Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΕΝΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ



Επενδύσεις προς όφελος ενός λαού γίνονται μόνο εκεί που υπάρχει κατανάλωση, δηλαδή χρήμα, διαφορετικά οι σχετικές επενδύσεις είναι καθαρή αποικιοκρατία.

Γι
α να γίνουν επενδύσεις, με στόχο να επέλθει ανάπτυξη σε μια χώρα, θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη κατανάλωση, δηλαδή ζήτηση στη συγκεκριμένη χώρα. Για να υπάρχει όμως κατανάλωση θα πρέπει να υπάρχει ρευστότητα, να υπάρχει δηλαδή χρήμα προς διάθεση για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που θα παράξουν οι επενδύσεις.

Για να υπάρχει όμως διάθεση χρήματος και επομένως αύξηση της κατανάλωσης, θα πρέπει το κράτος να έχει κυριαρχία επί του νομίσματός του, ώστε να μπορεί να ρίχνει χρήμα στην αγορά προς ενίσχυση της κατανάλωσης, όταν υπάρχει ύφεση. Θα πρέπει γενικά να έχει απόλυτη κυριαρχία επί της νομισματικής, συναλλαγματικής και δημοσιονομικής πολιτικής του. 

Αν το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέτει χρήμα στην αγορά για να ενισχύσει την κατανάλωση, τότε θα πρόκειται για ξένες επενδύσεις (αν γίνουν) προς αποικιοκρατική εκμετάλλευση ενός φτωχού λαού και τίποτε πέραν αυτού.

Αυτό δηλαδή που μας προπαγανδίζουν τώρα, ήτοι ξένες επενδύσεις, χωρίς εμείς να έχουμε χρήμα για κατανάλωση, είναι καθαρή έλευση αποικιοκρατίας σε αποπροσανατολιστικό  περιτύλιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: