Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ: Η Ελλάδα βρίσκεται στα νύχια του οικονομικού εγκλήματος! (VIDEO)

Πηγή : Liston


Στους Τραπεζίτες ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ο Καθηγητής του Howard Ν. Σταύρου, λέει:

Η Ελλάς ΔΕΝ χρωστάει ούτε πεντάρα σε Έθνη Κράτη!!!

ΔΕΝ χρωστάμε ούτε στην Γαλλία ούτε στην Γερμανία !!! 

Η Ελλάδα Χρωστάει μόνο σε Τραπεζίτες(!!) σε μια Τάξη συστηματικών 

ΚΛΕΠΤΩΝ του Δημοσίου Πλούτου που μετέτρεψε τους Πολίτες σε φορολογουμένους.

Συνεπώς ΔΕΝ τους ΧΡΩΣΤΑΜΕ απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!!!

Δεν έχουμε πλέον ανοικτή, Ελεύθερη Αγορά !!! Έχουμε...

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ (!!) Όμως σοσιαλισμό των ανωτέρων και
ανωτάτων οικονομικών στρωμάτων. Εκείνοι παίρνουν τα κέρδη
και ο φορολογούμενος παίρνει τους φόρους.

Είναι ΑΝΑΓΚΗ για την Ελλάδα να επανέλθει, να επανακτήσει
την Εθνική της Κυριαρχία!!!

Η Ελλάδα, κατά την γνώμη μου,έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία πριν ένα χρόνο.
Έχουμε δοτές κοινωνίες αντί κοινωνίες Εθνών και
κοινωνίες δουλοπαροίκων την εποχή της τεχνολογίας.


 Έχουμε δημιουργήσει, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, μια Τάξη
συστηματικών ΚΛΕΠΤΩΝ του Δημοσίου Πλούτου και
μετατρέψαμε τους Πολίτες σε φορολογουμένους και
μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε πανίσχυρους χρηματιστές, οι
οποίοι έχουν μετατρέψει τις Κυβερνήσεις σε απλούς
αστυνομικούς για να προστατεύουν τον πλούτο τους.

Δεν μπορεί η Κυβέρνηση της Ελλάδος να μετατραπεί σε
αστυνόμους των Τραπεζών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.


http://www.youtube.com/watch?v=rL6ZK1ACj-o&feature=related



ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ:
aspicET
8 November 2011 • 8:32 pm
9.
Όχι τον ράμφο ρε σαββίδη,έλεος.Δέν μας νοιάζει άν έβγαλε καινούργιο βιβλίο,και να θέλαμε δέν έχουμε λεφτά να το αγοράσουμε. Σκέψου και εμάς τους τηλεθεατές. Μετά ένα βαρετό τριήμερο ανοησίας και ακατάσχετης κοινότοπης φλυαρίας στα μμε, ο ράμφος θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για να μας εξοντώσετε. Και όχι τίποτα άλλο,αλλά θα δυσαρεστήσετε και τους γερμανούς που δέν θα βρουν τίποτα ζωντανό σε αυτή την χώρα για να εξοντώσουν και αυτοί.

ΥΓ Τι να πείς και εσύ καημένε ρέντνεκ. Έχεις παθει σοκ απο την αποκάλυψη του νεοφιλελεύθερου σου καθεστώτος και παραλογίζεσαι.

