Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΣΟΚ – Ανοιξε η πόρτα του φρενοκομείου: Πλακώθηκαν Πούτιν-Νετανιάχου – Το Ισραήλ ενημέρωσε ότι θα πλήξει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ! Τι απάντησε η Μόσχα

Αγριοι διάλογοι μεταξύ Νετανιάχου και Πούτιν στη Μόσχα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό να πηγαίνει με ολόκληρο το επιτελείο του, αρχηγό Μοσάντ, στρατού, κτλ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν προειδοποίησε απλά τον πρόεδρο της Ρωσίας  ότι είναι  διατεθειμένος  να αναλάβει μονομερώς δράση για να διακόψει  μια εκτεταμένη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στο έδαφος της Συρίας, αλλά του έδωσε προθεσμία για την αναδιάταξη των δυνάμεων του στην Συρία .
Eπί 3 ώρες ο Μ.Νετανιάχου  συνομιλούσε σε έντονο τόνο με τον Β.Πούτιν ενώ για πρώτη φορά του τόνισε ότι το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να πάει σε πόλεμο με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.
Η ορολογία που χρησιμοποίησε ο Μ.Νετανιάχου ήταν «Λιβανο-ποίηση της Συρίας» με τον ίδιο τρόπο που απέκτησε τον έλεγχο του Λιβάνου, μέσω της Χεζμπολάχ δηλαδή…
«Βλέπουμε το μέλλον της Τεχεράνης καταλαμβάνοντας την Συρία μέσω των Σιιτών».
«Αν αυτό συμβεί δεν θα παραμείνουμε παθητικοί».
«Οχι αν η Συρία συνδεθεί με το Ιράν μέσω του χερσαίου διαδρόμου μέσω Ιράκ και Λιβάνου».
«Και σίγουρα δεν θα δεχτούμε Ιρανούς και Χεζμπολάχ στο Γκολάν».
«Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η Συρία από το Ιράν ως στρατιωτική βάση επίθεσης εναντίον μας».
«Πρόσεξε Πούτιν, Ιράν και Χεζμπολάχ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν ήδη δημιουργήσει αλυσίδα βάσεων στη Συρία κυρίως στα βουνά Qalamoun στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου. Από εκεί μπορούν να εκτοξευτούν πύραυλοι εναντίον του Ισραήλ».
«Θανάσιμο κίνδυνο αποτελεί και η τοποθέτηση Σιιτών στην «καρδιά» της μουσουλμανικής σουνιτικής περιοχής. Πράγμα το οποίο συμβαίνει ήδη.. Το πέμπτο Σώμα Στρατού της Συρίας «απορροφά» τους ιρανούς σιίτες που πολέμησαν υπό τον Ασαντ. Και αυτό έγινε με τις διαταγές της Μόσχας».
Ο Μ.Νετανιάχου δεν ενημέρωσε τον Πούτιν για το χρονοδιάγραμμα ανάληψης δράσης.
Ο Πούτιν από την πλευρά του σύμφωνα με ρωσικές πηγές, του είπε να ηρεμήσει καθώς είναι…υπερβολικός!
Αλλά φαίνεται ότι όλα θα κριθούν από τον Ν.Τραμπ. Αν δώσει «πράσινο φως» το Ισραήλ θα επιτεθεί. Ολα όμως δείχνουν ότι ο Τραμπ και το επιτελείο του θα δώσουν την πολυπόθητη για το Ισραήλ έγκριση.
Όσο  για το ισραηλινό «κτύπημα» αυτό θα είναι  σε πρώτη φάση αεροπορικό με την χρήση μαχητικών και μη επανδρωμένων αεροχημάτων.
Αυτό που ήταν προς συζήτηση όμως ήταν ποια θα ήταν ενδεχομένως η αντίδραση των Ιρανών σε αυτήν  την περίπτωση και ποια στάση θα «πρέπει» να τηρήσει η Μόσχα, αναφέρει ξένο ΜΜΕ.
Διακύβευμα είναι τα «μαντάτα»  από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και την περιβόητη Mossad για  την Συρία, η οποία αποτελεί μία από τις πιο  θερμές εστίες πολέμου στον πλανήτη και στην οποία από ότι όλα δείχνουν ετοιμάζονται  νέοι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι .
Πριν μερικές ημέρες  ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και ξένα άρθρα, ανέφεραν τα ευρήματα των υπηρεσιών πληροφοριών τους σχετικά με την κατασκευή ιρανικής στρατιωτικής μονάδας για την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων μεσαίας εμβέλειας  …με ρωσική τεχνική και συμβουλευτική βοήθεια για λογαριασμό των Ιρανικών δυνάμεων στην Συρία , του συριακού στρατού και πιθανόν της Χεζμπολάχ, …μακριά από τα ‘‘μάτια της Δύσης‘‘.
Η τοποθεσία που δημιουργείται το ‘‘εργοστάσιο‘’ συναρμολόγησης των ιρανικής κατασκευής πυραύλων ευρίσκεται κατά τους ισχυρισμούς αυτών των πηγών , κοντά στην πόλη Banijas, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της ακτής της Συρίας, και είναι εξίσου απομακρυσμένη από την Τουρκία προς τα βόρεια και από τον Λίβανο προς τα νότια.
Υπάρχει αυτήν την στιγμή μια λίαν επικίνδυνη για τα ισραηλινά συμφέροντα προσέγγιση χιλιάδων μελών της Χεζμπολάχ και Ιρανών κατασκόπων κοντά στα σύνορα με το ισραηλινό κράτος .
Το Ισραήλ ανησυχεί διότι μετά την επικράτηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων,   το Ιράν θα αφήσει στην χώρα μεγάλη στρατιωτική δύναμη και πυραύλους  που θα στοχεύουν κατευθείαν το Τελ Αβιβ .
Στη συνάντηση που είχε με τον Πούτιν στο Σότσι, το θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι το Ιράν πολεμά για να ενισχύσει την επιρροή του από τον Κόλπο ως τη Μεσόγειο.
«Το Ιράν ήδη οδεύει να ελέγξει το Ιράκ, την Υεμένη και σε μεγάλο βαθμό ελέγχει τον Λίβανο», υποστήριξε ο Νετανιάχου μιλώντας στον Πούτιν. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ούτε για ένα λεπτό ότι το Ιράν απειλεί καθημερινά να σβήσει το Ισραήλ από τον χάρτη», συνέχισε ο Νετανιάχου.
«Το Ισραήλ εναντιώνεται στη συνεχιζόμενη δημιουργία προγεφυρωμάτων στη Συρία από το Ιράν. Ασφαλώς θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με όλα τα μέσα απέναντι σε αυτή και σε κάθε άλλη απειλή», πρόσθεσε.
Αυτές οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα της επικείμενης ‘’δράσης‘‘ της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας με αιφνιδιαστικού τύπου αεροπορικές επιδρομές,  με την χρήση όμως σύμφωνα με ειδικούς μη επανδρωμένων αεροχημάτων , για να μειωθεί δραματικά η περίπτωση απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Το Ισραήλ άλλωστε διαθέτει ένα υπερσύγχρονο στόλο επιθετικών μη επανδρωμένων οχημάτων οπλισμένα με πυραύλους που είναι ικανά για τα πάντα .
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο-τρεις  μήνες το Ισραήλ υλοποίησε πραγματικά εντυπωσιακή   εκτόξευση  βαλλιστικού πυραύλου LORA στην Α.Μεσόγειο, προσκαλώντας τους «θεούς του πολέμου» στην περιοχή .
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου δήλωσε ορθά κοφτά ότι το Ισραήλ παρακολουθεί κάθε κίνηση του Ιράν, παρά την αποτυχημένη επίθεση  των πυραύλων σε  στόχους τζιχαντιστών.  «Παρακολουθούμε κάθε κίνηση του Ιράν και τους προειδοποιούμε …να μην μας απειλούν», δήλωσε ο ίδιος
Δύο ημέρες μετά την εκτόξευση πυραύλων του Ιράν ενάντια στις ισλαμικές δυνάμεις στη Συρία, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε την Τεχεράνη να μην παίζει με  την αποφασιστικότητα του Ισραήλ.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας παρακολουθούν συνεχώς τις δραστηριότητες του Ιράν στην περιοχή και τις προσπάθειές του να παράσχει περίπλοκα συστήματα όπλων στη Χεζμπολάχ, παρακολουθούμε τις ενέργειές τους και τις  κινήσεις τους , και έχω ένα πράγμα να τονίσω στο Ιράν: Μην απειλείτε το Ισραήλ», είχε δηλώσει και πάλι   ο Νετανιάχου.
Την ίδια στιγμή  οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και η εταιρία Israel Aerospace Industries (IAI) δοκίμασαν  με επιτυχία εκτόξευση τακτικού  πυραύλου  LORA (Long Range attack ), μέσα σε εμπορικό πλοίο στη θάλασσα….αποστέλλοντας σαφές μήνυμα στην Τεχεράνη το πώς θα μπορούσαν να κτυπηθούν ιρανικοί στόχοι από τον Περσικό Κόλπο.
Το πυραυλικό σύστημα LORA , είναι ένα σύστημα που αποτελείται από έναν τακτικό  πύραυλο  εδάφους-εδάφους. Έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει στόχους  σε απόσταση 400+ χιλιομέτρων με απόκλιση μέχρι και 10 μέτρα, ενώ ζυγίζει 1600 kg. Ο πύραυλος έχει ένα εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης από  GPS.
Επίσης ο  πύραυλος LORA έχει σχεδιαστεί για επιθέσεις σε σταθερούς  ή κινητούς  στόχους , συμπεριλαμβανομένων των υποδομών.
Το βλήμα μπορεί να εκτοξευθεί  από εντελώς απροετοίμαστες θέσεις κάτι που το καθιστά « παντός καιρού» . Κάθε στόχος του οποίου  η θέση είναι γνωστή, μπορεί να καταστραφεί μέσα σε 10 λεπτά μετά την εκτόξευση , αναφέρουν οι Ισραηλινοί ειδικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: