Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΣΟΡΟΣ: «Είμαι θεός, ο δημιουργός των πάντων, δεν ισχύουν για μένα οι νόμοι»

Ο διαβόητος δισεκατομμυριούχος – επενδυτής, ισχυρίζεται ότι είναι «θεός και ο δημιουργός των πάντων» και πιστεύει επίσης ότι «οι συνήθεις κανόνες και νόμοι δεν ισχύουν γι’αυτόν». 

«Φαντάζομαι τον εαυτό μου ως ένα είδος θεού …», είχε γράψει ο διάσημος Τζώρτζ Σόρος στο βιβλίο του «Η Αλχημεία της Οικονομίας»  (The Alchemy of Finance) που είχε κυκλοφορήσει το 1987. «Αυτό θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον, κάτι σαν ισχυρή μεσσιανική φαντασίωση που είχα από την παιδική μου ηλικία, που ένιωσα ότι έπρεπε να την ελέγξω, αλλιώς θα είχα προβλήματα.» Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Independent της Βρετανίας (το 1998), όταν ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη δήλωση συμπλήρωσε: «είναι ένα είδος ασθένειας όταν θεωρείτε τον εαυτό σας ένα είδος θεού, τον δημιουργό των πάντων, αλλά νιώθω άνετα γι “αυτό τώρα.»
1847862
Αυτές τις δηλώσεις έρχονται τώρα να επαναφέρουν στην δημοσιότητα διάφοροι «συνωμοσιολόγοι»που ευελπιστούν να δώσουν εξήγηση στην σημερινή παγκόσμια οικονομική κατάσταση και στην πρωτοκαθεδρία που χαίρει ο διάσημος χρηματιστής.
Σύμφωνα με ιστοσελίδες που αναμεταδίδουν το θέμα, όπως η americantoday, ο Τζώρτζ Σόρος είναι μια από της πηγές του «κακού» και βρίσκεται πίσω από τα δεινά που έχουν χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία και κατ’επέκταση το σύνολο του πλανήτη.
Και συνεχίζει στο βιβλίο του λέγοντας: «Δεν δέχομαι τους κανόνες που επιβάλλονται από τους άλλους …. Και σε περιόδους αλλαγής των κυβερνήσεων, δεν ισχύουν για μένα οι συνήθεις νόμοι.»
Μήπως τελικά έχουν δίκιο οι συνωμοσιολόγοι…
Ηλίας Σιατούνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ξαφνικά θα βγει από την εικονική πραγματικότητα και θα τα χάσει όλα. Θα ζήσει τον αιφνίδιο όλεθρο για τον οποίο μιλάει ο Απ. Παύλος.

αὐτοὶ γὰρ ἀκριβῶς οἴδατε ὅτι ἡ ἡμέρα Κυρίου ὡς κλέπτης ἐν νυκτὶ οὕτως ἔρχεται ὅταν γὰρ λέγωσιν, εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια, τότε αἰφνίδιος αὐτοῖς ἐφίσταται ὄλεθρος, ὥσπερ ἡ ὠδὶν τῇ ἐν γαστρὶ ἐχούσῃ, καὶ οὐ μὴ ἐκφύγωσιν..
ὑμεῖς δέ, ἀδελφοί, οὐκ ἐστὲ ἐν σκότει, ἵνα ἡ ἡμέρα ὑμᾶς ὡς κλέπτης καταλάβῃ· πάντες ὑμεῖς υἱοὶ φωτός ἐστε καὶ υἱοὶ ἡμέρας. οὐκ ἐσμὲν νυκτὸς οὐδὲ σκότους.Ἄρα οὖν μὴ καθεύδωμεν ὡς καὶ οἱ λοιποί, ἀλλὰ γρηγορῶμεν καὶ νήφωμεν.
οἱ γὰρ καθεύδοντες νυκτὸς καθεύδουσι, καὶ οἱ μεθυσκόμενοι νυκτὸς μεθύουσιν·

Ημέρα Κυρίου είναι η Β΄ Παρουσία η οποία "ταυτίζεται" χρονικά με τον θάνατό μας αφού στο ενδιάμεσο διάστημα είμαστε "κεκοιμημένοι" χωρίς αίσθηση χρόνου, και η "ημέρα" είναι η αιωνιότητα.Ο Θεός να μας φωτίσει..
Όλοι μας φιλοξενούμε γήινα πράγματα στην καρδιά μας αξίες και σύγχρονα είδωλα και επιζητούμε ανθρώπινα στηρίγματα. Αλλά ακόμα και αν είμαστε νέοι ακόμα και αν ζήσουμε 100 χρόνια πρέπει να νιώθουμε ως "παρεπίδημοι, ζώντας σε σκηνές" όπως λέει για τον Αβραάμ.
Τις στιγμές που έστω και νοητά αφήνουμε ψυχικά όλα τα υποκατάστατα, βιώνουμε την "γύμνια του Αδάμ" ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια τρομάζουμε με την υπαρξιακή μας μηδαμινότητα την άβυσσο "ανυπαρξίας" από την οποία προερχόμαστε, και εννοούμε ότι η Ζωή μας είναι ο Ων και με λαχτάρα και λατρεία προσκολλώμαστε σε Αυτόν για να "έχουμε Ζωή" γιατί είναι η Ζωή.Εκείνες τις στιγμές βιώνουμε τα λόγια του Κυρίου προς την Μάρθα όταν ανέστησε τον Λάζαρο.
Αυτές τις υπαρξιακές καταστάσεις, τις αλήθειες πίσω από τα φαινόμενα, θα τις ζήσει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη αναγκαστικά, είτε εδώ οικειοθελώς περιφρονώντας και θεωρώντας τα πάντα σκύβαλα, ακόμα και είναι μέσα σε όλα, είτε οριστικά στο τέλος της εδώ ζωής και σε όλη την αιωνιότητα όταν θα έχουν χαθεί όλα αυτά τα υποκατάστατα που έχει "εφεύρει" ο άνθρωπος για να "κρύβεται" στις σκιές χαμένων παραδείσων.Για να μην έρθει "αντιμέτωπος" με Αυτόν, που ακατάπαυστα τον "καταδιώκει" με το Έλεός Του.. Η ώρα της αλήθειας έρχεται κάποτε για όλους και μπροστά σε αυτό το γεγονός είναι παντελώς ίσοι όλοι μα όλοι οι άνθρωποι.