβάσει κείμενα που πολεμούν ανοικτά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Οικουμενισμό. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος μέγας παπομάχος τα άρθρα του στον Αναστάσιο τα πρωτοδημοσιεύει . Δεν είναι σωστό με μια μονοκονδυλιά να τον καταδικάζουν μονόπλευρα κάποιοι από μας. Τον έχω γνωρίσει από κοντά. Έχω συζητήσει μαζί του. Γνωρίζω πως έχει φιλίες με Κωνσταντινούπολη και Ρώμη όμως έχει όρια στην υπεράσπιση και δεν είναι ξεπουλημένος. Είναι αγωνιστής.

amethystos είπε...

Μήπως θ'άπρεπε.Τουλάχιστον μάθε τήν τέχνη τού νοήματος, τής μεταφοράς.Η Ελληνική βασίζεται σ'αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο νεύρωση, Αμέθυστε, αλλά και "ψύχωση" (μάλλον τρόπος του λέγειν, αφού δεν υπάρχει πια ψυχή) που οφείλεται σε συνειδητή υποταγή επί μακρόν στο σκότος.
Φορά διάφορες μάσκες ανάλογα με τον συνομιλούντα και κυρίως τον "ερώμενο"...
Αν ήξερες καλύτερα αυτή τη "λεγεώνα των γνωστών"...
Ευτυχώς, έχουν μόνο πρόσκαιρες μικροχαρές όλοι οι θύτες που το παίζουν θύματα κι έχουν φάει πολλές ψυχές γνωρίζοντας καλά την "ποίηση" της παραπλάνησης και της συκοφαντίας, γιατί ήδη τους έχει περιορίσει Εκείνος που έγινε πρωτότοκος των νεκρών...

Ανώνυμος είπε...

Mπα; έχει και ΑΡΧΑΙΟ εξορκιστή εδώ η σελίδα;Ενδιαφέρον. Έτσι εξηγούνται διάφορα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστάσιος ¨Ελληνικά και Ορθόδοξα ¨ σπάνια δημόσια από την ιστοσελίδα του αποκαλύπτει τις απόψεις του. Φιλοξενεί κείμενα άλλων και δημοσιεύει πατερικά κλπ. Το ίδιο κάνεις και εσύ. Φιλοξενείς κείμενα άλλων και όχι δικά σου. Με την μόνη διαφορά ότι αυτόν τον γνωρίζω (όχι προσωπικά αν και εκ Πατρών) διότι έχει αποκάλυψη το ποίος είναι. Εσύ του ασκείς κριτική χωρίς να λες ποιος είσαι. Αυτό (φίλε ή φίλη) μου θυμίζει την εξομολόγηση των παπικών που μπαίνουν στον γκισέ χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλο.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ είπε...

Προς τον ΑΝΩΝΥΜΟ των 8.02
ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ... ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ "ΓΝΩΣΤΟΣ".ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ...
ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ(ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ)ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ κο ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 8.02
Και εσείς ανώνυμα κρίνετε το σχόλιο του ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ.(Τουλάχιστον αυτό το σχόλιο του ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ είναι πιο επώνυμο απο το δικόσας)
Γιατί και εσείς δεν μας λέτε ποιός είστε?
Αγαπητέ φίλε,ο Αναστάσιος είναι όντως το "αγαπημένο κακό παιδί" της τοπικής εκκλησίας των Πατρών.
Αυτές τις δοκησισοφίες σου να τις πείς αλλού...

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε, μιλάμε για μεγάλο σουξέ!
Κοίτα πόσα σχόλια ανέβηκαν για τα φιλοπαπικά πλην...
"τα βεγγαλικά σου μάτια"!

χαλαρωσε είπε...

κατακριση ειναι το κατα του αποντος αδερφου λαλειν επι σκοπωτου διαβαλειν αυτω, καν αληθες η το λεγομενον. Οροι κατ επιτομην του Μεγαλου Βασιλειου. Αρα ο Μεγας Βασιλειος διαφωνει με τον Αγιο Ιωαννη. Βρε δεν πας να κανεις καμια δουλεια παλιορεμπεσκε. Αν δεν ειναι βλακας ειναι βαλτος ΜΑΛΑΚΑΣ ο ανθρωπος. ΚΡΙΝΩ! 1. ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΓΝΩΜΗ, ΕΚΦΕΡΩ ΚΡΙΣΗ, ΕΚΦΡΑΖΩ ΑΠΟΨΗ. 2. ΕΓΚΑΛΩ, ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΔΙΚΑΖΩ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ, ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. Ως εκ τουτου τιθεται το ερωτημα με ποια εννοια το ειπε ο Κυριος. Προφανως για τους πνευματικους ΜΑΦΙΟΥΖΟΥΣ Ο Κυριος ειπε, μην πεις τη γνωμη σου διοτι θα πω κι εγω τη δικη μου, καιετσι καταργουν τον Κυριο μια κι εξω και εμεις σαν κοτες καθομαστε και τα κλωσσαμε. Αλλα ο Κυριος ειπε αυτο? δηλαδη καταργειστε με η ειπε μην καταδικαζετε διοτι θα καταδικαστειτε με το μετρο που καταδικασατε? Ειναι προφανες οτι ο Κυριος ειπε το δευτερο αλλα οι μεγαλοπαπαδες και μικροπαποραγιαδες εννοουν το πρωτο. Διοτι ο Κυριος δεν θα ελεγε στον νεανια πουλα τα ολα και ακολουθησε με, δηλαδη να τον βαλλει στη διαδικασια να αποφασισει, να κρινει τι τον συμφερει, η δεν θα ελέγε οποιος θελει να ελθει πισω μου, αλλα θα μας εσωζε και δεν θα υπηρχε λογος και να γινεται ολο αυτο το μυστηριο της σωτηριας. Αλλα ο Κυριος λεει μην κρινεις χωρις να συμπονας και να συμπασχεις διοτι θα σε παρει και θα σε σηκωσει κι ας λες αληθεια. Θελω να εχεις πονετικη καρδια. Και θελω επισης να κανεις χρηση του αυτεξουσιου διοτι τοτε δεν εισαι εικονα μου αλλα προβολη του εξω απο εδω και ακομα παραπερα, δεν εισαι μαθητης μου. Προτεινω στον ρεμπεσκε να στελνει τα παιδια του σε παπαδες με περρισεια ενεργητικοτητα, ασχετα αν εχουν κατακριθει οτι ειναι κοπριτες και οχι λειτουργοι. Τωρα αν η τοπικη κοινωνια δεν τους κατακρινει, οπως αυτος το αντιλαμβανεται, τι να κανουμε να προσεχει οταν το παιδι του αποφασισει να ενταχθει στο πολιτικο εκτρωμα του μπουταρη.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Πού απευθύνεσαι,''χαλάρωσε'';Διευκρίνισε,αν 'μπορείς και εάν ευκαιρής,εδώ,'λίγο,τα πράγματα,πώς έχουν.Για τι εκτρέπεσαι;Δεν αξίζει τον κόπο και δεν αρμόζει,δεν επιτρέπεται 'σε αυτήν την κατάσταση της γενικής ακαταστασίας.Η σιωπή δεν είναι το μυστήριο του μέλλοντος;Με πραγματικό πόνο και αληθινό ενδιαφέρον και δισταγμό όπως και πρόδηλη,ενθουσιώδη ανησυχία για τα τεκταινόμενα και (τα) τεκμαιρόμενα 'θέλησα να (το) γράψω,να (το) στείλω αυτό,εδώ.


ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Έχει περιεχόμενο μια διαδικτυακή συνομιλία,ένας συνεχής λόγος,μια συζήτηση συνεχούς λόγου που οδηγεί 'στο χάος,τη σύγχυση,την απουσία,αδελφέ,πάντως;

χαλαρωσε είπε...

αδερφε Αρχαιε, οπως πολυ σωστα το λες δεν εχει νοημα να εχεις ενα λογο πυροτεχνημα και μια τυπικη συνομιλια που δεν καταληγει και καπου. Αλλα διαβαζοντας αυτα που λεει ο Αναστασιος, βγηκα απο τα ρουχα μου, διοτι κατευθυνει το λογο του Αγιου Ιωαννη εκει που θελει αυτος, ως εκ τουτου τον ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ και μαζι και τον ΠΑΠΠΟΥΛΗ που λεει οτι ειναι καλο παιδι ο εν λογω. Δηλαδη ο οικουμενισμος τι αλλο κανει? Τα ανακατευει ολα και στο τελος ολοι θα εχουμε ζογκ. Αδερφε ειλικρινα προσπαθω μονο να ενημερωνομαι απο τις αναρτησεις του συγκεκριμενου ιστολογιου, αλλα εχει και κατι τουβλα που προκαλουν την διατυπωση μιας θεσης. Σαφεστατα δεν προσδοκω δαφνες ή αλαθητο στην διατυπωση αλλα την τσατιλα που μου προκαλουν θα την βγαλω, οπως εξαλλου και στην καθημερινοτητα μου πραττω. Ευχομαι καλη Ανασταση στον Αναστασιο και στροφη 1000 μοιρων διοτι οπως εχω ξαναγραψει, θεωρω οτι αυτος ο ανθρωπος, ο Παπο-Πατριαρχης, θα ειναι ο μοιραιος για την Ορθοδοξη πιστη μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστάσιος ζει υπέροχες διακοπές στην Κύπρο, αν θέλετε να ξέρετε και δεν διαβάζει ΤΙΠΟΤΕ από τα όσα εδώ γράφονται.Ηρεμήστε. Ο αιρετικός Πατριάρχης Βαραθρολομαίος χρεώνεται την πρώτη ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστάσιος καλοπερνά. Του Αγίου Ανδρέα ήταν στην Κωνσταντινούπολη με τον φίλο του τον Βαρθολομαίο. Μετά πήγε στην Ρώμη όπου πρωτοσυναντήθηκε με τον Φραγκίσκο. Τα έχει με όλους καλά. Είναι ο πρώτος των οικουμενικών. Το δηλώνει και ο ίδιος. Στην Ρώμη τον φιλοξενούν στην Αγία Έδρα. Τώρα είναι στην Κύπρο και απολαμβάνει την θάλασσα και τον ήλιο.

amethystos είπε...

ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΕΔΙΝΑΝ ΓΡΟΣΙΑ , ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ...ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ.
ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΩΣΕΙ ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ. ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Απόστολος Παύλος συνιστούσε κάτι που παραβλέπουν σκόπιμα οι «ακαδημαϊκοί», ήτοι να «αληθεύουμε εν αγάπη», διότι η αγάπη του Χριστού «εκ πίστεως αληθούς τίκτεται», όπως σημειώνει ο κορυφαίος ερμηνευτής του Αποστόλου Παύλου, ο «δεύτερος Παύλος» για πολλούς, άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ο οποίος σε άλλη αποστροφή των λόγων του διδάσκει εμφατικά «μηδέν νόθον δόγμα παραδέχεσθε, τω της αγάπης προσχήματι».

http://simeron.wordpress.com/2011/09/21/den-yparxei-agios-pou-na-min-thewrei-tous-rwmaiokatholikoys-airetikoys-i-m-3/