Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πυρά Σιατίστης Παύλου για ''Corpus Christi'' και ''Χρυσή Αυγή''

Δύο λόγια νοιώθω την ανάγκη να πω ξέροντας πως θα ενοχλήσουν πολλούς. Αφορμή τα όσα διαδρατίστηκαν με ένα άθλιο κινηματογραφικό έργο.
Μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα η αντικειμενική κριτική είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για ένα έργο αμφιβόλου καλλιτεχνικής αξίας, για μια μετριότητα.
Η δεύτερη πληροφορία που είχαμε είναι ότι οι συντελεστές του, θα επεδίωκαν την σύγκρουση με την Εκκλησία για καθαρά διαφημιστικούς και εισπρακτικούς λόγους.
Ήδη κάποιοι γνωστοί, αγανακτισμένοι πάντα με τους άλλους και ποτέ με τον εαυτό τους, ρωτούσαν τι κάνει η Ιερά Σύνοδος.
Η Σύνοδος όντως απασχολήθηκε με το θέμα, το συζήτησε, είχε τις πληροφορίες για την επιδιωκόμενη σύγκρουση εκ μέρους των συντελεστών της ταινίας και αποφάσισε να αντιδράσει με σύνεση, χωρίς όμως να τους προσφέρει την επιδιωκόμενη ευκαιρία.
Πάντα όμως υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν μόνο τη γνώμη τους σωστή. Εκείνοι που πιστεύουν ότι κάθε άποψη διαφορετική από τη δική τους είναι προδοτική.
Λησμόνησαν ότι το καλό πρέπει να γίνεται καλά για να είναι καλό.
Τελικά οι θλιβεροί συντελεστές του έργου πέτυχαν στο στόχο τους.
Διαφημίστηκαν, παρουσιάστηκαν σαν θύματα οι πραγματικοί θύτες, παρουσίασαν σαν τέχνη, την χυδαιότητα του εσωτερικού τους κόσμου, τέθηκαν υπό την προστασία του γνωστού λόμπυ Τατσόπουλος-Ρεπούση και σία και έτσι πέτυχαν οι δήθεν υπερασπισταί του Χριστού να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μιας χυδαίας μετριότητας.
Να παρουσιαστεί σαν τέχνη το άτεχνο, σαν σημαντικό το ασήμαντο, να φανούν σαν σπουδαίοι οι μετριότητες, να παριστάνουν τους ηθο-ποιους οι φθορείς και διαφθορείς του ήθους και της αξιοπρέπειας, ανήγαγαν σε μεγέθη ασήμαντα τα θλιβερά ανθρωπάκια.
Ναι είμαι θυμωμένος με αυτούς τους ψευτο-ομολογητές και ψευτο-ήρωες.
Να τα πάρω όμως τα πράγματα με την σειρά.
Θά με ερωτήσετε: Δεν σε ενόχλησε αυτό το άθλιο έργο; Ασφαλώς και πολύ.
Όταν ξέρεις ποιός είναι ο Χριστός που αγαπάς και πιστεύεις και Τον διακονείς σε όλη σου τη ζωή ενοχλείσαι. Ενοχλείσαι από το κατάντημα των ανθρώπων, από την απίστευη διαστροφή της ψυχής τους, από τα θλιβερά απωθημένα και τις μειονεξίες τους.
Λυπάσαι για τη φτήνεια τους, που προσπαθούν να την πουλήσουν για τέχνη. Όμως ξέρεις: Ο Χριστός σου δεν έχει καμμία σχέση με το περιεχόμενο αυτού του έργου. Ότι ο Χριστός σου ΔΕΝ κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια, από τα γυναικάρια και τα ανδρεικελα που ισχυρίζονται ότι κάνουν τέχνη.
Ο καθένας ο,τι έχει δίνει και όλοι αυτοί δείχνουν τι έχουν και ποιοί είναι. Δείχνουν μόνοι τους την ποιότητα τους και ρεζιλεύονται.
Αν οι θερμόαιμοι δεν τους είχαν διαφημίσει, θα είχαν περάσει απαρατήρητοι. Το μόνο που κατάφεραν η θλιβερή θιασάρχης και η παρέα της είναι να επιβεβαιώσουν την γνωστή προφητεία του Γέροντος Συμεώνος για τον Χριστό. «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον». Δυστυχώς γι’αυτούς κείται εις πτώσιν.
Το δεύτερο που περιμένω να με ρωτήσετε είναι: Μα δεν πρέπει να υπερασπίσουμε την πίστη μας, τον υβριζόμενο Χριστό μας; Ναι, αλλά πως;
Την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι «αγωνιστές» την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας.
Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι. Το ίδιο λοιπόν κάνουν και οι σημερινοί που είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης.
Τι θλιβερό. Αλλά και πόσο επίκαιρο. Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδο τους. Θα μπορούσε ο Χριστός να υπερασπισθεί τον εαυτό Του μόνος Του.
Με τις λεγεώνες των Αγγέλων Του. Θα μπορούσε να ρίξει φωτιά και να τους κάψει. Αμφιβάλλετε; Δεν είναι όμως αυτό το πνεύμα Του.
Ο Χριστός δεν κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια. Δεν κινδυνεύει από την αναισχυντία των άθεων και των διεφθαρμένων.
Η Πίστη κινδυνεύει από την αμετανοησία των χριστιανών, από την απουσία αγιασμού και αρώματος χάριτος σ’ αυτούς που θέλουν να λέγονται πιστοί.
Κινδυνεύει από την εκκοσμίκευση της πνευματικής ζωής των χριστιανών που αντικατέστησαν τον αγιασμό και το μαρτύριο για την πίστη, αυτή είναι η πνευματική αντίσταση, με το λυντσάρισμα των απίστων.
Δεν θυμίζει αυτό κάτι από Ιερά Εξέταση και μουσουλμανισμό η κάνω λάθος; Αφήσαμε τα βαρύτερα του νόμου και κυνηγάμε τα εντυπωσιακά και τα εύκολα.
Η απάντηση στη βλασφημία και τον χλευασμό της πίστης είναι η αναπλήρωση της πτώσεως των ταλαίπωρων χλευαστών με το περίσσευμα της δικής αγάπης και του δικού μας αγιασμού.
Θέλω όμως να πω και δυό λόγια και στους «επαγγελματίες» υπερασπιστές κάθε χυδαιότητας στο όνομα της τέχνης.
Με τέτοιους υπερασπιστές δεν μεταποιείται η χυδαιότητα, αδικείται η τέχνη, αλλά και αποκαλύπτεται η πνευματική πτωχεία των δήθεν προοδευτικών.
Η ταύτιση της χυδαιότητας με την τέχνη δεν τιμά αυτούς που το επιχειρούν. Ελευθερία του λόγου είναι και η βλασφημία και η αισχρολογία και η ρυπαρότητα.
Είτε όμως μας αρέσει είτε όχι η γλώσσα πάντα λαλεί από το περίσσευμα της καρδιάς και έτσι οι άνθρωποι δεν δείχνουν την ανύπαρκτη ελευθερία τους, αλλά την θλιβερή ποιότητα και το περιεχόμενο της καρδιάς τους και αυτορεζιλεύονται πέρα από τους τίτλους και τους τύπους τους.
Κανένα επιχείρημα δεν αποκτά ουσία και αλήθεια κρυπτόμενο πίσω από το βαρύγδουπο τίτλο του Πανεπιστημιακού Καθηγητή σε μια εποχή που μια τέτοια εκλογή επιτυγχάνεται με την υποστήριξη συντεχνιών ποικίλης μορφής, πολύ περισσότερο όταν κάποιοι αληθινά ικανοί απερρίφθησαν γιατί δεν ανήκαν στην «ομάδα», γιατί τους απέρριψε ο ιδεολογικός Προκρούστης.
Η χυδαιότητα και η αισχρότητα ούτε τέχνη είναι, ούτε πολιτισμός.
Άφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα».
Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.
Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;»
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;
Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός».
Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς». Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος.
Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.
Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας.
Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων!
Πηγή : Ρομφαία

Σχόλιο: Πράγματι ενόχλησε πολλούς. Τους αληθινούς Χριστιανούς.
Ο Κύριος, Δέσποτα, μας ελευθέρωσε δια του Σταυρού, όχι δια του Καλού.
Ο Κύριος, Δέσποτα δέν ήρθε για να διακονηθεί, αλλά για να διακονήσει.
Ο Κύριος, Δέσποτα υπερασπίστηκε πάντοτε τον εαυτό του, δια του λόγου του, χωρίς τους Αγγέλους.
Διότι θα καταργούσε την ελευθερία μας.
Δέν είναι ο άνθρωπος της πτώσης, πλέον, κατ'εικόνα Θεού. Αυτό σημαίνει πτώση. Χάθηκε το κατ'εικόνα, το οποίο ενεργοποιείται ξανά με το βάπτισμα, μετά τον εξορκισμό, Δέσποτα.
Σήμερα οι άνθρωποι δέν δρούν απο το περίσσευμα της καρδίας, αλλά απο την κατάληψη της διανοίας.
Ο Κύριος δέν κατηγόρησε ποτέ τον λαό, ακόμη και όταν τον σταύρωσε.
Η Εξουσία είναι η πιό γλυκιά ηδονή, Δέσποτα.
Αμέθυστος

Απο την ιστοσελίδα Ελλάς-Ορθοδοξία

Η απάντησή μας στα όσα γράφετε :

- ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ πως οι συντελεστές επεδίωκαν την σύγκρουση με την Εκκλησία! Το "έργο" δεν είχε καν διαφημιστεί πουθενά και ο πιστός λαός ενημερώθηκε μονάχα από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και λίγες Ορθόδοξες εφημερίδες.
- Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια ανακοίνωση τον Ιούνιο (!!!) κι από τότε, ΜΙΛΙΑ! Συγχαρητήρια...!
- Το παραμύθι που αναμασούν διάφοροι πως αν δεν ασχολιόμασταν με τους βλάσφημους τα πράγματα θα ήταν καλύτερα (!!!), το ακούμε χρόνια τώρα! Είδατε Σεβασμιώτατε να έχει κανένα αποτέλεσμα;
- Γενικά, είδατε ο "καλός" τρόπος να έχει αποτέλεσμα με τους βοθρο - αντιχρίστους; Όχι μόνο η σιωπή μας και η προσπάθεια να πειστούν με το καλό δεν απέδωσε, αλλά αντίθετα το θεώρησαν ως ένδειξη αδυναμίας και αποθρασύνθηκαν!
- Αλήθεια, για ποιους "ψευτο - ομολογητές" και "ψευτο - ήρωες" έχετε το θράσος να μιλάτε; Για εκείνους που επί 3 ημέρες έφαγαν ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ;
Για εκείνους που έσπευσαν απλά ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟ, πάντα σε κόσμια και νόμιμα πλαίσια;
Μήπως ενοχλείστε επειδή αυτοί οι διαδηλωτές μεγενθύνουν ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ, ΩΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
- Μπλέκετε μέσα την Χρυσή Αυγή, άρα ΕΣΕΙΣ κομματικοποιείτε το θέμα και όχι μόνοι οι αχρείοι Τατσοπουλορεπούσηδες! Αλλά επί του θέματος: Θέλετε να μας πείτε πως όποιος διαμαρτυρήθηκε για την παράσταση είναι χρυσαυγίτης; Ή ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν διαδηλώσεις, γιατί σε κάποια από αυτές πήγαν εκείνοι;
Αλήθεια, τι σχέση έχει η τακτική της Χ.Α στο θέμα των ΛΑΘΡΟμεταναστών; Εμείς την έχουμε καταδικάσει γι' αυτό κι έχουμε γράψει πολλές φορές πως ο σωστός Χριστιανός οφείλει να βοηθάει τους πάντες ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ, ακόμα και τους εχθρούς του!
Τι σχέση έχει όμως αυτό με τις διαμαρτυρίες; Αν ήσασταν δίκαιος και αντικειμενικός, θα λέγατε "ουαί" στην Χ.Α για τα στραβά της (που φυσικά υπάρχουν!), αλλά και "εύγε" για τις σωστές κινήσεις της!
Και η παρουσία τους έξω από το πορνο - θέατρο των κιναίδων, ήταν σωστή κίνηση!
Ελπίζουμε, αν τύχει μεθαύριο και οι "φίλοι" των λαθρομεταναστών, δηλαδή οι αναρχοαριστεροί λυσσασμένοι χριστιανομάχοι, πάνε ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, εσείς να μην εμποδίσετε τους χρυσαυγίτες, αν εκείνοι πάνε να την υπερασπίσουν!
Ή θα το κάνετε στο όνομα του...καλού Σαμαρείτη;
Παρεπιμπτόντως, συμφωνούμε απόλυτα πως πρέπει να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τη συγκεκριμένη παραβολή του Κυρίου μας: Αλήθεια, γιατί δεν ρωτάτε και τους "άλλους"γι' αυτό;
Είδατε, Σεβασμιώτατε, πόσο εκτίμησαν το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας; Είδατε πόσο σταμάτησαν τις επιθέσεις εναντίον της, ενώ εσείς μένετε άφωνοι;
Κρίμα, Σεβασμιώτατε! Σε μια κρίσιμη στιγμή για το Έθνος και την Ορθοδοξία μας, επιλέγετε όχι μόνο να μην συμπαρασταθείτε στο αγώνα εναντίον ΣΚΥΛΙΩΝ (ναι, τέτοιοι είναι!) που υβρίζουν με τον χειρότερο τρόπο τα ιερά και τα όσιά μας, αλλά - ακόμα χειρότερα - να χλευάσετε, να υβρίσετε και να βάλετε στο ίδιο τσουβάλι με τους υβριστές (!!!), όσους διαμαρτύρονται!
Λυπούμαστε πραγματικά. Και μιας και αναφέρεστε στην Διδασκαλία του Χριστού, σας αφιερώνουμε το ακόλουθο απόσπασμα:
"Εἶπεν ὁ Κύριοs τοῖs ἑαυτοῦ µαθηταῖς· πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς."
Υ.Γ. Με αυτό το άρθρο σας είμαστε βέβαιοι πως οι διάφορες κλίκες των διαχρονικών υβριστών της Ορθοδοξίας, θα σας απονείμουν τα εύσημα: Ευτυχώς, γιατί με τον πιστό λαό αποδεικνύετε - για πολλοστή φορά - πως σας χωρίζει μεγάλη απόσταση...!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραιος ο βλαχοδεσποτης πως λεμε βλαχοδημαρχος Σιατιστας . Τσιφτης . Χρησιμοποιησε 2 αληθειες για να πει 1 ψεμα . Οι 2 αληθειες που ειπε ειναι αυτονοητες για καθε απλο χριστιανο . Πρωτον οτι το θεατρικο ειναι αθλιο και δευτερον οτι οι ναζιστες χρυσαυγιτες δεν εχουν δουλεια να παριστανουν τους υπερασπιστες του Χριστου . Ας ανακαλεσουν πρωτα δημοσια τις επι 30 χρονια δημοσιες θεσεις τους κατα του Χριστιανισμου . Το ψεμα που ειπε ο χωροεπισκοπος που παριστανει τον μητροπολιτη ειναι οτι ενοχληθηκε απο το θεατρικο . Αν ενοχλουνταν θα ειχε σκισει τα ιματια του . Οπως τα σκιζουν οι μιτροφοροι πιο σωστα κατσαρολοφοροι για μνημονευσεις εισπηδησεις και αλλες αηδιες . Αλλα ο Χριστος για αυτους το ξερουν ολοι απο τον καιρο του Βολταιρου και πιο πισω ειναι παραβαν για κονομα και εξουσια και στις δυο εκκλησιες που χωριστηκαν ακριβως για λογους κονομας και εξουσιας . Με ελαχιστες εξαιρεσεις επισκοπων ολους αυτους τους αιωνες . Οταν λοιπον κατι δεν το εκτιμας κανεις το πολυ μια πλατωνικη διαμαρτυρια . Αν λεγαν κατι για την επισκοπικη του εξουσια η για τον βαρθολομαιο θα αφριζε και θα περνουσε τους αμφισβητιες γενεες δεκατεσερις . Οσο για το ευαγγελιο που χρησιμοποιησε ο επισκοπος μια παρατηρηση . Οπου δεν μας συμφερει το γνωστο ρεφραιν . Ε δεν ειμαστε και προτεσταντες για να παιρνουμε τη γραφη κατα γραμμα . Οπου παλι μας συμφερει το αλλο ρεφραιν . Το γραφει το ευαγγελιο . Σεβασμιωτατε αν το καταλαβατε καποιοι κρατικοδιαιτοι με κρατικη λεφτα δηλαδη δικα μας ανεβασαν μια παρασταση που λεει οτι ο Χριστος κανει αλλαξωκολιες με τον Ιουδα . Αν δεν βγαινεις απο τα ρουχα σου και συ και οι αλλοι συναδελφοι σου ενα εχω να σας πω . Αει σιχτηρ και σεις και οι ευαγγελικες σας παραπομπες που τις χρησιμοποιειται οπου και οπως θελετε . Α,Μ

Ανώνυμος είπε...

Στο kozan.gr κάποιοι Δυτικομακεδόνες κράζουν τον ηττοπαθή δεσπότη!
http://www.kozan.gr/?p=43513

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/14113-2012-10-15-10-41-09
Λαλίστατος ο μητροπολίτης Δημητριάδος για την καθαριότητα του περιβάλλοντος και άφωνος για την ηθική βρώμα της χυδαίας παράστασης.

Ανώνυμος είπε...

Το blog των ΚΑΙΡΙΤΩΝ συνεχίζει τις ασχημοσύνες. Κάποιος θολοκουλτουριάρης ιερέας ονόματι παπα-Δημήτρης Θεοφίλου κατηγορεί επιλεκτικά τους Χρυσαυγίτες ενώ για τα καλόπαιδα της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τουμπεκί! Είδατε αντικειμενικότητα οι ψευτοπροοδευτικοί χριστιανοί;