Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα καλωσόρισαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. και Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Ηράκλειας. Εκπρόσωπος των μαθητών ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψη στο σχολείο τους και την επικοινωνία μαζί τους και ζήτησε την συμβολή του για την μεγαλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για την ευκαιρία που του έδωσε να βρεθεί με τους μαθητές στους οποίους έδωσε πατρικές συμβουλές. Θυμήθηκε τα χρόνια του στα θρανία και στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία όπως είπε παραμένει κλειστή από το 1971 και τους κάλεσε να αξιοποιούν κάθε στιγμή της ζωής τους για γνώση. Και σε αυτήν την πορεία τους, σημείωσε ο Πατριάρχης, έχουν κοντά τους καθηγητές και τους γονείς τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνίζεται κατά των διακρίσεων και κατά του ρατσισμού όπως είπε είναι ένας αγώνας "για την αποστολή ορθοδόξου μαρτυρίας στους μη ορθοδόξους αδελφούς ακόμη και στους μη χριστιανούς, αγώνας για την καλλιέργεια της ιδέας της ανοχής και της κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου, αγώνας εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον του ρατσισμού, αγώνας για να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μαθητές του Χριστού, Χριστιανοί. Και πώς θα το δείξουμε; Eάν αγαπάμε ο ένας τον άλλο χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια, χωρίς κρατούμενα".
amen.gr

ΣΧΟΛΙΟ : Είναι δυνατόν νά μήν καταλαβαίνει κανείς χριστιανός ότι ο οικουμενιστικός λόγος είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ; ΄Οπως είναι καί ο λόγος, πού έκανε καρριέρα στό διαδίκτυο, τού Σιατίστης;!!! Ότι ο οικουμενισμός είναι ένα πολιτικό κόμμα;  Ότι το πάθος τού Έλληνα γιά εξουσία καί η υποδούλωσή του στούς πολιτικούς καί στούς εκκλησιαστικούς ηγέτες, είναι η αιτία τής καταστροφής μας; Κανείς δέν καταλαβαίνει ότι υποδέχονται τόν πατριάρχη σάν αρχηγό κράτους;

Όποιος επιθυμεί νά δεί σέ όλη της τή διάσταση τήν αγαπολογία τών οικουμενιστών, άς επιδιώξει νά δεί τό κινηματογραφικό έργο τού Άλτμαν, ΠΡΕΤ-Α-ΠΟΡΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ (ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ-ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΥ). Όλων όσων έγιναν κύμβαλα αλαλλάζοντα.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: