Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο Στέλιος Ράμφος στις ''Αντιθέσεις"

 Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον κ. Στέλιο Ράμφο την Παρασκευή 11 Μαρτίου του 2011 στο κανάλι Kρήτη ΤV για την κρίση στην Βόρεια Αφρική, την εποχή της επικοινωνίας, το Μνημόνιο, την κρίση της ευρωζώνης, το Ελληνικό "πρόβλημα" και πολλά άλλα.



Ο Στέλιος Ράμφος στις ''Αντιθέσεις" from Αντίφωνο on Vimeo.


Πηγή : Αντίφωνο

Σχόλιο: Ο ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ. 
Χρησιμοποιεί  λοιπόν σαν ερμηνεία του παγκοσμίου φαινομένου της αναταραχής, τους λόγους με τους οποίους ερμήνευσαν την διάλυση της Ρωσικής κοινωνίας. Δηλαδή ότι οι Ρώσσοι είδαν μέσα από την τηλεόραση ότι οι Δυτικοί ήταν ευτυχισμένοι. Το ίδιο λοιπόν και οι Μουσουλμάνοι. Χώρες εξάλλου όλες τους κάτω από την κομμουνιστική ομπρέλλα. Και τί είδαν οι άνθρωποι, κύριε φιλόσοφε, στην τηλεόραση; Είδαν πραγματοποιημένο τον παράδεισο τους; Ρίζια μέλια και τα ουρί του παραδείσου με τα κωλαράκια έξω, αιώνιες παρθένες, διότι δέν θυμούνται την επόμενη τί έκαναν την προηγούμενη; Μεγάλη εξέλιξη της ανθρωπότητος. Αυτή την ανθρωπότητα δέν οραματίζεστε και εσείς στον καναπέ σας κύριε φιλόσοφε;;; Κρίμα στον δημοσιογράφο που μας έφερε τον φιλόσοφο να μας ξυρίσει τα μυαλά.  

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Κ.Τ. είπε...

Ξέρει κανείς αν προσχώρησε και επίσημα στον παπισμό αυτός ο καημένος; Άκουγα, κάνοντας μερικές δουλειές παράλληλα, μέχρι το σημείο όπου υποστηρίζει το ... φιλιόκβε! Απ' το κακό στο χειρότερο πήγαινε την κουβέντα και είπα φτάνει.

Στο μεταξύ κάθησα χθες και είδα - κοντά δυο ώρες!- στο μπλογκ του Τρελογιάννη, την οικονομική ανάλυση του Δημήτρη Καζάκη στην ίδια εκπομπή. (Αντιθέσεις) Δεν τον ήξερα ούτε κατ΄ όνομα. Μου φάνηκαν πολύ πειστικά τα όσα έλεγε. Συμπύκνωσε αποτελεσματικά αυτά που αλιεύουμε σκόρπια εδώ και εκεί στα μπλογκ. (Όροι Δανειακή Σύμβαση, αμετάκλητη παραίτηση από εθνικά ζητήματα, δυνατότητα εκχώρησης των δανειστών των δικαιωμάτων τους σε τρίτους - πχ Τουρκία, επιστροφή στη δραχμή -ζητούμενο, και άλλα πολλά) Αν και συμπύκνωση, ωστόσο, το δίωρο ήταν απαραίτητο.

Καλήν αντάμωση στα χαρακώματα αδελφοί! :-)

Καλή συνέχεια στη Σαρακοστή

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ο Στ. Ράμφος δεν προσεγγίζει τον παπισμό, αλλά τον προτεσταντισμό. Οι ιδέες που αναπτύσσει π.χ. στο "Μυστικό του Ιησού", που ατυχώς προβλήθηκε ως σημαντικό βιβλίο από κάποιους, ίσως και λόγω του ορθόδοξου παρελθόντος του συγγραφέα, αποτελούν μια επανάληψη των "απομυθευτικών" ιδεών του Μπούλτμαν και άλλων προτεσταντών: ο Ιησούς δεν είναι Θεός, ούτε αναστήθηκε (αυτά είναι "μυθοπλασίες" της πρωτοχριστιανικής κοινότητας), αλλά προσφέρει μια σοφή διδασκαλία για την πνευματική πρόοδο του ανθρώπου.
Αυτές οι ιδέες απέχουν πολύ από τον παπισμό. Πηγαίνουν μάλλον στον αδογματικό προτεσταντισμό.
Αλλά ένας στοχαστής όπως ο Ράμφος νομίζω ότι δε θα εντασσόταν πουθενά, για να αποφύγει την ταμπέλα και να νομίζει ότι είναι ελεύθερος και ανεξάρτηρος (και να παραπλανά τους αναγνώστες του σχετικά - δε λέω ότι το κάνει για να κονομήσει, τα κίνητρά του ο Θεός τα ξέρει). Ο Θεός να τον φωτίσει.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστος έγραψε:"Είδαν πραγματοποιημένο τον παράδεισο τους; Ρίζια μέλια και τα ουρί του παραδείσου με τα κωλαράκια έξω, αιώνιες παρθένες, διότι δέν θυμούνται την επόμενη τί έκαναν την προηγούμενη; Μεγάλη εξέλιξη της ανθρωπότητος. Αυτή την ανθρωπότητα δέν οραματίζεστε και εσείς στον καναπέ σας κύριε φιλόσοφε;;; "
.......................
Ρε Αμέθυστε!
Πού πάς και τα σκέφτεσαι τα θεοσκοτωμένα;
Άκου, λέει αιώνιες παρθένες διότι δε θυμούνται την επόμενη τι έκαναν την προηγούμενη;
Πολύ γελάσαμε!
Τέλειο!

Ανώνυμος είπε...

O παπάς που πάει με… 200 και θα έτρεχε σε αγώνες drift

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011, 16:42


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=276479&cid=12