Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

«Το ''μπούμερανγκ'' & ο ''Νέρων'' της Ζακύνθου» [ΒΙΝΤΕΟ 2017]
Πρόσφατη ομιλία (27-8-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. 
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Στό 37.26 λεπτό, τό νέο θαύμα.!!

katanixis


ΣΧΟΛΙΟ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΣΗΜΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Σέ εκστατική αυτοθέωση ανακοινώνει τόν νέο θεό τής αποτειχίσεως ο οποίος τιμωρεί καί καίει, εκδικείται, αλλάζοντας καί τόν βίο τών Αγίων, οι οποίοι από Αγιοι τής συγχωρήσεως μεταλλάσσονται σέ αγίους τής εκδίκησης γιά τά μάτια τού παπα-Μανώλη. Τό ωραίο όμως είναι η ομολογία τού αθηναίου Αρχιμανδρίτη. Εγώ συλλειτουργώ μέ τούς καθολικούς εδώ καί χρόνια αλλά δέν έπαθα τίποτε, Δέν τήν έχασα τή Χάρι. ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕΗ αποτείχιση είναι η καταδίκη τού αιρετικού, όχι τής αιρέσεως. Δέν τήν γνωρίζουν καί δέν ενδιαφέρονται. Στά χνάρια τού Καντιώτη έχουν μένος εναντίον τών επισκόπων. Δέν υπάρχει Χριστός στόν λόγο τους.


Ὅσοι κατηγοροῦν τήν Ἐκκλησία γιά τά λάθη τῶν ἐκπροσώπων της, μέ σκοπό δῆθεν νά βοηθήσουν γιά τήν διόρθωση, κάνουν μεγάλο λάθος.
Αὐτοί δέν ἀγαποῦν τήν Ἐκκλησία. Οὔτε, βέβαια τόν Χριστό. Τότε ἀγαπᾶμε τήν Ἐκκλησία, ὅταν μέ τήν προσευχή μας ἀγκαλιάζουμε κάθε μέλος της καί κάνομε ὅ,τι κάνει ὁ Χριστός. Θυσιαζόμαστε, ἀγρυπνοῦμε, κάνομε τό πᾶν, ὅπως ἐκεῖνος, ὁ ὁποῖος «τίς λοιδορίες δέν τίς ἀνταπέδιδε, καί ὅταν ἔπασχε δέν ἀπειλοῦσε» (Α΄ Πετρ. 2,23). 
Αγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης


ιερομόναχος: π.Παΐσιος Παπαδόπουλος: ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΟΥ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ. Τί σας σκανδαλίζει, ότι δεν θέλω να προδώσω την πίστιν μου;


Τελικά οι προφορικές απειλές γίνονται πράξη

Και από ποιους;;; Από τους "νάνους", από τους δεσποτάδες που θεωρούσαμε "ευσεβείς" και "παραδοσιακούς" (Φλωρίνης, Αιτωλίας, Κονίτσης). Από τους "παρατρεχάμενους", που κατέληξαν δεσποτάδες απλά επειδή ήταν άφωνοι δίπλα σε πραγματικά άγιες επισκοπικές μορφές, και ο κόσμος νόμιζε ότι αφού ήταν άφωνοι, θα ήταν και ευλαβείς.

Από την μια χαιρόμαστε που ανοίγοντας το στόμα τους, για να ανακοινώσουν τις επόμενες διώξεις, αποκαλύπτουν με τους αφρούς την λύσσα τους.

Χαιρόμαστε ακόμη γιατί δίνεται πλέον στον καθένα η δυνατότητα του μαρτυρίου και μετριόμαστε και συγκινούμαστε πραγματικά από τους λιγοστούς ΑΞΙΟΥΣ, παρά από τους πολλούς που έχουν ραμμένο το στόμα (και ακόμη χειρότερα, όταν μιλάνε προτρέπουν σε "σύνεση", δηλαδή σε άνευ όρων παράδοση στους αιρετικούς).

Τον τελευταίο χρόνο, γνωρίσαμε τόσο άξιους αδερφούς (ιερωμένους ή απλούς πιστούς), ζήσαμε τέτοιες μοναδικές συγκινήσεις, που νομίζουμε δεν γνωρίσαμε σε όλη μας την ζωή. 

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Ακολουθεί η πραγματικά  εξαιρετική επιστολή - ανακοίνωση του π.Παΐσίου, για την διακοπή της μισθοδοσίας του:

Γράφει: ο Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος


Την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολογίο αλλά και της κοιμήσεως του Γέροντα μου επισκόπου Αυγουστίνου διάλεξε η Μητρόπολις να μου ανακοινώσει με το υπ’ αριθμ. 1045 έγγραφο της, που μου προσκόμισε ο δικαστικός επιμελητής, ότι παύει πλέον την μισθοδοσία μου

Κατ’ αρχήν σαν μέτρο δείχνει το πνεύμα του εκβιασμού και του εκφοβισμού από το οποίο εμφορείται το περιβάλλον της Μητροπόλεως. 
Δεύτερον αποδεικνύει ότι μέσα στην Μητρόπολη δεν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι. 


Η συνέχεια opaidagogos

Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΤΙΩΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΣΕΧΤΑΣ ΠΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΗΣ.
ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το λάθος που λέει άγιος,δεν είναι πλάνη και αίρεση αλλά θέματα μή δογματικά.Τον ρώτησα γι'αυτό .
Τους αιρετικούς τους αναθεματίζουμε( όπως μας λέει ο Θεός) και τους μισούμε σαν δαίμονες( όπως μας λέει ο Άγιος Συμεών).Εκτός Εκκλησίας είναι και οι πόρνοι,όχι μόνο οι Οικουμενιστές(οι Αποτειχισμένοι πορνόγεροι είναι εκτός,για να τους στρώσει ο Σατανάς).Το θέμα είναι να ακούμε της εντολές του Θεού.Η εντολή λέει ''μακριά από τους εχθρούς του Θεού''για να μην υπάρχει συμετοχή( στην αίρεση-αρώστεια-προδοσία-βλασφημία).Οικουμενισμός = Ωριγενισμός!

amethystos είπε...

Ποιό είναι τό δογματικό; Ο 15ος Κανόνας;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ο Ωριγένης,όντως,δεν ανεγνωρίσθη παρότι ανεγνώσθη κατά πολύ(πολυγραφότατος και αυτός και εποικοδομητικός/γόνιμος).Η Αποτείχιση,μάλλον,προμηνύεται το τελευταίο στάδιο,το έσχατο σημείο πριν την οριστική διαγραφή και τον αυτοκατεξευτελισμό και αυτής,της τυπικής χριστιανικής ταυτότητος που,ακόμη,μας χαρακτηρίζει.Είναι θέμα επιλογής(η ελευθερία κατάκτηση και η αληθής γνώση μια ολόκληρη περιουσία που δεν αγοραπωλείται κατ'ουδένα λόγον και προς μηδεμίαν αιτίαν).Πόση πολυτέλεια έχουμε,ακόμη,να παίζουμ'ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ,μεταξύ Κανονολογίας και Δόγματος/εκκλησιαστικής(=τριαδολογικής και χριστολογικής)δογματικής;Ισχύει κάποιο αλάθητο,βασιλεύουν τα πρωτεία,η χάρις γίνεται κτήμα,ελέγχεται,εξουσιάζεται,η Τριάς έκπτωτος επί της γης να τα'ί'ζη τους μοναδικούς της χορηγούς,ν'ανατρέφη τα labels,τους master chefς με τα καλλιπλόκαμα,ηχηρά(ανόμοια..)και περισπούδαστα brand names των;