Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Reuters: Εκλειναν τα αυτιά τους στο Eurogroup όταν μιλούσε ο Βαρουφάκης!!!

Το ψυχρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και των Ευρωπαίων ομολόγων του, περιγράφει δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters, σημειώνοντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι απομονωμένος και ότι στους συναδέλφους του «δεν αρέσει το γεγονός ότι δίνει μια μικρή διάλεξη όταν τους μιλά».
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το βράδυ της Παρασκευής,
μετά το πέρας του Eurogroup, την ώρα που τα λεωφορεία μετέφεραν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην Ρίγα της Λετονίας, ο Γ. Βαρουφάκης έμενε πίσω στο ξενοδοχείο, «περιπλανώμενος μόνος του στο σούρουπο» γράφει το Reuters, σημειώνοντας ότι όπως ανέφερε ο υπουργός, «είχε άλλα σχέδια».
Αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο Reuters ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών “είναι τελείως απομονωμένος”, υπογραμμίζοντας: “Δεν ήρθε ούτε στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του”.
Το πρακτορείο προσθέτει μια ακόμη λεπτομέρεια, αναφέροντας ότι ρεπόρτερ του Reuters παρατήρησαν ότι ακόμη και στο πρωινό, πριν την συνάντηση, ο Γ. Βαρουφάκης και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, απέφυγαν να κοιταχτούν στα μάτια καθώς έπαιρναν φαγητό από το μπουφέ.
Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι άνθρωποι που ήταν παρόντες στην αίθουσα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα, ανέφεραν ότι πολλοί υπουργοί γούρλωναν ή έκλειναν τα μάτια τους ή τα αυτιά τους κατά την διάρκεια των παρεμβάσεων του Γ. Βαρουφάκη.
“Στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν αρέσει το γεγονός ότι δίνει μια μικρή διάλεξη όταν τους μιλά. Για το λόγο αυτό ο Ντάισελμπλουμ τον διέκοψε χθες λέγοντας: Γιάννη, δεν μας λες αυτό που θέλουμε να ακούσουμε'”, τόνισε αξιωματούχος της ευρωζώνης που μίλησε στο πρακτορείο.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πάντως ότι “δεν εκπλήσσεται” από όσα λέγονται, “αφού όταν πλησιάζεις προς το τέλος των διαπραγματεύσεων, η στάση σκληραίνει”, ενώ διέψευσε τα ρεπορτάζ που τον θέλουν να άκουσε σκληρά και προσβλητικά σχόλια από τους συναδέλφους του, σημειώνει το Reuters.
«Ο Γ. Βαρουφάκης δεν αντέχει τα βαρετά δείπνα»

Απάντηση για την απουσία του υπουργού από το χθεσινοβραδινό δείπνο στη Ρίγα που σχολιάστηκε ως “ενδεικτική της απομόνωσης της ελληνικής αποστολής” με αξιωματούχους να δηλώνουν σύμφωνα με πληροφορίες ότι “το ματς ήταν 18-1 έναντι του Γ. Βαρουφάκη”, δίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τους εν λόγω κύκλους, ο υπουργός “δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα” και “προτίμησε να δειπνήσει με φίλους και συνεργάτες και πέρασε και πολύ καλά”.
Ανέφεραν ακόμη ότι ο Γ. Βαρουφάκης ήταν παρών στο προηγούμενο δείπνο, των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την Πέμπτης.
Πηγές: Reuters, Mega
Από:  mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: