Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΑΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ; - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ HELLAS - ORTHODOXY ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟ

Σεβασμιώτατε,
Με έκπληξη παρακολουθεί, κάθε πιστός Χριστιανός, τη συνεχιζόμενη "κόντρα" σας με το κόμμα Χρυσή Αυγή. Αναρωτιέται μάλιστα κανείς εύλογα, αν η σπουδή σας να απαντήσετε στις ανακοινώσεις τους για όσα λετε και γενικότερα η στάση σας να συντηρείτε αυτό τον "διάλογο", σας μετέτρεψε μήπως από Μητροπολίτη σε...πολιτικό!
Μην μας παρεξηγήσετε! Δεν το εννοούμε κακοπροαίρετα, όπως ίσως θα έκαναν εκείνοι που τώρα σας εκθειάζουν στα ΜΜΕ, αν είχατε διαφορετικές απόψεις. Θα εξηγήσουμε αναλυτικά γιατί αυτή η στάση δεν αρμόζει σε Ορθόδοξο Ιεράρχη που μάλιστα επικαλείται συνεχώς την Αγία Γραφή, όπως εσείς.
Διευκρινίζουμε καταρχήν πως δεν έχουμε καμία διάθεση υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, ούτε είμαστε απολογητές της. Το αντίθετο ισχύει και μπορείτε να το διαπιστώσει εύκολα ο καθένας, διαβάζοντας την σελίδα μας. Μην ψάχνετε λοιπόν άδικα για θιασώτες ναζιστικών "ιδεών", επιθέσεων σε αλλοδαπούς και πατριδοκαπηλίας, γιατί εδώ δεν θα τους βρείτε.
Όμως, αυτό δεν μας εμποδίζει από το να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικοί.
Σας βλέπουμε λοιπόν να πηγαίνετε σε τηλεοπτικές εκπομπές και να "χρησιμοποιήστε" από τα ΜΜΕ του αντιχριστιανισμού κατά κόρον, επειδή τα όσα λέτε για το ζήτημα της βλάσφημης παράστασης τους "βολεύουν". Αυτό θέλετε, Σεβασμιώτατε;
Ποιοι είναι εκείνοι που λένε "καλά λόγια" για σας; Δείτε ένα ελαχιστότατο μόνο δείγμα, εδώ.
Αυτοί είναι οι...υμνητές σας, Σεβασμιώτατε. Δεν σας προβληματίζει καθόλου αυτό;
Επικαλείστε συνεχώς την αγάπη και την προσφορά στον άνθρωπο, που πράγματι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός. Μάλιστα, λέτε με στόμφο πως "όποιος δεν φέρεται έτσι («με αγάπη») δεν μπορεί να λέγεται Χριστιανός"!
Λύστε μας τις εξής απορίες, Σεβασμιώτατε:
- Οι Βυζαντινοί που έσφαζαν τους εχθρούς τους για να υπερασπίσουν την χιλιόχρονη Ορθόδοξη Αυτοκρατορία, δεν ήταν Χριστιανοί;
- Όταν οι ίδιοι έκαιγαν τους βαρβάρους με το «υγρό πυρ», με αγάπη το έκαναν;
- Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος που πολέμησε μέχρις εσχάτων και κατέσφαξε αμέτρητους Τούρκους ενώ είχε πριν κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων για τελευταία φορά, έχει σχέση με την Ορθοδοξία ή όχι;
- Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και τα άλλα παλικάρια του 1821 που πολέμησαν και σκότωναν τους εχθρούς τους «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» γιατί το έκαναν, αφού όπως λέτε «ο Θεός είναι για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο για την Ελλάδα»;
- Ο διάδοχος Κωνσταντίνος και ο Ελευθέριος Βενιζέλος που ανακοίνωναν την Απελευθέρωση της Μακεδονίας «με τη δύναμη των όπλων και του Θεού», τι ήταν;
Γιατί όλοι οι παραπάνω δεν "εφάρμοζαν" - σύμφωνα με εσάς - τα διδάγματα της Αγίας Γραφής για αγάπη και για προσφορά στον συνάνθρωπο;
Όπως καταλαβαίνετε, η υπεράσπιση των ιερών και των οσίων μας δεν αποκλείει την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον πλησίον.
Εσείς όμως διχάζετε και παραπλανείτε τον λαό, λέγοντας πως ο σωστός Χριστιανός πρέπει να...κάθεται στ' αυγά του, όταν υβρίζονται χυδαία ο Χριστός, η Παναγία και η Πίστη του γενικότερα!
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά λειτουργείτε και ως...εκπρόσωπος εκείνων που απεργάζονται την αποχριστιανοποίηση και ολοκληρωτική ισοπέδωση των πάντων στη χώρα μας!
Αυτό θέλετε, Σεβασμιώτατε; Τη συμπόρευση με τους εθνικούς ολετήρες και θιασώτες της σκοταδιστικής υλιστικής αθεϊας;
Εδώ και μέρες, δεν σας έχουμε ακούσει να πείτε δυο λόγια για όσους συγκεντρώθηκαν έξω από το "θέατρο" και διαμαρτυρήθηκαν κόσμια.
Νέοι, οικογένειες και ηλικιωμένοι έφαγαν ξύλο και δακρυγόνα, προκειμένου να ομολογήσουν Χριστό.
Άλλωστε κι αυτό το λέει η Αγία Γραφή - άσχετα αν κάνετε πως δεν το βλέπετε:
"Εἶπεν ὁ Κύριοs τοῖs ἑαυτοῦ µαθηταῖς· πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς."
Ή για να είμαστε ακριβείς, είπατε κάτι για όλους εκείνους τους "χριστιανοταλιμπάν", όπως τους αποκαλούν οι υμνητές σας στα κανάλια: Πως είναι ψευτο - ήρωες και ψευτο - ομολογητές!!!
Λυπούμαστε, Σεβασμιώτατε! Αλλά αν πρέπει να κάνουμε την επιλογή μας, θα προτιμήσουμε να πάμε μαζί τους, παρά με το "δικό σας" στρατόπεδο της δήθεν αγάπης και ανεκτικότητας, που πλησιάζει επικίνδυνα την αυτοκαταστροφή!
Κι αν έρθουν οι χρυσαυγίτες μαζί μας; Υπομονή! Θα τους δεχθούμε, γιατί όταν καίγεται το σπιτικό σου δεν κοιτάς τι "πιστεύει" αυτός που σου φέρνει νερό, αλλά να σβήσετε μαζί τη φωτιά...!
Με εκτίμηση,
πηγή : ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: