Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ο Ερντογάν μεταλάσσει την Τουρκία και ανατρέπει τις ισορροπίες

Image result for Ο Ερντογάν
Πώς ανατρέπονται οι σχεδιασμοί σε γεωστρατηγικό πλαίσιο σε ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής

Οι εντατικές προσπάθειες του Ερντογάν δεν κατατείνουν μόνον στην ίδρυση ενός προσωποπαγούς δικτατορικού καθεστώτος ακραίας ισλαμικής εκδοχής, με την αντικατάσταση του κεμαλισμού από διδαχές διορισμένων ιμάμηδων, αλλά οδηγείται και στην μετατροπή της Τουρκίας από "υπόδειγμα προς εξαγωγή ισλαμικής δημοκρατίας", όπως διαβεβαίωναν δωροδοκούμενοι Αμερικανοί γερουσιαστές, κονδυλοφόροι και λομπίστες, σε καθαρά ασιατική, αντιδυτική δύναμη.

Αν τελικώς επιβεβαιωθεί η είδηση του Bloomberg, σύμφωνα με την οποία Τουρκία και Ρωσία ολοκλήρωσαν τη συμφωνία για την πώληση τεσσάρων αντιαεροπορικών συστοιχιών S-400, θα σημάνει πλήρη ανατροπή των σχεδιασμών σε γεωστρατηγικό πλαίσιο σε ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Ο Ερντογάν δεν έλαβε υπόψη την ελληνική παροιμία "το γινάτι βγάζει μάτι" και προβαίνει σε συμφωνία με τους Ρώσους, ως αποτέλεσμα μάλλον της δυσαρέσκειας του τουρκικού καθεστώτος για την αμερικανική στάση σε μια σειρά θεμάτων, με προεξάρχοντα αυτά των Κούρδων της Συρίας, και της προστασίας των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι Ρώσοι καλώς έπραξαν, αφού πλην των οικονομικών ωφελημάτων επιτυγχάνουν ένα σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις Τουρκίας με ΝΑΤΟ με ανυπολόγιστες τις συνέπειες. Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η ενέργεια αυτή του Ερντογάν θα μείνει αναπάντητη από την Δύση. Αρκεί να θυμηθεί τι συνέβη στην Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή, με τον αγωγό South Stream.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως η ενίσχυση της Τουρκίας να φαίνεται ανησυχητική για την Ελλάδα, αλλά αν τελικά πραγματοποιηθεί η αγορά, η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στην περιοχή, δεν θα μας προξενήσει ζημία. Το ΝΑΤΟ, που μεταφέρει δυνάμεις και περισφίγγει τη Ρωσία, δεν θα παίζει για καιρό ακόμη με την Τουρκία. Θεωρώ πως οι προβλεπόμενες εξελίξεις στην γείτονα, θα επισπευσθούν.

Η στήλη όμως δικαιούται να είναι ικανοποιημένη, και με την δικαίωση μας ανάλυσης που έγινε εδώ, σχετικά με τις προθέσεις Ερντογάν ως προς την καταστροφή των κουρδικών πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Είχα γράψει εξ αρχής -και ομολογώ πως δεν υιοθετήθηκε η άποψή μου από άλλους αναλυτές- ότι ο απώτερος σκοπός του είναι η καταστροφή των πόλεων, η φυγή και ο διασκορπισμός της πλειονότητας των Κούρδων, και η εγκατάσταση εκεί Σύρων προσφύγων, σε νέες πόλεις που θα κτισθούν με χρήματα του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και οργανισμών που ασχολούνται με τους πρόσφυγες.

Έτσι, αλλοιώνεται πλήρως η σύνθεση του πληθυσμού στην περιοχή, και με διασκορπισμένους τους Κούρδους σε όλη την Τουρκία, αποφεύγεται το αίτημα αυτονόμησης της περιοχής, που παύει να είναι κουρδική. Στα ανωτέρω, προστίθεται επιβεβαιωτική πληροφορία από κουρδικό δημοσίευμα επικαλούμενο την Επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβερνήσεως (Resmi Gazete’), που αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές μεταφέρουν τουρκικό πληθυσμό από την Ουκρανία στην επαρχία Ερζιντσάν που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους.

«Σε 300 οικογένειες Τούρκων Αχίσκα, οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία να κινηθούν προς την Τουρκία, εγκαταλείποντας τις ζώνες των συγκρούσεων στην Ουκρανία, τους χορηγήθηκε άδεια παραμονής», γράφει το δημοσίευμα. Αυτό είναι το δεύτερο κύμα εγκατάστασης σε κουρδικές περιοχές της Τουρκίας. Ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Τούρκων Αχίσκα, Φουάτ Ουσάρ, δήλωσε ότι από την Ουκρανία στην περιοχή Ουζουμλού στην επαρχία Ερζιντσάν ήδη έχουν φθάσει άλλες 99 οικογένειες.

Υ.Γ. Τα όσα είχα υποστηρίξει σε προχθεσινό μου σημείωμα σ’ αυτήν την στήλη, για την παρωδία του ανοίγματος του Φακέλου της Κύπρου, που πομπωδώς πρωθυπουργός και πρόεδρος της Βουλής ανήγγειλαν, ήρθε εχθές να επιβεβαιώσει καθ’ ολοκληρίαν ο Μιχάλης Ιγνατίου, έχοντας πλήρη γνώση των γεγονότων, και στην διάθεσή του άπειρα έγγραφα, αναξιοποίητα από ελλαδικής και κυπριακής πλευράς, επειδή αναφέρονται σε ευθύνες "φίλης και συμμάχους χώρας", όπως ελέχθη.

Σε άρθρο του με τίτλο "Η αλήθεια για την κυπριακή τραγωδία του 1974 δεν βρίσκεται στον Φάκελο της Κύπρου", γράφει μεταξύ άλλων:
«Δεν γνωρίζω ποιος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα της παράδοσης του περίφημου "Φακέλου της Κύπρου" από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Κυπριακή Βουλή. Αλλά όποιος και αν την είχε -με το συμπάθιο, με όλο το σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση- πρέπει να μας θεωρεί όλους, μα όλους βλάκες.
Όσοι ασχολούνται και σήμερα με τον «Φάκελο της Κύπρου» ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα. Δεν υπάρχει τίποτα σ’ αυτά τα 11 κιβώτια που δεν γνωρίζουμε. Όποιος τα διαβάσει δεν θα διαφωτιστεί. Δεν ξέρει ποιος είναι ο ένοχος, διότι όλοι βγήκαν αθώοι.
Ο Φάκελος της Κύπρου, λοιπόν, είναι όπως τον φούρνο του Χότζα… Χρησιμοποιείται από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις στην Αθήνα και τη Λευκωσία, βασικά για αποπροσανατολισμό. Το σκηνικό που θα στηθεί στη Λευκωσία, εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά όχι την αλήθεια.
Διότι η αλήθεια για την κυπριακή τραγωδία δεν βρίσκεται στον Φάκελο της Κύπρου… Πρόκειται για μία απάτη».
Μακεδών
Πηγή Voria

kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: