Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η ΝΥΧΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΙ Η ΑΥΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ-ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “180″- “ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ” ΛΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ- “ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ” ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Απίστευτα, πράγματι, ρεπορταζ γράφονται αυτές τις ώρες σε καθεστωτικά, συστημικά και μη ΜΜΕ της τηλεόρασης, των εφημερίδων και του διαδικτύου τα οποία έχουν απλώσει ένα φάσμα αγωνίας αλλά και σιωπής στις λαικές μάζες που ζητούν λύση και μάλιστα άμεση στα προβλήματα τους χωρίς να τους ενδιαφέρουν ούτε οι 180 αλλά ούτε και οι 280 παρά μόνον η επιβίωση τους και η βιοποριστική λύση στην σκληρή καθημερινότητα.
Εαν διαβάσει κανείς το τι γράφουν και λένε αυτές τις ώρες ‘παπαγάλοι”, συστημικοί, ινστρούχτορες, καθεστωτικοί, αρριβίστες, κοράκια, ποντικοί, λαδιάρηδες, ενδιάμεσοι και τυχοδιώκτες , μπορείτε να αντιληφθείτε σε ποιοι επίπεδο κινείται η ενημερωση στη χώρα. Ουδείς ξέρει τι του γίνεται αφού εαν είναι να γίνει οτιδήποτε δεν θα γίνει ούτε από τα τηλέφωνα ούτε από τις πληροφορίες ούτε από τις διάφορες πηγές. Το παιχνίδι θα κινηθεί αλλού: Στο παρασκήνιο, στο σκοτάδι και στη συναλλαγή. Στον ‘κουβά’ με το μετρητό, τις υποσχέσεις και στα ταξίματα για υπουργιλίκια, όπως ας πούμε -όπως μάθαμε-έταξαν στον μισόχαζο Οικονόμου για να ψηφίσει Σταύρο Δήμα αλλά και στον πάντα χαμογελαστό κι ευτυχισμένο, Μπούκουρα, για να βροντοφωνάξει, αγέρωχα το όνομα του ‘μασόνου’ των αγορών και των τραπεζιτών μήπως την σκαπουλάρει και γλυτώσει τη φυλακή.
Ενδεικτικά δείτε τι γράφουν οι καθεστωτικοί ρεπόρτερ της πολιτικής:
-Η κυβέρνηση αναζητεί συνολικά 12 για να φθάσει από τους 168 που ψήφισαν τον κ. Δήμα στην δεύτερη ψηφοφορία στον «μαγικό αριθμό» των 180. Άρα, εκτός από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων θα πρέπει να «σπάσουν» και οι Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, οι οποίες μέχρι στιγμής παραμένουν συμπαγείς και οι πρόεδροί τους, οι Φώτης Κουβέλης και Πάνος Καμμένος επιμένουν σκληρά στο «όχι».
Ποιοί μπορούν να ψηφίσουν ναι
Από τους εναπομείναντες 12 σε σύνολο 25 που παραμένουν στο «παρών», η κυβέρνηση ευελπιστεί στη θετική ψήφο των Βασίλη Καπερνάρου, Νίκης Φούντα, Βύρωνα Πολύδωρα και ίσως και του Μίμη Ανδρουλάκη, αν και δεν έχουν δώσει σήμα για αλλαγή της στάσης τους. Εκτός από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων θα πρέπει να «σπάσουν» και οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, οι οποίες μέχρι στιγμής παραμένουν συμπαγείς και οι πρόεδροί τους, οι Φώτης Κουβέλης και Πάνος Καμμένος επιμένουν σκληρά στο «όχι». Πάντως, ήδη η προχθεσινή συνέντευξη (στο Βήμα fm) του Μαρίνου Ουζουνίδη των ΑΝΕΛ ότι σκέπτεται να ψηφίσει θετικά θεωρήθηκε από τη ΝΔ ως σήμα, αν και ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ, μίλησε Χριστουγεννιάτικα για «μπετόν αρμέ» κοινοβουλευτική ομάδα και για βουλευτές που έχουν ονοματεπώνυμο και διευθύνσεις.
-…Αν και υπήρξε κάποια αισιοδοξία μετά τους 168 ψήφους που συγκέντρωσε ο Σταύρος Δήμας στη δεύτερη ψηφοφορία παρόλα αυτά λίγα εικοσιτεράωρα πριν την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία οι πιθανότητες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή έχουν μειωθεί αισθητά. Υπάρχει, όμως, η προσδοκία ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει μια ανάλογη πολιτική πρωτοβουλία με την προηγούμενη Κυριακή που θα αλλάξει τα δεδομένα αν και αυτο το σενάριο τις τελευταίες ώρες δείχνει να απομακρύνεται, καθώς όπως έλεγε κυβερνητική πηγή στο Νewsit: “ότι κίνηση ήταν να κάνει ο πρωθυπουργός την έκανε, από εδω και πέρα στην τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία οι βουλευτές καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον αν θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και σε περιπέτειες που συνεπάγονται αυτής της κίνησης”.
-…Ωστόσο, το εγχείρημα για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου φαντάζει δύσκολο.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η δεξαμενή των προθύμων βουλευτών «αδειάζει» και μόνο λίγες ψήφοι μπορούν να προστεθούν στις 168 που έλαβε στη δεύτερη ψηφοφορία ο Σταύρος Δήμας.
-…Νέο διάγγελμα ήττας ετοιμάζει ο Σαμαράς – Δεν «βγαίνει» η αριθμητική για την παράταση ζωής στην συγκυβέρνηση. Σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες ώστε η καταρρέουσα συγκυβέρνηση να αποφύγει την διαφαινόμενη πρόωρη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία – Θεωρείται βέβαιο ότι ο Σαμαράς θα απευθύνει νέο μήνυμα εν όψει της ψηφοφορίας της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου
-….Τις τελευταίες του ώρες στον πρωθυπουργικό θώκο μετρά πλέον ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς τα τρομοκρατικά του διλήμματα δεν έπεισαν όσους οι σύμβουλοί του προσδοκούσαν, με συνέπεια η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να φαντάζει όνειρο απατηλό.
Η επί δυόμιση έτη σταλινική διακυβέρνηση της Πατρίδος σε συνεργασία με το κλεφτοΠΑΣΟΚ, φτάνει επιτέλους στο τέλος της. Δυόμιση έτη στα οποία η Πατρίδα βίωσε τον τρόμο της οικονομικής αφαίμαξης, προκειμένου να επιβιώσει η μπουρζουαζία των διεφθαρμένων της πολιτικής και οικονομικής ζωής. Δυόμιση έτη στα οποία η αλαζονεία της τυραννικής εξουσίας έφτασε μέχρι του σημείου να διαπράξει την μεγίστη των συνταγματικών εκτροπών, την φυλάκιση του Αρχηγού και βουλευτών της τρίτης πολιτικής δύναμης
Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε να πούμε κάτι πολύ συγκεκριμένο και λακωνικό: Η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι η αυγή Μητροπολίτη. Κι αν θέλετε την προσωπική μας εκτίμηση(επειδή τόσα χρόνια έχουν δει πολλά τα μυωπικά μας ματάκια), με αυτούς, όλα γίνονται. Και για να το εμπεδώσετε καλύτερα διαβάστε τα ακόλουθα:
—-Δόξα και πλούτος άνευ συνέσεως ουκ ασφαλή κτήματα.
Η φιλοχρημοσύνη μήτηρ κακότητος απάσης.
Για τον παρά κολάζεσαι, με τον παρά κι αγιάζεις
Η αλήθεια σιωπά όταν μιλάνε τα λεφτά -Ρώσικη παροιμία
Το χρήμα είναι σαν την κοπριά σ’ ένα χωράφι. Είναι καλή, μόνον όταν απλώνεται παντού Μπέικον Φράνσις
Πολλοί περισσότεροι χάθηκαν ήδη απ’ τον κορεσμό παρά από την πείνα
«Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός,  τις επόμενες γενιές.»

Arthur Clarke, 1917-2008, Βρετανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.»

Αβραάμ Λίνκολν,  Αμερικανός Πρόεδρος

«Μια κοινωνία προβάτων θα βγάλει, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, μια κυβέρνηση λύκων.»
Henry de Jouvenel, 1876-1935, Γάλλος πολιτικός
«Οι πολιτικοί είναι παντού ίδιοι: Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ποτάμια.»
Νικίτα Χρουστσόφ, 1894-1971, Σοβιετικός ηγέτης
«Στην πολιτική, ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος.»
Χάρολντ Μακμίλλαν, 1894-1986, Βρετανός Πρωθυπουργός [1957-1963]
Αυτά ας τα διαβάσουν και οι 300 ανύπαρκτοι της Βουλής κι ας πάνε τη Δευτέρα να ψηφίσουν. Και το κρίμα στο λαιμό τους.
Σ.Χ
makeleio.gr
 blablaworldnews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!