Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Προκλητικός συνεργάτης Μέρκελ: "Μην δαγκώνετε το χέρι που σας ταϊζει"!

ΠΗΓΗ: DefenceNet


Απορρίπτει κατηγορηματικά ένα νέο κούρεμα χρέους ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real Νews, o αντιπρόεδρος του κόμματος CDU, του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθαρίζει ότι η γερμανική πλευρά δε θα δεχθεί άλλο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ επισημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει έντονο αντιγερμανικό συναίσθημα στην Ελλάδα.
Χρησιμοποιεί μάλιστα τη φράση «μη δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει», αναφερόμενος σε μερίδα του ελληνικού Τύπου που «απαξιώνει», όπως τονίζει, τα όσα έχει κάνει η καγκελάριος για την Ελλάδα. «Η Γερμανία είναι ένας από τους κύριους χορηγούς για τα πακέτα βοήθειας», παρατηρεί, και προσθέτει: «Τα λάθη έγιναν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Τώρα η χώρα σας είναι έτοιμη να βγει από αυτήν την κατάσταση και η Γερμανία συνεισφέρει σε αυτό με δισεκατομμύρια ευρώ».
Σε ερώτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, η απάντησή του είναι κατηγορηματικά αρνητική. «Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται ότι οι διεθνείς εταίροι, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, θα μειώσουν τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα για άλλη μία φορά. Αλλά, ξεκάθαρα, δεν θα δεχθούμε άλλο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το χρέος θα πρέπει να αποπληρωθεί. Αυτή είναι η σαφής θέση των διεθνών αγορών και των επενδυτών».
Όσο για το αν θα ζητηθούν από την Ελλάδα νέα μέτρα στο μέλλον, σημειώνει: «Σε γενικές γραμμές αρκεί να εφαρμόσετε γρήγορα τις πολλές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί αμοιβαία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. Δεν θέλουμε πρόσθετα μέτρα, αλλά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: