Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε τους «εκλεκτούς» του για τις Μητροπόλεις Μετεώρων και Φιλίππων

Τους υποψηφίους που θεωρεί ως καταλληλότερους για τις δύο χηρεύουσες Μητροπόλεις, Σταγών & Μετεώρων και Φιλίππων, αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Πρόκειται για τους Αρχιμ. Θεόκλητο Λαμπρινάκο και Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, αντίστοιχα.
Ερωτηθείς μετά το πέρας του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι.Ν.Αγίας Σοφίας Ν.Ψυχικού για το θέμα της πληρώσεως των χηρευουσών Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Τόσο ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Λαμπρινάκος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, όσο και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, αποτελούν πρόσωπα κατάλληλα για τη διαποίμανση των Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου αντιστοίχως. Προσωπικά, οι υποψηφιότητές τους με βρίσκουν σύμφωνο».
Μόλις την Πέμπτη, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και τοποτηρητής της Μητρόπηλη Σταγών και Μετεώρων, Μάξιμος, είχε τονίσει πως τάσσεται υπέρ της εκλογής του Πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Σταγών π.Νήφωνος, που θα είναι ένας ακόμη υποψήφιος.



Κονίτσης: ''Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος η δήλωση του Αρχιεπισκόπου''


mitropolitis-konitsis-andreas-1200x712.jpg
Μητροπολίτης Κονίτσης: Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος η δήλωση του Αρχιεπισκόπου για τις εκλογές στην Ιεραρχία!
Επιστολή διαμαρτυρίας Ανδρέα προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την «παρέμβαση» Ιερώνυμου στις επικείμενες εκλογές για τις Μητροπόλεις Σταγών και Φιλίππων.
Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η προ ημερών δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου σχετικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέων ποιμεναρχών στις Μητροπόλεις Σταγών & Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου (διαβάστε τη δήλωση εδώ) που ουσιαστικά ήταν σαν να προδίκαζε (!) το αποτέλεσμα της διαδικασίας που έχει οριστεί για την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea, ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, εκ των αρχαιότερων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε επιστολή του προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος χαρακτηρίζει τη δήλωση Ιερώνυμου ως «βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος» και κάνει λόγο για «εμπαιγμό του θρησκεύοντος ορθοδόξου Λαού μας»!
Πρωτάκουστο χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας την δήλωση του Αρχιεπισκόπου με την οποία στηρίζει τις δύο υποψηφιότητες για τις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr. Στην επιστολή διαμαρτυρίας ο κ. Ανδρέας, την οποία απευθύνει προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με τις Αρχιερατικές Εκλογές του Οκτωβρίου.
«Ο Μακαριώτατος προέβη σε κάτι πρωτάκουστο, με δημόσια δήλωσή του προδίκασε το αποτέλεσμα των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου» – τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ανδρέας.
Ο γηραιός Ιεράρχης αναφέρεται στις «Πράξεις των Αποστόλων» και στην εκλογή του Ματθία, το πως πληρώθηκε η θέση του εκπεσόντος Ιούδα.
«Διερωτώμαι: Αι τωριναί μέθοδοι δεν συνιστούν αυτόχρημα βλασφημίαν κατά του Αγίου Πνεύματος, εν ταύτω δε και εμπαιγμόν του θρησκεύοντος ορθοδόξου Λαού μας;» υπογραμμίζει στην επιστολή διαμαρτυρίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης.
Τονίζει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί και δεν επιτρέπουν τέτοιες 
σκανδαλώδες εκτροπές. «Πρόσχωμεν, ώστε να μην διαμαρτυρώμεθα εκ των υστέρων όταν θα γίνουμε η χλεύη των πολεμούντων την Αγία μας Εκκλησία» – πρόσθετει κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας.

ΣΧΟΛΙΟ: Αργά μάλλον ξύπνησε. Τό πρόβλημα είναι ότι μαθαίνουμε μέ δημόσια δήλωση τί γίνεται τόσα χρόνια πίσω από τήν πλάτη μας;  «Πρόσχωμεν, ώστε να μην διαμαρτυρώμεθα εκ των υστέρων όταν θα γίνουμε η χλεύη των πολεμούντων την Αγία μας Εκκλησία» Εχει σώας τάς φρένας ο άνθρωπος;

Υπάρχουν μεγαλύτεροι πολέμιοι τής Εκκλησίας από τούς ίδιους τούς Αρχιερείς;
Δέν είναι μεγαλύτερη ύβρις καί αδιάντροπο δούλεμα η δική του διαμαρτυρία;

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: