Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αθωώθηκαν οι ειδικοί φρουροί για το θάνατο του 24χρονου φοιτητή

Η αφίσα που χρησιμοποίησε ο πατέρας του 24χρονου
για να μάθει τι συνέβη στο γιο του.
Χάρη σ' αυτή βρέθηκε ο αυτόπτης μάρτυρας με το βίντεο
Αθωώθηκαν οι τέσσερις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την υπόθεση του θανάτου του 24χρονου αθλητή και φοιτητή της Αρχιτεκτονικής Νίκου Σακελλίωνα. Ο 24χρονος, ομογενής από την Τασκένδη, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου έπεσε σε κώμα και κατέληξε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί τον είχαν εγκαταλείψει αναίσθητο στο δρόμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο, οι ειδικοί φρουροί κρατούσαν τον 24χρονο γονατισμένο, δεμένο πισθάγκωνα με χειροπέδες και κεφαλοκλείδωμα. Στο βίντεο φαίνεται ο νεαρός πεσμένος στο έδαφος, περιστοιχισμένος από αστυνομικούς.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τρεις άλλοι αστυνομικοί που είχαν συμπτωματικά παρακολουθήσει τη σύλληψη και την κατάρρευση του νεαρού κατέθεσαν ότι ο Νίκος Σακελλίων είχε συλληφθεί όρθιος και είχε χειροπεδηθεί πισθάγκωνα, προτού καταλήξει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Μαΐου 2008 στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο νεαρός ομογενής βρέθηκε ακινητοποιημένος από τους ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι -κατά τις μαρτυρίες- τον ξυλοκόπησαν άγρια. Ο 24χρονος κατέρρευσε, οι αστυνομικοί τον εγκατέλειψαν σε κωματώδη κατάσταση και ο νεαρός κατέληξε στη διάρκεια της μεταφοράς του προς το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια η σωρός του Νίκου Σακελλίωνα εξαφανίστηκε για 12 ώρες, πριν εντοπιστεί βαρύτατα κακοποιημένη στην ιατροδικαστική υπηρεσία, με συμπτώματα σήψης.

Οι κατηγορούμενοι επέμεναν μέχρι τέλους ότι βρήκαν τον νεαρό σε κατάσταση κώματος στο οδόστρωμα. Παράλληλα, υποστηρίχθηκε ότι στον λάρυγγα του νεαρού εντοπίστηκε σακουλάκι με ναρκωτικά.

Ωστόσο, οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που προχώρησαν σε ενδοτραχειακή διασωλήνωση δεν βρήκαν κάτι.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε τη σωρό του Ν.Σακελλίωνα στο νοσοκομείο Ελπίς, σε σχετικά καλή εξωτερική κατάσταση. Στη συνέχεια η σωρός εξαφανίζεται για 12 ώρες και εντοπίζεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία βαρύτατα κακοποιημένη και με σημάδια σήψης. Εκεί βρέθηκε και το σακουλάκι με τα ναρκωτικά.

Ο ιατροδικαστής που παρέλαβε τη σωρό σε αυτήν την κατάσταση δεν κατέθεσε. Κατέθεσε ιατροδικαστής που προτάθηκε από τον πατέρα του 24χρονου, η οποία υποστήριξε κατηγορηματικά ότι δεν θα μπορούσε να προκληθεί ο θάνατος σε έναν άνδρα με τα χαρακτηριστικά του Νίκου (νέος, υγιής, 1,95 ύψος, κολυμβητής και μπασκετμπολίστας, μη υπό επήρεια ουσιών κατά τα γεγονότα) από κατάποση ξένου σώματος χωρίς να έχει ασκηθεί βία.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να απαλλάξει τους τέσσερις ειδικούς φρουρούς.

Ο Δ.Σακελλίων, πατέρας του 24χρονου, δήλωσε σοκαρισμένος από την εξέλιξη στην εφημερίδα Αυγή: «Η κοινωνία πρέπει να ξέρει ότι η ζωή των ανθρώπων βρίσκεται σε χέρια αστυνομικών που έχουν μάθει να σκοτώνουν και να μην έχουν ευθύνη. Με ποια λογική βγήκε τέτοια απόφαση; Γιατί τους πληρώνουμε; Γιατί τους έχουμε στην κοινωνία;»



Δεν υπάρχουν σχόλια: