Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ερντογάν θεωρεί ότι Μόνο Αυτός Έχει Δίκαιο και Όλος ο Κόσμος είναι Εναντίον του!! Αν δεν Απομακρυνθεί Άμεσα θα Αιματοκυλίσει τον Κόσμο


ο-ερντογάν-θεωρεί650

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται όλοι να τα βλέπουν στραβά εκτός από έναν.

Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση ο Ερντογάν θεωρεί ότι μόνο αυτός έχει δίκαιο στο Συριακό και όλοι είναι σε λάθος δρόμο και μάλιστα τον υπονομεύουνε.

Μας θυμίζει το ανέκδοτο που κάποιος μπαίνει αντίθετα σε ένα μονόδρομο και αναρωτιέται που  πάνε όλοι αυτοί …

Βέβαια η αλαζονεία του και η διαφθορά της εξουσίας δεν του επιτρέπουν να βλέπει ότι με τη βία και την αυθαιρεσία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έχει προκαλέσει την οργή σχεδόν όλης της Διεθνούς κοινότητας.

erdogan-elected-dictator-30764z7ac0rvacuzwu8iyy

Ο Ερντογάν λοιπόν ισχυρίζεται ότι,  σύσσωμοι Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Ιράν, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένα Έθνη συμπεριφέρονται ανέντιμα απέναντι του και επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν περαιτέρω τα συμφέροντα τους στη Συρία, κατηγορώντας τους πάντες με αφορμή τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός,  διαδικασία από την οποία απαιτεί να εξαιρεθεί η συριακή κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

Κατά τον Ερντογάν, η εκεχειρία που συμφωνήθηκε από Ρωσία και ΗΠΑ, δεν θα κάνει τίποτε περισσότερο από το να ευνοήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Μιλώντας δε  σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι, «Η Δύση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, το Ιράν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη δυστυχώς δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος τους και να τιμήσουν την ανθρωπότητα»,

«Αντίθετα, όλες αυτές οι χώρες, εξαιτίας των δικών τους υπολογισμών, έχουν επιτρέψει άμεσα ή έμμεσα να σκοτωθούν σχεδόν μισό εκατομμύριο αθώοι άνθρωποι από το καθεστώς και τους υποστηρικτές του».

maxresdefault

Χαρακτήρισε επίσης μέγα ψέμα την αντίληψη ότι οι κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας YPG υποστηρίζονται γιατί ακριβώς μάχονται το Ισλαμικό Κράτος !!!!  Η στήριξη των ΗΠΑ στην YPG έχει πυροδοτήσει την οργή της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να επιτίθεται κατ” επανάληψη κατά των ΗΠΑ έχοντας δηλώσει πως πρέπει να «να διαλέξουν εάν είναι μαζί μας ή με τους τρομοκράτες».

Εν τω μεταξύ εικοσιτέσσερις ώρες μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας κατά  στρατιωτικού προσωπικού στην Άγκυρα που προκάλεσε το θάνατο 29 ατόμων, Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο δράστης ήταν Κούρδος της Συρίας και οπωσδήποτε μέλος των YPG, ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν ανέφερε ότι ουδεμία αμφιβολία έχει γι αυτό.

Erdogan-poster_0

Όμως οι έλεγχοι DNA αποκάλυψαν ωστόσο ότι ο βομβιστής ήταν ο γεννημένος στην Τουρκία Αμπντουλμπακί Σόμερ.

Επίσης την ίδια στιγμή τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), μικρότερη εκτός νόμου οργάνωση που αποτελεί παρακλάδι του PKK, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Άλλη μια εξέλιξη δηλαδή που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Ερντογάν βάζοντας πολλά ερωτηματικά για το ποιοι κρύβονται πραγματικά πίσω από αυτή την τρομοκρατική επίθεση.

Θεωρούμε ότι πλέον ο Ερντογάν βρίσκεται σε άλλη διάσταση, ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται να λέει τέτοια πράγματα κάποιος με σώας τας φρένας … Είναι εντελώς απαραίτητο πλέον τόσο η ίδια η Τουρκία όσο και η Διεθνής κοινότητα να τον απομακρύνουν οριστικά πριν βυθίσει σε μεγαλύτερο αιματοκύλισμα τον κόσμο.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr

 national-pride.

Δεν υπάρχουν σχόλια: