Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Α-φύσικη παιδεία εισάγεται πλέον στήν Ελλάδα ερήμην μας.

Image result for Τα ξενα κολλεγια των αθηνων



Ο Θεός χάρισε στο έθνος μας αυτά τα εκλεκτά πνεύματα, τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας, και μας έδωσε το σπουδαίο προνόμιο (αλλά και την μεγάλη ευθύνη) να έχουμε κοινή γλώσσα, την πλουσιότερη σε έννοιες, έτσι ώστε με μοναδικό τρόπο εμείς ιδιαίτερα οι Έλληνες να μπορούμε να εννοήσουμε αυτά τα υψηλά νοήματα (κατά το λόγο του Κυρίου:"εννοήσατε πάντα ταύτα;")..
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σήμερα όμως αυτή η οπτική της ιδιαίτερης αξίας της γλώσσας και του έθνους μας, όπως και της ελληνο-Ορθόδοξης Πατερικής παράδοσης, θεωρείται "εθνοφυλετισμός" και κατατάσσεται μαζί με τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό.
Όλοι αυτοί οι θησαυροί δεν είναι μόνο αχρησιμοποίητοι και περιφρονημένοι, αλλά σκόπιμα κρυμμένοι. Δεν τους γνωρίζουμε, δεν τους διδασκόμαστε..
Κάποιες μικρές παραπομπές, κάτω από κάποια κεφάλαια στα βιβλία των θρησκευτικών, στα πλαίσια ενός ημίωρου μαθήματος 1-2 φορές την εβδομάδα... Δηλαδή τίποτα..
Με παραπλήσιο τρόπο συρρικνώνεται και η διδασκαλία των αρχαίων φιλοσόφων που σαν "προδρομικός λόγος" οδηγεί στον ΟΝΤΩΣ Λόγο.
Σκουπίδια επί σκουπιδιών.. ειδικά τα τελευταία χρόνια στα σχολεία..
Αδυνατούμε πια να τα παρακολουθήσουμε.. Όλο το βάρος στο δυτικό "διαφωτισμό"..
Ποιο διαφωτισμό;; Της βαρβαρότητας.
Ο Μεσαίωνας ήταν το αποτέλεσμα της απόλυτης κυριαρχίας των Ούνων (με τον Αττίλα), σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Ανθρώπων που δεν διέφεραν απ΄τα ζώα, έτρωγαν ωμό κρέας, και ο τρόπος ύπαρξής τους ήταν ένας και μοναδικός, η καταστροφή.
Το πνεύμα της διάλυσης, της καταστροφής, και του παρασιτισμού, απλώθηκε σε όλη την Ευρώπη.
Αυτό το κατώτερο πνεύμα λεηλάτησε το Βυζάντιο, κομμάτιασε το πνεύμα του.
Πήρε τα κομμάτια του, και μην ξέροντας τι να τα κάνει, τα πέταξε από δω κι από κει. Κοιτάζοντάς τα με το πρωτόγονο βλέμμα του, πήρε επιλεκτικά όσα του ήταν "χρήσιμα", και τα κακοποίησε, για να δημιουργήσει την αίγλη του. Για να παγιώσει την ουσία της βαρβαρότητάς του. Πήρε την λογική του "έλλογου όντος", και την έκανε ορθολογισμό.
Μαζί με τα έργα τέχνης τα χρυσά νομίσματα και τους θησαυρούς, ξεχώρισε τα κομμάτια του ελληνικού πνεύματος που χρειάστηκε για να διατηρήσει ακριβώς αυτή την υλική του υπόσταση. Κατακρεουργώντας το. Αυτή είναι και η ουσία της αίρεσης.
Πάνω στο έδαφος αυτό φύτρωσαν δηλητηριώδη φυτά.Ο διαφωτισμός και τα απότοκά του όπως ο υπαρξισμός, και η μετάλλαξη της έννοιας "ψυχή"..
Η πεμπτουσία της σημερινής εποχής είναι η "επιστήμη" της Ψυχολογίας. Μια δαιμονική άβυσσος.
Το λέω με κάθε γνώση.
Σε όλα τα ελληνικά και ξένα Κολλέγια, ο πυρήνας αυτής της επιστήμης [που ήδη κατευθύνει την ανθρωπότητα αφού τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε Αμερική και Ευρώπη διαπνέονται από το πνεύμα της, όπως και ολόκληρη η κοινωνία μέσω των καθοδηγητών της] είναι η άνευ όρων απελευθέρωση-εξέθρεψη της λίμπιντο, και μάλιστα, της άνευ προϋποθέσεων(!), είτε φύλου είτε οτιδήποτε άλλου (!)..
Έχω λυπηθεί και έχω τρομοκρατηθεί με κάποια συγκεκριμένα πράγματα που έμαθα, που διδάσκονται με την μορφή "κοινωνικού πειράματος". Ειλικρινά ντρέπομαι να τα πω δημόσια. Σας λέω όμως ενώπιον του Θεού, ότι διδάσκονται στην Ελλάδα, στα πλαίσια σπουδών της "επιστήμης" της Ψυχολογίας (που φιλοδοξεί να θεραπεύσει τον σύγχρονο διαταραγμένο άνθρωπο), και πρόκειται για πολύ διαστροφικά πράγματα.Εδώ που φτάσαμε, μόνο σε επέμβαση του Θεού ελπίζουμε. Ας έρθει ακόμα και πόλεμος, ας καταστραφούνε όλα. Δεν μας σώζει μάλλον τίποτα άλλο..


Καταρχήν μιλώ για παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων (Βρετανικών και Αμερικανικών), εδώ στην Ελλάδα, με κοινό πρόγραμμα σπουδών με το εξωτερικό. Ξέρω από "πρώτο χέρι", από κοπέλα που σπουδάζει (και μάλλον θα σταματήσει έτσι όπως πάει γιατί πλέον δέχεται συνέχεια λεκτικές "επιθέσεις" επειδή διστάζει να δεχτεί όλα όσα τους λένε) ότι υπάρχει μια συνεχής εμμονή με την ομοφυλοφιλία, και όταν λέμε συνεχής, εννοούμε ότι δεν περνάει μέρα που να μην αναφερθεί και να υποστηριχτεί. Με την εγγραφή, τους έστειλαν με e-mail από την Αγγλία ένα έντυπο να συμπληρώσουν με τα προσωπικά τους στοιχεία, που το μισό περίπου περιλάμβανε με κάθε λεπτομέρεια τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους (υποτίθεται ότι απευθύνεται σε 18χρονα).. Τέλος πάντων αυτό το παρέβλεψε.. Μετά άρχισε κάθε μέρα στα πλαίσια του μαθήματος, μια ωμή περιγραφή στα όρια της χυδαιότητας, και με ανοιχτή συζήτηση, μέσα στην τάξη, θεμάτων ομοφυλοφιλικού περιεχομένου, που μέσα σε αυτό το πλήρως απελευθερωμένο κλίμα (διαστροφικό και νοσηρό λέω εγώ), ωθούσαν τα παιδιά να μιλάνε για προτιμήσεις, όταν συνεχώς τους λένε ότι η Ελλάδα είναι απολύτως τριτοκοσμική και μη φυσιολογική χώρα ως προς αυτά τα θέματα. Το αποκορύφωμα ήταν το "κοινωνικό πείραμα" που ανέφερα που δεν ξέρω πως να το περιγράψω..Τους έδωσαν ένα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου "θεματικό υλικό" για να το σχολιάσουν. Είναι απίστευτο. Η περιγραφή της καθηγήτριας ωμή και χυδαία. Έτσι για να θεωρούν ότι είναι ένα καθημερινό φυσικό πράγμα.¨Κοινωνικό πείραμα" ονόμασαν μια έρευνα που έκαναν ως προς τις αντιδράσεις πάνω σε αυτό (και ευτυχώς ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη)..Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα (προσπάθησα κωδικοποιημένα αλλά τα έσβησα). Ο Θεός να μας λυπηθεί.
Αλλά να λυπηθούμε κι εμείς αυτή τη χώρα και τα μικρά παιδιά που θέλουν να τα καταστρέψουν,να πάρουμε τη σκούπα της προσευχής και της κινητοποίησης-αφύπνισης. Υπάρχει όντως ελεύθερη πτώση τον τελευταίο καιρό, απότομη και γρήγορη. Και ο κόσμος δεν γνωρίζει.


maria.p.


Ανώνυμος είπε...
"Έχω λυπηθεί και έχω τρομοκρατηθεί με κάποια συγκεκριμένα πράγματα που έμαθα, που διδάσκονται με την μορφή "κοινωνικού πειράματος". Ειλικρινά ντρέπομαι να τα πω δημόσια. Σας λέω όμως ενώπιον του Θεού, ότι διδάσκονται στην Ελλάδα, στα πλαίσια σπουδών της "επιστήμης" της Ψυχολογίας (που φιλοδοξεί να θεραπεύσει τον σύγχρονο διαταραγμένο άνθρωπο), και πρόκειται για πολύ διαστροφικά πράγματα.Εδώ που φτάσαμε, μόνο σε επέμβαση του Θεού ελπίζουμε. Ας έρθει ακόμα και πόλεμος, ας καταστραφούνε όλα. Δεν μας σώζει μάλλον τίποτα άλλο.."

Ωραία τα λέει ο υπογράφων με το maria p. Καταθέτω μια δική μου εμπειρία από φίλη κυρία ψυχιατρου στην Αμερική του 1975-1980, όπου έπαιρνε ειδικότητα ο σύζυγός της. Λοιπόν στα πλαίσια της εξειδίκευσής του, οι προιστάμενοί τους έλεγαν στους μαθητευόμενους γιατρούς να κάνουν ανταλλαγές συζύγων, ώστε ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΕΛΑΤΗ που θα έχει πέσει λέει σε μοιχεία!!!!!ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΛΕΟΣ...
Ο Έλληνας ψυχίατρος ΔΕΝ δέχτηκε το παιγνίδι ...(τον απείλησε και η γυναίκα του με..διαζύγιο αν το έκανε...και η κρίση αποσοβήθηκε..στα πλαίσια της ψυχιατρικής του εκπαίδευσης...ΈΚΤΟΤΕ..ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΈΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΎ....Τα Σόδομα, έχω την εντύπωση ότι βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση..επιτέλους τότε ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ...είχαν μια δικαιολογία...
χαλαρωσε είπε...
Ειχαμε κανει συλλογο γονεων για τα ζητηματα των θρησκευτικων βιβλιων. Εκει καναμε μια εκτενη αναφορα για τα ζητηματα διαστροφης στο σχολειο και για την εισαγωγη της ανωμαλιας στα σχολεια. Απο τους 100 περιπου γονεις μονο τρεις μπηκαν στο νοημα. Ειναι χαμενο το παιχνιδι και το ξερουμε. Αλλα επειδη γνωριζουμε που μπορει ο Ελληνισμος να πιει δροσερο νερο δεν το βαζουμε κατω με τιποτε.
Μπορει να κυβερνανε μετα το 1,5 εκατ στο δρομο αλλα ειναι θεμα ενηλικιωσης. Τετρακοσια χρονια μας πηρε να ωριμασουμε και να υποστηριξουμε τα ζητηματα ελευθεριας. Ειμαστε λιγο αργοστροφοι στις απαιτησεις μας. Το σκοτος θα τυλιξει και τον διαλυμενο χωρο της ορθοδοξης ανατολης και θα μεινουν ορθοδοξα HOT SROT να λατρευουν τον Κυριο. Θα ειναι ενα παιχνιδι ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ με φοντο την παντοδυναμια του. Θα την πατησει ομως. ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΑ ΒΕΡΝΙΚΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΓΑΠΗΤΗ maria p. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ Ε ΤΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΜΑς ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΟΥΜΕ. ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΕΛΑΥΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΩΝ, ΣΚΟΤΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΕΙ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ. ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. ΑΛΑΔΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ. ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΝΤΟ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΙΜΑΤΟΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΤΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΟΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ.
ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ.
maria.p. είπε...
Αδελφέ Χαλάρωσε, ήμουνα κι εγώ στο Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου μία σχολική περίοδο, και ξέρω καλά ότι λίγοι γονείς ενδιαφέρονται, λιγότεροι ασχολούνται και συμμετέχουν, και ακόμα λιγότεροι εμβαθύνουν. Το χειρότερο είναι ότι τα ίδια τα άτομα του Συλλόγου ρίχνουν το βάρος σε θέματα καλλωπισμού του σχολείου, επισκευών, ελλείψεων, σχολικών γιορτών, εκδηλώσεων κτλ.. (χρειάζονται κι αυτά), άντε και σε θέματα αλλοδαπών και αντιμετώπισης (σε επιφανειακό επίπεδο) πρακτικών περισσότερο θεμάτων κ.τλ..
Αλλά ως προς τα υπόλοιπα και ουσιώδη, ισχύει αυτό που είπες, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ. Είναι φοβερό να λες ότι απ΄τους 100 μπήκαν μόνο 3 (!).. Δεν έχουμε μπει ούτε εμείς ολοκληρωμένα γιατί όλα τρέχουν πλέον πολύ γρήγορα.
Δεν είναι μόνο αυτή καθεαυτή η σιχαμερή ομοφυλοφιλία (που κάνει μπαμ, οπότε στα σχολεία έρχεται συγκαλυμμένη), είναι όλο το πνεύμα που έχει διαποτίσει την Παιδεία και την κοινωνία και είναι δυσδιάκριτο γιατί έρχεται σαν ανθρωπισμός, σαν "ανόρθωση και στήριξη του ανθρώπου", αλλά είναι απολύτως δαιμονιώδες γιατί χωρίζει τον άνθρωπο απ΄τον Θεό.
Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο γ. Σωφρόνιος, που αναφέρεται στο κείμενο του "Κρυφού Σχολειού", ότι στην εποχή μας τρεις Πατέρες πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν γνωστοί και να διαβαστούν από τους σύγχρονους ανθρώπους, ο Άγιος Μάξιμος, ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, και ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος.
Είναι το "αντίδοτο" στο δαιμονικό δηλητήριο που διαποτίζει σήμερα τον κόσμο.
Και ποιο είναι αυτό; Η υποτιθέμενη λύση απέναντι στην τραγικότητα της ύπαρξής μας, είναι το "ψυχολογικό ντοπάρισμα". Για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με την ΑΛΗΘΙΝΗ πραγματικότητα..
Παρατηρώ και τους ανθρώπους γύρω μου, "κάνουν τα πάντα", για να αποφύγουν ΤΟ ΕΝΑ, να έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια ότι είμαστε το τίποτα, και έρχεται η ώρα που όλα αυτά παρέρχονται. Αυτό δεν δέχεται κανείς να το αντιμετωπίσει ούτε καν να το δει. Τρελαίνεται.. Ένα θέατρο παίζουμε σ΄αυτή τη ζωή, υποδυόμαστε ρόλους. Μακάριος είναι ο άνθρωπος που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ, που έρχεται ΗΔΗ κάθε στιγμή αντιμέτωπος με την αλήθεια του. Οι ασκητές έκοψαν τα πάντα, για να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της ύπαρξής τους, γυμνής, όπως ακριβώς είναι. Και γι αυτό ήταν έτοιμοι κάθε στιγμή για την παράσταση ενώπιον του Προτύπου, του Κυρίου.
Τι κάνει η εποχή μας; Συνεχές ντοπάρισμα.. Με χίλιους τρόπους. Σε καμία άλλη εποχή δεν υπήρχε σε τέτοιο βαθμό. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο άνθρωπος ερχόταν συνεχώς αντιμέτωπος με το θάνατο. Ακόμα και οι πρόσφατες γενιές, μετά την Τουρκοκρατία έζησαν πολέμους φτώχεια και το καθημερινό θέαμα του θανάτου. Σήμερα απαγορεύεται να τα σκέφτεσαι αυτά. Θετική σκέψη σου λέει, θετική ενέργεια.
Το πιο ύπουλο ντοπάρισμα σήμερα είναι ακριβώς η λεγόμενη ψυχανάλυση-"ψυχοθεραπεία".
maria.p. είπε...
"Υπαρξιακά ντοπαρίσματα", υπάρχουν πολλά, επιδίωξη πλούτου-καριέρας, εγωιστική καλοπέραση, "shopping-therapy"... υπάρχουν και κάποια χειρότερα, αλκοόλ, ναρκωτικά κτλ..
Αυτά όμως φαίνονται. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τη ματαιότητα, ή ακόμα τον εγκαταλείπουν αυτά τα ίδια, γιατί γερνάει.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι όμως η ψυχολογική ντόπα της επιστήμης της Ψυχολογίας-"ψυχοθεραπείας".
Μπορεί λίγοι να το κάνουν σε ατομικό επίπεδο, αλλά η φιλοσοφία και το πνεύμα αυτό διαποτίζει τα πάντα.Οι φοιτητές των Κολλεγίων που ανέφερα πριν κάνουν κάθε μήνα συνάντηση με Ψυχολόγο.Το αποτέλεσμα είναι να έχει βγάλει άχρηστους τους γονείς, και να περιστρέφει όλη τη συζήτηση γύρω από ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ-ΙΔΕΑΤΟ (κατ΄εκείνη) ΕΓΩ του παιδιού, αυτονομημένο, αποκομμένο.. (δεν συζητάμε βέβαια για Θεό.. δεν χωράει η έννοια Θεός σε όλα αυτά), που "έχει αδικηθεί" ως προς την αξία ΤΟΥ, και πρέπει να την ανακτήσει.
Σαν πνεύμα αυτό διαποτίζει ήδη τα πάντα. Εκτός από τους ψυχολόγους έχουμε και τους λεγόμενους "ψυχοθεραπευτές", και τους "συμβούλους ψυχικής υγείας", και το νεοεποχίτικο φρούτο "Life coaching -ενεργειακή ψυχολογία". Αυτό το τελευταίο ονομάζεται "ακαδημαϊκή ψυχολογία", κάνει θραύση και έχει εισχωρήσει και στα ΜΜΕ. Δείτε π.χ. αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=vkVmTook5bc&t=5s
Ακούστε τι λένε στον κόσμο.."η μέθοδος του καθρέφτη" (κοιτάς τον εαυτό σου και του λες λόγια αγάπης, και αυτό "σε μεταμορφώνει", δηλ. η ειδωλοποίηση του εγώ), "η μέθοδος της αυθυποβολής" δηλ. εχεις μόνο θετική σκέψη για τις επιθυμίες σου και θα έρθουν... κτλ..
Μπορεί εμείς να μην τα γνωρίζουμε και να μην ασχολούμαστε, πολλοί όμως το κάνουν.
Αλλά πέρα απ΄αυτά τα συγκεκριμένα, το πνεύμα αυτό διαποτίζει σήμερα τον κόσμο, με την γενικότερη έννοια.
Αδελφέ συμφωνώ πάρα πολύ σε αυτό που είπες:ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΟΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
Δεν είναι θεωρητικό. Είναι ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, και σε όλο τον κόσμο.Το ξέρουμε εκ πείρας. Δεν έχουμε άλλον από τον Κύριο, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Έχω λυπηθεί και έχω τρομοκρατηθεί με κάποια συγκεκριμένα πράγματα που έμαθα, που διδάσκονται με την μορφή "κοινωνικού πειράματος". Ειλικρινά ντρέπομαι να τα πω δημόσια. Σας λέω όμως ενώπιον του Θεού, ότι διδάσκονται στην Ελλάδα, στα πλαίσια σπουδών της "επιστήμης" της Ψυχολογίας (που φιλοδοξεί να θεραπεύσει τον σύγχρονο διαταραγμένο άνθρωπο), και πρόκειται για πολύ διαστροφικά πράγματα.Εδώ που φτάσαμε, μόνο σε επέμβαση του Θεού ελπίζουμε. Ας έρθει ακόμα και πόλεμος, ας καταστραφούνε όλα. Δεν μας σώζει μάλλον τίποτα άλλο.."

Ωραία τα λέει ο υπογράφων με το maria p. Καταθέτω μια δική μου εμπειρία από φίλη κυρία ψυχιατρου στην Αμερική του 1975-1980, όπου έπαιρνε ειδικότητα ο σύζυγός της. Λοιπόν στα πλαίσια της εξειδίκευσής του, οι προιστάμενοί τους έλεγαν στους μαθητευόμενους γιατρούς να κάνουν ανταλλαγές συζύγων, ώστε ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΕΛΑΤΗ που θα έχει πέσει λέει σε μοιχεία!!!!!ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΛΕΟΣ...
Ο Έλληνας ψυχίατρος ΔΕΝ δέχτηκε το παιγνίδι ...(τον απείλησε και η γυναίκα του με..διαζύγιο αν το έκανε...και η κρίση αποσοβήθηκε..στα πλαίσια της ψυχιατρικής του εκπαίδευσης...ΈΚΤΟΤΕ..ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΈΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΎ....Τα Σόδομα, έχω την εντύπωση ότι βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση..επιτέλους τότε ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ...είχαν μια δικαιολογία...

χαλαρωσε είπε...

Ειχαμε κανει συλλογο γονεων για τα ζητηματα των θρησκευτικων βιβλιων. Εκει καναμε μια εκτενη αναφορα για τα ζητηματα διαστροφης στο σχολειο και για την εισαγωγη της ανωμαλιας στα σχολεια. Απο τους 100 περιπου γονεις μονο τρεις μπηκαν στο νοημα. Ειναι χαμενο το παιχνιδι και το ξερουμε. Αλλα επειδη γνωριζουμε που μπορει ο Ελληνισμος να πιει δροσερο νερο δεν το βαζουμε κατω με τιποτε.
Μπορει να κυβερνανε μετα το 1,5 εκατ στο δρομο αλλα ειναι θεμα ενηλικιωσης. Τετρακοσια χρονια μας πηρε να ωριμασουμε και να υποστηριξουμε τα ζητηματα ελευθεριας. Ειμαστε λιγο αργοστροφοι στις απαιτησεις μας. Το σκοτος θα τυλιξει και τον διαλυμενο χωρο της ορθοδοξης ανατολης και θα μεινουν ορθοδοξα HOT SROT να λατρευουν τον Κυριο. Θα ειναι ενα παιχνιδι ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ με φοντο την παντοδυναμια του. Θα την πατησει ομως. ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΑ ΒΕΡΝΙΚΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΓΑΠΗΤΗ maria p. ΘΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ Ε ΤΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΜΑς ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΟΥΜΕ. ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΠΩς ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΕΛΑΥΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΠΩς ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΩΝ, ΣΚΟΤΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑς ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΠΟΥ ΜΑς ΕΠΙΑΣΑΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΕΙ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ. ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. ΑΛΑΔΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ. ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΝΤΟ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΙΜΑΤΟΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΤΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΟΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ.
ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ.

Μαρία Π. είπε...

Αδελφέ Χαλάρωσε, ήμουνα κι εγώ στο Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου μία σχολική περίοδο, και ξέρω καλά ότι λίγοι γονείς ενδιαφέρονται, λιγότεροι ασχολούνται και συμμετέχουν, και ακόμα λιγότεροι εμβαθύνουν. Το χειρότερο είναι ότι τα ίδια τα άτομα του Συλλόγου ρίχνουν το βάρος σε θέματα καλλωπισμού του σχολείου, επισκευών, ελλείψεων, σχολικών γιορτών, εκδηλώσεων κτλ.. (χρειάζονται κι αυτά), άντε και σε θέματα αλλοδαπών και αντιμετώπισης (σε επιφανειακό επίπεδο) πρακτικών περισσότερο θεμάτων κ.τλ..
Αλλά ως προς τα υπόλοιπα και ουσιώδη, ισχύει αυτό που είπες, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ. Είναι φοβερό να λες ότι απ΄τους 100 μπήκαν μόνο 3 (!).. Δεν έχουμε μπει ούτε εμείς ολοκληρωμένα γιατί όλα τρέχουν πλέον πολύ γρήγορα.
Δεν είναι μόνο αυτή καθεαυτή η σιχαμερή ομοφυλοφιλία (που κάνει μπαμ, οπότε στα σχολεία έρχεται συγκαλυμμένη), είναι όλο το πνεύμα που έχει διαποτίσει την Παιδεία και την κοινωνία και είναι δυσδιάκριτο γιατί έρχεται σαν ανθρωπισμός, σαν "ανόρθωση και στήριξη του ανθρώπου", αλλά είναι απολύτως δαιμονιώδες γιατί χωρίζει τον άνθρωπο απ΄τον Θεό.
Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο γ. Σωφρόνιος, που αναφέρεται στο κείμενο του "Κρυφού Σχολειού", ότι στην εποχή μας τρεις Πατέρες πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν γνωστοί και να διαβαστούν από τους σύγχρονους ανθρώπους, ο Άγιος Μάξιμος, ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, και ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος.
Είναι το "αντίδοτο" στο δαιμονικό δηλητήριο που διαποτίζει σήμερα τον κόσμο.
Και ποιο είναι αυτό; Η υποτιθέμενη λύση απέναντι στην τραγικότητα της ύπαρξής μας, είναι το "ψυχολογικό ντοπάρισμα". Για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με την ΑΛΗΘΙΝΗ πραγματικότητα..
Παρατηρώ και τους ανθρώπους γύρω μου, "κάνουν τα πάντα", για να αποφύγουν ΤΟ ΕΝΑ, να έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια ότι είμαστε το τίποτα, και έρχεται η ώρα που όλα αυτά παρέρχονται. Αυτό δεν δέχεται κανείς να το αντιμετωπίσει ούτε καν να το δει. Τρελαίνεται.. Ένα θέατρο παίζουμε σ΄αυτή τη ζωή, υποδυόμαστε ρόλους. Μακάριος είναι ο άνθρωπος που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ, που έρχεται ΗΔΗ κάθε στιγμή αντιμέτωπος με την αλήθεια του. Οι ασκητές έκοψαν τα πάντα, για να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της ύπαρξής τους, γυμνής, όπως ακριβώς είναι. Και γι αυτό ήταν έτοιμοι κάθε στιγμή για την παράσταση ενώπιον του Προτύπου, του Κυρίου.
Τι κάνει η εποχή μας; Συνεχές ντοπάρισμα.. Με χίλιους τρόπους. Σε καμία άλλη εποχή δεν υπήρχε σε τέτοιο βαθμό. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο άνθρωπος ερχόταν συνεχώς αντιμέτωπος με το θάνατο. Ακόμα και οι πρόσφατες γενιές, μετά την Τουρκοκρατία έζησαν πολέμους φτώχεια και το καθημερινό θέαμα του θανάτου. Σήμερα απαγορεύεται να τα σκέφτεσαι αυτά. Θετική σκέψη σου λέει, θετική ενέργεια.
Το πιο ύπουλο ντοπάρισμα σήμερα είναι ακριβώς η λεγόμενη ψυχανάλυση-"ψυχοθεραπεία".

Μαρία Π. είπε...

"Υπαρξιακά ντοπαρίσματα", υπάρχουν πολλά, επιδίωξη πλούτου-καριέρας, εγωιστική καλοπέραση, "shopping-therapy"... υπάρχουν και κάποια χειρότερα, αλκοόλ, ναρκωτικά κτλ..
Αυτά όμως φαίνονται. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τη ματαιότητα, ή ακόμα τον εγκαταλείπουν αυτά τα ίδια, γιατί γερνάει.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι όμως η ψυχολογική ντόπα της επιστήμης της Ψυχολογίας-"ψυχοθεραπείας".
Μπορεί λίγοι να το κάνουν σε ατομικό επίπεδο, αλλά η φιλοσοφία και το πνεύμα αυτό διαποτίζει τα πάντα.Οι φοιτητές των Κολλεγίων που ανέφερα πριν κάνουν κάθε μήνα συνάντηση με Ψυχολόγο.Το αποτέλεσμα είναι να έχει βγάλει άχρηστους τους γονείς, και να περιστρέφει όλη τη συζήτηση γύρω από ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ-ΙΔΕΑΤΟ (κατ΄εκείνη) ΕΓΩ του παιδιού, αυτονομημένο, αποκομμένο.. (δεν συζητάμε βέβαια για Θεό.. δεν χωράει η έννοια Θεός σε όλα αυτά), που "έχει αδικηθεί" ως προς την αξία ΤΟΥ, και πρέπει να την ανακτήσει.
Σαν πνεύμα αυτό διαποτίζει ήδη τα πάντα. Εκτός από τους ψυχολόγους έχουμε και τους λεγόμενους "ψυχοθεραπευτές", και τους "συμβούλους ψυχικής υγείας", και το νεοεποχίτικο φρούτο "Life coaching -ενεργειακή ψυχολογία". Αυτό το τελευταίο ονομάζεται "ακαδημαϊκή ψυχολογία", κάνει θραύση και έχει εισχωρήσει και στα ΜΜΕ. Δείτε π.χ. αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=vkVmTook5bc&t=5s
Ακούστε τι λένε στον κόσμο.."η μέθοδος του καθρέφτη" (κοιτάς τον εαυτό σου και του λες λόγια αγάπης, και αυτό "σε μεταμορφώνει", δηλ. η ειδωλοποίηση του εγώ), "η μέθοδος της αυθυποβολής" δηλ. εχεις μόνο θετική σκέψη για τις επιθυμίες σου και θα έρθουν... κτλ..
Μπορεί εμείς να μην τα γνωρίζουμε και να μην ασχολούμαστε, πολλοί όμως το κάνουν.
Αλλά πέρα απ΄αυτά τα συγκεκριμένα, το πνεύμα αυτό διαποτίζει σήμερα τον κόσμο, με την γενικότερη έννοια.
Αδελφέ συμφωνώ πάρα πολύ σε αυτό που είπες:ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΟΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
Δεν είναι θεωρητικό. Είναι ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, και σε όλο τον κόσμο.Το ξέρουμε εκ πείρας. Δεν έχουμε άλλον από τον Κύριο, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.