Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Νίκος Χειλαδάκης, Απάντηση στον π. Πέτρο Χίρς για τον άγιο Σεραφείμ Ρόουζ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΠΗΤΕΡ ΧΙΡΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙ ΡΟΟΥΖ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τελευταία ο γνωστός πατήρ, Πήτερ Χιρς, επικαλέστηκε τον Αμερικανό Άγιο, Σεραφείμ Ρόουζ, για να υποτίθεται νουθετήσει τους αντιοικουμενιστές να μην προχωρήσουν σε «άτοπες» ενέργειες παρά του ότι υη θύελλα του Οικουμενισμού ήδη σαρώνει τα πάντα, ενώ αρχίζουν οι διώξεις αντιικουμενιστών κληρικών που μας πάνε σε παλαιότερες σκοτεινές εποχές. Θα ήθελα μονό αφού του ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα, να του θυμίσω το άρθρο μου που έγραψα στις 20 Ιουνίου 2016 με τον χαρακτηριστικό τίτλο :  «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ»  
«Ένας από τους μεγαλύτερους αγίους της σύγχρονης εποχής είναι ο Αμερικανός Σεραφείμ Ρόουζ, (+1982) που ασχολήθηκε εκτενώς αλλά και προφήτεψε από την δεκαετία του εβδομήντα την σημερινή θρησκευτική αποστασία της Ορθοδοξίας.
Στο δεύτερο τόμο της βιογραφίας του που συνέγραψε ο σύντροφος του, ιερομόναχος Δαμασκηνός, κάνει εκτενή αναφορά για την εποχή εκείνη που ήδη είχαν αρχίσει να γίνονται ορατές οι οικουμενιστικές παρεκτροπές και η θρησκευτική αποστασία με επίκεντρο τον Πατριάρχη Αθηναγόρα, που πρώτος άνοιξε τις πύλες της αποστασίας και όπως τονίζει ο Σεραφείμ Ρόουζ, τις πύλες για την εποχή του Αντίχριστου.
Όπως αναφέρει ο άγιος, η λέξη Οικουμένη είχε χρησιμοποιηθεί για να βεβαιώσει ότι η πληρότητα και η καθαρότητα της αλήθειας απευθύνονταν σε όλους τους ανθρώπους. Όμως στην σύγχρονη εποχή η έννοια αυτή αντιστράφηκε και αλλοιώθηκε, (Οικουμενισμός), χάριν της φαινομενικής ένωσης με τους μη Ορθοδόξους. Αυτό στην πραγματικότητα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο άγιος Σεραφείμ Ρόουζ, αποτελεί την προετοιμασία για την ένωση του κόσμου με τον Αντίχριστο, εξέλιξη για την οποία με σαφήνεια είχαν επισημάνει και κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου οι άγιοι Πατέρες.
Ο Σεραφείμ Ρόουζ κάνει εκτενή αφορά στον πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Αθηναγόρα, με τα γεγονότα του 1965 όταν ήρε το ανάθεμα του Πάπα και αναφέρει τις τότε σκανδαλώδεις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Πατριάρχη, Αρχιεπισκόπου Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας, Αθηναγόρα Κοκκινάκη, ότι,  «το σχίσμα του 1054 το οποίος διαχώρισε την Ορθόδοξη από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν ισχύει πλέον. Σβήστηκε από την ιστορική πορεία και την ζωή των δυο εκκλησιών με την αμοιβαία συμφωνία και τις υπογραφές του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα του Α και του Πατριάρχου της Δυτικής Εκκλησίας Πάπα Παύλου του Στ.» Τον Δεκέμβριο του 1968 ο Πατριάρχης Αθηναγόρας ανακοίνωνε ότι έβαλε το όνομα του Πάπα Παύλου του Στ στα Δίπτυχα, που σημαίνει ότι ο Πάπας ήταν σε κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε αυτό το σημείο ο άγιος Σεραφείμ Ρόουζ επαινεί με θερμά λόγια τους πρώτους Ιεράρχες που αντιτάχτηκαν σε αυτή την διαβολική παρεκτροπή, τον τότε Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας, Χρυσόστομο, τον αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Ζερβάκο, (που ακόμα περιμένει την αγιοποίηση του ) και το Σέρβο θεολόγο, Ιουστίνο Πόποβιτς.
Ο άγιος Σεραφείμ Ρόουζ επισημαίνει πολύ χαρακτηριστικά ότι αυτή η κίνηση του Πατριάρχη ήταν η επίσημη έναρξη της έλευσης της Νέας Εποχής του Αντίχριστου και όλοι αυτοί, όπως γίνεται και σήμερα, υπηρετούν ακριβώς αυτήν την Νέα Εποχή, δηλαδή την εποχή του Αντίχριστου και της επικράτησης του Διαβόλου.
Σε ένα άλλο σημείο του δευτέρου τόμου ο Σεραφείμ αναφέρεται για τις εξελίξεις σαν να ζει στο σήμερα και στις θέσεις των Οικουμενιστών.
Η Ορθοδοξία, λέει ο άγιος, δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη ή από τον ένα αιώνα στον άλλο για να συμβαδίζει με τον εκσυγχρονισμό. Εξετάζοντας τον προτεσταντικό και τον ρωμαιοκαθολικό κόσμο μπορούμε να δούμε ότι ορισμένα πνευματικά κείμενα γίνονται ανεπίκαιρα, (μη σύγχρονα). Μερικές φόρες επιστρέφουν πάλι στη επικαιρότητα, μερικές φόρες αποσύρονται. Είναι προφανές ότι συνδέονται με τα κοσμικά πράγματα, ότι απευθύνονται στους σύγχρονους ανθρώπους, ή μάλλον στο πνεύμα της εποχής. Αυτό δεν συμβαίνει με τα ορθόδοξα κείμενα που είναι διαχρονικά και αιώνια θεόπνευστα. Μόλις αποκτήσουμε ολόκληρη την ορθόδοξη χριστιανική οπτική, την απλή χριστιανική οπτική που έχει παραδοθεί από τον Χριστό στους Αποστόλους, τότε όλα γίνονται σύγχρονα από μόνα τους.
Αν διαβάσετε αναφέρει ο άγιος, τον Άγιο Μακάριο τον Αιγύπτιο, θα δείτε ότι οι συνθήκες στις οποίες αναφέρεται είναι λίγο διαφορετικές από τις σημερινές αλλά μιλά με αμεσότητα σαν να ζει στο σήμερα, χρησιμοποιεί την ίδια σκέψη, έχει τους ίδιους πειρασμούς και τις ίδιες πτώσεις και δεν υπάρχει τίποτα το «ξένο» σε αυτόν από την σύγχρονη εποχή παρά του ότι έζησε αιώνες πριν. Το ίδιο ισχύει με τους άλλους Πατέρες. Όλοι μιλούν την ίδια γλώσσα, μια γλώσσα διαχρονική σαν να απευθύνονται στη εποχή μας
Είναι τέλος χαρακτηριστικό ότι ο άγιος παραθέτει τις παρακάτω δυο βιβλικές παραπομπές για να παρουσιάσει της σημερινή Οικουμενιστική παρεκτροπή :
Β Τιμ. 4,3 ἔσται γὰρ καιρὸς ὅτε τῆς ὑγιαινούσης διδασκαλίας οὐκ ἀνέξονται, ἀλλὰ κατὰ τὰς ἐπιθυμίας τὰς ἰδίας ἑαυτοῖς ἐπισωρεύσουσι διδασκάλους κνηθόμενοι τὴν ἀκοήν,
Β Τιμ. 4,3 Διότι θα έλθη καιρός, που οι άνθρωποι δεν θα ανέχωνται την υγιά και αγίαν διδασκαλίαν, αλλά σύμφωνα με τας κλίσεις και τας επιθυμίας της αμαρτωλής καρδίας των θα επισωρεύουν στον εαυτόν τους ποικίλους ψευδοδιδασκάλους, ώστε να ακούουν από αυτούς διάφορα και παράδοξα, που θα τέρπουν τα αυτιά των.
Ματθαιον 24 :24 ἐγερθήσονται γὰρ ψευδόχριστοι καὶ ψευδοπροφῆται καὶ δώσουσι σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα, ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
ΣΧΟΛΙΟ: Καί άγιος καί μεγάλος άγιος ο Σεραφείμ Ρόουζ; Ο Χειλαδάκης τόν αγιοποίησε; Αντε καί στού Τρικαμηνά. Διαβάσαμε σήμερα στόν παιδαγωγό τούς αγιοπνευματικούς του λόγους.

Σταχυολογούμε μερικά που καταγράψαμε από το υπέροχο κήρυγμα του:

1. Υπάρχει κατάλυμα για το Χριστό σήμερα;

2. Υπάρχει τόπος για να καταλύσει ο Χριστός -που είναι η απόλυτη αλήθεια- στην εκκλησία σήμερα; (στην οποία έχουμε βάλει και την πλάνη και το ψεύδος);

3. Η μεγαλύτερη πλάνη είναι ότι οι επίσκοποι έβαλαν "κέντρο" τους εαυτούς τους και άλλαξαν "τα όρια" (τα σύνορα) της εκκλησίας.

4. Για να είναι "όπου επίσκοπος εκεί και εκκλησία" (Άγιος Ιγνάτιος), ο επίσκοπος πρέπει να είναι μεταφερόμενος Χριστός. Όταν όμως ήρθε οι Νεστόριος και οι αιρετικοί Πατριάρχες, είπαν: "όπου υπάρχει η αλήθεια εκεί είναι η εκκλησία". Όπου υπάρχει η πλάνη, η συνθηκολόγηση, ο συμβιβασμός και η αίρεση, ΔΕΝ υπάρχει εκκλησία εκεί.

5. Ο Χριστός υπάρχει στα μυστήρια "κατ οικονομία", για όσους έχουν άγνοια, για τα παιδιά, για τους απλοϊκούς ανθρώπους στο χωριό που δεν ξέρουν τίποτε, για να σώζεται ο κόσμος.

6. Μπορεί να καταλύσει στην καρδιά μας ο Χριστός; Έχουμε βάλει τόσες μέριμνες και έχουμε αφήσει τόσο λίγο χώρο για το Χριστό. ΕΜΕΙΣ φτιάχνουμε στην καρδιά μας τον χώρο όπου θα κατακλύσει ο Χριστός. Και ο χώρος αυτός είναι ένα ΤΙΠΟΤΕ, γιατί έχει κατακλυστεί η καρδιά μας από τον "κόσμο", από τι μέριμνες τις βιοτικές

7. Τα έσχατα χρόνια που ζούμε, θα είναι σαν τα πρώτα χρόνια. Θα διώξουμε τον Χριστό από την κοινωνία μας, από τον εαυτό μας, από την εκκλησία. Δεν μας αρέσει το "σταυρικό" ευαγγέλιο αλλά το συμβιβασμένο, το προσκυνημένο. Γι αυτό θα υπάρχει απουσία της χάριτος.

8. Όπως η Δύση έφτιαξε άλλον Χριστό και άλλο ευαγγέλιο (στο πρόσωπο του Πάπα, του ορθολογισμού και της επιστήμης που θεοποιήθηκε και της αθεΐας, και της Ιεράς εξετάσεως και των σταυροφοριών και της εκκοσμικεύσεως) φτιάξαμε άλλον Χριστό και άλλο ευαγγέλιο, τα φέραμε στα μέτρα μας. 

9. Το Βυζαντινό κράτος είχε επηρεαστεί από το ευαγγέλιο.
Σήμερα θεσπίζουν νόμους, αποποινικοποίηση της μοιχείας, ομοφυλοφιλίας, θρησκευτικά που βάζουν τον Χριστό μαζί με όλες τις άλλες θρησκείες, (αναφέρονται παραδείγματα)

10. Οι επίσκοποι από μετακινούμενοι Χριστοί έχουν γίνει μετακινούμενοι δαίμονες. Τα παιδιά μας να γίνονται κανιβαλάκια στα σχολεία μέσα και οι επίσκοποι να κρατάνε τις μπαστούνες τους, ο κόσμος  να αποχριστιανίζεται ταχύτατα και αυτοί στους θρόνους τους να τους θυμιάζουν οι διάκοι και να δείχνουν τελετές και πομπές, με τα χρυσά και τις λιμουζίνες και τις μερσεντέζ και να λένε "εδώ είναι εκκλησία".

11. Τι πρέπει "να πετάξουμε" από το σπίτι μας για να έρθει και να μείνει ο Χριστός;

12. Ο "οικουμενισμός" μέσα μας: και τα σαρκικά πάθη μου να έχω, και να πάω να κοινωνήσω τα Χριστούγεννα, και να είναι "υποχρεωμένος" ο Χριστός να έρθει μέσα μου. Ο Χριστός θα μου κάνει υπακοή, όχι εγώ.

13. Η εκκλησία των εσχάτων χρόνων: η εκκλησία των κατακομβών. Οι μάρτυρες των πρώτων και των εσχάτων χρόνων. "Τὸ στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε"

14. Έχουμε κάνει έναν "παραμορφωμένο" Χριστό σήμερα, όπως έχουμε κάνει τον Άη Βασίλη. Και την εκκλησία μας παραμορφωμένη και την ψυχή μας παραμορφωμένη, κοσμική.

15. Δεν ξέρουμε τι ξημερώνει αύριο και πρέπει να έχουμε τον Χριστό μέσα μας.

Νενίκηκά σε Γρηγόριε Θεολόγε. Ο Χριστός μεθ' ημών.
 Αλλά καί ο Σακαρέλλος πρέπει νά είναι στόν φωτισμό ή ακόμη καί στήν θέωση.


Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου=====

Στήν ορθόδοξη φωνή
Γράφει ο Misha: «δηλ. για εσάς ο άγιος Λουκάς ο χειρουργός και ο άγιος Ιωάννης ο Μαξίμοβιτς δεν είναι άγιοι επειδή ειχαν κοινωνία με την Απανταχού της γης Ορθόδοξη Εκκλησία;;;;; ΕΛΕΟΟΟΟΣ»!!!! 

Δεν γνωρίζω την περίπτωση του λεγομένου αγίου Λουκά, γιατί δεν έχω διαβάσει κανένα σχετικό βιβλίο. ΄Έχω ακούσει μόνο για την ομολογιακή ζωή του τον καιρό του κομμουνισμού. Εύχομαι ο Θεός να τον κατατάξει στη Βασιλεία Του, όπως και όλους τους ανθρώπους, με τελευταίο εμένα. Το ίδιο και με τον Ιωάννη τον Μαξίμοβιτς. 
Εγώ εκείνο το οποίο πιστεύω είναι, ότι για να σωθεί κάποιος πρέπει να είναι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού και να μή «κοινωνεί» με τους αιρετικούς. Τώρα, αν ο Θεός, για τούς λόγους που εκείνος γνωρίζει, θέλει να σώσει κάποιον, που δεν πληροί τους όρους αυτούς, αυτό είναι δικό Του θέμα, και δεν θα δώσει λόγο σε μας. 
Αλλά, ας μη επεκταθώ περισσότερο σε άλλα σημεία της παρεμβάσεως σου αδελφέ Misha, τουλάχιστον επί του παρόντος, γιατί κούρασα πολύ τους αδελφούς, που διαβάζουν αυτά που γράφω. Tους ζητώ να με συγχωρέσουν. 

Αγαπητέ μου αδελφέ Μisha δεν με εκπλήττουν οι απόψεις σου, με τις οποίες, όπως καταλαβαίνεις, κάθετα διαφωνώ. Δεν εκπλήττομαι όμως, γιατί «εκεί που είσαι ήμουνα»! Αυτά που πιστεύεις, τα πίστευα και εγώ κάποτε, τον καιρό της αγνοίας μου. Αυτά που λες, τα έλεγα! Και χωρίς να προφητεύω, γιατί δεν έχω κανένα διορατικό χάρισμα, «εδώ που είμαι, πιστεύω ότι μιά μέρα θάρθεις»! 
Το λέω αυτό, γιατί απ’ τα κείμενά σου σχημάτισα τη γνώμη, ότι είσαι έντιμος και έξυπνος άνθρωπος! Και ενός τέτοιου ανθρώπου, θα ευλογήσει ο Θεός, να «διανοιγούν οι οφθαλμοί»! Και θα ιδεί την αλήθεια, η οποία είναι μόνο η ακαινοτόμητη και απαραχάρακτη Ορθοδοξία, που διασώζει το μικρό «λείμμα κατ’ εκλογήν χάριτος» (Ρωμ. 11.5), και είναι όσοι μετά το 1924, παρέμειναν πιστοί στην Παράδοση της Εκκλησίας, χωρίς ν' αλλάξουν τίποτε, σήμερα δε δεν έχουν "κοινωνία"ούτε με Λατίνους, ούτε με Λατινόφρονες!
Ας ακούσουμε καί τόν χαριτωμένο λόγο τού αδελφού του ο οποίος κάθετα συμφωνεί.
+I.Γ.Ζ.
Ο Λουκάς ο Ιατρός ΔΕΝ είναι άγιος επειδή δεν άντεξε την εξορία ( όπως εκατομμύρια απλοί λαικοί που δεν διεκδικούν κανένα τίτλο) και το 1942 προσκύνησε τον ΣΤΑΛΙΝ και την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Ο Στάλιν εκτέλεσε δεκάδες εκατομμύρια χριστιανούς στα σκοπευτήρια επειδή κατά τον ίδιο έπρεπε να δηλώσουν άθεοι και δεν το’καναν… οι ιστορικοί απλά διαφωνούν στο αν εκτέλεσε 40 η 50 εκατομμύρια Ρώσους. 
Η Κομμουνιστική εκκλησία γνωστή ως Ζώσα εκκλησία, μνημόνευε αυτόν τον Διάβολο και όλο το αντίχριστο σύστημα καθώς έλεγαν:
«χαρά μας είναι η χαρά σας, και λύπη μας είναι η λύπη σας »
Δηλαδή ήταν χαρά της κομμουνιστικής εκκλησίας οι εκτελέσεις χριστιανών… και σε αυτήν την διαβολοεκκλησία εντάχθηκε και ο Λουκάς ο Ιατρός 
[ Αναλυτικά άρθρα με φωτό για όποιον ενδιαφέρεται στο σαιτ Μαρτυρική Εκκλησία στην ετικέτα Κομμουνισμός ]
Περί Μαξίμοβιτς
Ο Μαξίμοβιτς χειροτόνησε τον νεοημερολογίτη αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Ιονέσκο εις επίσκοπο
Ο Θεόφιλος ήταν Ρουμάνος, ουδέποτε ήταν με το παλαιό καθώς έφυγε από την Ρουμανία για τους κομμουνιστές το 1945 και είχε ενορία νεοημ/τικη στην Αμερική στο Ντητρόιτ
Και αυτόν τον καραμπινάτο Νεοημ/τη ο «ζηλωτής Μαξίμοβιτς» τον χειροτόνησε επίσκοπο. 
Επίσης χειροτόνησε εις επισκόπους 2 Νεοπασχαλίτες, τον Ευγράφιο Κοβαλέφσκυ στην Πολωνία και τον Ιάκωβο στην Ολλανδία. (Για τέτοια ακρίβεια της πίστεως μιλάμε…) 
Ο Μαξίμοβιτς Εχει ΑΝΑΘΕΜΑ στο κεφάλι του από την Α’ Οικουμενική που όρισε το πασχάλιο και λίγο αργότερα και από την τοπική εν Αντιοχεία. Η «αγιοποίηση» του Μαξίμοβιτς έγκειται στο κεφάλαιο περί βιομηχανίας αγιοποιήσεων… και ειδικά των Ρώσων είναι πολύ της μόδας τελευταία, γράφε Λουκάς Ιατρός και Σεραφείμ Σόμπολιεφ, ο οποίος αποστάτησε απο την ΡΟΕΔ και προσχώρησε στο σοβιετοποιημένο Πατριαρχείο της Ζώσας διαβολοεκκλησίας.

Το σύστημα ως γνωστόν "αγιάζει τα δικά του παιδιά" (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα)

Αυτοί οι άνθρωποι ζούν ανάμεσά μας. Κάτι έχει ξεφύγει πέρα από τήν αίρεση. Από τό ένα μέρος λικνίζονται οι αδερφές καί από τό άλλο χοροπηδούν ουρλιάζοντας οι Γύφτοι. Τό κακό πού έρχεται μοιάζει πλέον αναπότρεπτο. Ας ετοιμαζόμαστε.

Αμέθυστος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ζείτε ανάμεσά μας ή στο φεγγάρι με τον ET τον εξωγήινο και τραγουδάτε samba?

amethystos είπε...

Ελα ρέ γύφτο, στό τσαντήρι σου.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε κληρονομήσει βλέπω τον πολιτισμό(?) των Τζιχαντιστών στην καλύτερη περίπτωση? Τέτοια μέρα και με τέτοια διαβολική διάθεση....ύποπτο πάντως...είστε σίγουρα μέλη της 13η εκκλησίας του Βαρθολομαίου...ή μήπως της 14ης? Διαφωτίστε μας εσείς...

amethystos είπε...

Γειά σου ρέ γύφτο μέ τό κλαρίνο σου!

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη ο Αμεθυστο-μπουρτζόβλαχος...

amethystos είπε...

Τρέξε γύφτομ' στό τσαντήρι σου, η γύφτισσα σού ψέν' σκατζόχοιρο νά κάν'ς χριστούγεννα.

amethystos είπε...

Καλά χριστούγεννα σέ όλους. Νά μάς συμπαθάτε γιά τόν σύντομο διάλογο τών εκκλησιών καί θρησκειών.