Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Οριστική ρήξη με το Φανάρι και αυτοκεφαλία ή παραίτηση;

chicago-greektown.jpg
Καζάνι που βράζει η ομογένεια με τον αυταρχισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με αφορμή την εκκλησιαστική κρίση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Μετά το ''άδειασμα'' του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή την εκλογή μητροπολίτη Σικάγου, μόνο δύο επιλογές φαίνεται πως έχει.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Ιστολογίου Κατάνυξις, από την καρδιά της Ελληνικής Ομογένειας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος 'Η θα εξωθηθεί σε βίαιη παραίτηση, με απρόβλεπτες αντιδράσεις που παραπέμπει σαφώς στο Αγιογραφικό "καθίσταται η έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης" (το τελευταίο λάθος είναι χειρότερο του πρώτου) Ή έχει την ιστορική ευκαιρία να τολμήσει να ολοκληρώσει αυτό που δεν μπόρεσε ο μακαριστός Ιάκωβος: Να κηρύξει αυτοκέφαλη την εκκλησία στις ΗΠΑ, μακριά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Οι καλά πληροφορημένες πηγές μας, αποκαλύπτουν πως δεν μπορεί να αποσιωπηθεί πλέον ότι το Φανάρι ''ρήμαξε'' (οικονομικά) και διάλυσε την Ομογένεια... για τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως απαιτεί σιδηρά υπακοή. Η χρονική συγκυρία όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον ίδιο, όπως λέει και ο λαός μας όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: