Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Έτοιμοι να εισβάλουν στον Ιράκ 5.000 Τούρκοι «Γκρίζοι Λύκοι» και να επιτεθούν στο Κιρκούκ


 «Σας περιμένουμε με αρκετό μολύβι» απαντούν οι Κούρδοι

Τουλάχιστον 5.000 Τούρκοι εθελοντές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο Κιρκούκ και σε άλλες πόλεις του Ιράκ προκειμένου να υπερασπιστούν τον πληθυσμό των Τουρκμένων της χώρας, προειδοποίησε ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, δηλαδή των «Γκρίζων Λύκων», ο ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι απαντούν πώς «… σας περιμένουμε με αρκετό μολύβι», αν και όλες οι γειτονικές χώρες τους έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη με αφορμή το δημοψήφισμα. Ο ηγέτης τους ωστόσο Μπαρζανί με ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο ξεπερνάει το 92%, είναι έτοιμος να δώσει την μάχη ενάντια στους Τούρκους και τους Ιρανούς και σε όποιους άλλους επιχειρήσει να τους χτυπήσει.

Οι Κούρδοι είναι μαθημένοι στον πόλεμο και ξέρουν πολύ καλά που και πώς να πλήξουν τους εχθρικούς στόχους, Ιδίως την Τουρκία την έχουν σακατέψει. Μέρα μεσημέρι βομβαρδίζουν τα στρατόπεδα της στις νοτιοανατολικές περιοχές και οι Τούρκοι στρατιώτες τρέχουν σαν τα ποντίκια να σωθούν. Όπως και να έχει θα πρόκειται για μία μεγάλη μάχη αν τελικώς δεν παρέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις.

Χθες λοιπόν, ο Μπαχτσελί είπε πως η μειονότητα των Τουρκμένων δεν θα μείνει εγκαταλελειμμένη στο Κιρκούκ. Η πόλη, όπου διαμένουν Κούρδοι, Άραβες και Τουρκμένοι, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά από το 2014 και οι κουρδικές Αρχές τη συμπεριέλαβαν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, προκαλώντας την οργή της ιρακινής κυβέρνησης.

Βεβαίως όταν το Ισλαμικό Κράτος έφτασε μέχρι έξω από το Κιρκούκ ήταν οι Κούρδοι που το υπερασπίστηκαν και όχι ο ιρακινός στρατός που είχε τραπεί σε άτακτη φυγή.

Το κοινοβούλιο του Ιράκ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Χάιντερ Αλ Αμπάντι να στείλει στρατεύματα με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών του Κιρκούκ, εγείροντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής σύρραξης. Και εδώ βεβαίως είναι το μεγάλο μυστικό. Οι πετρελαιοπηγές της περιοχής, όπως επίσης το σημείο αυτό αναδεικνύει και τον βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί αφού έβαλαν τους Κούρδους να καταλάβουν την περιοχή, τους υποσχέθηκαν οικονομική και πολιτική αυτοτέλεια, τώρα τους γυρίζουν την πλάτη και τάσσονται στο στρατόπεδο που βρίσκονται οι Τούρκοι, οι Ιρανοί και οι Ρώσοι.
Απίστευτο αλλά πλέον με τον Ντ. Τράμπ στον τιμόνι των ΗΠΑ όλα γίνονται.
«Τουλάχιστον 5.000 εθνικιστές εθελοντές είναι έτοιμοι και βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να ενταχθούν στη μάχη για την ύπαρξη, την ενότητα και την ειρήνη στις τουρκικές πόλεις όπου διαμένουν οι Τουρκμένοι, ιδίως στο Κιρκούκ» τόνισε ο πρόεδρος του MHP, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματος.

«Οι Τουρκμένοι δεν είναι απροστάτευτοι ή μόνοι. Ποτέ δεν θα τους εγκαταλείψουμε αντιμέτωπους με μια οδυνηρή εθνοκάθαρση και την απώλεια της ιθαγένειάς τους. Η απόφασή μας είναι οριστική, η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ο λόγος μας είναι εγγύηση» σημείωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Το Κιρκούκ είναι μήλον της έριδος εξαιτίας των πετρελαίων του. Για αυτό και ηχούν όλα αυτά τα τύμπανα πολέμου. Εάν οι Τούρκοι καταφέρουν και καταλάβουν εδάφη στην περιοχή, δήθεν υπερασπιζόμενοι τους Τουρκμένους, δεν θα τα επιστρέψουν ποτέ στην ιρακινή κυβέρνηση.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή της Μέσης Ανατολής, πρώην νομάδες, που μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας -πριν 100 σχεδόν χρόνια- έγιναν πολίτες των νέων κρατών που σχηματίστηκαν. Τουρκμένοι ζούνε στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία. Η Τουρκία τους θεωρεί τουρκική μειονότητα την οποία έχει υποχρέωση να «προστατεύει».

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: