Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

"Μπαράζ" συμφιλιώσεων Τουρκίας με Ρωσία, Ισραήλ και Αίγυπτο-Τι κρύβεται;


Οι Τούρκοι τελευταία ξεκίνησαν μπαράζ συγγνώμης και συμφιλιώσεων.
Όπως όλα δείχνουν επιχειρούν μεγάλη γεωστρατηγική επίθεση, καθώς η τουρκική οικονομία κλυδωνίζεται και η ίδια η Τουρκία κινδυνεύει με απώλειες εδαφών.

Έτσι επιχειρεί να απομονώσει την Ελλάδα γεωστρατηγικά, η οποία δεν έχει κάνει τίποτα στο να αποκομίσει οφέλη από τις έχθρες της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν λοιπόν έριξε τα μούτρα του και ζήτησε συγγνώμη από την Ρωσία για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στις 24 Νοεμβρίο του 2016, μια συγγνώμη που εν αρχή δεν γίνεται αποδεκτή για λόγους αρχής αλλά και για λόγους ανταλλαγμάτων που η Τουρκία θα πρέπει να δώσει για να πετύχει την «συγχώρεσή» της.

Η συγχώρεση αυτή θα συνδυαστεί προφανώς από πλευράς Ρωσίας με τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη καθώς αυτός είναι ο βασικός ρωικός στόχος και την ακύρωσή του ήθελαν να πετύχουν οι Αμερικανοί που με πολύ χαρά είδανον Ρ.Τ.Ερντογάν να προχωρέι σε μια τέτοια εχθρική ενέργεια ως προς την Μόσχα με τον Β.Πούτιν να δηλώνει ότι «επρόκειτο για ένα πισώπλατο χτύπημα» .

Το ίδιο και ο Νετανιάχου σκέφτηκε το ίδιο, έτσι λοιπόν ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία μετά από 6 χρόνια διαμάχης, λόγω της επέμβασης Ισραηλινών κομάντος σε τουρκικό πλοιάριο που κατευθυνόταν στη Γάζα, που είχε κοστίσει τη ζωή σε 10 Τούρκους ισλαμιστές ακτιβιστές ανθρωπιστικής οργάνωσης, ενώ μέσα από τη συμφωνία θα επιτραπεί στην Τουρκία να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος ελέγχεται από την ισλαμιστική Χαμάς, καθώς και να πραγματοποιεί έργα υποδομής, ενώ το Ισραήλ θα πληρώσει επίσης 20 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων του τουρκικού πλοιαρίου Μαβί Μαρμαρά.

Όλες αυτές οι κινήσεις σημειώνεται ότι γίνονται επί πρωθυπουργίας Γιλντιρίμ., καθώς ο Ερντογάν πονηρά σκεπτόμενος ήθελε να δείξει ότι δεν ήταν υπεύθυνος ο ίδιος αλλά ο πρότερος πρωθυποργός ο Α.Νταβούτογλου.

Οι Τούρκοι όμως θα προχωρήσουν και σε κίνηση συμφιλίωσης με την Αίγυπτο του προέδρου Σίσι, που θα δημιουργούσε έναν άξονα Τουρκίας-Ισραήλ και Αιγύπτου πετώντας την Ελλάδα στο περιθώριο.

Αυτοί που έιναι πολύ δυσαρεστημένοι είναι οι Αμερικανοί καθώς βλέπουν την Gazprom να αναλαμβάνει την εκμμετάλευση των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: