Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Περί τής "τρίτης διαθήκης"

Πρίν λίγες ημέρες φίλος τού μπλόγκ, ο ΚΤ, μάς έστειλε αυτή τήν απίστευτη εικόνα καί μάς βούτηξε στήν τραγική πραγματικότητα.


«Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Είχα υπ΄όψη τις αναρτήσεις του Ernst-Topitsch αλλά λόγω φόρτου δεν πρόλαβα να τις δω, καθώς και τη συνέντευξη του Πέτρου για τον Heidegger. Για τον Πίκο ντε λα Μιράντολα μας μιλούσε ο συνθέτης Γιάννης Ιωαννίδης στο μάθημα της αρμονίας-αντίστιξης-σύνθεσης-ιστορία της τέχνης (όλα μαζί τα έκανε) στο ωδείο του. Σχετικά γνωστός στους ασχολούμενους με τα μουσικά. Πάνε χρόνια αλλά τα θυμάμαι χαρακτηριστικά. Μαύρη διδασκαλία. Το τελευταίο μάθημα που δώσαμε σ΄ αυτή την εξεταστική ήταν για τον ρωσικό συμβολισμό. Άλλη δυστυχία σε 'κείνους τους ταλαίπωρους! Έχει και την καλή πλευρά το γεγονός ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται μόνο για το πως θα περάσουν το μάθημα κι έτσι οι δηλητηριώδεις ιδέες των Μερεζκόφσκι (η Παλαιά και Καινή Διαθήκη ξεπερασμένες(!!!) χρειάζεται μια... Τρίτη Διαθήκη!) και Σολοβιώφ (θεοσοφία, διδασκαλία για το Αιώνιο Θήλυ και δε συμμαζεύεται) περνούν «ξόφαλτσα». Δυστυχώς κάποιοι άλλοι τα πήραν πολύ στα σοβαρά όλα αυτά... Μεταξύ αυτών και ο Κάλλιστος Γουέαρ, που είχε πει ότι ο σπουδαιότερος θεολόγος των νεότερων χρόνων είναι ο Σέργιος Μπουλγάκωφ - μαθητής του Σολοβιώφ. Ο Σολοβιώφ πρέπει να επηρέασε και τον Ντοστογιέφσκι. Κάπου διάβασα ότι αποτέλεσε το πρότυπο για τον Αλιόσα, τον νεώτερο από τους τρεις αδερφούς Καραμάζωφ. Είδα πως και γι΄ αυτά έχετε αναρτήσει πολλά και χρήσιμα πράγματα. Αναγέννηση και Μαγεία λοιπόν. Φαίνεται συνεπές. Έχουν κοινό τόπο τον πόθο της ισχύος. Καλή συνέχεια.»


Ψάξαμε λοιπόν αυτή τήν πολύτιμη ‘τρίτη διαθήκη’ καί κάτι βρήκαμε.

