Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Μια ακόμη αποστομωτική απάντηση σε λογο , άσχετο και επαρχιώτη…

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαγκαδά κ. Ιωάννης
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ

Του θεολόγου  Ανδρέα Κυριακού

Δεν μας εύφρανε καθόλου ο Σεβ. Λαγκαδά κ. Ιωάννης με τα λεχθέντα υπ’ αυτού κατά την εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου. Είπε μεταξύ άλλων ότι όσοι υπερασπίζονται την Πίστη «είναι βλάσφημοι της Πίστεως και των Ιερών Προσώπων και Θεσμών, εν ονόματι της δήθεν ανυπάρκτου ευσεβείας και ευλαβείας που τους κυριεύει, όπως είναι πολλοί που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό ως δήθεν ομολογητές της Πίστεώς μας, αλλά, δυστυχώς, είναι μόνον ομολογηταί της πλάνης τους». 

Δεν μας βρίσκει σύμφωνους, εν πρώτοις, το εριστικό ύφος του Σεβασμιώτατου. Την Πίστιν πρωτίστως και καθηκόντως οφείλουν να την υπερασπίζονται άπαξ άπαντες οι εις Χριστόν πιστεύοντες και πρώτοι απ’ όλους οι επίσκοποι, οι εις τόπον και εις τύπον Χριστού. Το κυριακόν λόγιον είναι σαφές και κρυστάλλινης διαύγειας: «Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς» (Ματθ. Ι΄32). 

Όσον αφορά τα ιερά πρόσωπα της Πίστεώς μας, αυτά είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, η Μητέρα του και οι Φίλοι του, τουτέστιν οι Άγιοι μετά των Αγγέλων. Ιεροί Θεσμοί στην Εκκλησία του Χριστού είναι οι Σύνοδοι, Τοπικές τε και Οικουμενικές. Ευσεβείς και ευλαβείς είναι όσοι σέβονται υπερβαλλόντως και την πίστιν την αμώμητον και τον Δομήτορα της Εκκλησίας Κύριον κι όλα τα ιερά πρόσωπα, αλλά και τις αποφάσεις των Οικουμενικών και τοπικών Συνοδων«επόμενοι τοις θείοις πατράσι». 

Μια από τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων (της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου) διακηρύττει: Πιστεύω … εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Στο Κολυμβάριο, στην «Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον», για πρώτη φορά δηλώθηκε γραπτώς και επισήμως ότι υπάρχουν«ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες»!!! προς αγαλλίασιν του κακόδοξου Πάπα, των Ουνιτών και των Προτεσταντών. ΔΕΝ πιστεύουμε ούτε σε «ετερόδοξες Εκκλησίες και ομολογίες», πολύ δε περισσότερο, ούτε σε ετερόδοξον Χριστόν. Εννοήσατέ το. Οι Άγιοι Αθανάσιος και Κύριλλος υπήρξαν δεινοί πολέμιοι των αιρέσεων. ΔΕΝ τις μετασχημάτησαν σε «ετερόδοξες Εκκλησίες». Τέλος λόγου. Στο σπίτι που κρεμμασμένου ξέρετε τι κάνουν με τη λέξη σκοινί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: