Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Όλη η αρρώστια και η παθογένεια της αμερικανικής κοινωνίας συμπυκνωμένες σε ένα βίντεο

ΠΗΓΗ: Ramnousia

Όλη η αρρώστια και η παθογένεια της αμερικανικής κοινωνίας συμπυκνωμένες σε ένα βίντεο
Την καταναλωτική μανία των Αμερικανών, η οποία αγγίζει και ξεπερνάει τα όρια του παραλογισμού και της παθολογίας καταγράφει βίντεο, το οποίο «ανέβηκε» προχθες, Πέμπτη, στο YouTube.


Δείχνει έναν όχλο στην κυριολεξία να χτυπιέται και να ποδοπατείται μέσα σε έναν ορυμαγδό κραυγών μπροστά σε ένα ράφι Flat-screen τηλεοράσεων σε κατάστημα της Wal-Mart της Βόρειας Καρολίνας. Αιτία; Η περίφημη περίοδος εκπτώσεων γνωστή στις ΗΠΑ ως «Black Friday».
Στο βίντεο διακρίνονται περί τα 50 άτομα να σπρώχνονται και να απωθούν ο ένας τον άλλο, ενώ κάποιοι καταλήγουν πεσμένοι στο πάτωμα.
Στο κατάστημα έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες στέκονταν σε μια γωνιά χωρίς να επέμβουν.

Τη κατάσταση διευθέτησε εργαζόμενος στο κατάστημα, ο οποίος προηγουμένως είχε πετάξει έξω τον πελάτη που τράβηξε το επίμαχο βίντεο που ακολουθεί:



ΣΧΟΛΙΟ: Είναι ο πολιτισμός τού υπερανθρώπου, τής μεγαλομανίας, τού γιγαντισμού. Τού Γολιάθ. Στόν Γολιάθ στηρίζεται καί η αξιοκρατία τού πολιτισμού αυτού. Αντίθετα από τίς αρετές, οι αξίες σάν ταλέντα, σάν κλίσεις, σάν χαρίσματα (στή σημερινή εκκλησία τού Διαφωτισμού), πού είναι τό ζητούμενο τής οργανωτικής αρχής τής σημερινής πολιτείας, τό κέντρο της, εκφράζουν τήν υπερηφάνεια τού ανθρώπου, τόν εγωϊσμό του, καί τρέφονται από δαιμονικούς λογισμούς καί ηδονικές φαντασιώσεις.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: