Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Το σκάνδαλο Novartis και η νέα γερμανική προσβολή

Την ίδια στιγμή που η ελληνική βουλή ασχολείται με τη διαφθορά, η γερμανίδα καγκελάριος «καλωσόρισε στο Βερολίνο των πρωθυπουργό της Μακεδονίας» – όπως η ίδια αποκάλεσε τα Σκόπια, εξευτελίζοντας ακόμη μία φορά την Ελλάδα.  
Μου πήρε επτά περίπου χρόνια να καταλάβω ότι ανήκα σε μια μοναδική κατηγορία Ελλήνων. Σε εκείνους που, τινάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα, περισσότερο ακόμη και από το PSI, καταφέραμε να ληστέψουμε τρεις ολόκληρες γενιές. Και το κάναμε με τόσο ζήλο και τόσο συνειδητά, που η κανονικότητα μας έφερνε αναγούλα και την ξορκίζαμε σαν να ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μας» (Μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Novartis, πηγή).
Επικαιρότητα
Ο αξιότιμος κ. Στουρνάρας δεν λείπει από καμία δημόσια εκδήλωση με θέμα τη διαφθορά – όπου στο θέμα της Novartis δήλωσε ότι, ο στόχος της σκευωρίας εναντίον του ήταν να πληγεί η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας! Απίστευτη έμπνευση πραγματικά από το διοικητή μίας τράπεζας που δεν ήταν ποτέ ελληνική, ενώ διετέλεσε «μετρ» της πολιτικής της υποτέλειας και των υποκλίσεων απέναντι στον κ. Σόιμπλε – σημειώνοντας πως η κεντρική τράπεζα είναι αυτή που πιέζει σήμερα για τη διεξαγωγή των παράνομων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις αφελληνισμένες τράπεζες, κατ’ εντολή βέβαια της ΕΚΤ που υπηρετεί επίσης έμμισθα το διεθνές τραπεζικό σύστημα.
Ανεξάρτητα τώρα από το εάν θεωρούμε ενόχους παθητικής δωροδοκίας τους πολιτικούς που κατηγορούνται για το σκάνδαλο της Novartis, το γεγονός ότι κανένας τους δεν αποκάλυψε ποτέ τα τρομακτικά και αναμφίβολα σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας, είναι αρκετό για να τους καταστήσει υπόλογους απέναντι στην ελληνική κοινωνία – η οποία σήμερα πληρώνει πανάκριβα με την πολιτική των μνημονίων τη διαφθορά των πολιτικών της, η οποία αν μη τι άλλο τους έχει καταστήσει εκβιάσιμους απέναντι στους ξένους διαφθορείς τους.
Όσον αφορά δε αυτούς που απειλούν τους πάντες, όπως ο αξιότιμος κ. Αβραμόπουλος, επικαλούμενοι σκευωρίες, θα μπορούσαμε τότε μόνο να τους πιστέψουμε εάν παραιτούνταν της ασυλίας και της παραγραφής – έτσι ώστε να κριθούν όπως όλοι εμείς από τη Δικαιοσύνη. Εάν πάντως δει κανείς τη συνέντευξη του, ειδικά όσον αφορά το μοριακό έλεγχο του αίματος με κόστος 50 εκ. €, το οποίο μειώθηκε στα 6 εκ. € από τον επόμενο (πηγή, video μετά το 17ο λεπτό), θα καταλάβει αρκετά πράγματα – τα οποία είναι κατά την άποψη μας θλιβερά.
Την ίδια στιγμή όμως που η ελληνική βουλή ασχολείται με τη διαφθορά, η γερμανίδα καγκελάριος «καλωσόρισε στο Βερολίνο τον πρωθυπουργό της Μακεδονίας» – όπως η ίδια αποκάλεσε τα Σκόπια, εξευτελίζοντας ακόμη μία φορά την Ελλάδα. Τόνισε δε πως η λύση είναι πολύ κοντά, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο έμμεσα την κυβέρνηση μας – στην οποία έχει πιθανότατα υποσχεθεί ως αντάλλαγμα την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ δεν είναι απίθανο να υποκινεί η ίδια την επιθετικότητα της Τουρκίας για να εντείνει ακόμη περισσότερο τις πιέσεις.
Είναι άλλωστε γνωστή η σημασία που δίνει η Γερμανία στη σύνδεση του Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – μίας πόλης που μετατρέπεται σταδιακά σε γερμανική (ανάλυση). Απώτερος στόχος της είναι η πρόσβαση στα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας, μέσω της Θεσσαλονίκης και του Δούναβη – έχοντας απέναντι της μία κυβέρνηση που είναι εντελώς ανίκανη να αντιδράσει, μετά την εξοντωτική ήττα της το καλοκαίρι του 2015, όπου πρόδωσε τόσο την πατρίδα, όσο και την ιδεολογία της, έχοντας πιθανότατα βρεθεί με το πιστόλι στον κρόταφο.
Αναφερόμενοι πάντως στη Γερμανία δεν εννοούμε φυσικά τους Πολίτες, αλλά την πολιτική τους ηγεσία – με την οποία ασφαλώς δεν είναι συνώνυμοι, όπως ούτε οι Έλληνες με τη δική τους. Ειδικά όσον αφορά την καγκελάριο, μαζί με τον πρώην υπουργό οικονομικών της αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους εχθρούς της Ελλάδας – πολύ πιο μεγάλους ακόμη και από τον τούρκο πρόεδρο, όπως ευχόμαστε να καταλάβει επιτέλους ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: