Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Χαίρε Καίσαρ !! (Βαρθολομαίε). Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τιμάται μία ακόμη φορά ως Πάπας. Φωτογραφίες-ντοκουμέντα

ΠΗΓΗ: ΑντιΠαρακμή

Ως ιστολόγιο, αποφεύγαμε αρχικά να επισημάνουμε τις κάθε είδους παρεκτροπές εκκλησιαστικών αρχόντων. Διαπιστώνουμε όμως ότι αυτό τους κάνει να αποθρασύνονται ακόμη περισσότερο.

Αφού λοιπόν δεν καταλαβαίνουν αλλιώς, αφού δεν σέβονται το Ορθόδοξο πλήρωμα και την αποστολή-διακονία τους, ήρθε η ώρα ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ οι κάθε είδους αποτυχημένοι δημοσιοσχετίστες και επίδοξοι πολιτικοί, που βρήκαν εύκολο τρόπο να αναρριχηθούν στην κοσμική ζωή, ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους, μέσα από την εκκλησία.

Για τον Οικουμενικό Πατριάρχη γράψαμε στο παρελθόν: 

Δυστυχώς, σε κάθε επίσκεψη σημειώνονται όλο και περισσότερες εκτροπές οι οποίες καθιερώνονται και επαναλαμβάνονται. Τα τεράστια πόστερ  με την προσωπογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχουν πλέον γίνει κανόνας.
Σχόλιο: Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και οι "σημαίες" του Οικ/κού Πατριαρχείου, με σημαία σε μορφή σφραγίδας που γράφει "Οικουμενικό Πατριαρχείο - Πατριάρχης Βαρθολομαίος".

πανό: "ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ"

αεροπανό: "Ευλογημένος ο Ερχόμενος"

Σχόλιο: Εγκαινιάστηκε το συσσίτιο στον ναό των αγίων Πάντων, το οποίο όμως λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια! Προσέξτε και το πόστερ με την φωτογραφία του Πατριάρχη επάνω από την είσοδο

Στην παρούσα επίσκεψή του στην περιοχή της Θεσσαλονίκης,

  • ΓΕΜΙΣΑΝ τις κολώνες της ΔΕΗ με πόστερ με προσωπογραφίες του Πατριάρχη
τα πόστερ που γέμισαν τις κολώνες της δυτικής Θεσσαλονίκης
  • Διανεμήθηκαν χιλιάδες φυλλάδια στις εκκλησίες, 
το φυλλάδιο που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

  • πραγματοποιήθηκαν δεκάδες κυριλέ δεξιώσεις,
  • άνθη, άνθη, άνθη
 
  • βάγια (πρέπει να ξοδεύτηκαν τόνοι βάγια)
  •  ατελείωτες ανταλλαγές δώρων


  • αναγορεύσεις σε επίτιμο διδάκτορα στο ΑΠΘ και στο Παν/μιο Μακεδονίας, 


όταν βλέπεις κάτι "άθεους" και "αριστερούς", να σκύβουν και να σε τιμούνε .. είναι να προβληματίζεσαι
  • παράδοση του κλειδιού της πόλης της Θεσσαλονίκης (για 2η φορά!). 
  • εγκαίνια ήδη υπαρχόντων κτηρίων ξανά και ξανά

Και επειδή "μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα", η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, έδωσε στην πολιτική εξουσία την καλύτερη ευκαιρία για να τολμήσουν να εμφανιστούν μπροστά σε κόσμο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.




Για μια ακόμη φορά, η πατριαρχική επίσκεψη αντί να μας γεμίζει με χαρά μας γεμίζει με απογοήτευση. Τέτοιες αποδώσεις τιμών δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία, αλλά θυμίζουν περισσότερο τιμές σε Καίσαρες ή στους πιο παρανοϊκούς αυτοκράτορες.

και το κερασάκι στην τούρτα:

Στην παρούσα επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, είχαμε την επίσκεψη του Βαρθολομαίου στο φερόμενο ως σπίτι του Κεμάλ, δηλαδή στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.



ι

Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, τις περισσότερες φωτογραφίες τις είδαμε στο επίσημο ιστολόγιο του Οικ/κού Πατριαρχείου

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Σιατίστης είχε αποστομώσει τούς πάντες, σέ συμφωνία μέ τόν Ζουμπουλάκη, πώς εμείς οι χριστιανοί βλέπουμε τούς μετανάστες σάν εικόνες τού Θεού, πεινασμένες ίσως. Μέχρις ότου αποκαλύφθηκε πώς δέν μπορεί νά τό κατορθώσει καί μέ τούς χρυσαυγίτες. Έκτοτε παρέμεινε η δυσκολία σάν θεολογικό ερώτημα. Ισως μάς τό λύσει ο Ζηζιούλας πού ειδικεύεται στίς λύσεις άνευ διδασκάλου. Μέχρι τότε άς προσαρμοστούμε στίς αντιφάσεις. Σύμφωνα μέ τήν προσαρμογή αυτή την οποία πρέπει να αποδεχθούμε υπάρχει ενότης, έστω καί άν οι δύο όροι τής ενότητος αλληλοαναιρούνται (όπως καθολικισμός και ορθοδοξία). 
Πάνω απ' όλα η υγεία.

Αμέθυστος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: