Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ομιλία Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου για τα 68 χρόνια από τη συντριβή του ναζισμού

 «Κρίση και δημοκρατική νομιμότητα», 68 χρόνια μετά τη συντριβή του ναζισμού (βίντεο από τη συζήτηση)



Με αφορμή την 68η επέτειο συντριβής του ναζισμού, τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 διοργάνωσαν εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Κρίση και δημοκρατική νομιμότητα».
Στη συζήτηση οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην άνοδο της εκλογικής και πολιτικής επιρροής της Χρυσής Αυγής. Όπως είναι φυσικό, συνέδεσαν την μεγέθυνση του ναζιστικού φαινομένου με την οικονομική κρίση, και συνακόλουθα, την πολιτική κρίση.
Οι ομιλητές ήταν:
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος (πανεπιστημιακός), ο Δημήτρης Μπελαντής (νομικός) και ο Γιάννης Κουζής (πανεπιστημιακός). Δείτε τα βίντεο του Άγγελου Καλοδούκα με τις τοποθετήσεις των ομιλητών

Πηγή : Αρδην Ρήξη

Σχόλιο: Η άλλη πλευρά του Πειραιώς. Ο Πειραιώς είναι κολλημένος με τους Μασσόνους, ο Σιατίστης με τους Χρυσαυγίτες. Πώς είναι ο Θεός δομικό στοιχείο του ανθρώπου; Τότε γιατί ενανθρώπησε για να μας σώσει; Πόσο καιρό έχει ο επίσκοπος να βαπτίσει άνθρωπο; Πώς είναι οντολογικό το μέγεθος του ανθρώπου, όταν πρίν λίγες μέρες σταυρώσαμε τον Κύριο; Δέν έχει ακούσει ποτέ του για την πτώση του ανθρώπου; Ξέρει τι θα πει μετάνοια; Ορθοτομεί τον Λόγο της Αληθείας; Ή ασχολείται με την πολιτική; Πάντως τον Γιανναρά και τον Ζηζιούλα τον παίζει στα δάχτυλα, μόνο το Ευαγγέλιο του διαφεύγει!

Αμέθυστος.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Πειραιώς παρά το ότι ως άνθρωπος δεν μπορεί να είναι αλάθητος, και δεν είναι επίσης δυνατόν να συμφωνεί με όλους μας, έχει ασχοληθεί με τους πάντες εφόσον το θέμα αφορά την Πίστη μας. http://stwmenkalws.blogspot.gr/2013/04/blog-post_30.html