Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Kρούγκμαν κατά Ολι Ρεν: Η λιτότητα θα φέρει ανάπτυξη στην Ελλάδα;

Πηγή: DefenceNet

«O Ρεν του τρόμου». Με τη φράση αυτή επιχειρεί να περιγράψει τη στάση του αντιπροέδρου της Κομισιόν και επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν, έναντι της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
Γνωστός πολέμιος της λιτότητας ο Kρούγκμαν, αναφέρει στο τελευταίο του άρθρο στους New York Times: «Ο Ρεν πρόσφατα δήλωσε: Το μεγάλο πρόβλημα της λιτότητας δεν είναι ότι δεν αποδίδει, αλλά το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι οικονομολόγοι διαμηνύουν πως δεν αποδίδει!».
Και συνεχίζει: Ο Ρεν επιμένει να δηλώνει πως κάθε πολιτική που έχει να κάνει με αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία είναι ικανή να καλλιεργήσει το αναγκαίο έδαφος για την ανάκαμψη.
«Ο Ρεν εκτιμά πως η ευρωπαϊκή οικονομία θα ανακάμψει το 2014, με την ανάπτυξη για την Ευρωζώνη να τοποθετείται στο 1,4%», συνεχίζει ο Κρούγκμαν και εξηγεί: Ο Ρεν θεωρεί πως η Ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων χωρίς να χαθεί το momentum..
«Kύριε Ρεν εντάξει έχετε δίκιο, όλα βαίνουν καλώς!» σχολιάζει με άκρως επικριτικό ύφος ο διάσημος οικονομολόγος.
«Η Ελλάδα και όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ακολουθούν αυστηρά μέτρα λιτότητας τελικά τι κέρδισαν;» διερωτάται στη συνέχεια ο Αμερικανός οικονομολόγος.
Και απαντά: Κατέστησαν ακόμη πιο δυσχερή τη δημοσιονομική τους κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: