Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μετά το 4x4 των ΑΝΕΛ, έχουμε το 2x2 στα Μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ

Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης
Ο κ.Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής του αποδεικνύεται πολύ διασκεδαστικό. Νομίζαμε ότι τα καλύτερα τα έλεγε και τα έκανε ο κ. Καμμένος π.χ. τη παράδοση του Αιγαίου, τη ΜΟΜΑ, τις πτώσεις με αλεξίπτωτο, τα ψαροντούφεκα, τα με φαντασίαν ταξείδια, τις τραγικές ομιλίες, τους ψεκασμούς, τα αποκριάτικα κοστούμια κλπ. Πέσαμε έξω.
Ο κ.Τσίπρας υπέστη και πάλι και το νέο μνημόνιο 4 που του επέβαλλαν οι δανειστές όρθιος, στα δύο. Αναμένεται νέος έρπης των γεννητικών οργάνων…
Το άλλο που μας προκάλεσε εντύπωση είναι η υπερπαραγωγή ψέμματος απο τους δανειστές για τους Έλληνες συμπατριώτες μας με σκοπό να τους πείσουν α) ότι μετά από όσα πετυχημένα έγιναν επι Βαρουφάκη το 2015 προέκυψε πλεόνασμα (η ΕYROSTAT βρήκε έλειμμα 7.2%, τα άλλα είναι παραμύθια) β) ότι το Ελληνικό χρέος θα γίνει βιώσιμο αφού “κοπεί” με καλύτερη διαχείριση του τρόπου δανεισμού της χώρας μας απο τον ESM (εδώ μιλάμε για δάνεια) και γ) ότι θα υπάρξουν νέα “προληπτικά” μέτρα (εδώ μιλάμε για μέτρα που θα ψηφισθούν στη Βουλή και για γραπτή υπογεγραμμένη συμφωνία, δηλαδή Μνημόνιο 4). 
Θέλουμε να δούμε αν ανάμεσα στα προληπτικά μέτρα θα υπάρχουν μέτρα, με τα οποία θα φορολογούνται οι εφοπλιστές. Η κομισιόν έχει δώσει δύο χρόνια περιθώριο στη κυβέρνηση της Αριστεράς τσέπης να τα επιβάλλει. Ο ένας χρόνος μάλλον έχει περάσει. Αν πληρώνουν μόνο οι ίδιοι και χάσουν στο τέλος τα σπίτια τους, τότε θα υπάρξει μετανάστευση κοκ.
Είναι πέρα απο προφανές ότι υπάρχει πολιτική συμφωνία πίσω απο τα τραγικά παραμύθια που ανακοινώνονται απο τη κυβέρνηση, τους δανειστές και  τα ΜΜΕ της διαπλοκής ακολούθως. Μάλιστα τα ΜΜΕ της διαπλοκής στην Ελλάδα προέπαιξαν σκηνές απο το μέλλον σαν δήθεν δημοσιογραφικές επιτυχίες, για να περάσει καλύτερα η προπαγάνδα υπερ της κυβέρνησης για το Μνημόνιο 4, με αντάλλαγα το προφανές και κατά τα γνωστά. Ο Κούλης εν τω μεταξύ έλεγε παπαριές στο Συνέδριο της ΝΔ και μιλάει πάντα σαν να ζεί σε άλλο πλανήτη κοκ. Παράνοια… και άγριο δούλεμμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξαναυπόγραψε, στα δύο… και το έχει ξανακάνει.
Εμάς μας αρέσει το χιούμορ αλλά σε κάποιους θα βγεί ξυνό. ΠΟΛΥ ΞΥΝΟ. Ο Νόμος περί Ευθύνης υπουργών τις συνωμοσίες δεν τις καλύπτει.
Την πρόταση μας την ξέρετε. Να κάνουν ΟΛΟΙ στην άκρη. Οι ιδέες των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ κατέπεσαν. Το αποδείξαμε. Εντάξει; Να κάνουν στην άκρη.
Σχετικές διασυνδέσεις
  1. Διεθνής η διαπλοκή. Νέο Μνημόνιο 4 με “νέες” ορολογίες! 
  2. Tο Μέγα Σκάνδαλο με το Ψευτοπλεόνασμα που είναι Έλειμμα
  3. Eξήγηση του Μηχανισμού Μείωσης του Χρέους για την Ελλάδα 
zcode

Δεν υπάρχουν σχόλια: