Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ -Προς ολοκληρωτικό πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας – Διάγγελμα πολέμου από ΗΠΑ: «Τους δίνουμε όπλα»

Ένα βήμα πριν από τον ολοκληρωτικό πόλεμο φαίνεται πως βρίσκεται η Ουκρανία με τη Ρωσία μετά τις δηλώσεις-εξαγγελίες του Υπουργού Άμυνας των Η.Π.Α Τζέιμς Μάτις.
Δύο ήταν οι φράσεις- κλειδιά, «δίνουμε θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία» κάτι που το είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και » δεν θα επιτρέψουμε η Ρωσία να χαράξει ξανά τον χάρτη».
Πίσω από τις λέξεις κρύβονται πολλά περισσότερα. Η αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη στην Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει…
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο.
Η Ουάσιγκτον έχει επίσης συμφωνήσει να προμηθεύσει την Ουκρανία με επιπλέον εξοπλισμό ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι σχετικά με τα αμυντικά θανατηφόρα όπλα, αναθεωρούμε το θέμα», ανέφερε ο Μάτις σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο την Πέμπτη.
«Θα επιστρέψω τώρα έχοντας δει την τρέχουσα κατάσταση και θα μπορέσω να ενημερώσω τον υπουργό και τον πρόεδρο με τους συγκεκριμένους όρους που προτείνω για την κατεύθυνση προς τα εμπρός» , πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου δήλωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε πρόσφατα να παραδώσει στην Ουκρανία εξοπλισμό αξίας άνω των 175 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Για παράδειγμα, μόλις πρόσφατα εγκρίναμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εξοπλισμό αξίας 175 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και ενός εξειδικευμένου εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση της χώρας, φθάνοντας συνολικά σχεδόν 750 εκατομμύρια δολάρια κατά τα τελευταία χρόνια, » δήλωσε ο Mάτις.
Ο Mάτις επίσης δεσμεύθηκε να στηρίξει την Ουκρανία για την Κριμαία, η οποία επανενώθηκε με τη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα το 2014. Η Ουκρανία, υποστηριζόμενη από τις δυτικές κυβερνήσεις, απέρριψε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και επιβλήθηκαν κυρώσεις στη Ρωσία όταν η περιοχή αποχώρησε από την Ουκρανία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται με την Ουκρανία σε όλα τα πράγματα», δήλωσε ο Μάτις σχετικά με το ζήτημα της Κριμαίας.
«Δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε την κατάσχεση της Κριμαίας από τη Ρωσία και παρά τις αρνήσεις της Ρωσίας, γνωρίζουμε ότι επιδιώκουν να αναδιαμορφώσουν τα διεθνή σύνορα με βία, υπονομεύοντας τα κυρίαρχα και ελεύθερα έθνη της Ευρώπης» , δήλωσε στους δημοσιογράφους.
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: