Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Τι συμβαίνει με την ανάρτηση για την χρεωκοπία στις 25 Μαρτίου; Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Πηγή : ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ kookfamily

Τις τελευταίες μέρες γίνετε κυριολεκτικά χαμός με την ανάρτηση που πρώτο ξεκίνησε το zougla.gr του γνωστού δημοσιογράφου(!) Μάκη Τριανταφυλλόπουλου..... και η οποία αναφερόταν σε επιστολή υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους για επικείμενη χρεοκοπία στις 25 Μαρτίου!!!
Η ανάρτηση η οποία είχε την υπογραφή Γ.Β. κατόπιν διαδώθηκε και αναδημοσιεύθηκε σε εκατοντάδες sites και blogs με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλος σάλος...

Ενα από τα ιστολόγια που αναδημοσίευσε την επιστολή ήταν και το δικό μας με τις απαραίτητες συστάσεις προς τους αναγνώστες μας για επιφύλαξη.

Ας δούμε όμως τι έγινε μετά..... τον σάλο που ξέσπασε....

Πρώτα άρχισαν να φτάνουν μηνύματα στα ιστολόγια για εισαγγελική παρέμβαση για δίωξη με την κατηγορία "διασποράς ψευδών ειδήσεων"... λες κι αυτή ήταν η μόνη ψευδής είδηση στο διαδίκτυο....

Ας δούμε ένα απόσπασμα:

"Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 25 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον για δικαστική παρέμβαση εξέφρασε ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν ενημερώθηκε για το «μήνυμα» στο ίντερνετ, την ώρα που ο ίδιος είχε συνομιλίες στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τα δημοσιονομικά της χώρας.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στο Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να εντοπίσει το συντάκτη και να τον οδηγήσει ενώπιον του εισαγγελέα......"

Κατόπιν εμφανίστηκε ο υποτιθέμενος συντάξας την επιστολή περί χρεοκοπίας με δεύτερη επιστολή!!!

Ας δούμε κι εδώ ένα απόσπασμα:

Την τετάρτη το πρωί έγραψα ένα κείμενο για την χρεωκοπία της χώρας μας.

Η σύνταξη του έγινε στον προσωπικό μου υπολογιστή (φορητός) και όχι σε κάποιον του τραπεζικού οργανισμού που εργάζομαι.

Κατόπιν το προώθησα σε άτομο το οποίο κατοικεί στην επαρχία και του ζήτησα να τ.......

ο αναρτήσει στο internet, ακολούθησα αυτή τη διαδικασία για λόγους που προφανώς αντιλαμβάνεστε.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε ακριβώς όπως το συνέταξα, χωρίς να γίνει καμία απολύτως αλλαγή και κατόπιν αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες με διάφορα ψευδώνυμα.

Διατήρησα την ανωνυμία μου γιατί θέλω να προστατεύσω, όχι την επαγγελματική μου καριέρα, αλλά την οικογενειακή μου γαλήνη.

Οι κριτικές που έλαβα ήταν ποικίλες και μέχρι ένα βαθμό θα μπορούσα να πω διασκεδαστικές. Άλλωστε ήταν αναμενόμενες. Αυτό όμως που δεν περίμενα ήταν κάποιες αντιδράσεις από επώνυμα άτομα, τα οποία γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας.

“Φωνάζει ο κλέφτης”

Ομολογώ ότι αυτό με εξόργισε ιδιαίτερα και γι αυτό το λόγο γράφω τώρα και αυτό εδώ το κείμενο.

Έχοντας (σώας τα φρένας) και πλήρη γνώση αυτών που λέω αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για όσα έγραψα στο προηγούμενο δημοσίευμα και για όσα γράφω τώρα.

Δεν είμαι ούτε ταμίας, ούτε υπάλληλος σε κάποιο υποκατάστημα. Η θέση που έχω μου επιτρέπει να γνωρίζω αρκετά για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και για συγκεκριμένα άτομα του πολιτικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κλάδου.

Μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει καμία αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα γιατί γνωρίζω πολύ καλά τους νόμους και το σύστημα.

Γι αυτό και προκαλώ τον οποιονδήποτε να με κατηγορήσει για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Και πιο αναλυτικά:

-Προκαλώ τις ελληνικές εταιρείες να διαψεύσουν τις συνεχείς και καθημερινές μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό καθώς και την αλλαγή πολιτικής τους όσον αφορά τις εντολές πληρωμής, ασφαλιστικές πληρωμές, αποθεματικά κεφάλαια κ.τ.λ.

-Προκαλώ την Ε.Σ.Η.Ε.Α. να κινήσει διαδικασίες για τον συντάκτη και να καταθέσω τα στοιχεία μου. Καθώς επίσης υπάρχουν στοιχεία για μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό από δημοσιογράφους.

-Προκαλώ την ελληνική ένωση τραπεζών να διαψεύσει τους ισχυρισμούς μου για αλλαγή του status quo στο τραπεζικό σύστημα με τις ασφαλιστικές δικλίδες που έχουν διαμορφωθεί καθώς επίσης να διαψεύσει και την μεταφορά δισεκατομμυρίων ιδιωτικών κεφαλαίων στο εξωτερικό.

-Προκαλώ από τα υπουργεία οικονομικών, εσωτερικών κ.τ.λ. να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαψεύσουν όλα όσα έχω αναφέρει περί χρεωκοπίας και εντολές στάσεις πληρωμών και να στραφούν νομικά εναντίον μου.

-Και τέλος προκαλώ τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων να με μηνύσουν. Αυτή τη στιγμή τους κατηγορώ για εσχάτη προδοσία επειδή ψεύδονται εις βάρος του ελληνικού λαού αποκρύπτοντας του στοιχεία μείζονος σημασίας. Ας βγει επιτέλους στη δημοσιότητα τι ειπώθηκε στην συνάντηση που είχαν μεταξύ τους και για πιο λόγο όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου τηρούν σιγή ιχθύος αυτές τις μέρες με τις εξελίξεις που διαδραματίζονται..............

Η επιστολή καταλήγει ως εξής:

Δεν έχω σκοπό να κρυφτώ πίσω από την ανωνυμία του internet αλλά ούτε και να θέσω σε κίνδυνο την οικογενειακή μου ασφάλεια. Γι αυτό το λόγο γνωστοποιώ emaild_t_bank@ yahoo.gr στο οποίο οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, εισαγγελέας ή άλλο νομικό πρόσωπο επιθυμεί μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου.

Στην συνέχεια ενημερώθηκα από φίλο του ιστολογίου μας ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στο ιστολόγιο Κατοχικά Νέα μήνυμα για εξέταση!!!!!

Ας δούμε ένα απόσπασμα:

ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ katohika.blogspot.com

Καλείστε ως διαχειριστής του ιστότοπου katohika.blogspot.com, την 14η του μήνα Μαρτίου του έτους 2011 και ώρα 10:00, όπως εμφανιστείτε ενώπιον μας, στην έδρα της Υπηρεσίας [Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος], η οποία ευρίσκεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, Λ. Αλεξάνδρας αρ. 173, 13ος όροφος, τηλ. 210-6476464 για να παράσχετε εξηγήσεις και εξεταστείτε ανωμοτί, κατ΄ άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Υπηρεσία μας, δυνάμει της υπ΄ αριθμ. Φ2011/1002 από 10-03-2011 παραγγελίας Κου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, φωτοαντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται, για αναζήτηση πλημμελημάτων και ειδικότερα για παραβάσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων και φημών (άρθρο 191 παρ.1 Π.Κ.). Σε περίπτωση που το σχόλιο το έχει αναρτήσει χρήστης ο οποίος είχε δικαίωμα πρόσβασης στην ιστοσελίδα σας, παρακαλούμε, σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική παραγγελία και κατ΄ εφαρμογή των υπ’ αριθμ. 9 και 12 Γνωμοδοτήσεων της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου, όπως μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία του χρήστη (ip διεύθυνση, ημερομηνία, ώρα και time zone) που προέβηκε στο ιστολόγιο (blog) του διαδικτυακού τόπου katohika.blogspot.com, στην ανάρτηση του ακόλουθου δημοσιεύματος:......
.................................
Σας γνωστοποιούμε ότι στην περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε με τα αιτούμενα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα εφαρμοστούν τα νόμιμα σύμφωνα με τις διατάξεις της Νομοθεσίας μας αλλά και των Διεθνών Νομικών Κανόνων.

Κατόπιν έφθασε στο ιστολόγιό μας μήνυμα από το blog ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που αφορούσε ανάρτησή του από την οποία ενημερωνόμαστε ότι το όλο θέμα ήταν μια στημένη προβοκάτσια του ιστολογίου zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλόπουλου ώστε να εξαπατηθούν τα ιστολόγια και να χάσει προφανώς την αξιοπιστία του το διαδίκτυο.....

Κι εδώ ένα απόσπασμα της ενδιαφέρουσας ανάρτησης, η οποία αποκαλύπτει και τα ίχνη της πρώτης ανάρτησης του zougla .gr που φυσικά πλέον έχει εξαφανίσει ο Τριανταφυλλόπουλος αλλα όχι και η Google:

ΤO ANTI NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ http:// anti-ntp.blogspot.com ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ 30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ BLOGS

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10:43 ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/3/2011 ΤΟ ZOUGLA.GR ΑΝΕΡΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=272000&cid=122

ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...

ΠΡΙΝ ΤΟ ZOUGLA ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ BLOG Ή ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ
ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/25-2011.html

ΜΕ ΠΗΓΗ ΤΟ ZOUGLA.GR ΚΑΘΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOGS Ή ΙΣΤΟΛΟΓΩΝ.

ΣΗΜΕΡΑ 12/3/2011 ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ Μ@Λ@ΚΑ ΜΑΚΗ ΠΟΥ Η GOOGLE ΣΕ ΕΧΕΙ CACHAREI ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤOΡΑ.

Στην συνέχεια έφθασε ενημέρωση από το ιστολόγιο Himaira με ανάρτησή του στην οποία αναφέρεται ότι επικοινώνησε μαζί τους ο συντάξας την επιστολή!!!

Ας δούμε ένα απόσπασμα:

Στις 9 Μαρτίου λάβαμε ως blog το πασίγνωστο πλέον e-mail του ανώτατου τραπεζικού στελέχους που έδινε την ελληνική χρεοκοπία στις 25 Μαρτίου.

Τα στοιχεία του mail του (yahoo) έβγαζαν και ονοματεπώνυμο που ταίριαζε με τα αρχικά Γ.Β (όσοι έχουν λάβει το πρωτότυπο mail το γνωρίζουν).

Μετά το πρώτο σοκ της ανάγνωσης του στείλαμε μια απάντηση ζητώντας του τηλέφωνο επικοινωνίας για επιβεβαίωση της ιστορίας.

Οι μέρες πέρασαν και μας ήρθε χτες το βράδυ η εξής εκπληκτική απάντηση :

Παιδιά ηρεμήστε λίγο.
Είμαι το άτομο που έγραψε τα δύο κείμενα και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η πλάκα.
Ότι έγραψα είναι φανταστικό και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ειλικρινά δεν περίμενα με τίποτα να πάρει τέτοια έκταση το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας απλός εργάτης αυτής της ταλαίπωρης χώρας και αυτές τις μέρες δεν έχω καθόλου δουλειά. Έτσι προχτές που καθόμουν στον υπολογιστή αποφάσισα να γράψω ότι μου κατέβαινε στο κεφάλι.

Στην αρχή μου φάνηκε διασκεδαστικό η όλη κατάσταση αλλά τώρα συνειδητοποιώ το μέγεθος αυτής.

Γ.Β.

Μετά αναρτήθηκε και μια εξαιρετική ανάρτηση στο capital.gr για το θέμα, που είδαμε στο φιλικό μας Geopolitics & Daily News.

Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα από την εισαγωγή:

Μετά από αυτά όπως καταλαβαίνετε πιο πολύ ευθύνεται το κράτος για την διάδωση την εν λόγω πολύ ύποπτης ανάρτησης παρά ο αυτός που την σύνταξε......

Και για όσους φίλους αναρωτιούνται τι μπορεί να πάθει ο διαχειριστής του Κατοχικά Νέα ή οποιοσδήποτε άλλος διαχειριστής ιστολογίου..., σας παραθέτω τα σχόλια της ανάρτησής του για την εξέταση από την Δίωξη Ηλεκ. Εγκλήματος.... και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

[Germanos] · 2 hours ago

Δεν νομιζω οτι εχεις πρόσβαση σε IP των σχολιαστών σου διοτι δεν εισαι διαχειριστης της ιστοσελίδας . Η διωξη ηλεκτρονικου εγκλήματος πρέπει να καταφύγει σε δικηγορικο γραφειο των ΗΠΑ και να παρει supboena (κλητευση) ωστε να δωσει το google στοιχεία.

Δεν θα ανησυχούσα στην θεση σου, διοτι η κλήτευση που πηρες ειναι τυπικά λάθος. Δεν εχεις ιστοσελίδα ουτε εισαι διαχειριστής. Αν πηρες την κλήτευση μεσω e-mail θα πρεπει να την αγνοήσεις εντελώς.

Η φιλική συμβουλή μου θα ηταν βεβαια να μην ποσταρεις εξωφθαλμες βλακίες στο μέλλον σαν την επιστολή του ψευτο τραπεζικού και να μην τα χαφτεις ολα σαν κουτορνίθι.

ωραιοι τους πας μια ip apo internet cafe και κάνεις clear ta logs στο server σου.

ARIA · 2 hours ago

ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΣΤΑ @@ ΣΟΥ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η GOOGLE
Αυτά......

Πηγή : ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ kookfamily

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φανοποιός ο αποστολέας του e -mail για τη χρεοκοπία

Εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο αποστολέας του περιβόητου e-mail με τις δήθεν πληροφορίες περί χρεοκοπίας της χώρας στις 25 Μαρτίου, που αναρτήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πανικό σε χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 40χρονο φανοποιό από την Κρήτη, ο οποίος φέρεται ότι παραδέχτηκε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα ολοκληρωθεί μόλις η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραλάβει και τυπικά την επιβεβαίωση για τα ηλεκτρονικά του ίχνη από την πάροχο του ίντερνετ. Εν συνεχεία η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο 40χρονος, στο e-mail που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, εμφανιζόταν ως τραπεζικό στέλεχος και απέδιδε τις πληροφορίες περί επικείμενης χρεοκοπίας σε εσωτερική πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, από άτομα του υπουργείου Εσωτερικών είχε πληροφορηθεί ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ενώ τις «πληροφορίες του» περί χρεοκοπίας τις απέδιδε σε «συναδέλφους του» του τραπεζικού κλάδου, σε δημοσιογράφους και σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Στο e-mail έγραφε ότι δημοσιοποίησε όσα γνώριζε, επειδή αυτό υπαγόρευε η συνείδησή του. Προέτρεπε μάλιστα και τους αναγνώστες του email να κάνουν το ίδιο και να το διαδώσουν.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1944922