ΥΓ2 Ρε παιδιά,την κυριακή το απόγευμα γινόταν χαμός πάνω απο την αθήνα. Το προσέξατε και εσείς;
Είχε ασπρίσει όλος ο ουρανός. Και όλοι την επόμενη μέρα το πρωί είμασταν σάν κοτόπουλα. Και βιβλία του ράμφου να διαβάζαμε έτσι δέν θα γινόμασταν. Τι μας ψεκάζουν οι πούστηδες;

Redneck
9 November 2011 • 12:31 am
28.
Οπως ηταν φυσικο, διαφωνω με τους κουφιοκεφαλακηδες εδω μεσα που βαζουν τον Ραμφο στο ιδιο Τσουβαλι με τον Γιανναρα. Ο Ραμφος ειναι καλη επιλογη για ψυχαναλυτης του λαου μας. Χρειαζομαστε ψυχαναλυση αυτη την στιγμη ? εσεις τι λετε ? ο Σαββιδης παντως, προφανως, απο τους τιτλους που διαλεγει οι οποιοι μανιφεσταρουν το πνευματικο αδιεξοδο στο οποιοι τον εχει φερει η δικια του αρνηση της αληθειας, χρειαζεται και ψυχαναλυση και θεραπεια, οποτε καλως καλει τον Ραμφο.

Ο Ραμφος φαινεται αρκετα συνεπης στον λογο του – σε αντιθεση με τον Γιανναρα που ειναι αλλοπροσαλος και μονον ο ιδιος εχει την εντυπωση οτι καταλαβαινει τι λεει – και ως εκ τουτου θα επαναλαβει την ιδια ψυχαναλυση την Ελληνικης μαζας που εχει περιγραψει παμπολλες φορες. Απλα, καθε φορα που την παραθετει, το ακροατηριο του εχει αλλαξει, ελπιζω προς το σωφρωνεστερο, και αρα θα αντιλαμβανεται ολο και πιο πολλα απο αυτα που λεει ο Ραμφος, τα οποια, στα συμπερασματα του και μονο, ειναι συχνα σωστα – αλλο τωρα που για να φτασει στην Ιθακη κανει κανα δυο φορες τον γυρο της Γης, μεσω Ζιμπαμπουε και Νεας Γουινεας. Ειναι φαινεται ιδιον των Ελληνων διανοητων, αλλα δεν τον κακιζω, γιατι με τις περιορισμενες εμπειριες που μπορει να εχει ενας ανθρωπος που τρωει ολη την μερα του διαβαζοντας και γραφοντας, οταν δεν ειναι στα καναλια συνομιλωντας με δημοσιογραφους των ΜΜΕ που ειναι παντου γνωστοι για την οξυδερκεια και σοφια τους, ο λογος του, και αρα ο τροπος σκεψης του, εινα λογικο να ειναι το ιδιο δαιδαλωδεις με αυτα που διαβαζει. Ας του δωσουμε τα ευγε που του αξιζουν ομως για το οτι συχνα, φτανει τελικα στην σωστη Ιθακη, εν αντιθεσει με πολλους αλλους στο Ελληνικο προσκηνιο και οχι μονο, που ειναι αεναως χαμενοι στους λαβυρινθους της εξεζητημενης βλακειας.

aspic
9 November 2011 • 1:04 pm
46.
Επειδή θα έλειπες στην αμερική τις περασμενες δεκαετίες και δέν ξέρεις καλά την ιστορία του τόπου σου ρέντνεκ 28,να σου κάνω μιά σύντομη εξιστόρηση της νεορθοδοξίας στην ελλάδα. Σε αυτή την σχολή ανήκαν ο γιανναράς,νέλλας,μοσκώφ,ράμφος,ζουραρί και άλλοι,και ξεπήδησε απο την παραεκκλησιαστική οργάνωση ζωή. Η οποία ζωή μαζί με άλλες οργανώσεις,μετά τον εμφύλιο προσπαθούσαν να φτειάξουν ένα ιδεολογικό υπόβαθρο για τους νικητές,για να χουν να πορεύονται.
Βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της την δεκαετία του ογδόντα,έχοντας πετύχει μιά περίεργη μίξη χριστιανικών ορθόδοξων στοιχείων και σταλινισμού σε μιά φόρμα λόγου που θυμίζει αμερικανούς ιεροκύρηκες που αυτούς θα τους ξέρεις καλά,στοχεύοντας σε κάτι σάν μιά αστική αντι αντεπανάσταση,δηλαδή λόγω της διπλής άρνησης σε ένα ισχυροποιημένο καπιταλιστικό σκληρό καθεστώς σταλινικού τύπου (που όσο και να απορείς και να σου φαίνεται παράδοξο,υπάρχει και τέτοιο).
Σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο κάθε καρυδιάς καρύδι,απο ακροδεξιούς μέχρι απελπισμένους κομμουνιστές.Ο λαικισμός τους και η φτηνή ψυχολογία του στύλ εβδομαδιαίων περιοδικών ποικίλης ύλης,προσέλκυσαν τα πλήθη των επαρχιωτών που κατέβαιναν στις πόλεις και επιζητουσαν την είσοδό τους στα μεγάλα αστικά σαλόνια.
Λίγο παπανδρέου της αλλαγής για πολιτική άποψη δηλαδή,λίγες διανοητικές θέσεις των νεορθοδόξων,λίγο απάτη,λίγο λαμογιά,λίγο γαιδουριά και παχυδερμισμός και να η ωραία φυλή των σύγχρονων νεοελλήνων,ανάμεσά τους και οι δημόσιοι που και εσύ καμαρώνεις.
Λογοτεχνικά,ποιητικά κλπ,δέν παρήγαγε τίποτα αυτή η σχολή,διανοητικά δέν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ τον κάθε τυχαίο πάστορα τζών μιάς μικρής ενορία του τέξας. Χωρίς καμμιά επιστημονική αξιόλογη έρευνα,καταπιάνεται με ιδεολογήματα και ψυχοδιανοήματα του άρπα κόλα,γυρίζοντας απο κανάλι σε κανάλι και εφημερίδα σε εφημερίδα,σάν τα αγαπημένα παιδιά της σύγχρονης καρακιτσαρίας. Ενώ σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι αυτής της σχολής,χαρακτηρίζονται απο έντονη εγωπάθεια και ναρκισισμό και την αγωνία τους να είναι πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων.
Και όπως γράφεται ωραία η νεορθοδοξία στην ελλάδα είναι “η επιθανάτια αγωνία ενός παρηκμασμένου καπιταλισμού,που εκφράζει τις πιο ζοφερές τάσεις που γεννά ένα ιστορικά χρεοκοπημένο σύστημα όταν φτάνει στην αποσύνθεσή του”.
Με λίγα λόγια αυτό το ρεύμα και τους εκφραστές του ούτε καν θα τους συμπεριλάβει ο ιστορικός του μέλλοντος στην μελέτη του.
Και όσο για την σταθερότητα των θέσεων του ράμφου που λές σε σχέση με τον αλλοπρόσαλο γιανναρά,για τα γεγονότα του δεκέμβρη του 2008,έλεγε ότι φταίει ενος τύπου ασκητικός πηρύνας που έχουν οι έλληνες στην ψυχοσύνθεσή τους και τους κάνει να μήν μπορούν να προσαρμοστούν με την δυτική πρόοδο. Και ξεφυλίζανε πάλι μαζί όπως και σήμερα στην εκπομπή του σαββίδη το σχετικό του βιβλίο. Στην συνέχεια βέβαια εγκατέλειψε αυτή την θεωρία αφού είδε ότι είναι παπαριές. Βιβλία όμως συνεχίζει να βγάζει,σάν και αυτό που θα μας κολλήσει πάλι μπροστά στην οθόνη ο σαββίδης και σήμερα,προτείνοντάς μας σάν την ελπίδα που ζητεί.
Άμα είναι έτσι,χίλιες φορές να μας πουλήσει ο παπαδήμος στα σκλαβοπάζαρα της δύσης,παρά ελεύθεροι στην χώρα να ακούμε τον ράμφο.
Εσύ ίωνα δέν θα ρίξεις καμμιά φτυαριά,μόνο εγώ θα τους θάβω εδω μέσα και θα γίνομαι ο κακός;

ΥΓ Όμως παραμένουν οι υποψίες βλάξ,ότι μπορεί ο παπανδρέου να είναι παμπόνηρος με την μάσκα ανόητου. Τον βλέπεις μαζί με τον βενιζέλο πώς γουρλώνουν τα μάτια τους μερικές φορές σάν παιδιά,γεμάτα αθωώτητα και απορία;
Και βέβαια αφού παίζει τόσο πειστικά τον ρόλο του ο βενιζέλος που ξέρουμε τι μούτρο είναι γιατί να μήν παίζει θέατρο και ο παπανδρέου;

ΥΓ2 Έλα ρε λιώντα που κόλλησες και εσύ με τα φαντασιακά τώρα.
Λέγεται ότι μέχρι τέλος του έτους,η κυβέρνηση θα εισπράξει τρείς φορές περισσότερα χρήματα απο αυτά που πρέπει να ξοδέψει για μισθούς συντάξεις κλπ.
Και παρόλαυτά μας κάνουν σκληρούς εκβιασμούς και μας δουλεύουν άγρια.
Είναι θέμα δυτικής πολιτικής κουλτούρας λές αυτό,που εμείς οι αβορίγινες δέν είμαστε ικανοί να καταλάβουμε;

Redneck
9 November 2011 • 1:30 pm
47.
Ευχαριστω για το μαθημα ιστοριας ασπικαλοπουλε. Δεν θελω να περασω για απολογιστης του Ραμφου, ουτε και ξερω την ιστορικη πορεια των αποψεων του. Απλα, τα τελευταια ενα-δυο χρονια τον επιασε το ματι μου στην τηλεοραση σε διαφορες εκπομπες, και διαπιστωσα οτι, μεσω Ζιμπαμπουε οπως ειπα, καταληγει σε παρομοια συμπερασματα για την ψυχοσυνθεση του Ελληνικου λαου που, με πολυ πιο ευθεια επιχειρηματολογια βεβαια, εχω και εγω περιγραψει εδω μεσα, την ψυχολογια δηλαδη του απελευθερου σκλαβου και τις διαφορες επιφανειοποιησεις της.

Παντως ειναι αστειο που χρησιμοποιεις συνεχως την λεξη “καπιταλισμος”. Ο ορος αυτος, σαν λεξη και σαν εννοια, υπαρχει μονον στα μυαλα ανθρωπων που εχουν απωλεσει την δυνατοτητα να σκεφτουν ορθα, ειτε γιατι δνε την ειχαν ποτε ειτε γιατι εθελοντικα λοβοτομηθηκαν. Αν την χρησιμοποιει και ο Ραμφος, τοτε θα χασω πασα ιδεα για αυτον.

aspic
10 November 2011 • 12:57 am
107.
Ελπίζω να μήν εκπέμπει και στην γερμανία η ετ τρία,γιατί άμα την δεί η μέρκελ την εκπομπή,θα δώσει εντολές να οριστεί ο ράμφος πρωθυπουργός και ο σαββίδης αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης,σάν τους πιο κατάλληλους για τα συμφέροντά τους.
Ακόμη και τον μεγαλύτερο καραγκιόζη της ευρώπης μπερλουσκόνι,τον βγάλανε υπόδειγμα πολιτικού,αθωώσανε στο σύνολό του και όλο το χρηματοπιστωτικο σύστημα με τις πιέσεις που ασκεί.
Και το βίντεο άθλιο βέβαια.
Ευτυχώς που βγήκε ο σταύρου απο την αμερική να υπερασπίσει την χώρα,γιατί εμείς εδώ στην ελλάδα κοιμόμαστε ακόμη τον ύπνο του δικαίου.

Ένα και ταυτόν
10 November 2011 • 1:10 am
110.
Τί μικροαστική αντίληψη είναι αυτή που εκφράζει ο Ράμφος. Είμαστε λέει παρωχημένοι και οι άλλοι, οι δυτικοί, προχωρημένοι. Τί λε ρε παιδί μου! Ωραίο κλισέ, μόνος του το σκέφτηκε. Και μάλιστα προχωρημένοι ανθρωπολογικά. Ποιοι; Οι ναζί; Θα μας τρελάνουνε. Έχουν βγάλει λυτούς και δεμένους να κρύψουν τον ελέφαντα που υπαρχει στο δωμάτιο, κατά το δυτικότροπο λεγόμενο. Ο ελέφας είναι η ανελευθερία στην οποία επιχειρούν να καταδικάσουν την ανθρωπότητα οι ισχυροί του κόσμου, βαφτίζοντάς τη πρόοδο. Ειδικά οι Έλληνες δεν θα τσιμπήσουμε άλλο στο παραμύθι αυτό, ό,τι και να λέει ο Ράμφος. Ο παρωχημένος και οπισθοδρομικός. Είναι άκρως οπισθοδρομικό να υποστηρίζει κανείς τη δεσποτεία που θέλει αρχαιόθεν να επιβληθεί, ει δυνατόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Καλά κυρ Στέλιο θέλεις να μας παρουσιάσεις την υποταγή σαν εκσυγχρονισμό; Και λες να σε πιστέψουμε;

Δεύτερον. Αν κατανοούμε την ενότητα ως ταυτότητα, τότε τί σημαίνει το “δός μοι τούτον τον ξένον…” και τί λέμε υπόσταση και τί γίνεται στη θεία κοινωνία. Πείτε χαιρετίσματα στο Ράμφο, ότι εμείς διδάξαμε την ενότητα των εναντίων κι εμείς ανευρίσκουμε την ενότητα στην ετερότητα. Να αφήσουν λοιπόν το μάθημα σε πιθήκους ο δυτικός κι ο δυτικότροπος. Είναι άραγε αυτά ένα και ταυτόν;

(Άσχετο είναι και η Ιταλία έτσι σκατά σαν εμάς; Είναι και η Ισπανία; Είναι και η Ιρλανδία; Και η Γαλλία; Με ένα λόγο, είναι έτσι όλη η προοδευμένη Ευρώπη; Και μη ξεχνάμε : “οι Γερμανοί είναι φίλοι μας”. Καθ’ ότι παραγωγικά μπορούν να μας εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα στο φούρνισμα των αντιπαραγωγικών συμπολιτών μας. Οποία πρόοδος!)

Παναγιώτης
10 November 2011 • 1:40 am
125.
κ. Σαββίδη γιατί δεν σχολιάζετε με τον κ. Ράμφο, τις δηλώσεις του κ. Σταύρου;;;

anixneuseis
10 November 2011 • 6:41 am
128.
Παναγιώτη στο 125. Γιατί ο κ. Ράμφος γνωρίζω ότι είναι καθ ολοκληρίαν αντίθετος με τις απόψεις του κ. Σταύρου και δεν θα ήθελα να γίνει ο σχολιασμός απόντος του κ. Σταύρου. Χρόνος για διάλογο μεταξύ τους όπως θα διαπιστώσατε δεν υπήρχε.

Χρίστος Τσορτανίδης
10 November 2011 • 10:22 am
136.
Το κέντρο της άποψης του Ράμφου , για το πρόβλημα μας, είναι η σχέση – κριτήριο – των ομάδων των πολιτών.
Η σχέση αίματος – συναίσθημα- πρέπει ν αντικατασταθεί απο την σχέση ιδεών- νους- για να προχωρήσουμε.
Τα κορμιά πρέπει ν αντικατασταθούν από τις ιδέες.
Άραγε τι είναι ορθότερο ; Το συναίσθημα , αρχέγονο κριτήριο, συγκρούεται με τις ιδέες ,νους, που είναι κατάκτηση του ανθρώπινου γένους. Η αρχαία Ελλάδα αυτό κατόρθωσε και μένει ιστορικά ανυπέρβλητη . Την συγκρότηση της κοινωνίας με κριτήριο τις ιδέες.
Μένει να καταλάβουμε και ν αποδεχθούμε μια διαδικασία να υποκαταστήσουμε τον έναν παράγοντα με τον άλλον , αν βέβαια αποδεχθούμε την ορθότητα του κριτηρίου των ιδεών , ή να συγκεράσουμε το συναίσθημα με τον νου όπως πρότεινε ο Ράμφος.
Φοβάμαι ότι μόνο το όρο ‘ορθόδοξος χριστιανισμός ‘ δεν μας είπε ο Ράμφος , γιατί αυτός είναι ο προβληματισμός αλλά και η ‘θεραπευτική’ της ορθοδοξίας –,τώρα πως κατάντησε ευτελισμένη θρησκοληψία είναι άλλο θέμα-.
Αλλά αν πράγματι αυτό είναι το ερώτημα μας πως γίνεται μετά από δυο χιλιετίες και..ο χώρος που ανέδειξε το νου , τραγωδίες, αθηναϊκή δημοκρατία, ορθόδοξη θεραπευτική , να είμαστε σε κατάσταση ημιαγριότητας και ο δυτικός άνθρωπος , χωρίς τις δικές μας προϋποθέσεις από τις καταβολές μας , να έχει εξελιχθεί τόσο στην κοινωνική- πολιτική οργάνωση του;
Μήπως η οργάνωση των δυτικών δεν είναι αποτέλεσμα διεργασιών του νου αλλά της αντίληψης της ταυτότητας της γενεάς ;
Μήπως η ελληνική ιδιαιτερότητα συνίσταται στην συνεχιζόμενη διεργασία του ανθρώπινου γένους για την ισορροπία συναισθήματος και νου ;
Μήπως αυτή η πάλη είναι η βαθύτερη αιτία της απόρριψης του τρόπου ζωής της δύσης ενώ εναγωνίως αναζητούμε την ενσωμάτωση μας σ αυτήν ;
Είναι φανερά θέματα συμφερόντων οικονομικής μορφής η προσπάθεια μας παραμονής στους δυτικούς θεσμούς ή μήπως αυτό είναι η επιφάνεια του θέματος ;
Γιατί παραμένουμε στην ανατολή με το κεφάλι γυρισμένο στη δύση;
Ο δικέφαλος αετός γιατί κοιτούσε και στα δυο; Ήταν μόνο θέμα εδαφικής κυριαρχίας ;
Η ελπίδα υπάρχει , κ Σαββίδη , στη λύση αυτού του προβλήματος .
Έτσι νομίζω.

aspic
10 November 2011 • 11:58 am
145.
Ορίστε μας την λεει και ο σαββίδης απο πάνω,ότι είμαστε κοιμισμένοι στο πόρταλ του.
Επειδή δέν επευφημήσαμε την μανδάμ πρώην υπάλληλο της παγκόσμιας τράπεζας που ήρθε να μας μιλήσει για θατσερικές μεταρρυθμίσεις.
Και με αυτά,αντί για παντελής κατάρρευση όπως ήταν ο τίτλος,έγινε η εκπομπή τελικά του παντελή η κατάρρευση.
Και όπως σωστά είπε η αλεξάνδρα τα σχόλια του σταύρου όπως και του ισπανού στο τέλος τα πέρασαν στο ντούκου. Ομοίως στο ντούκου το πέρασαν ότι και στην ιταλία και στην ισπανία και σε όλη την ευρώπη,τα ίδια γίνονται όπως λεει ο “ένα και ταυτόν”.
Αντιθέτως ο σούπερ ντούπερ διανοητής,καταπιάστηκε και πάλι με τις γνωστές τετριμένες κοινοτοπίες περί φυλών και σογιών,που είναι αιτίες βέβαια,αλλά για άλλα συναφή πράγματα και όχι για την κρίση αυτήν καθεαυτήν.Διότι κύριε σαββίδη που και εσείς τελικά συγχνωτιστήκατε με τις κατεστημένες θέσεις των μμε ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με το λαικό αίσθημα,το πρόβλημα δέν είναι άν διασυρόμαστε στην ευρώπη ή άν η ελληνική κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος είναι κενός και ανίκανος,αλλά ότι η ελλάδα καλείται με απαράδεκτα εκβιαστικό τρόπο απο τους ευρωπαίους που θαυμάζει ο ράμφος να υπογράψει μιά καταστροφική σύμβαση για αυτήν.
Το ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος είναι ανίκανος και διεφθαρμένος,αυτό δέν σημαίνει ότι ο ευρωπαικός πολιτικός κόσμος είναι υγιής,όπως σας είπε και ο δελληολάνης για την ιταλία. Πράγμα που σημαίνει,ότι άν θέλετε να κάνετε ανάλυση ενός τέτοιου φαινομένου σάν την κρίση,πρέπει να γίνει συνολικά επι του δυτικού οικονομικού μοντέλου που παράγει διαφθορά,αδικία και εξαθλίωση και όχι τοπικά επι της ελληνικής πραγματικότητας μόνο που είναι ένα μικρό μέρος του προβλήματος. Γιατί αλλοιώς είστε και άδικοι,αλλά και εκτός πραγματικότητας και εξυπηρετείτε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα που αντιπροσωπεύει η κυριούλα που βγάλατε εκεί πέρα να μας σπάσει τα νεύρα βραδυάτικα.

ΥΓ Γκάμπριελ,τι να την κάνω την βιβλιογραφία σε όσα είπα για τους νεορθόδοξους. Βιβλίο ανοικτό ήταν ο ράμφος απο μόνος του με αυτά που είπε.
Εδώ να πούμε πώς ποτέ δέν έχουμε μία και μοναδική κριτική σε ένα σύστημα (το ίδιο ισχύει και για κριτική προσώπων,καταστάσεων κλπ),εκτός άν προέρχεται απο τον αλάθητο πάπα ή τον θεό. Η κριτική σε αυτό,το σύστημα,γίνεται απο τα όμορα συστήματα για αυτό χαρακτηρίζονται απο την υποκειμενικότητα της σχέσης κριτικού και κρινόμενου συστήματος.
Στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης,η κριτική προέρχεται απο δύο κυρίως αντίθετες πλευρές,αυτή της αριστερής που κρίνει το καπιταλιστικό σύστημα αποσκοπώντας σε μιά συρίκνωσή του και αυτή της δεξιάς πλευράς που αποσκοπεί σε περαιτέρω ακομη ενίσχυση και γιγάντωσή του (αυτός είναι και ο λόγος που ακροδεξιοί και κομμουνιστές συστεγάστηκαν παλιότερα στην νεορθοδοξία,επειδή απλώς και μόνο έκαναν κριτική στον καπιταλισμό,χωρίς όμως να μπορουν να διακρίνουν την διαφορετική καταγωγή και προέλευση που είχε η κάθε πλευρά). Και αυτές οι δυό κριτικές παράλληλα με τα τεχνητά δίπολα που δημιουργούνται,είναι και η αιτια της σύγχισης,να μήν ξέρουμε κάθε φορά άν είμαστε με το τέρας ή με τα θύματά του. Ο ράμφος,αλλά και ο σαββίδης κατά ένα τρόπο χθές,τάχτηκαν υπέρ της δεύτερης κριτικής του συστήματος. Πιστεύουν δηλαδή ότι πρέπει να γίνει πιο ισχυρό ακόμη,πιο άδικο κατ' εμάς δηλαδή. Πρέπει να υπάρχει ομοψυχία δηλαδή στην ελλάδα για να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι να υπογράψουμε την καταστροφή μας,μας λένε.

Πηγή: anixneuseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: