Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΤΟ "ΤΣΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

πηγή : ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Υποχρεωτική πλέον καθίσταται η ηλεκτρονική σήμανση (ΤΣΙΠΑΚΙ), για όλα τα κατοικίδια ζώα αλλά και για τους ιδιοκτήτες τους!!!!, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί από την υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη και πρόκειται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή. Όποιος ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου συλλαμβάνεται χωρίς ΤΣΙΠΑΚΙ ή να κακοποιεί ζώα, θα τιμωρείται πλέον με χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, αλλά και με ποινή φυλάκισης.

Επιπλέον δεν θα χορηγείται άδεια για κυνήγι στον κυνηγό που δεν έχει καταγράψει ηλεκτρονικά (ΤΣΙΠΑΚΙ), τον σκύλο του και τον εαυτό του, και απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά, (ΤΣΙΠΑΚΙ).

Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο η δημοσίευση αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κατοικίδιων, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης, (ΤΣΙΠΑΚΙ).

Δημιουργείται σε συνεργασία με τους Δήμους ένα σύστημα διαχείρισης αδέσποτων ζώων και όλα τα αδέσποτα θα σημαίνονται ηλεκτρονικά, (ΤΣΙΠΑΚΙ).

http://act-blogers.blogspot.com/


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, για τα ζωα δεν ειναι και ασχημη ιδεα το τσιπάκι!

...ιδωμεν!

Κ.Τ. είπε...

Νομίζεις αγαπητέ μου Μυρμιδόνα πως εμάς μας βλέπουν διαφορετικά; :-)

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ...

...εδω που τα λεμε, δεν εχεις και άδικο!

Σαν ζώα μας βλεπουνε, μας οργανώνουνε..μας 'εκτρέφουνε'!

Δεν εχεις αδικο Κ.Τ.!

Μυρμιδόνας