Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Καθημερινές είναι πλέον οι προειδοποιήσεις για την μεγάλη καταστροφή που αναμένεται να κτυπήσει τον κόσμο…
Ο οικονομολόγος, John Mauldin έκανε αναφορά στο επόμενο μεγάλο σοκ για τον κόσμο. Και προειδοποίησε ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την τραπεζική καταστροφή που πυροδότησε την παγκόσμια κατάρρευση του 2008.
John Mauldin
«Πραγματικά πιστεύω ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια αργότερα σε αυτό το έτος. Θα έπρεπε να έχει αυξήσει τα ποσοστά πριν από 3 χρόνια. Έχεις στρεβλώσει την οικονομία και δημιούργησε όλα τα είδη των προβλημάτων. Κανονικά σε αυτόν τον κύκλο με την ανάπτυξη που έχουμε, τα επιτόκια θα έπρεπε να ήταν της τάξης του 4 τοις εκατό. Έχουν πραγματικά, μα πραγματικά μπερδευτεί τα πράγματα εδώ…», ανέφερε αρχικά.
Και συνέχισε: «Έχουν δημιουργήσει όλα τα είδη των κακών επενδύσεων. Είχαμε έξι χρόνια μηδενικών επιτοκίων. Και να σκεφτείς ότι δεν στρεβλώνουν την οικονομία και τις επιχειρήσεις αλλά και την ίδια την λειτουργία των ανθρώπων. Οι άνθρωποι για να σώσουν τα χρήματα τους τα χρησιμοποιούσαν σε κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν μπορούν να το κάνουν τώρα. Έχουμε τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες, που είναι κυριολεκτικά ανίκανα – αφού είναι μαθηματικά αδύνατο – για να φτιάξουν τους αριθμούς τους με τις εντολές που έχουν δοθεί.
Σε μερικά ελάχιστα χρόνια από τώρα θα δημιουργηθεί μια τεράστια κρίση με αφορμή τα διαθέσιμα των ταμείων και των ασφαλιστικών εταιρειών (ήδη στις μέρες μας ζούμε την αρχή αυτού του πραγματικά μεγάλου προβλήματος. Το σοκ για τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν πλέον τα χρήματα που δικαιούνται, θα είναι πολύ μεγάλο γιατί ήδη από τώρα το σύστημα τους ενημερώνει πως εγγυάται για τα κεφάλαια τους!!!
Και δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι πολλαπλάσια του μεγέθους της τραπεζικής. Είναι πολύ μεγαλύτερη, πολύ πιο ευρεία και πολύ πιο σημαντική. Και η Fed έχει κάνει ότι είναι δυνατό για να μην καταφέρουν να βγαίνουν τα νούμερα και ο ασφαλιστικός τομέας να καταρρεύσει μέσα στην επόμενη δεκαετία. Αυτή είναι η επόμενη κρίση».
πηγή
ohifront.

Δεν υπάρχουν σχόλια: