Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η αλήθεια πίσω απο το χάος


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Tώρα κακαρίζουν για το επονείδιστο χρέος και θέλουν Μνημόνιο 3
Υπερήφανη Ελλάδα…

Θα ξεκινήσω απο τη θλιβερή στάση του ΠτΔ που σήμερα υποστήριξε στο Spiegel ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της μέχρι το τελευταίο σέντ, στηρίζοντας με αυτό όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη επονείδιστου χρέους. Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει στους δανειστές να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε δίκαιο επιθυμούν. Συνεπώς αυτό που είπε ο ΠτΔ επίσης στο Spiegel περί παραβίασης του Ευρωπαικού Δικαίου και με το οποίο παρασύρει τη κυβέρνηση σε καταστάσεις χαμηλότερης εντροπίας δεν έχει κανένα νόημα. Εϊναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση γιατί έξω αυτά δεν περnάνε χωρίς να έχουν ελεγχθεί απο προηγουμένως αν έχουν νομικές “τρύπες”. Διαπιστώνω ότι η Νομική Επιστήμη στην Ελλάδα λειτουργεί εκτός πραγαμτικότητας. Σε ποιό δικαστήριο θα πέρναγαν πλήν της Κωλοπετεινίτσας αυτά που στηρίζει ο ΠτΔ; Πουθενά. Τα λέει για να υπάρχει…
Το επονέίδιστο χρέος και το νέο Μνημόνιο που δεν θα ξαναυπάρξει “ποτέ” ήταν απο τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.
Με διαδοχικές πτώσεις το ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ένα κάλπικο κόμμα. Δις ευρώ είναι οι φόροι που δεν εισπράττονται απο τους εφοπλιστές κάθε χρόνο με διάφορες δικαιολογίες και αντί αυτού συνεχώς επιβαρύνεται ο Ελληνικός λαός.
Με τη μεθοδολογία που ακολούθησε  o Βαρουφάκης με το ένα “φ” και με τις συνεχείς καθυστερήσεις, με τα ασυμβίβαστα προεκλογικά ψευτοδειλήμματα που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν (ναί στο ευρώ, όχι στα μνημόνια, άνοδο μισθών στα 750 ευρώ και άλλες μπαρούφες γραμμένες στο ποδάρι) η Ελλάδα έφτασε να παρακαλάει σαν ζητιάνα για να επιβιώσει. Έγκλημα είναι ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόγραμμα όταν ανέβηκε στην εξουσία. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό δημιουργώντας του ψεύτικες ελπίδες διάσωσης μέσα σε μια επιστημονική έλλειψη επάρκειας όλου του οικονομικού της επιτελείου, κάτι που αναγνωνρίστηκε διεθνώς και επιβραβεύτηκε δεόντως.
Πέραν της μη αναγνωρησιμότητας Βαρουφάκη που βλέπει φαντάσματα, η Ελλάδα θα χάσει τα 7.2 δις ευρώ της επέκτασης της δανειακής συμφωνίας αφού δεν υπάρχει χρόνος να συμφωνήσει και να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους πρίν τη λήξη της. Αυτό στην Ελλάδα λαμβάνεται κακώς σαν αντίσταση της κυβέρνησης ενώ στη πραγματικότητα είναι μια κακότεχνα στημένη διεθνή συμμαχία με στόχο τη χρεοκοπία της Ελλάδα και την μετέπειτα αφαίμαξή της με μεθόδους που εφαρμόστηκαν στο Περού.
Σκηνικό δυστυχίας πρίν ένα νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία μέσα στο ευρώ και ΙΟΥ (μεταβατική περίοδος);
Πρακτικά δεν έχει σημασία. Αφενός το χρέος είναι μη βιώσιμο σε κάθε περίπτωση, κάτι που δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση είτε γιατί η διανοητική καθυστέρηση ξεκινάει απο τις χαμηλότερες ηλικίες είτε γιατί δεν θέλει η καυτή πατάτα να σκάσει στα χέρια της. Αυτό που είναι σίγουρο έιναι ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνεια της και τα σκηνικά που βλέπετε ή ακούτε είναι θεατρικά δρώμενα. To παιγνίδι παίζεται στο Αγγλικό Δίκαιο, στα SWAPS που θα στήσουν δήθεν για ανάπτυξη και σε κάθε είδους εγγυήσεις που θα αρπαχτούν απο τους δανειστές σε περίπτωση χρεοκοπίας.
Θεωρώ ως πιθανότερο, ότι δεν θα υπάρξει Μνημόνιο 3 αλλά χρεοκοπία με καταρχήν παραμονή μέσα στο ευρώ. GREXIT θα υπάρξει αν δεν υπάρχουν ευρώ στα Ταμεία μετά τη κήρυξη της πτώχευσης. Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση έχει στερέψει τη χώρα απο ευρώ ενώ πρίν τα ΙΟΥ θα χρησιμοποιήσει πλαστικό χρήμα (ήδη το ξεκινάει) για να μειώσει επιπλέον τη ρευστότητα στην αγορά και να συγκεντρώσει όλα τα ευρώ στις τράπεζες της συμφοράς, που επι Καραμανλή του Αμίλητου κοκκίνησαν όσο ποτέ…
Θεωρώ πολύ απίθανο να συμμετέχουν στο θεατρικό των καθυστερήσεων και της “αδιαλλαξίας” της κυβέρνησης όλη η Ευρωζώνη και με αυτά τα δεδομένα να υπάρξει νέο Μνημόνιο 3. Θα ήταν επικίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια. Θα έπεφτε ακρίδα και δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο για κάτι που είναι καταδικασμένο να πεθάνει απο ασφυξία, ελλείψει παραγωγής και πολιτικού δυναμικού. Αυτός ο θάνατος θα γίνει είτε σήμερα είτε σε μερικά ακόμη χρόνια αφού η χώρα δεν γνωρίζει να παράγει και δεν γίνεται κανένα βήμα απο καμμία κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.  Σε μια χώρα ασχέτων και λαμογιών ελπίδα δεν γεννιέται.
Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί φτωχοί της συγγενείς έκανε ότι χειρότερο μπορούσε να αποφασίσει, μια ομάδα “πολιτικής” διευθέτησης της κρίσης. Δυστυχώς, πολιτική διευθέτηση χωρίς τεφτέρι δεν γίνεται. Το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αποτυχία. Κάπου διάβασα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τζούφιες…
Τί άλλο να πώ. Ότι και να γίνει, θα βουλιάζετε περισσότερο. Καλή ανάπαυση στις ψυχές σας.

zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: