Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κρυφή κάμερα στο Χάρβαρντ: Η ομολογία Παπανδρέου για το ΔΝΤ και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη...Βίντεο.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαντ Δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων. Η αλήθεια για το ΔΝΤ και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ...
​Χαλαρός και ευδιάθετος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία που έδωσε στην Αμερική σε φοιτητές του Χάρβαρντ. Το θέμα της ομιλίας ήταν "Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι" και φυσικά το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι χειρισμοί της τότε ελληνικής κυβέρνησης, πριν αλλά και μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ. Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο στις 17 Οκτωβρίου φοιτητής που φυσικά μετείχε στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.


Papandreou on Roumeliotis Book Harvard από stefanelonikitelo

Δεχόμενος ερωτήσεις από φοιτητές μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου κλήθηκε να απαντήσει σε μια ερώτηση φοιτήτριας για το βιβλίο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Η φοιτήτρια, λοιπόν, υπενθυμίζει στον κ. Παπανδρέου ότι ο κ. Ρουμελιώτης ισχυρίστηκε πως η οικονομία κατέρρευσε γιατί δεν επιδιώχθηκε εξαρχής αναδιάρθρωση του χρέους όπως συμβούλευε το ΔΝΤ και στη συνέχεια τον ρωτά αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί και αν – η αντίθετη περίπτωση – προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του πρώην Έλληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ. Αφού ξεσπά σε γέλια ο πρώην πρωθυπουργός, δίνει μια απάντηση που ξαφνιάζει. Ποια είναι αυτή; Πως ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια! "Ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια, αλλά δεν μπορούσε να ξέρει όλη την αλήθεια", απάντησε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: "Είδε, όμως, μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου". Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κρίση αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνησή του κατά τον μοναδικό τρόπο που εξασφάλιζε ότι δεν θα οδηγούνταν η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.

news247.gr..
Πηγή : iNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: