Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Το ιστολόγιο Ινφογνώμων Πολιτικά για τη Novartis


Η άποψη του ιστολογίου για το σκάνδαλο της Novartis είναι η εξής:
Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και αποκαλύφθηκε ως αποτέλεσμα του αναταγωνισμού των φαρμακευτικών εταιρειών ΗΠΑ-Γερμανίας.
Η ελληνικές κυβερνήσεις, μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο στις ΗΠΑ, έπρεπε να κινηθούν πιο γρήγορα από τις αμερικανικές αρχές και να διαλευκάνουν την υπόθεση, γιατί αφορά χιλιάδες γιατρούς και πολλούς υπηρεσιακούς παράγοντες, ίσως και πολιτικούς.
Δηλαδή, έπρεπε να βρεθούν οι λογαριασμοί που τροφοδοτούσαν τους γιατρούς και όποιον άλλον και έτσι, ακολουθώντας το δρόμο του χρήματος, να φθάσουμε και στους δράστες.
Αντί αυτού, είδαμε μεθοδεύσεις που είναι ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΣ.
Η κυβέρνηση, με τους δικαστικούς που διόρισε, προετοίμαζε όλη αυτή τη φιέστα για εύλογο χρόνο πριν τις εκλογές.
Πολύ απλά, όταν είδε το κύμα διαμαρτυρίας στα συλλαλητήρια, κάλεσε μέσω των εισαγγελέων που η ίδια διόρισε μάρτυρα να καταθέσει εσπευσμένα την Κυριακή, την ώρα που γινόταν το συλλαλητήριο, και έστειλε τη δικογραφία την επομένη άρον άρον στη βουλή.
Τα υπόλοιπα τα είδαμε στη βουλή.
Εθνικός ξεπεσμός και κατάχρηση εξουσίας.
Ακόμα και αν βρεθεί ένας ή δυο πολιτικοί να έχουν κάποιου είδους εμπλοκή στο σκάνδαλο, η μεθόδευση παραμένει άθλια και η ζημιά που έγινε και γίνεται με τέτοιες άφρονες ενέργειες, είναι τεράστια.
Η θέση μας:
Με διορισμένους δικαστικούς από την κάθε κυβέρνηση, κάθαρση δεν πρόκειται να δούμε ποτέ.
Γιατί καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει μια ελεγχόμενη από την ίδια Δικαιοσύνη να ελέγξει τη διαφθορά. Η περίπτωση Κουρουμπλή είναι χαρακτηριστική.
Πολύ απλά, θα χρησιμοποιεί διορισμένους δικαστικούς, για να διώκει πολιτικούς αντιπάλους για υπαρκτά και ανύπαρκτα σκάνδαλα και θα κουκουλώνει τα δικά της.
Όσον αφορά το σκάνδαλο της Novartis:
Αρχής γενομένης από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Π. Πικραμένου, θα αναρτήσουμε τις ομιλίες όλων των κατηγορουμένων, του Τσίπρα και του Μητσοτάκη, χωρίς σχόλια, για να βγάλουν οι φίλοι του ιστολογίου μας τα δικά τους συμπεράσματα.
Απλά, να επαναλάβουμε κάτι που έχουμε ξαναγράψει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζει το τελευταίο της χαρτί.
Όμως μετά το τελευταίο χαρτί, έρχεται το τέλος.

infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: