Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΟ Σοκ από Σταθάκη - ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή»! Τότε γιατί ν' αλλάξουμε ΠΑΣΟΚ + ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ;

Πηγή: ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Stathakis
«Εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης...
Διευκρίνισε ότι είχε αναφερθεί σε παρελθόντα χρόνο για τη φορολογική υστέρηση και συμπλήρωσε πως: «οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ' αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το ίδιο με το ΦΠΑ, με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μία μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει».
Υπογράμμισε, αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου μνημονίου, πως: «δεν μπορεί να πει κανείς, αν στέκει, αυτή τη στιγμή, η ιδέα ενός νέου μνημονίου, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, διότι προϋποθέτει μία νέα χρηματοδότηση. Παραδεκτά στοιχεία μίας νέας χρηματοδότησης είναι το χρηματοδοτικό κενό σχετικά με το χρέος της χώρας, τα περίφημα 11 δισεκατομμύρια, τα οποία από οικονομική άποψη μπορούν να καλυφθούν με τρόπους που δεν επιβάλλουν την ανάγκη μίας νέας, έκτακτης χρηματοδότησης και είναι έτσι ένα θέμα διαχειρίσιμο, με την ΕΚΤ, τον ESM και τα εργαλεία που παρέχει. Άρα, η αναγκαιότητα δεν δικαιολογείται και επιβάλλεται από τις ανάγκες ή τις εντολές που έχει η τρόικα, για να επιβάλλει να συναφθεί μνημόνιο. Εάν τίθεται μ' αυτούς τους όρους, είναι πολιτικό το ζήτημα και όχι οικονομικό».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών διαγραφής χρέους από μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, είπε: «Σε καμία περίπτωση. Ο κ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ήταν εξαιρετικά σαφής και έδωσε απαντήσεις, δεν δημιούργησε ερωτήματα. Ξεκαθάρισε πλήρως ότι η διαπραγμάτευση και νέα ρύθμιση του χρέους είναι προς όφελος όλων των πλευρών και γι' αυτό είπε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup, για να αναδείξει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει μία ρύθμιση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προέλθει από μία εκλογική μάχη, στην οποία πρέπει η λαϊκή βούληση να γίνει απολύτως σεβαστή. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι προϊόντα δημοκρατικών καθεστώτων και βγαίνουν από εκλογές και γνωρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα σε πολιτικά υποκείμενα που εκφράζουν την άποψη των περισσότερων πολιτών μιας χώρας. Εκτός αν η πολιτική δεν παίζει κανένα ρόλο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: