Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σκάνδαλο με τα λουκέτα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης


Ναι, λοιπόν, μπορείς ως πολίτης να ανοίξεις το στόμα και να χάψεις το παραμύθι.
Όπως το ανοίγεις και καταπίνεις τα πάντα, κάτι χρονάκια τώρα.
 
Ανάπτυξη, σου λένε. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Προσπάθεια μείωσης της ανεργίας.
 
Τους πιστεύεις; 

Όπως πίστευες πως θα ζούσες σε κράτος δικαίου, που δεν θα σε μπλόκαρε από τα πάντα; Πως θα σε στήριζε ως μάνα, ως πατέρα, θα σου έδινε κίνητρα να γίνεις πολύτεκνος και να ενισχύσεις το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας σου;
 
Η ενίσχυση ονομάζεται φορολογία στα παιδιά σου, λες και είναι οικόπεδο στα βόρεια προάστια.
 
Η μόνη διαφορά είναι πως το οικόπεδο το «σκοτώνεις» και για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ για το παιδί σου σαφώς σκοτώνεσαι, προκειμένου να εξασφαλίσεις έστω ένα κομμάτι ψωμί.
 

Κάπως έτσι με το νέο πολυνομοσχέδιο, νύχτα πέρασαν κάποιες ειδικές ρυθμίσεις στο Κεφάλαιο Θ, περί θεμάτων Υπουργείου Παιδείας, (δες αναλυτικά τις ρυθμίσεις εδώ) που ουσιαστικά ρίχνει στο δρόμο, την ανεργία και την εξαθλίωση, τον κλάδο των καθηγητών και ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης. 


Με κτιριακές προδιαγραφές ανέφικτες για τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, γίνεται ανάκληση αδειών όλων των ΚΞΓ και φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.
 

Επίσης, βαφτίζεται γενικός δερβέναγας για τα πάντα ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος λες και έχει μετοχές στο μαγαζί σου, θα τεστάρει ποιον και γιατί θα προσλαμβάνεις, τον υπάλληλο που θες να προσλάβεις.
 
Θα μου πεις, αυτός είναι έλεγχος κράτους.
 
Θα συμφωνήσω. Αυτός είναι έλεγχος του Σταλινικού Κράτους, όχι της ελεύθερης αγοράς που θέλουμε να πλασάρουμε, για να πιστέψουμε πως ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Εκεί να δεις τα ρουσφέτια του Υπουργού πώς θεοποιούνται και πώς αποδεικνύονται οι εξουσίες μέσα από το μαζικό εκφοβισμό, καθώς το καθεστώς της ρουφιανιάς θα πάει σύννεφο. 

Στο υπογράφω με τατουάζ στον κόρφο μου.
 

Εκεί να δεις μονοπώλια, αισχροκέρδεια και παραοικονομία, εκεί να δεις φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών κλειδωμένα με λουκέτο, με τους καθηγητές απολυμένους να σκοτώνουν για να βουτήξουν το ιδιαίτερο απ΄ το συνάδελφό τους.
 

Να δεις και τα ιδιωτικά ΙΕΚ/ΚΕΚ, τα ξένα franchise και το κακό συναπάντημα να ντύνουν, να στολίζουν και να νοικοκυρεύουν τα παιδιά σου, μόνο αν βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσεις την εκπαίδευσή τους με δίδακτρα αστρονομικά, προκειμένου να ενισχύσεις τις αυξημένες τους ανάγκες στην κτιριακή υποδομή, που τους επιβάλει το κράτος.
 

Αναρωτιέται κανείς ποιανού ακριβώς σύλληψη έβαλε σε τέτοια δυσμενή θέση όλο το κομμάτι της ιδιωτικής εκπαίδευσης, προκειμένου να συνταχθούν νόμοι, που θα φωτογραφήσουν το επιτηδευμένο κλείσιμο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των φροντιστηρίων, ώστε, προφανώς, να ευνοηθούν συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί φορείς, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν την παροχή όλων των υπηρεσιών, με μια εκπαίδευση επιπέδου μπακάλικου.
 

Βάλε ένα κιλό αγγλικά, μαζί με δυο κιλά σπουδές στην ψυχολογία, ένα τέταρτο ισπανικά και μια τσάντα σπουδές αισθητικής, ένα πράμα.
 

Το μπακάλικο που στην Ελλάδα το λέμε Παιδεία, το έθεσε σε εφαρμογή η τωρινή κυβέρνηση και ανέλαβε τη θέση του υπερήρωα ο κύριος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος αναμένεται να συνδέσει το όνομά του με την υποβάθμιση της Παιδείας, την καταβαράθρωση ενός ολόκληρου κλάδου και την πενία και ανεργία 80.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ΚΞΓ και φροντιστηρίων. 


Φυσικά έντονη διαμαρτυρία υπήρξε από όλες τις ομοσπονδίες της Ιδιωτικής εκπαίδευσης, η οποίες ήλθαν σε σύσκεψη και κοινοποίησαν επιστολή διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. (δες την επιστολή εδώ)
 
Ετοιμάσου να δεις ακόμα μια ομάδα ελληνικών επιχειρήσεων να κλείνει και στη θέση τους να ανοίγουν μεγάλα ξένα franchise, όπου θα δουλεύουν οι Έλληνες για την ψυχή της μάνας τους και θα κάνουν και το σταυρό τους.
 
Ετοιμάσου ως εκπαιδευτικός να μην τολμήσεις να σηκώσεις κεφάλι, γιατί αν απολυθείς για υποκειμενικούς λόγους του αφεντικού σου, κινδυνεύεις, με το χαρακτηρισμό της ανικανότητας, να χάσεις την άδεια για 10 χρόνια, από το να αναπτύξεις την οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα σου.
 

Ετοιμάσου να μπεις στον ψευτοκαπιταλισμό σοβιετικού τύπου, όπου αν βήξεις αντίθετη άποψη, θα ξυπνήσεις μπουζουριασμένος στην εξορία, στιγματισμένος για το υπόλοιπο της επαγγελματικής σου καριέρας.
 

Ετοιμάσου να μπεις στη ζώνη του λυκόφωτος.
 
Εκεί όπου οι λύκοι ουρλιάζουν, το μάτι γυαλίζει και το μόνο που θυμίζει ότι ιδρώνεις σε αυτό που κάποτε ήταν η Ελλάδα, είναι η θέα της Ακρόπολης θολή, όταν οδηγάς με την αγέλη σου κατά μήκος της Πατησίων.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι εξισώθηκαν τα πτυχία των Κολεγίων με τα πτυχία των Πολυτεχνείων τα μάθατε; Νύχτα το πέρασαν και αυτό. Κανείς δεν το κατάλαβε ακόμη.