Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Πολεμικός συνωστισμός γύρω από τη νήσο Παναγιά με νέες σοβαρές προκλήσεις κατά ΠτΔ- Παραδοχή ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης…


Oπως σας είχε ενημερώσει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σήμερα το πρωί, οι Τούρκοι προέβησαν στην αναμενόμενη κίνηση και παρενόχλησαν και πάλι το ελικόπτερο του ΠτΔ που πετούσε πάνω από τη νησίδα Παναγιά ενώ προέβησαν και σε εικονικό βομβαρδισμό. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα σε ετοιμότητα ενώ στην περιοχή βρίσκονται πολεμικά πλοία μαχητικά αεροσκάφη ενώ και τα αντιαεροπορικά συστήματα του Στρατού είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση των Τούρκων προκάλεσε τον εκνευρισμό τόσο τουΠτΔ Π.Παυλόπουλου όσο και των υπόλοιπων επιβαινόντων.

Τόνιζαν μάλιστα πως η κατάσταση με τους Τούρκους έχει ξεφύγει, επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης.

Οι πιλότοι που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην περιοδεία στα ακριτικά νησιά, άκουσαν δύο φορές σήμερα το πρωί τους Τούρκους και συγκεκριμένα στις 09:35 και στις 09:37  να τους…ενημερώνουν  ότι πετούν μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο!

Την ώρα εκείνη πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών.

Λίγο αργότερα, στις 10 περίπου το πρωί κι ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στο νησί, τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Παναγιά σε ύψος 25.000 πόδια.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο που οι Τούρκοι προβαίνουν σε μια τέτοια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του κ. Παυλόπουλου.

Χθες, Τρίτη (18/07/2017) την ώρα που το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας και την ηγεσία του Στρατού, βρισκόταν πάνω από τα Δωδεκάνησα, χειριστές τουρκικών ραντάρ προειδοποίησαν ότι το αεροπλάνο παραβιάζει τουρκικό εναέριο χώρο.

Το αεροσκάφος αγνόησε την τουρκική πρόκληση και συνέχισε την πορεία του.

Όταν οι κ.κ. Παυλόπουλος, Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, για να μεταβούν στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, οι Τούρκοι επανήλθαν: «Αλλάξτε πορεία. Βρίσκεστε εντός του τουρκικού FIR».

Στον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά και της υπεράσπισης της ανθρωπιάς, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας, αργά χθες το απόγευμα, στο πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, «Ευρώπη».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι τα στελέχη τους είναι έτοιμα να προασπίσουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και να προσφέρουν με ανθρωπιά στην προσφυγική τραγωδία, την οποία καλείται να διαχειριστεί η πατρίδα.

«Το όνομα του πλοίου σας, το λένε «Ευρώπη». Και αυτός ο συμβολισμός έχει μέσα του όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το οποίο κάνετε. Και πως οφείλουμε όλοι οι Έλληνες, ως Έλληνες, αλλά και ως Ευρωπαίοι, αλλά και οι εταίροι μας, να αναγνωρίζουμε την αποστολή σας.

Ιδίως αυτό το οποίο κάνετε αυτή την ώρα. Διότι παράλληλα με τα άλλα καθήκοντα, συμμετέχετε στον αγώνα της προσφυγικής τραγωδίας, αποδεικνύοντας πως ένα πολεμικό σκάφος μπορεί να προφυλάσσει τα σύνορα, αλλά και να υπηρετεί τον άνθρωπο, που είναι στην καρδιά του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού.

Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός που όταν οι καιροί αλλάξουν, όταν η ειρήνη έρθει ξανά στην περιοχή, όταν δεν χρειάζεται άνθρωποι να διασχίσουν το Αιγαίο για να σώσουν τη ζωή τους, όταν δεν θα πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, τότε να θυμάστε πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι στιγμές που βιώσατε σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς» είπε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στο πλήρωμα του πλοίου του πολεμικού ναυτικού.

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την τορπιλάκατο «Σημαιοφόρος Τζιμιτζόπουλος». Επίσης επισκέφθηκε το νεότερο πλοίο του Λιμενικού Σώματος, το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος 090» που εδρεύει στη Χίο.

Στην Προκυμαία της Χίου, όπου ο κ. Παυλόπουλος «σπάζοντας το πρωτόκολλο», συναντήθηκε και μίλησε με πολίτες που κάθονταν σε καφετέριες και εστιατόρια ευχόμενος «καλό καλοκαίρι» και «καλές διακοπές».

Χθες επίσης ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα του στρατιωτικού σχηματισμού στη Χίο, της 96 ΑΔΤΕ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, όπου ενημερώθηκε από το επιτελείο της Ταξιαρχίας. Επίσης, χθες, συναντήθηκε με τα πληρώματα του Super Puma, ενώ επισκέφθηκε και το Φυλάκιο της Αγίας Ελένης.

πηγη

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: