Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ

Κάθε λαός, σε κάθε χρονική περίοδο έχει πάντα ως πρόταγμα έναν υπέρτατο στόχο, προς τον οποίο ευθυγραμμίζονται όλες οι πολιτικοκοινωνικές διαδικασίες. Αυτός ο κυρίαρχος στόχος, ονομάζεται αλλιώς κυρίαρχη ιδεολογία. Όποιος είναι αντίθετος με αυτή την ιδεολογία χαρακτηρίζεται περίπου ως προδότης και περιθωριοποιείται από το καθεστώς πρώτα και από την ίδια την κοινωνία στη συνέχεια.

Η πιο χαρακτηριστική κυρίαρχη ιδεολογία που γνώρισε η σύγχρονη Ελλάδα, ήταν
η "ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ", με βάση την οποία η χώρα αυξήθηκε από τα πέριξ της Πελοποννήσου όρια, μέχρι τα 36 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα. 

Η σύγχρονη κυρίαρχη ιδεολογία όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου της Ελλάδας, είναι ο "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ" της χώρας. Κάθε τι το ευρωσκεπτικιστικό που κινείται αντίθετα προς την κυρίαρχη αυτή ιδεολογία, απομονώθηκε στο παρελθόν και εξακολουθεί να απομονώνεται από το καθεστώς, αλλά και από την ίδια την κοινωνία και αυτό εκφράζεται στις κάλπες, όπως όλοι διαπιστώνουμε.

Όσο καλή όμως και αν ήταν η "Μεγάλη Ιδέα", κάποια στιγμή κούρασε και νικήθηκε από το "ΟΙΚΑΔΕ".

Το ίδιο και σήμερα, ο "Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός" της χώρας άρχισε να κουράζει και σύντομα θα νικηθεί από κάποιο αντίστοιχο "Οίκαδε". Κάποιος θα βρει πρώτος το σύγχρονο σύνθημα "Οίκαδε" που θα γίνει η νέα κυρίαρχη ιδεολογία.

Σε κάθε περίπτωση, για να φύγουμε από το μεταπολιτευτικό μοντέλο, θα πρέπει πρώτα να κτυπηθεί και να νικηθεί η ισχύουσα κυρίαρχη ιδεολογία. Εκεί εστιάζονται αυτή τη στιγμή, όλες οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις της χώρας.
hassapis-peter

ΣΧΟΛΙΟ: Ακόμη καί η εκκλησία η οποία συνεδριάζει στήν Κρήτη έχει ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. Ολες της οι αποφάσεις στοχεύουν στήν μετάλλαξη τής ορθοδοξίας σέ μιά προσαρμοζόμενη εκκλησία Δυτικού τύπου, σύμφωνα μέ τό παράδειγμα πού κατασκεύασαν οι Ρώσοι τής διασποράς. Ο Βαρθολομαίος σάν άλλος Καραμανλής  επιβάλλει  τόν αποκεφαλισμό  τού εκκλησιαστικού σώματος γιά νά νά οδηγήσει στήν συνέχεια αυτό τό ακέφαλο σώμα, χωρίς τήν κεφαλή Χριστού, στό Δυτικό παράδειγμα τής εξουσιαστικής αντιπροσωπείας. Τό μήνυμα τής συνόδου θά επικυρώσει τήν διαστροφή τής Πολιτικής Θεολογίας. ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ.

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάς όμως ότι ο ελληνικός λαός υπέκυψε μπροστά στο δίλημμα "Καραμανλής ή τανκς"!

amethystos είπε...

Αυτή η απόφαση μάς καταδυναστεύει ακόμη καί μέ τήν βοήθεια τού Βαρθολομαίου αποκτά πλέον καί μεταφυσική ρίζα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα εκβιαστικό δίλημμα μετά την πτώση της χούντας.. Δεν υπήρξε επιλογή διατήρησης της αυτονομίας της χώρας. Ήταν δύσκολα τα πράγματα, ο Καραμανλής θεωρήθηκε μάλλον εκείνη την εποχή ως "ο εγγυητής της σταθερότητας", της μετάβασης από τη χούντα στη δημοκρατία (ποια δημοκρατία;).. τέλος πάντων από τη μια δικτατορία καταλήξαμε στην άλλη, των "αγορών", της Ευρώπης των Τραπεζών και τεχνοκρατών με ότι συνεπάγεται.Φορτωθήκαμε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα με τη σημερινή καταληκτική εξέλιξη..
Αλλά υπάρχει επίσης τόσα χρόνια το εκκλησιαστικό δίλημμα "Αφωνία ή χάος".Ας είναι καλά ανάμεσα στα υπόλοιπα και ο κατακερματισμός των παλαιοημερολογιτών..Τρομοκράτησε τον κόσμο και τον κράτησε σε αδράνεια.