Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧIΣΗ

Αγαπητέ Οδυσσέα, πώς είναι δυνατόν να είναι κτίσμα, καταλαβαίνεις τί διαβάζεις;; Καταλαβαίνεις ότι αυτά που διαβάζεις είναι αποφάσεις τις τετάρτης Οικουμενικής συνόδου;; Ο Κύριος είναι Απάτωρ επομένως δέν έχει υπόσταση ανθρώπινη, δέν είναι Θεός και άνθρωπος αυτό σημαίνει Θεάνθρωπος, η σάρκα που πήρε απο την Θεοτόκο είναι Θεωμένη, η Θεοτόκος γέννησε Θεάνθρωπο, όχι Θεό και άνθρωπο. Γι' αυτό και ο Κύριος δέν είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος Υιός διότι είναι Απάτωρ. Ο ίδιος ο Υιός του Πατρός.
Αγαπητέ Οδυσσέα πρέπει να υπάρχει εις την περίπτωση ετούτη κάποια μαλάκυνση εγκεφάλου, μάλλον προέρχεται απο τον Σωτηρόπουλο και την κόλλησες. Μέχρι σήμερα δέν γνωρίζαμε ότι και η μαλάκυνση εγκεφάλου είναι μεταδοτική απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε ευχαριστούμε για την νέα γνώση.

Ο Σωτηρόπουλος διδάσκει το Πρόσωπο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

Αμέθυστος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα. ο Νεστοριανισμός ζει μέχρι τις μέρες και ούτε οι θεολογοι το συνειδητοποιούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος νεστοριανισμός περιγράφει το δόγμα σύμφωνα με το οποίο ο Ιησούς Χριστός υπήρξε ως δύο πρόσωπα, ο άνθρωπος Ιησούς και ο θεϊκός Γιος του Θεού ή Λόγος, και όχι ως ενιαίο πρόσωπο.
Ο νεστοριανισμός προέκυψε κατά τον 5ο αιώνα από τις προσπάθειες που καταβάλονταν να εξηγηθεί λογικά και να γίνει κατανοητή η ενσάρκωση του θεϊκού Λόγου, του δεύτερου προσώπου της Αγίας Τριάδας ως άνθρωπος Ιησούς Χριστός. Σύμφωνα με τις θέσεις του δόγματος αυτού, η ανθρώπινη και η θεϊκή υπόσταση το Χριστού είναι ξεχωριστές και υπάρχουν δύο πρόσωπα, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός και ο θεϊκός Λόγος, ο οποίος ενανθρωπίστηκε. Κατά συνέπεια, οι υποστηρικτές των θέσεων που αποδόθηκαν στον Νεστόριο απέρριψαν τη χρήση όρων του τύπου «ο Θεός υπέφερε» ή «ο Θεός σταυρώθηκε», διότι η ανθρώπινη φύση του Ιησού Χριστού που υπέφερε είναι ξεχωριστή από τη θεϊκή φύση του. Παρόμοια, απέρριπταν τον όρο «Θεοτόκος» (που σημαίνει «η τίκτουσα τον Θεό» ή «η μητέρα του Θεού») ως τίτλο της Παρθένου Μαρίας και χρησιμοποιούσαν αντ' αυτής τον τίτλο «Χριστοτόκος» (που σημαίνει «η τίκτουσα τον Χριστού» ή «η μητέρα του Χριστού»), διότι κατά την άποψή τους η Μαρία γέννησε μόνο τον ανθρώπινο Ιησού και όχι τον θεϊκό.

amethystos είπε...

Ιστορικά μάλιστα ο νεστοριανισμός βρίσκεται στο θεμέλιο του Μωαμεθανισμού. Ο Μωάμεθ πιο έξυπνος από τον Νεστόριο, κατάλαβε πολύ καλά ότι ο Θεός του Χριστού ήταν ο άγνωστος Θεός των Εβραίων και ότι ο Χριστός ήταν ένας καλός άνθρωπος. Όπως οι οργανωσιακοί. Ο Σωτηρόπουλος είναι εγκρατής και γι'αυτό Άγιος. Ενώ για τον Οδυσσέα ο Παίσιος είχε σεξουαλική ακράτεια. Μιλάμε για πλήρη δαιμονισμό. Λόγω της υποστάσεως του ανθρώπου, βασισμένης στην Καταργημένη εικόνα και ομοίωση, γίνεται και η προσέγγιση με τον Μωαμεθανισμό. Ο Χριστός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Αμπντούλαχ, απλώς στην βάπτιση προσέλαβε τον Χριστό, την Θεότητα. Όπως όλοι οι Θεόσοφοι. Η απελπισία είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε πλέον την πίστη μας και η ψυχολογική βεβαίωση ότι ανήκουμε στον Καντιώτη, στον Ζήση, στον Σαράντο, παίρνει την θέση της πίστεως στον Κύριο.

Ανώνυμος είπε...

Κατά μία άποψη, ο τελευταίος ιερέας των Ελευσινίων ήταν ο Νεστόριος και όχι ο Ιλάριος.
Όλο αυτό το ρεύμα, μετά τη Σύνοδο της Εφέσου το 431 μ.Χ. και αργότερα, με το κλείσιμο της Σχολής των Αθηνών, μεταφέρθηκε σταδιακά στην Ανατολή, και αναμίχθηκε με τον ζωροαστρισμό και τον ανεικονικό ιουδαϊσμό. Από αυτά τα σπέρματα αναδύθηκε ο μωαμεθανισμός.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Πράγμα που σημαίνει πως 'βρισκόμαστε 'σε ακατάπαυστη πολιορκία τόσο από της δυτικής πλευράς μας,του Παπισμού-εκγερμανισμού,όσο και από της (οιονεί) ανατολικής,του Ισλαμισμού-Μωαμεθανισμού.




Ανώνυμος είπε...

http://apotixisi.blogspot.gr/2012/11/normal-0-false-false-false_28.html#comment-form

Θωμάς είπε...

http://www.imkby.gr/theomitorika/dogma.htm