H άλλη πλευρά τού Καθηγητού Σάββα Αγουρίδη
Πηγή: Περιοδικό «Παρακαταθήκη» Νο 64 Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2009, σελ. 12,13
Προς κατοχύρωση της πανθρησκείας; Πρωτοστατεί και Ορθόδοξος θεολόγος
Με εντολή του Κορεάτη ψευδομεσσία Μουν δημιουργήθηκε ειδική συντακτική επιτροπή για τη συγγραφή μιας Παγκόσμιας Αγίας Γραφής (World Scripture) με βάση το πνεύμα του Μουν. Όπως είναι γνωστό, ο Μουν και η Ενωτική του Εκκλησία προβάλλεται ως η πραγμάτωση των εσχατολογικών προσδοκιών όλων των θρησκειών του κόσμου, και ο ίδιος ως ο Κύριος της Δευτέρας Παρουσίας στον οποίον υπετάγη ήδη ο πνευματικός κόσμος. Αυτό που εναπομένει είναι να τον αναγνωρίσει και ο φυσικός κόσμος, και έτσι θα παγιωθεί η βασιλεία του Θεού στη γη που ιδρύθηκε το 1960 με τους «γάμους του Αρνίου με τη Νύμφη» (4η γυναίκα του Μουν).
Έτσι η Παγκόσμιος Αγία Γραφή περιέχει όλα τα «κοινά στοιχεία» των θρησκειών του κόσμου, όπως προσδιορίζονται στο πνεύμα της ιδεολογίας του Μουν και ολοκληρώνονται στο πρόσωπο του ψευδομεσσία, που αποτελεί το κέντρο της εποχής της εκπληρωμένης διαθήκης, δηλαδή μαζί με την τέταρτη γυναίκα του (νέα Εύα) το κύτταρο της βασιλείας του Θεού επί της γης.
Το δυστύχημα σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής, σε ειδική τελετή, παραδόθηκαν τα δύο πρώτα αντίτυπα αυτής της αντίστροφης «Αγίας Γραφής» στον ψευδομεσσία, από Έλληνα Ορθόδοξο Καθηγητή της Θεολογίας. Στη λεζάντα της σχετικής φωτογραφίας, -που εικονίζεται ο καθηγητής πάνω στο βήμα, να προσφέρει τα αντίτυπα στους «αληθινούς γονείς», αναφέρεται: «Ο Δρ. Αγουρίδης παρουσιάζει στον Πατέρα το δώρο των δύο ειδικών εκδοτικών αντιγράφων της Παγκόσμιας Αγίας Γραφής».
(Από το περιοδικό Διάλογος του «Διορθοδόξου Συνδέσμου Πρωτοβουλιών Γονέων» τ. 3, σ. 25).
Ο ψευδομεσσίας Μούν λοιπόν. Στά αγγλικά μπορεί νά βρεί ο καθένας τί σημαίνει τό όνομά του. Στά Ελληνικά η ερμηνεία του είναι ...όπως ακούγεται.  Φανταζόμαστε λοιπόν στά αγγλικά πώς έγινε η παρουσίαση : Αnd now sir Moon, mr Agouridis will present you the third testament. Υπάρχει μιά χημεία, πώς νά το κάνουμε!
Προσφώνηση Αγουρίδη στον Μουν
«Αιδεσιμώτατε, Μουν, είστε ένας μεγάλος πρωτοπόρος και θρησκευτικός αρχηγός. Τα σχέδια του «Διεθνούς Θρησκευτικού Ιδρύματος» απέδειξαν όχι μόνο αξεπέραστη υπεροχή, αλλά στάθηκαν στην πρωτοπορία της αναζήτησης για να φέρει την ειρήνη ανάμεσα στις θρησκείες. Θρησκευτικοί αρχηγοί και λόγιοι απ’ όλο τον κόσμο συγκινήθηκαν και μεταμορφώθηκαν από τις εμπειρίες τους σ’ αυτή τη δραστηριότητα που εκφράζει το δικό σας όραμα για παγκόσμια ειρήνη. Όλοι εμείς, που συγκεντρωθήκαμε εδώ, είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες, γιατί δίνετε τέτοιες ευκαιρίες.
Πριν από λίγα χρόνια αναθέσατε στο «Διεθνές Θρησκευτικό Ίδρυμα» να παρουσιάσει μια Παγκόσμια Αγία Γραφή (World Scripture). Είμαι πολύ ευτυχής που μπορώ να σάς ανακοινώσω σήμερα ότι αυτό το σχέδιο τελείωσε, και έχουμε έναν τόμο ο οποίος σαφώς θα φέρει φως και ελπίδα στον προβληματισμένο και ταλαιπωρημένο κόσμο.
Εκ μέρους του εκδότου, της Συντακτικής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, το προσωπικό και όλων αυτών που συνέβαλαν στο σχέδιο της Παγκόσμιας Αγίας Γραφής θέλω να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου για την υποστήριξή σας στην έκδοση και παραγωγή της Παγκόσμιας Αγίας Γραφής. Αυτός ο τόμος, συνεπής με τις αρχές του «Διεθνούς Θρησκευτικού Ιδρύματος», περισυνελέγη με ένα πνεύμα σεβασμού προς όλα τα πνευματικά μονοπάτια και με την υπόσχεση μιας διαθρησκευτικής κατανοήσεως και συνεργασίας. Η Παγκόσμια Αγία Γραφή είναι ένα μοναδικό βιβλίο και θα έχει παμμεγέθη ιστορική σπουδαιότητα για το μέλλον της θρησκείας και το μέλλον του κόσμου. Είμαστε στο κατώφλι ενός νέου παγκόσμιου πολιτισμού και αυτός ο Τόμος θα παίξει ένα μεγάλο ρόλο στην ίδρυση του είδους του πνευματικού οράματος που χρειάζεται, εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν ειρηνικό κόσμο. Ο κόσμος είχε την ανάγκη ενός τέτοιου τόμου όπως είναι αυτός. Αιδεσιμώτατε Μουν, θέλουμε να σάς ευχαριστήσουμε για την σύλληψη, την εισαγωγή και την παρουσίαση της Παγκόσμιας Αγίας Γραφής. Είναι τιμή και προνόμιο για μένα να σάς παρουσιάσω δύο ειδικά αντίγραφα της εκδόσεως της Παγκόσμιας Αγίας Γραφής. Σας ευχαριστώ».
(Από το περιοδικό Διάλογος, τ. 3, σ. 26. Το Αγγλικό πρωτότυπο κείμενο της ομιλίας του Σάββα Αγουρίδη και η φωτογραφία, στην οποία εικονίζεται να επιδίδει την παγκόσμια αγία γραφή στον Μουν, δημοσιεύονται στο περιοδικό του Μουν Today's World, November 1991, σ. 25).

Αυτή η ευλογημένη χημεία γέννησε τήν θεολογική σχολή Θεσ/νίκης, τόν Πέτρο Βασιλειάδη, τήν ακαδημία Βόλου, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε η ακαδημία Βόλου καί ο Ιγνάτιος Βόλου, έχουν δύο δασκάλους, τόν Αγουρίδη καί τόν Ζηζιούλα. Νά τούς χαίρονται.
Άς πάρουμε όμως καί μιά γεύση από τήν θεοσοφία τού δαιμονισμένου Μούν.
World Scripture and theTeaching of sun MyungMoon God
Knowledge of God
How can human beings recognize the existence of the Absolute Being
Teachings of Sun Myung Moon
Before I came into being, God exists. Before I was able to think about God, God exists. God rules
over my whole being, including my senses. This is the most important key to understanding.
It is a principle that experience precedes understanding. We do not know what cold is until we
feel cold. First we feel the cold weather, and consequently we form a notion of cold.
Likewise, to know that God exists, you should feel His presence in your very cells. To what degree
do you experience God? To what degree does your actual experience confirm God’s existence? That
is the question. (58:291-92, June 25, 1972)
Do you have love? Do you have life? Do you have lineage and conscience? Then, have you ever seen
love? Can you see life, lineage or conscience? You know these exist, but you must acknowledge that you cannot see or touch them. You know them because you sense them with your mind. A similar logic applies to the question of whether God exists, or whether a person can see God. Anyone can recognize God and confirm that He exists. Once God comes into your heart, your heart knows Him. (May 1, 2004)
God is called by many different names, yet regardless of what names He is called, there cannot be many gods. Since the origin is only one, there can be only one God. Due to the many different languages of the world, there are many different names for God. Yet God, the original entity, is only One.
The purpose that God pursues is manifested through religions. Hence, no matter how many
religions exist, their purpose is one—the peace of the Kingdom of Heaven. (210:199-200, December 23, 1990)
 Father Moon affirms that God is formless, invisible and beyond human knowledge, but then adds something more: God is not content to remain that way. The invisible God’s ultimate purpose is to manifest Himself in the visible form of Man. Accordingly, God does not leave us forever in ignorance, but in the Last Days He reveals all matters hidden in His heart. What is more, we will advance to the point where we can fully embody God’s nature and become His representatives on earth.

Καί μιά πρωτόγονη μετάφραση από τό Google γιατί αυτά τά σκουπίδια δέν αξίζουν καλύτερη μεταχείριση, όποιος θέλει τή διαβάζει.
"Πριν έρθω στην ύπαρξη, ο Θεός υπάρχει. Πριν ήμουν σε θέση να σκεφτώ για το Θεό, ο Θεός υπάρχει. Ο Θεός διοικεί όλο μου είναι, όπως τις αισθήσεις μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κλειδί για την κατανόηση. Είναι μια αρχή που προηγείται η εμπειρία της κατανόησης. Δεν ξέρουμε τι είναι κρύο μέχρι να νιώσουμε το κρύο. Πρώτα νιώθουμε το κρύο, και ύστερα φτιάχνουμε μια έννοια από το κρύο. Επίσης, για να ξέρετε ότι ο Θεός υπάρχει, θα πρέπει να αισθάνεστε την παρουσία του σε πολύ κύτταρά σας. Σε ποιο βαθμό Δεν έχετε το Θεό; Σε ποιο βαθμό έχει η πραγματική εμπειρία σας επιβεβαιώσει την ύπαρξη του Θεού; Αυτό είναι το ερώτημα. (58:291-92, 25 Ιουνίου 1972)
Έχετε την αγάπη; Έχετε τη ζωή; Έχετε καταγωγή και συνείδηση; Στη συνέχεια, έχετε δει ποτέ την αγάπη; Μπορείτε να δείτε τη ζωή, την καταγωγή ή τη συνείδηση; Ξέρετε αυτά υφίστανται, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορεί να τα δείτε ή να τα αγγίξετε. Μπορείτε να τα γνωρίζετε γιατί έχετε την αίσθησή τους στο μυαλό σας. Μια παρόμοια λογική ισχύει στο ερώτημα αν ο Θεός υπάρχει, ή αν ένα άτομο μπορεί να δει το Θεό. Ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει τον Θεό και να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει. Μόλις ο Θεός έρχεται στην καρδιά σας, η καρδιά σου τόν γνωρίζει. (1 Μαΐου 2004)
Ο Θεός καλείται με πολλά διαφορετικά ονόματα, αλλά ανεξάρτητα από το ποια ονόματα Καλείται, δεν μπορεί να υπάρξει πολλοί θεοί. Δεδομένου ότι η καταγωγή είναι μόνο μία, δεν μπορεί παρά να υπάρξει μόνο ένας Θεός. Λόγω των πολλών διαφορετικών γλωσσών στον κόσμο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά ονόματα για το Θεό. Όμως ο Θεός, η αυθεντική οντότητα, είναι μόνο ένας. Ο σκοπός που επιδιώκει ο Θεός φανερώνεται μέσα από τις θρησκείες. Ως εκ τούτου, δεν έχει σημασία πόσες θρησκείες υπάρχουν, σκοπός τους είναι ένας - η ειρήνη της Βασιλείας των Ουρανών. (210:199-200, Δεκέμβριος23, 1990)
Ο Πατέρας Μουν επιβεβαιώνει ότι ο Θεός είναι άμορφος, αόρατος και πέρα ​​από την ανθρώπινη γνώση, αλλά στη συνέχεια προσθέτει κάτι περισσότερο: Ο Θεός δεν θέλει να παραμείνει έτσι. Απώτερος σκοπός του αόρατου Θεού είναι να φανερωθεί στην ορατή μορφή του ανθρώπου. Κατά συνέπεια, ο Θεός δεν μας αφήσει για πάντα στην άγνοια, αλλά τις τελευταίες ημέρες Εκείνος αποκαλύπτει όλα τα θέματα που κρύβει στην καρδιά του. Επιπλέον, θα προχωρήσουμε στο σημείο όπου μπορούμε να ενσωματώνουν πλήρως την Φύση του Θεού και να γίνουμε οι εκπρόσωποί Του στη γη".
Δυστυχώς γι αυτές τίς ανοησίες ο Αγουρίδης πούλησε τήν ψυχή του. Δέν θά πρέπει νά είχε διαβάσει ποτέ του ούτε μία σελίδα από τούς ορθόδοξους Πατέρες τής εκκλησίας. Όπως καί ο Ζηζιούλας, όπως καί ο Γιανναράς.
Αυτοί δέν είναι άπιστοι, είναι απλώς βλάκες, έχουν νοητική υστέρηση.
Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και γιατι δεν διαβασαν τους πατερες ; εγω ειμαι σιγουρος οτι και την γραφη και τους πατερες τους ξεκοκαλισαν . και λοιπον ; σου λεει τριχες γραφουν . ασε σου λεει που οποιος τα πιστεψε τον καναν τας κεμπαμπ .πχ κοσμας αιτωλος , χρυσοστομος , αγιος δημητριος . και ο νεκταριος που την γλυτωσε με ερανο τον θαψαν . ενω αυτοι απο τη γραφη τρωνε παντεσπανι απο τους πατερες τρωνε αστακομακαροναδες . και εμου θανοντος γαια πυρι μιχθητω . δυο πανω δυο κατω αυτη ειναι η σκεψη 90 τοις 100 των θεολογων κληρικων και μη οικουμενιστων και μη . φιλικα θανασης μπιλιας

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα δεν είναι αν γνώρισαν, αλλά αν πίστεψαν. Νεότερες γνώσεις καταργούν τις προηγούμενες.Δεν συμβαίνει το ίδιο με την αληθινή πίστη, που ο Θεός δωρίζει στους φίλους Του.
"Δεν με διαλέξατε εσείς. Εγώ σας διάλεξα."

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απολυτα φιλε μου . οπως ειπε ο Χριστος ο δημιουργος του συμπαντος που καταδεχτηκε οπως λεει η προφητεια να του μετρηθουνε ενα ενα τα οστα απο το μαστιγωμα για την σωτηρια μας θα ισχυει και μετα την συντελεια του συμπαντος . αλλα οι τωρινοι εκπροσωποι του εχουν ενα αλαθευτο σημαδι της απιστιας τους . τον φιλοσοφικο τους λογο . η ορθοδοξια ειναι βιωμα η νοερα προσευχη τα κομποσκοινια οι η διαφορα κτιστων και ακτιστων ενεργειων η θεωση και αλλες τριχες . που ειναι το κυρηγμα ατομικη βομβα του κοσμα του αιτωλου . οποιος πιστευει στον Θεο οταν μιλαει για αυτον μιλαει σαν 10 χρονων παιδι . οπως οι ευαγγελιστες οπως ο κοσμας ο αιτωλος οπως ο καποιες φορες ακραιος καντιωτης . η ορθοδοξια ειναι η πληρης ευθυγραμιση με τα λογια του ευαγγελιου . τα αλλα ειναι διαπιστευτηρια για μιτρες και καθηγητικες εδρες . thanks για την δημοσιευση θανασης μπιλιας