Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚ: ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

attikanea.blogspot.gr/


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει μια ιστοσελίδα που έχει κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο και που φέρει το όνομα «Έδωσα Φακελάκι» με σκοπό και στόχο όπως αναφέρει να «αποκαλυφθεί το μέγεθος της διαφθοράς στα νοσοκομεία δημοσιεύοντας ανώνυμα τη δική σας ιστορία και εμπειρία που είχατε με ... φακελάκια! Στην ιστοσελίδα μάλιστα δεν γράφουν μόνο όσοι καταγγέλλουν τους γιατρούς, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι γιατροί για τις εμπειρίες τους σε σχέση με φακελάκια που πήραν, που δεν πήραν ή που σκέφτονται να πάρουν.


Το πιο παράξενο της υπόθεσης όμως είναι ότι μέσα στην ιστοσελίδα οι καταγγέλλοντες κατονομάζουν νοσοκομεία και γιατρούς και ισχυρίζονται περιστατικά που θα έπρεπε να είχαν ήδη διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές και να είχε ήδη διαπιστωθεί εάν χρειάζεται η παρέμβαση εισαγγελέα.
Το Makeleio.gr φυσικά κρατάει τις επιφυλάξεις του για κάποιες από τις καταγγελίες οι οποίες είναι ανώνυμες, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να μην δημοσιοποιήσουμε μια τέτοια είδηση που ήδη έχει κινήσει το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολύ περισσότερο από ότι έχουν ενδιαφερθεί οι αρμόδιοι στην ίδια τους τη χώρα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες συμβαίνουν περιστατικά απίστευτης εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανάγκης και πράγματα εξωπραγματικά, μερικά από τα οποία σας παρουσιάζουμε στο φωτογραφικό υλικό που εξασφαλίσαμε.


Σαφώς και υπάρχει η πιθανότητα πολλές από τις ανώνυμες καταγγελίες να είναι ψεύτικες και να κατηγορούνται άδικα γιατροί ή ακόμα και νοσοκομεία, ωστόσο στην ιστοσελίδα, που έχει δημιουργήσει και προφίλ στο facebook και στο twitter έχουν αναρτηθεί και ονομαστικές καταγγελίες που προκαλούν κυριολεκτικά ρίγος.


Και την ίδια στιγμή που πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι ήδη έχουν ξεκινήσει να δημοσιοποιούν το θέμα, ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος με τους συμβούλους του τι κάνουν; Γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτής της ιστοσελίδας; Έχουν ασχοληθεί με τις τρομακτικές καταγγελίες που αναγράφονται από Έλληνες πολίτες; Έχουν ψάξει να δουν εάν αληθεύουν; Έχουν βρεθεί στα νοσοκομεία που καταγγέλλονται ονομαστικά και έχουν ελέγξει τους γιατρούς που επίσης καταγγέλλουν με τα ονόματά τους οι πολίτες;


Για το κατά πόσο αληθεύουν ή όχι όλες οι καταγγελίες είναι δουλειά του Υπουργείου και των αρμόδιων συμβούλων του Υπουργού που πληρώνει ο λαός να το ψάξουν και να ζητήσουν παρέμβαση εισαγγελέα αν χρειαστεί για την κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά. Και πιστέψτε μας οι περιπτώσεις είναι πολλές‼!

Γιατί ο λαός κύριε Λυκουρέντζο έχει κουραστεί, ασθενής και εξαντλημένος, άνεργος και χωρίς χρήματα δεν έχει το κουράγιο να μπλέξει με δικαστικές ιστορίες και να σταθεί όρθιος απέναντι σε ένα σύστημα που μπάζει από παντού! Είναι δική σας δουλειά να τα ελέγχεται αυτά... Από εμάς περιμένετε να κάνουμε αυτό που έπρεπε να γίνει από το Υπουργείο; Μπείτε και δείτε, και διαβάστε τις συγκλονιστικές ιστορίες των ανθρώπων που έπεσαν θύματα όπως ισχυρίζονται του βρώμικου συστήματος και βρείτε τις ιστορίες που είναι πραγματικές. Ο λαός μιλάει, έστω και μέσα από το ίντερνετ, εξάλλου δεν έχει και πουθενά αλλού να τα πει... Τον ακούει όμως κανείς;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Το ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ πρόκειται για μία μη-κερδοσκοπική, ψηφιακή δημοκρατική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά στην Ελλάδα τιθασεύοντας τη συλλογική ενέργεια των πολιτών.
Η πίεση για αλλαγή σε μία δημοκρατία μπορεί να προέρθει μόνο από το λαό και η τεχνολογία μας προσφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία τα κατάλληλα εργαλεία για να συμμετέχουμε ουσιαστικά στην επίτευξη των αναγκών και απαιτήσεων μας. Ελάτε μαζί μας στην κοινή μας προσπάθεια, σε μία ιστοσελίδα δημιουργημένη από το λαό για τον λαό.
Σημείωση makeleio.gr: Στο Έδωσα Φακελάκι μπορείτε να βρείτε ιστορίες όχι μόνο για γιατρούς και νοσοκομεία αλλά και για εφοριακούς, σχολές οδήγησης, άδειες δημοσίου και όπου αλλού γενικά μπορείς να ... δώσεις φακελάκι σε αυτή τη χώρα‼!
Ρεπορτάζ Μαρίλια Κούζου


makeleio.gr
πηγή    sociologyalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: