Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Η σχέση νικάει τον χρόνο, η χρήση όχι

πηγή : kathimerini.gr

Tου Χρηστου Γιανναρα

Φταίει το μέτρο, όχι το μετρούμενο: Το θερμόμετρο, η ζυγαριά, όχι η αιτία που προκάλεσε τον πυρετό, η λαιμαργία που πρόσθεσε το βάρος.

Ηταν κακή η χρονιά που πέρασε, λέει δραματικά ο ολίγιστος πρωθυπουργός μας. Ατυχήσαμε στη ρουλέτα, όμως είχε στραβώσει προκαταβολικά η παρτίδα. Δεν διανοείται την αυτοκριτική, την υποχρέωση να λογοδοτήσει απέναντι στην κοινωνία, δεν έμαθε ποτέ ότι η εξουσία είναι διακονία των κοινών αναγκών, όχι τζόγος στο οικογενειακό του καζίνο. Οι οικογένειες, που κληρονομικά διαχειρίζονται το ελλαδικό φέουδο, μεγαλώνουν στους κόλπους τους τους επόμενους παίκτες του ηδονικού παιχνιδιού, και οι όροι του παιχνιδιού μόνο «επικοινωνιακοί», καθόλου ευθύνη έμπρακτων αποτελεσμάτων της πολιτικής στον κοινό βίο.

Τρεις ή τέσσερις μέρες μετά την επίρριψη των ευθυνών στην «κακή χρονιά», ο πρωθυπουργός προχώρησε στον ανασχηματισμό του προσωπικού του γραφείου. Το συγκροτούν εκατόν πενήντα (ναι, 150) υπάλληλοι: 45 στη «μονάδα» διοίκησης και οργάνωσης. 16 στην «παραγωγή πολιτικής». 13 για τον «επικοινωνιακό σχεδιασμό». 12 στην «παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου». 11 υπάλληλοι θα παράγουν «καινοτομίες». 4 θα συντονίζουν «την υλοποίηση συγκεκριμένων προτεραιοτήτων του κυβερνητικού έργου». 10 θα οργανώνουν τον «απευθείας διάλογο του πρωθυπουργού με τους πολίτες». («Τα Νέα», 27/12/2010). Οι υπόλοιποι, ώς τους 150 που αναφέρει στον τίτλο της είδησης η εφημερίδα, μάλλον, με φαραωνικά ριπίδια, θα αναψύχουν τους 111 επιτελείς.

Απίστευτα πράγματα. Οχι απλώς εξωφρενικά (και χυδαία στον αμοραλισμό τους) για μια κοινωνία που βυθίζεται στον πανικό οικονομικής καταστροφής, αλλά και προκλητικά στυγνής ανελπιστίας. Το λαϊκό σώμα δεν αντιδρά, δεν καταλαβαίνει, τα αντανακλαστικά του έχουν οριστικά νεκρωθεί. Παράδειγμα καθόλου μοναδικό, αλλά χαρακτηριστικά ακραίο: Η «λεβεντομάνα» Κρήτη, η «πάντοτε απροσκύνητη», «προπύργιο της δημοκρατίας», «έτοιμη να θυσιαστεί για τη λευτεριά», ψηφίζει τριάντα χρόνια τώρα και θα ψηφίζει εσαεί τη σκλαβιά στην παπανδρεϊκή ασυδοσία, στο πιο εξευτελιστικό του πολίτη και της δημοκρατίας φεουδαρχικό σουλτανάτο. Αν κατόρθωσε κάτι εντυπωσιακό ο παπανδρεϊσμός στην Ελλάδα, είναι η απίστευτη σε έκταση εξηλιθίωση μεγάλων πληθυσμικών ομάδων: Οσο και αν επιχειρηματολογήσει κανείς μοιάζει μάταιο – η λογική σκέψη και κρίση δεν λειτουργούν. Η τραγική για τη χώρα φιγούρα του μειονεκτικού ηγέτη είναι ακόμα ανεκτή, ο λαός καταπίνει όποιον εξευτελισμό και αν του σερβίρουν έντεχνα.

Δεν υπάρχουν καλές και κακές χρονιές, ο χρόνος είναι μόνο μέτρο: «νόημα ή μέτρον... (λέγομεν) τον χρόνον, ουχ υπόστασιν» – το είχαν καταλάβει ο Αντιφών και ο Κριτόλαος, πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, εμείς μάλλον το αγνοήσαμε. Χάσαμε τη σχέση: τι επομένως να μετρήσει ο χρόνος; Ξέρουμε μόνο τη χρήση και η χρήση γεννάει την ψευδαίσθηση της διάρκειας, της μόνιμης κατοχής. Οσο ευφραντικότερος ο πρωτογονισμός της ηδονής, με κορυφαία τα παραισθησιογόνα της εξουσίας, τόσο βαθύτερος ο βυθισμός στον αυτεξευτελισμό της ιταμότητας. Ο καταληκτήριος λόγος του ολίγιστου κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή (κοντεύει μήνας τώρα) θα ’πρεπε να διασωθεί για να θυμίζει στους ανθρωπολόγους των επόμενων αιώνων σε ποια έσχατη αλλοτρίωση και εξευτελισμό έφθασε το κάποτε Γένος των Ελλήνων.

Να προσθέσουμε κάτι, ίσως δύσληπτο για τη νοητική εμβέλεια των συνεπαρμένων από τα ακκίσματα (και τις πομπές) του παπανδρεϊκού στον δύσμοιρο τόπο μας τσίρκου: Ο χρόνος μετράει τη σχέση, μετράει και την αποτυχία της σχέσης. Οταν κατορθώνεται η σχέση, γευόμαστε την ελευθερία από τη μέτρηση, την εμπειρία του «νυν» ως απεριόριστης διάρκειας: Διαβάζουμε τον Αριστοτέλη και είναι σύγχρονος, ακούμε τον Μότσαρτ και τον ψηλαφούμε υπαρκτόν πάντα ανάμεσά μας. Ο,τι ονομάζουμε «ποιότητα» της ζωής, ευαισθησία που τη γεννάει η καλλιέργεια, είναι κάποιες διαστατές απουσίες, για μας υπαρκτές μέσα από τη μετοχή μας στις σχέσεις κοινωνικής συνοχής που υπηρετεί το έργο τους.

Το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, του Τσαρούχη, του Πικιώνη, του Καβάφη ιδρύει για τον καθένα μας σχέσεις πάντοτε επίκαιρες, ακατάλυτες από τον χρόνο. Γιατί το έργο τους υπηρετούσε κάτι που ήξεραν ότι τους ξεπερνάει: το «εμείς», όχι το «εγώ», την πατρίδα, όχι το συμφέρον της συντεχνίας. Η σχέση είναι στους αντίποδες της χρήσης, της ιδιοποίησης, της ιδιοτέλειας. Προϋποθέτει η σχέση την παραίτηση από το εγώ, την αυθυπέρβαση, την ανιδιοτέλεια. Γι’ αυτό και νικάει τον χρόνο. Τα άτομα πεθαίνουν, οι σχέσεις διαρκούν.

Στα σχολειά κάποτε αναστρεφόμασταν τους ήρωες και τους ευεργέτες – τους κορυφαίους της αυταπάρνησης. Τα ονόματά τους και το έργο τους σάρκωναν την οικειότητα της «πατρίδας». Καθόλου τυχαία η πασοκική λοιμική (που οργανικό της κομμάτι, αδιαφοροποίητο, είναι και η Ν.Δ.) εξάλειψε από την παιδεία κάθε σχέση με τους υπαρκτούς: τους ήρωες και τους ευεργέτες. Επέβαλαν τη λατρεία της χρήσης, όχι της σχέσης. Τη χρησιμότητα, όχι τη χαρά της κοινωνίας. (Συμπλέουν σήμερα ακόμα και οι αξιωματούχοι της «επικρατούσας θρησκείας»: συνεπαρμένοι από τη χρησιμοθηρία «προνοιακού έργου», ανυποψίαστοι για την ίδια την «εκκλησιαστική» τους ταυτότητα).

Οταν η πολιτική είναι άθλημα ανιδιοτέλειας, αυταπάρνησης, αυτοπροσφοράς, τότε ιδρύει σχέσεις ακατάλυτες από τον χρόνο: το γεγονός της κοινωνίας που δωρίζει ποιότητα ζωής, τη χαρά της συνύπαρξης, τη δυναμική της καλλιέργειας – πράγματα «πολυτίμητα». Οταν παγιδεύεται στη χρήση η πολιτική, σκιαμαχώντας για εντυπωσιασμό «διάρκειας», συμπαρασύρει και τους χρήστες της στον αφανισμό από το πεδίο των σχέσεων. Παράγει πολιτικούς μιας χρήσεως, εφήμερης φήμης: Παπαρήγα μιας χρήσεως, Αλαβάνο μιας χρήσεως συνοπτικά παροδικής, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, διάττοντες ανυποψίαστους για την καθαρτήρια δυναμική του χρόνου. Του χρόνου που λιχνίζει το σιτάρι, σκορπίζει στη λήθη το άχυρο.

Αμποτε στην καινούργια χρονιά να γρηγορέψει το ανεμοσκόρπισμά τους. Να μην προλάβει η αρρωστημένη τους ιδιοτέλεια, μικρονοϊκή και τυφλή, να βλάψει περισσότερο τη συνύπαρξή μας. Αν δεν είναι κιόλας πολύ αργά.

Αμέθυστος

122 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χ.Γ. ειναι ο μόνος Έλληνας πανω στην γη...

...καλύτερα να σε ΒΡΙΖΕΙ και να σε ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ...

..παρά να σε ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ!

Ιδου τι γραφει - δικαίως - για τον ΓΑΠ:

"Ο καταληκτήριος λόγος του ολίγιστου κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.. θα ’πρεπε να διασωθεί για να θυμίζει στους ανθρωπολόγους των επόμενων αιώνων σε ποια ΕΣΧΑΤΗ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ έφθασε το κάποτε Γένος των Ελλήνων"

*********************************

Καλή χρονιά σε όλους!
Ευλογημένο το νέο έτος!

(Ξεκιναμε και με σημαδιακή ημερομηνια! 1.1.11.)
:)

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καλή Χρονιά, αμέθυστε

Και καλές σχέσεις με τα ορατά. Τι γίνεται όμως με τα αόρατα; Τι σχέσεις μπορεί ο άνθρωπος να κάνει ή να συνάψει, με τα αόρατα;
Είναι το μέτρο ή το μετρούμενο η σχέση, αν υπάρχει, που δεν υπάρχει;

Σχέση είχε ο Κύριος με τον Πατέρα και με το άγιον Πνεύμα; Σχέσεις είχαν οι άγιοι, οι μάρτυρες και οι θεοφόροι πατέρες με τον άγιο Τριαδικό Θεό;

Ούτε σχέση, ούτε μέτρο, ούτε μετρούμενο είναι ο άγιος. Ο οποίος ορατός οράται και αοράτως οράται τα αόρατα, τον άγιο Θεό.

Καλές οι σχέσεις για τα ορατά, αλλά για τα αόρατα δεν κάνουν. Όποιος πιστεύει, δεν κάνει σχέση με την πίστη. Ή είναι ή δεν είναι, Η πίστη, η σώζουζα και θεοποιός κατά Χάριν Πίστη.

Καλή Χρονιά

aoratos είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όταν η ρητορεία καλύπτει την κουφότητα :

"Η σχέση νικάει το χρόνο, η χρήση όχι"

Δηλαδή, η σχέση με το χρόνο (μπορεί να εννοεί και με τους άλλους) νικά το χρόνο. Η χρήση του χρόνου (μπορεί να εννοεί και των άλλων) δεν τον νικά.

Η σχέση, ερωτάται, δεν είναι χρήση;
Η σχέση αποκλεί τη χρήση του χρόνου; Το "εξαγοραζόμενοι τον καιρόν" τι σημαίνει;

Σχέση δίχως χρήση είναι ιδεολόγημα και χρήση δίχως σχέση φαντασιοκοπία

Όποιος γράφει όμορφα, δεν σημαίνει ότι είναι και όμορφος.

Ανώνυμος είπε...

Εγω επειδή δεν ξερω απο φιλοσοφία, δεν μπορω να απαντησω στον κύριο Κυπριανο.
Θα περιμενω την απαντηση του Αμέθυστου.

Θα ήθελα ομως να πω, τι υποψιάζομαι οτι θελει να μας πει ο Χ.Γ.

Θελει να μας πει, οτι πως η Σχεση που επιθυμει ο άνθρωπος με τον Θεό, ειναι Υπεράνω των Κανόνων, των Πηδαλίων, των ΝΟμων, ισως ακομα ακομα...παρακαλω να μην ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΕΙ κανεις - Και της ΑΜΑΡΤΙΑΣ!

Δηλ, το κυριότερο ειναι: να επιθυμει ο Ασωτος να επιστρεψει στο σπιτι τοΥ Πατερα του!
Ο 'κρεμασμένος' στον σταυρό Ληστής, να επιθυμει "να μπει στον Παραδεισο του Θεου".

Να εχει επαφη με τον Θεό!
Επικοινωνια! Ομιλια! Φιλία!

Ε, ο Χ.Γ. αυτο το αποκαλει ΣΧΕΣΗ!

Γιατί κυριε Κυπριανε σας σκανδαλιζει τοσο πολυ η λεξη "σχεση";

Θελω να πω, ας παρουμε για παραδειγμα ενα αντρόγυνο.

Αν ερωτευθεις την γυναικα σου, δεν θα επιθυμεις, να θελει εκεινη να εχει σχεση μαζι σου;
Ανεξαρτητα απο την εξωτερικη σου εμφανιση, τα λεφτα σου, τις σπουδες σου...
...και αν κανει 'σχεση" μαζι σου και την "διατηρησει' - τοτε εσυ δεν θα εισαι 'απολυτα ευτυχισμενος';

Ουφ...δυσκολα!

Παντως οπως και να εχει, χρονια πολλα και σε σας κύριε Κυπριανέ!

Αυτο το έτος σας θελω ιδιαίτερα μαχητικο...καθότι μας περιμενει ο σκληρος αγωνας κατα της Κάρτας, του 666...α, και να μην ξεχνιομαστε: οπου ναναι ερχεται ο Αντιχριστος....σας θελω στην πρωτη γραμμη!

:)

Καλο έτος να εχετε, με υγεια!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Γειά σου Μυρμιδόνα. Στήν εκκλησία υπάρχει ο γάμος όχι η σχέση. Καί έσονται οι δύο εις σάρκα μία. Καί μέ τόν Κύριο η εκκλησία μιλάει γιά γάμο. Τόν νυμφώνα σου βλέπω..... Γάμο σημαίνει καί τό "γεννηθήτω τό θέλημά Σου". Η σχέση αντικαθιστά τόν γάμο διότι δίνεται μεγαλύτερο βάρος στό υποκείμενο. Γιά νά κατασκευαστεί μιά σύγχρονη ανθρωπολογία. Τό θέμα είναι καί θά είναι γιά πάντα : ποιός έχει εγκαταλέιψει τό υποκείμενό του;

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, γραφεις:

" Η σχέση αντικαθιστά τόν γάμο διότι δίνεται μεγαλύτερο βάρος στό υποκείμενο."

Ομολογώ οτι αυτο δεν το ειχα σκεφτει μεχρι σημερα.
Μαλιστα.

θα το επεξεργαστω...!

Ισως ομως ο Χ.Γ. μιλησε για Σχέση, διοτι ο Γάμος αφορα παντοτε μονο 2 Πρόσωπα, ετσι δεν ειναι;

Ενω η Σχεση 'αγκαλιάζει" ολους τους ανθρωπους;

Ιδωμεν λοιπον...

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όπως σημειώνει ο αμέθυστος, δεν μιλούμε για "σχέση γάμου". Λέμε "γάμου κοινωνίαν", κοινωνία γάμου. Για μας τους κοσμικούς αυτά. Αλλά "κοινωνίαν γάμου" συνάπτουν και οι Μοναχοί, αυτό μη το ξεχνάμε με τη "σχέση" και τις "σχέσεις".

Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να αντικαταστήσουν την λέξη "κοινωνία" με τη λέξη "σχέση", είναι διότι αυτό το επέβαλλαν οι φροϊδιστές για να δικαιολογήσουν τη libido, τις πολλαπλές και πολύμορφες σχέσεις, ενώ η κοινωνία είναι, ήταν, και θα είναι πάντα μία. Δεν υπάρχουν πολλές "κοινωνίες", αναφορικά με το θείο και τον άγιο Θεό. Οι σχέση και οι σχέσεις ανοίγουν το δρόμο για πολλά και διάφορα. Αυτό διδάσκει η ρητορεία του λόγου, για να καλύψει την κουφότητά της και το νικολαϊτισμό που εισάγει.

Δεν χρειάζεται να είσαι φιλόσοφος για να τα καταλάβεις αυτά.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και κάτι ακόμη.

Τι σημαίνει Νικολαϊτισμός; Σημαίνει αυτό που ο Βαρλαάμ συνέστησε στον Βαλάκ (και ας ειρωνεύεται ο αδαής Μυρμιδόνας). Για να το πω πεζοδρομιακά : Πηδηχτείτε όλοι και όλες, δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε σεσωσμένοι, όλα έχουν αποκατασταθεί. Τα της Δευτέρας Παρουσίας και Μέλλουσας Κρίσης παραμυθάκια. Εδώ αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορείτε θα ήθελα να μου εξηγήσετε το θέμα της συζυγίας.
Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο σχέση εκτός γάμου είναι πορνεία. Γιατί όμως;
Τι είναι αυτό που αλλάζει με το Μυστήριο και γιατί δίχως αυτό μιλάμε για αμαρτία και μάλιστα για ασωτία;

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κυπριανέ

γραφεται:

"αν κάποιοι θέλουν να αντικαταστήσουν την λέξη "κοινωνία" με τη λέξη "σχέση"

Απο οτι ξερω ο Χ.Γ. ειναι 'μονογαμικος τυπος' και χρονια παντρεμενος με την μια και μοναδική συζυγο του!

Και ο ανθρωπος κοντευει τα 80!

Οπότε μηπως δεν υπονοουσε 'το ελευθερο σεξ' αλλα κατι άλλο με την λέξη "σχεση";

Υποθετω το εξης λοιπον:
Η λέξη "κοινωνια", ειδικα στις μερες μας, δεν συγκινει πια κανεναν!
θελω να πω, το να ξεκινησω απο την λεξη 'κοινωνια' μεχρι να φτασω στην λέξη "αγαπώ τους ανθρωπους της κοινωνιας αυτης" -

- μέγα το άλμα!

Κύριε Κυπριανέ, ο κόσμος δεν σκεφτεται πια πολυ! Αυτο το γνωριζεται ο ίδιος πολυ καλα!
Δεν θα κατσει να αναλυσει τι σημαινει 'κοινωνια'!
Οταν σε ενα άλλο φορουμ, πριν χρονια, τολμησα να ρωτησω: "τον ελευθερο σας χρονο με τι ασχολεισται; τι σκεφτεστε;" - πέσανε πανω μου να με φανε 'ζωντανο' - διοτι ειχα την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!

Τέλοςπαντων, επανέρχομαι στο θεμα μας:

Η Λέξη "ΣΧΕΣΗ" με ωθει στην Αγαπη, στην φιλία, στην αλληλεγγύη, και στον Ερωτα!
Γενικα και ανθρωπινα!

Προφανως για τον Χ.Γ. η λέξη Αγάπη ειναι συνώνυμη της "σχέσης".

Ετσι θα δεχοσασταν την ερμηνεια κύριε Κυπριανε;

*********************************
Καλά θα ητανε, να μας λύση την απορία ο ίδιος ο κύριος καθηγητης!

Αλλα απο οτι μου ειχε πει και εμενα προσωπικα, δεν τα παει καλα με τις νεες τεχνολογιες!
Φανταστειτε, τα κειμενα του τα γραφει ακομα με ...μολύβι και γομολάστιχα.

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. για τον κύριο Κυπριανο.

Γραφει "ο αδαής Μυρμιδόνας".

Επειδή δεν ήξερα τι σημαινει η λεξη τούτη, πήγα στο 'Γκούγκλ' να μου πει τι ερμηνεια εχει.

Τα νευρα μου!

Εκει γραφει οτι αδαής ειναι αυτος που δεν γνωριζει! Αυτος που εχει αγνοια πανω στο αντικειμενο!

Αυτος δηλ ειμαι εγω;

:))))
*******************************

Λοιπον, το δεχομαι οτι ειμαι αδαής!
Το εχω ομολογησει πολλάκις.

Ομως ακομα περιμενω...σε αρκετες ερωτησεις που εχω κανει στον κύριο Κυπριανό...καποια απάντηση!

Επειδή δεν επανέρχομαι, δεν σημαινει οτι ξεχνω κιολας!

Τι φοβερό κύριε Κυπριανέ...να μην εχετε να απαντησετε σε εναν αδαή!

Φανταστείτε λοιπον να σας ρωτησει και κανενας εξυπνος κατι...τότε ειναι που θα 'φυγεται απο προσώπου γης'!

:)

Ξερετε οτι σας αγαπάω, σωστα;
Εξαλλου, γιαυτο ασχολουμαι μαζι σας!

Και παλι...μια ευλογημενη χρονια να εχετε!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

@ Μαρία 1/1/11 7:17 μμ
"Τι είναι αυτό που αλλάζει με το Μυστήριο και γιατί δίχως αυτό μιλάμε για αμαρτία και μάλιστα για ασωτία;"

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

Γραφεις:

"ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ"

Ακουγεται ωραιο...αλλα τωρα μας μπερδεψες ακομα περισσοτερο:

Εκ πρώτης όψεως: τι σχεση εχει το βάπτισμα με τον Γάμο...;

Φανταζομαι και η κυρία Μαρία την ίδια απορία θα εχει!

ο γαμος εχει σχεση με Ερωτα, Τεκνοποιηση, σεξ και αγαπη.
Το Βάπτισμα...που κολλαει;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Τό Βάπτισμα είναι τό θεμέλιο Μυστήριο τής εκκλησίας. Μάς εισάγει στήν εκκλησία. Γίνεται εξορκισμός καί λαμβάνουμε τήν χάρη τού Θεού τήν οποία είμαστε υποχρεωμένοι νά προστατεύσουμε τηρώντας τίς εντολές τού Κυρίου καί μ'αυτόν τόν τρόπο νά μετέχουμε τού πληρώματος τής εκκλησίας μέσω τών μυστηρίων της, ένα από τά οποία είναι ο γάμος. Η Θ.Ευχαριστία μάς δίνει τό μέτρο τής συμμετοχής μας σέ όλα τα Μυστήρια καί είναι τά Μυστήρια η πόρτα πού θά μάς οδηγήσει στό Μυστικό σώμα τού Κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα.

Αμέθυστε, θελεις να 'ριψοκινδυνέψεις' να πεις την αποψη σου για το θεμα που 'καίει';

Ενα ζευγαρι...που σκοπεύει να παντρευτει, σε 6 μηνες, σε ενα χρόνο...

...ειναι μεγαλη αμαρτια αν κανει σεξ;
Αν συνεβρίσκεται; Προ του γάμου;

Φαντάζομαι - επι της ουσιας - αυτο ίσως θα θελουνε να ρωτησουνε αρκετοι αναγνωστες...αυτο ειναι το θεμα που 'καιει' τον καθενα μας.

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Γιαυτό ο Κύριος μάς άφησε τήν παραβολή τού ασώτου. Ο άνθρωπος συνήθως φεύγει από τόν Κύριο καί σπαταλάει τήν ουσία του, μπορεί όμως να επιστρέψει. Η εκκλησία τήν επιστροφή τήν ονομάζει οικονομία. Μάς οικονομεί εμάς τούς ασώτους. Τί θά πεί όμως επιστροφή στήν εκκλησία; Ή επιστροφή στόν Κύριο; ΕΝ μετανοία. Διότι ο άσωτος γεύτηκε τήν ματαιότητα τής κοσμικής ηδονής. Επιστρέφοντας στόν Κύριο προσφέρουμε την ηδονή γιά τή χαρά. Η ηδονή είναι ατομική υπόθεση, δέν μπορεί νά μπεί στήν εκκλησία. Τώρα άν κάποιος νομίζει όπως όλοι μας, ότι ερωτευμένος καί λουσμένος στά αγνά νερά τού έρωτα θά πάει νά παντρευτεί στήν εκκλησία, κατά πάσα πιθανότητα θα τελέσει τούς γάμους του στόν Όλυμπο. Ο χριστιανικός γάμος είναι καί ένα κριτήριο γιά νά βρεθεί ο σωστός άνθρωπος. Όλα αυτά ισχύουν βεβαίως εάν ο γάμος τελείται στήν εκκλησία, μέσα στή Λειτουργία. Από τή στιγμή πού έγινε "τελετή" δέν μπορεί κανένας νά έχει απαιτήσεις από τούς ανθρώπους. Δέν μπορεί κανένας να επιβάλλει κανόνες, από τή στιγμή πού όλοι είναι δουλοπρεπείς σ'αυτούς τούς αχρείους επισκόπους πού διαθέτουμε, καί μαζεύουν χρήματα γιά να αλλάζουν οι επίσκοποι αυτοκίνητα καί στολές.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον η απάντηση σου Αμέθυστε.

Να σου πω την αληθεια, οτι εχτες το βραδυ, αυτο ακριβως σκέφτηκα!

Οτι θα σωθουμε...αν τουλαχιστον αποκτησουμε την συναισθηση της αμαρτωλότητας μας - οπως ο Ασωτος!

Ισως να ειναι και ο μοναδικος δρόμος της σωτηριας μας!

Καποτε ειχες γραψει Αμέθυστε:
"Ο Θεός μας εδωσε τον Νόμο, για να δουμε, οτι δεν μπορουμε να τον τηρησουμε"!

Το καταλαβαινω αυτο ως εξης: να δουνε ολοι οι Ραββινοι και ολοι οι οπαδοι των Κατηχητικων...οτι ο ανθρωπος δεν μπορει να τηρησει τον Νόμο!

Ειχανε μαλιστα φτασει στο σημειο, να κατηγορουνε τον Κύριο μας, επειδή θεραπευσε λεει, την ημερα του Σαββάτου - και ετσι παρέβη τον Νόμο, αντι να χαρουνε που ενας ασθενης εγινε καλα!

***********************************

Για να μην υπαρχει παρεξηγηση, επειδή παντοτε υπαρχουνε 'καλοθελητες' που μεταφραζουνε οπως τους 'συμφερει':

Δεν 'κηρύττω' πανσεξουαλισμο, δεν μιλαω για 'ελευθερο σεξ'.

Το σεξ προ του γάμου επιτρεπεται για μενα - ΜΟΝΟΝ οταν υπαρχει Αληθινος ΕΡωτας και Αγάπη προς τον συντροφο μας!

Και για να μην χαρει καποια φεμινιστρια που θα μου απαντησει οτι 'εγω ερωτευομαι καθε μηνα αλλον αντρα' -

- ο αληθινος ερωτας ειναι μια φορα στην ζωή, αντε δυο...το πολυ τρεις φορες...και αυτο σε διαστημα ισως 10 και 20 ετων!

(Καποιοι ανθρωποι, απο οτι μαθαινω, αν και παντρεμενοι, λεει οτι δεν εχουνε ερωτευθει ποτέ).

*********************************

Συμπέρασμα:

Το σεξ προ του γαμου, αν υπαρχει σοβαρος σκοπός και αληθινη αγάπη - ας μην μας 'διωξη' μακρια απο την Εκκλησια - αλλα αντιθετως:

Να μας οδηγησει κοντα στην Εκκλησια, πιο ταπεινους, σαν τον Ασωτο υιο, ταπεινά ας σκύψουμε το κεφαλι μας οταν μπαινουμε στην Εκκλησια, σαν τον Τελωνη..σαν τον Ληστη πανω στον Σταυρό...σαν την πόρνη που εκλαψε 'παρα τους ποδας' του Ιησου!

Άλλον δρομο δεν βλεπω επι του σεξουαλικου προβληματος - εκτος αν βεβαια θελουμε να υποπεσουμε σε ακρότητες και φανταστικες λυσεις που αρμοζουνε σε αλλον πλανητη!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ενα φοβερό άρθρο διαβασα στον "Νεκρό για τον κόσμο":

Το σεξ, ο (άγιος) πνευματικός & η συνεχής θεία Μετάληψη

http://o-nekros.blogspot.com/2010/12/blog-post_30.html

*********************************
Ο νέος, για να νικησει το πάθος της πορνειας, ο αγιος τον κοινωνουσε καθε μερα!!!!

Και σημερα οι ιερεις...σε κοινωνουνε, αφου πρωτα κοψεις την αμαρτια - μετα σου λενε ελα να κοινωνησεις!

Κύριε Ελέησον!

Σαν να μου λεει ο γιατρός μου, γινε πρώτα καλα απο την αρρωστεια, μονος σου, ...και μετα, αφου γινεις καλά...μετα ελα να σου δωσω τα φάρμακα!

********************************

Ακούς Αμέθυστε τι συμβαινει στην Ορθοδοξη Εκκλησια;

Πως φτασαμε εδω και 'χαμπαρι' δεν το πηραμε;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Κατι που ξεχασα να γραψω πιο πανω:

Εννοειται, οτι ενα ζευγαρι, που αγαπιέται και κανει σεξ προ του γαμου...εννοειται οτι θα κοιταξει πως να παντρευτει, το συντομο δυνατο!

Οχι οπως κανουνε οι 'μοντερνοι' ανθρωποι, που συζουνε 5 και 7 χρονια!

Εννοειται οτι αυτο ειναι αμαρτια και κοροιδια!

Και η ΤΙΜΩΡΙΑ δεν αργει συνηθως να ερθει!
Ετσι, βλεπεις ζευγαρια που συζουσανε 7 χρονια...μολις παντρευτουνε...σε 2 μηνες μεσα να χωριζουνε!

Δεν μπορεις να κοροιδευεις το Μυστηριο του Γάμου!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Επισης, απο οσο γνωριζω τουλαχιστον, δεν υπάρχει εκκλησιαστικος Κανόνας που να απαγορεύει σε εναν ανθρωπο να 'πατήσει το ποδι του στην Εκκλησια' - οσο αμαρτωλος και αν ειναι!

Θελω να πω με αυτό, το οτι κανεις ενδεχομενως 'προγαμιαίο σεξ' με τον σύντροφο σου - αυτο δεν σημαινει ταυτόχρονα οτι πρεπει να απομακρυνθεις απο την Εκκλησια!

Πάλεψε! Αγωνίσου! ΜΙα φορα θα νικησεις, δεκα θα χασεις!
ετσι ομως θα 'ζυμωθεις' στον αγώνα - επιτρέψτε μου να γραψω: "παλεύεις με τον ιδιο τον Θεο'!

Τελοςπαντων.
Σιγουρα το θεμα ειναι πολυ μεγαλο. Και σίγουρα δεν υπαρχει η 'μαγικη λυση'!

ΚΡΙΜΑ να χανονται τοσοι νεοι μακρια απο την Εκκλησια, επειδή βλεπουνε οτι δεν μπορουνε να ανταποκριθουνε στην "ΗΘΙΚΗ" του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ!

Κριμα...ουαι...αλι και τρις αλι!

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προς Μυρμιδόνα,

Επιμένει να επανέρχεται συχνά ο Μυρμιδόνας και με σκώπτει, επειδή δεν του δίνω απάντηση στα ερωτήματά του.

Μέγιστο θεωρεί το ζήτημα του σεξ.

Φαίνεται ότι όλα τα άλλα πάθη τα έχει ξεπεράσει και μόνο αυτό τον απασχολεί.

Διέβει νικητής το πάθος της φιλαργυρίας, η οποία είναι πηγή όλων των δεινών, κατά τον Απ. Παύλο.

Κατετρόπωσε και το πάθος της πλεονεξίας, ήτις εστίν ειδωλολατρεία, πάλι κατά τον Απόστολο.

Τον δαίμονα της κενοδοξίας τον έχει κι αυτόν καλά τακτοποιήσει.
Δεν έχει πρόβλημα.

Και τι μόνο έμεινε; Το δαιμόνιο της φιληδονίας-φιλοσαρκίας και ζητεί απαντήσεις. Αν όμως είχε κατανικήσει τους προαναφερθέντες δαίμονες : Της φιλαργυρίας, της πλεονεξίας και της κενοδοξίας, θα είχε οδηγηθεί και στην κατανίκηση του δαίμονα που τον βασανίζει και επίμονα ζητεί απαντήσεις.

Η των πραγμάτων αλήθεια τον διαψεύδει. Ζητεί επίμονα απάντηση για τα προγαμιαία. Ας αγωνιστεί να καθυποτάξει τα προαναφερθέντα πάθη της φιλαργυρίας, πλεονεξίας, κενοδοξίας και τότε θα μάθει να κατανικά και της σαρκός το φιλήδονον πάθος.

Ως προς τα περί σχέσεως και τον τρόμον εκ της λέξεως αυτής ταύτα :

"Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να αντικαταστήσουν την λέξη "κοινωνία" με τη λέξη "σχέση", είναι διότι αυτό το επέβαλλαν οι φροϊδιστές για να δικαιολογήσουν τη libido, τις πολλαπλές και πολύμορφες σχέσεις, ενώ η κοινωνία είναι, ήταν, και θα είναι πάντα μία. Δεν υπάρχουν πολλές "κοινωνίες", αναφορικά με το θείο και τον άγιο Θεό. Η σχέση και οι σχέσεις ανοίγουν το δρόμο για πολλά και διάφορα."

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλιδη,

αν λοιπον έρθει ενας νέος, και σας ρωτησει: "στο Λυκειο, καθεται απεναντι μου, μια κουκλαρα...με κατι προσόντα...ενα τρυφερο δερμα...φοραει και κατι καυτα μίνι στην εξοδο της...την θελω, δεν αντεχω....νομιζω θα τρελαθω...τι πρεπει να κανω; Δεν θελω και να αμαρτησω...αλλα δεν μπορω και να την βγάλω απο το μυαλο μου" -

- εκει εσεις να απαντησετε κύριε Κυπριανε:

"Τέκνον μου...πρεπει πρώτα να νικησεις το παθος της φιλαργυριας που εχεις!
Σου αρεσουνε τα λεφτα, ε;

Εμ, γιαυτο θελεις να της βγαλεις τα μάτια!

Αν δεν ησουνα τοσο κολλημενος με το χρημα...τωρα θα ησουνα και παρθενος"!

Μετα τιμής
Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Και επανέρχομαι!

Τελικα, μονο ο Μυρμιδόνας εχει προβλημα με το σεξ;!

Ολος ο αλλος κοσμος το εχει ξεπερασει;

Σοβαρα κύριε Κυπριανέ;

Και ειστε και ιατρός...και τοσο πολυ διαβασμένος - και δεν εχετε αντιληφτει οτι το σεξ ειναι το δυνατότερο ένστικτο που εχει να αντιμετωπισει ο ανθρωπος;

Προσπαθείτε κύριε Κυπριανε να μου δημιουργήσετε τύψεις - οτι 6 δισεκατομμυρια πανω στην γή, λυσανε το σεξουαλικο προβλημα, και εγω ειμαι ο μονος που εχει απομεινει;

Ειρωνευεστε το σεξουαλικο ζητημα, οταν τοσοι ανθρωποι εχουνε πεσει σε αυτο!
Οταν δεν ξερεις τι σου ξημερώνει!
Και οταν - ο ΘΕός να φυλάει - ζωντας εν 'εγκρατεια' - καμια φορα εισαι και πιο επιρρεπης σε καθε ειδους Ακολασια και Διαστροφή!

********************************

Και για να απαντησω και επι της ουσιας - οπως ελεγε και ο φίλος μου ο ΝΛ (Αληθεια, που χαθηκε αυτο το παιδι;)

Οχι κύριε Κυπριανέ, δεν νικησα ουτε την κενοδοξια, ουτε την φιλαργυρια, ουτε την πλεονεξια!

Και καλα κανετε και σε αυτο το σημειο με κρινεται!

Ομως: πιστεψτε με...τα ανω θα μπορουσα να τα παλαιψω, να τα 'δαμάσω', να τα 'ελέγξω'...

...το θεμα ομως το σεξουαλικο δεν ειναι το πιο δυνατο όλων;

*********************************

Τελοςπαντων...

Αυτα να συμβουλευεται τους νεους που θα σας ρωτανε τι να κανουνε επι του σεξουαλικου....και θα επιστρεψει ολη η Νεολαια πισω στην Εκκλησια!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω σχόλιο του κυρίου Κυπριανου ειναι ο λογος γιατι ΠΟΛΕΜΩ το Κατηχητικο, την "Ζωή" και καποιους φανατισμενους Παλαιοημερολογιτες!

***********************************

Μηπως γιατι έχει αδικο ο κύριος Κυπριανος;
Δικαιο εχει!
Ε τότε;

Το λεει με λαθος τροπο! Και ετσι και το δικαιο του χάνει αλλα και τον αλλον δεν μπορει να πεισει για την αληθεια!

*********************************

Εχει δικαιο ο κύριος Κυπριανος, οταν αφηνει να εννοηθει το εξης:

"Αν εισαι ενας ανθρωπος, μεσα στην υπερηφάνεια, μεσα στην κενοδοξια.
Αν σε νοιαζει το χρημα και πως να αποκτησεις περισσοτερο, ενω τσιγκουνεύεσαι να δωσεις ελεημοσυνη στον φτωχό" κλπ κλπ

εννοειται, οτι δεν θα εχεις και την δυναμη να πολεμησεις την Πορνεια!

Αντιστροφα:
Ενας που πορνεύει...καθολου απιθανο να πεφτει σε αυτο το παθος, επειδή ακριβως πρωτα ειναι υπερηφανος! Πρωτα νοιαζεται για την θεοτητα του Μαμωνά!

Αλλιως, ακομα πιο αναλυτικα:

Νίκησε την φιλαργυρια, νικησε την κενοδοξια - και θα βοηθησει και ο Θεος, η Χάρις του Θεου - να μην 'ενοχλιεσαι' απο πορνικους λογισμους - τουλάχιστον οχι σε τετοιο βαθμο, που να ειναι αδυνατο να ξεφυγεις!

*********************************

Άλλο ομως νομιζω η παραπανω 'αναλυση'...και άλλο, να πεις σε εναν νεο ανθρωπο που σε ρωταει οτι 'δεν πρεπει να εισαι φιλαργυρος για να μην επιθυμεις να πας στο κρεβατι με την ομορφη συμμαθητρια σου" - νομιζω εκει ο νέος θα κατουρηθει απο το γέλιο...και θα κανει μισο αιώνα να επιστρεψει στην Εκκλησια!

******************************

Αλλα αυτη η 'θεολογια' του κυριου Κυπριανου, ειναι τα κατάλοιπα των Ιεραποστόλων επι Τουρκοκρατιας!

Τι κακο κανανε αυτοι οι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ και ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΕΣ - ουτε μπορουμε να το διανοηθουμε!!!!

Περιμενουνε τον Αντιχριστο οι ταλιμπαν της Ορθοδοξιας!
Οσαν να λες..λιγους αντιχριστους εχουμε ήδη σημερα!

Ο αντιχριστος όταν έρθει...μπροστα στους σημερινους αντιχριστους...θα ειναι σκετο 'αγγελουδι'!

Να μου το θυμάστε αυτό!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Με κατηγορει ο κύριος Κυπριανος για πλεονεξια.

Ετσι γραφει:
"αν ομως ειχες νικησει την...πλεονεξια..."

Κύριε Κυπριανέ...οχι και πλεονέκτης!

Τα άλλα που με κατηγορειται, μπορει και να ειμαι, αλλα αυτο οχι!

Μια μελαχρινη να ειχα τώρα...θα ημουνα απόλυτα ευχαριστημένος!

Πιστέψτε με...δεν θα ζητουσα δευτερη!

Εχει πολλα στραβά ο Μυρμιδόνας...αλλά οχι και πλεονέκτης!

Μετα τιμής
Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το πρόβλημα του Μυρμιδόνα είναι και πρόβλημα των 6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων! Αν περί αυτού πρόκειται, για τα 6 δις ανθρώπων, αδυνατώ να συνεχίσω. Αν αφορά μόνο στον σχολιαστή έχει καλώς. Διότι δεν γράφω για τα 6 δις. Ένας με ερωτά, σε έναν απαντώ. Και του λέω να μη θεωρεί τόσο εύκολο ότι μπορεί να τιθασεύσει τη φιλαργυρία, την πλεονεξία και την οίηση (κενοδοξία).

Όλα όσα γράφει είναι σαφή δείγματα ότι πάσχει και από τα τρία.

1) Στη θέση του εαυτού του τοποθετεί τα έξι δισεκατομμύρια (πλεονεξία). Δεν θέλει να είναι μόνος, η υποβόσκουσα πλεονεξία τον αναγκάζει να ζητά τη συνδρομή των 6 δις ανθρώπων.

2) Ύστερα έχουμε και την οίηση. Γράφει : "Το παραπάνω σχόλιο του κυρίου Κυπριανου ειναι ο λογος γιατι ΠΟΛΕΜΩ το Κατηχητικο, την "Ζωή" και καποιους φανατισμενους Παλαιοημερολογιτες!"

Πολεμεί τους πάντες, κατηχητικό, οργανώσεις και παλαιοημερολογίτες επειδή δεν συμφωνεί με αυτά που έγραψα. Εκείνος ξέρει περισσότερα, αν και παραδέχεται ότι υστερεί σε πολλά!

3) Και μένει τέλος η φιλαργυρία. Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι είμαι φιλάργυρος; Θα ρωτήσει.

Θα του απαντήσω ότι και ο Ιούδας ήταν φιλάργυρος. Πρόδωσε για τριάκοντα αργύρια. Αυτά που είπε και αυτό που υπέδειξε (: ο τόπος που μπορούσαν να συλλάβουν τον Ιησού) ήταν η ελάχιστη και ασήμαντη αξια του τετιμημένου.

Εντελώς δωρεάν προδίδει και αυτός την πίστη του γράφοντας κατεβατά ολόκληρα, "για το κακό που κάνανε αυτοί οι αντίχριστοι καθολικοί και οι προτεστάντες, κατάλοιπα των ιεραποστολών επί τουρκοκρατίας". Δηλαδή τα δικά μου, στη θεολογία του κυρίου Μυρμιδόνα. Στη θεολογία των έξι δισεκατομμυρίων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το σεξ.

Ομολογουμένως, μεγάλης αξίας είναι αυτή η θεολογία, αφού γι΄ αυτή ενδιαφέρεται και ο σχολιαστής. Η δική μου, των οργανώσεων, του κατηχητικού και των παλαιοημερολογιτών, είναι για πέταμα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Η Λέξη "ΣΧΕΣΗ" με ωθει στην Αγαπη, στην φιλία, στην αλληλεγγύη, και στον Ερωτα! Γενικα και ανθρωπινα!
Προφανως για τον Χ.Γ. η λέξη Αγάπη ειναι συνώνυμη της "σχέσης".
Ετσι θα δεχοσασταν την ερμηνεια κύριε Κυπριανε;"

Όταν πρέπει να μιλήσουμε με γλώσσα θεολογική πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση των φιλοσοφικών όρων.

Σπάνια και εντελώς σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι εκκλησιαστικοί πατέρες κάνουν χρήση της λέξης "σχέση". Ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής την έχει χρησιμοποιήσει αν δεν κάνω λάθος. Από τους άλλους - αναφέρομαι στους Νηπτικούς - δεν θυμούμαι ποιος και πού. Πάντως δεν τη συναντά κανείς στο βαθμό που αυτή χρησιμοποιείται σήμερα.

Γενικά τα ανθρώπινα προϋποθέτουν σχέση και σχέσεις. Δεν είναι όμως αυτό η βασική θεολογική συνθήκη του θεολογείν. Η θύραθεν και έξω φιλοσοφία ενδέχεται να τη θεωρεί ως προϋπόθεση προσδιορισμού και προσέγγισης του απολύτου. Η θεολογία όμως όχι.

Οι πρωτόπλαστοι δεν είχαν σχέση ή σχέσεις με τον άγιο Θεό, ούτε το κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση μας επιτρέπει να δεχθούμε ή να υποθέσουμε αυτή την εκδοχή. "Ο θεός ενετείλατο λέγων", τούτο όμως δεν σημαίνει σχέση. Σχέση είναι όταν η Εύα συνομιλεί με τον όφι και ακολουθεί στη συνέχεια η πτώση.

Οι φιλόσοφοι εκλαμβάνουν την πτώση απουσία σχέσης του ανθρώπου με το Θεό, την δε παρουσία σχέσης θεωρούν ως αποκατάσταση και επαναφορά του κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση. Κανένα σημείο όμως, όπως είπα, δεν υπάρχει που να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πρωτόπλαστοι είχαν σχέση με το Θεό. Το αρχικό "ενετείλατο λέγων" και το μετά την πτώση "ήκουσαν της φωνής Κυρίου περιπατούντος", δεν σημαίνει σχέση. Σημαίνει αίσθηση του Θεού. Μετά την πτώση η αίσθηση του Θεού γίνεται αίσθηση φόβου : "Ήκουσαν (...) και εκρύβησαν".

Πώς συμβαίνει η αίσθηση να ερμηνεύεται ως σχέση, μένει να το εικάσουμε και περί αυτού να φιλοσοφήσουμε. Πολλά πράγματα αισθανόμαστε, αλλά δεν έχουμε σχέση με αυτά. Θα μας το αποδείξουν όμως οι φιλόσοφοι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μυρμιδόνα
το σεξ ΠΡΟ του γάμου ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΤΟΥ.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΎΛΑ!
Αυτό που γράφει ο Αμέθυστος ότι θα έπρεπε να τελείται ο γάμος εντός της θείας λειτουργίας είναι σωστό απολύτως.
Εμείς ως αντρόγυνο, είχαμε όλη την καλή θέληση αλλά σκοντάψαμε στα μούτρα της πεθεράς μου, που της φάνηκε ως πρόταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μεν, αλλά που θα σόκαρε τους καλεσμένους δε, και έτσι, προς αποφυγήν μουτρώματος των πεθερικών, δεν το τελέσαμε.
Ωστόσο, επειδή ήμασταν ΚΑΙ οι ΔΥΟ ΠΑΡΘΕΝΟΙ, σου λέω, ότι μετά, παρά τη θερμότητα των... περιπτύξεων, επί εξι μήνες,μέχρι που έμεινα έγκυος και άρχισαν οι σωματικές αδιαθεσίες της εγκυμοσύνης που με επηρέαζαν και ψυχολογικά, νιώθαμε στην ψυχή μας, άφατη χαρά και Χάρη...σαν να ήταν Πάσχα, σαν να μεταλαμβάναμε κάθε μέρα!
Ήταν απίστευτη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
ΟΤΑΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΜΥΡΜΙΔΟΝΑ, Η ΧΑΡΗ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ"ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ.
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.
ΤΩΡΑ, ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΧΑΡΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ"ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΑΥΤΟΝ, ΜΕ ΠΑΣΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΥΡΙΟΥ...

amethystos είπε...

Aγαπητέ Κυπριανέ, η σχέση χρησιμοποιείται από τούς θεολόγους μας γιά νά περιγράψουν τά πρόσωπα τής Αγίας Τριάδος. Ένα μικρό παράδειγμα από τόν Γρηγόριο τόν θεολόγο είναι τό παρακάτω :

Λόγος ΚΘ, 16, 9”: «Η ονομασία
Πατήρ δεν είναι χαρακτηρισμός ούτε της ουσίας, ούτε της ενεργείας, αλλά σημαίνει την σχέσιν του Πατρός προς τον Υιόν ή του Υιού προς τον Πατέρα. Όπως δηλ. εις ημάς τους ανθρώπους αι ονομασίαι αύται φανερώνουν την γνησιότητα και την ομοιότητα φύσεως μεταξύ γεννήτορος και γεννηθέντος».

Τό πρόβλημα τών νεορθοδόξων θεολόγων είναι ότι χρησιμοποιώντας τήν αναλογία τού Ακινάτη, πιστεύουν ότι μπορούμε νά έχουμε σχέσεις όπως τά πρόσωπα τής Αγίας Τριάδος, καταργώντας τό κατά χάριν, καί τήν πτώση, όπως είδαμε νά τήν καταργεί ο Γιανναράς στό "Αίνιγμα τού κακού". Γιαυτό καί τελικώς η χρήση τού όρου σχέση αντί τής αγάπης είναι διαστροφική.

Ανώνυμος είπε...

θα απαντήσω πρώτα στον κύριο Κυπριανο και μετα στον αγαπητικό ανώνυμο.

---------------------------------

Κοιτάξτε να δειτε τι επιχειρεί να κανει ο κύριος Κυπριανος!

Η συζήτηση 'περί σεξ' ξεκινησε απο την εύστοχη απορία της κυρίας Μαρίας για την πορνεια πριν τον γάμο.

Και κοιταξτε που καταντήσαμε!
Να κανει ο κύριος Κυπριανος 'αναλυση της αμαρτωλότητας μου'!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟΝ ΜΕΣΚΟ!
Εχω γραψει την αποψη μου κατα Μέσκου, νομιζω οσο μιλησα εγω σκληρα εναντίον του, δεν μιλησε κανεις.
Σε ορισμενα ομως θεματα εχει δικαιο!

Π.χ. - μεταφερω ετσι 'ελευθερα' οπως το εχω στην μνημη μου, απο το τελευταιο του βιβλιο: Σοκ και Δεος.

"Οι Κληρικοι, και οι θεολογουντες, εχουνε αναπτυξει εναν φοβερο μηχανισμο άμυνας!
Οταν τους ρωτας κατι, που δεν τους συμφερει - εκει, αντι να απαντησουνε σε αυτο που ρωτησες, στρεφονται εναντιον σου!
Κοιτανε πως να σε μηδενισουνε, πως να σε 'ξευτιλισουνε', πως να σου χτυπήσουνε το ηθικο, πως να γινεις τοσο 'ρεζίλι' ωστε να μην εχεις πια το θάρρος να ξανα-αμφιβαλλεις, ή να πεις την αποψη σου"!

**********************************
Ο Μυρμιδόνας ειναι ολα αυτα που εγραψε ο κύριος Κυπριανος: φιλάργυρος, πλεονέκτης, κενόδοξος και πορνος.

Δεκτο. Ως εδω ολα καλα!

Ειδατε ομως πουθενα τον κύριο Κυπριανο να απαντα επι της ουσιας;

Με το σεξ προ του γαμου τι γινεται;
Ειναι πορνος αυτος που κανει σεξ πριν το γαμο; Ναι ή ου;

Αν οχι...ευχαριστω πολυ, τοτε και εγω ειμαι αθωος!
Αν ναι...να κοιταξουμε καναδυο παραμέτρους;

Ειπαμε λιγα λογια προχτες, σε αλλη σελιδα του Αμέθυστου, εκει που μιλουσαμε για τον Σεραφείμ!

- Ενας αντρας που θα παντρευτει στα 30 - δεν θα κανει πριν σεξ; Και αν δεν κανει σεξ πριν τα 30 πότε να κανει δηλαδη; Οταν γινει 'πορνόγερος'; Στα 45;

Ενας αντρας αν ερωτευθει μια κοπελα, εστω στα 18..στα 20..στα 25...δεν θα κανει μαζι της ερωτα πριν τον γαμο;

Φταίει μετα η κοπελα να 'υποψιασθει' οτι ο μελλοντικος της σύζυγος ή ειναι κρυφή αδερφή ή δεν του κανει 'κούκου';

Και τόσα αλλα ζητήματα προκύπτουνε!

Σε όλα αυτα...ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ κανει ο κύριος Κυπριανος!

Οσο ανέλυσε τα δικα μου αμαρτήματα, αν απαντουσε το ίδιο αναλυτικα και επι του 'καυτου θεματος' - τι ωραια θα ήτανε!

(συνέχεια στο επομενο εμαιλ)

Ανώνυμος είπε...

Εγω ο Μυρμιδόνας εχω προβλημα με το σεξ.

Τουλαχιστον ομως εγω κύριε Κυπριανε δεν εφτασα στο σημειο κατάντιας να οργανωνω ξεχωριστή Μελέτη Αγιας Γραφής για τους αντρες και ξεχωριστή για τις γυναικες! Ξεχωριστο κήρυγμα για τους αντρες και ξεχωριστό για τις γυναικες!

Εγω που εχω το μυαλο μου ολο στο σεξ, και δεν εχω ξεπερασει το σεξ - παραδοξως, τουλαχιστον μεσα στον ιερο χωρο της Εκκλησιας - δεν σκεφτομαι το σεξ!

Εσεις...που το εχετε ξεπερασει, μονο ξεχωριστή θεια Λειτουργια για αντρες και άλλη για γυναικες, μονο αυτο δεν εχετε κανει ακομα!

Αληθεια, τι φοβαστε;

Μηπως την ωρα του κηρύγματος, ολος τυχαια...ΓΚΑΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ;

*********************************

Πριν 2 μηνες κύριε Κυπριανε, οταν μιλησα για ενα περιστατικο που συνέβη στην Εξομολογηση με μια κυρια - εκει θυμαστε τι γραψατε;

"Μα Μυρμιδόνα, τι πραγματα ειναι αυτα που λες; Μα γιατι τα λες; Εννοειται οτι εγιναν, και εγω ξερω άλλα τόσα που εγιναν, αλλα γιατι τα λες; Αν ησουνα 'ανθρωπος του Θεου' δεν θα τα εγραφες αυτα"!

Ετσι σας συμφερει κύριε Κυπριανε, σωστα;
Ολη η σαπίλα και η βρώμα - κάτω απο το χαλι, σωστα;

Για να μπορουμε μετα να το παιξουμε 'υπερανω υποψιας' και 'καθως πρεπει χριστιανοι', σωστα;

Ετσι, να μην μαθαινει κανεις τιποτα!
Ειμαστε τοσο καθαροι, που οτι στραβό γινεται, να μενει μεταξυ μας!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ!

Ουαι υμιν Φαρισαίοι...που το πρωι εξομολογειται τα παιδάκια του Ορφανοτροφειου - και το βραδυ πηγαινετε και ασελγειτε πανω τους!

Στην απορια μου, γιατι κανεις δεν το καταγγέλει, μου απαντησαν:

Μα πως; Αφου ο ιερεας την εχουνε βρει με τον Πρόεδρο του Ορφανοτροφειου! Τι να αποδειξεις;

*********************************
Ουαι Υμιν Φαρισαίοι, που τον φυσιολογικο έρωτα αναμεσα σε ενα ερωτευμενο ζευγαρι το αποκαλειται πορνεια...

...οταν εσεις οι ιδιοι στελνετε τους οδηγους σας να αγορασουνε αγορακια....εκμεταλλευόμενοι την οικονομικη τους κατασταση!

Ουαι υμιν Φαρισαιοι, που ταχα νικησατε το σεξ...και ταχα ξεπερασατε το γενετήσιο ενστικτο,

και ο καθενας σας ζυγίζει 150 κιλα, εχει πολυτελη ζωή, ακριβο αυτοκινητο, εξωχικο με πισινα!

Ουαι υμιν Φαρισαιοι, που οχι μονο δεν βοηθάτε τους νεους ανθρωπους, πως να επιστρεψουνε στην Εκκλησια, αλλα τους βαζετε και εμποδια - παριστάνοντας τους Αγιους και τους 'μαχιμους χριστιανους"!

Ουαι υμιν Φαρισαίοι που νομιζετε οτι 'στέκεται καλα και ορθια' - ε κοιταξτε μην τυχον πεσετε!

Ουαι υμιν Φαρισαίοι, που επειδή εχετε ΑΝΕΡΑΣΤΗ ΦΥΣΗ νομιζετε οτι νικησατε το παθος της πορνειας!

Ουαι υμιν Φαρισαίοι, επειδή τωρα γεράσατε και σας εγκατέλειψε η σάρκα...ξεχασατε πως ητανε τοτε που ησασταν και εσεις νέοι!

Αν και οι εποχες δεν συγκρινονται!
Τοτε για να δεις γυμνή...επρεπε να γινει θαύμα!
Σημερα στο περιπτερο για μαστίχες να πας...εχεις ηδη πεσει στην αμαρτια!

Ουαί υμιν Φαρισαίοι που οταν ο κοσμος αμαρτανει βγαινεται και τον αποτελειωνεται!
"Εσυ ο πορνος, ο κενοδοξος, ο φιλαργυρος".

Οταν ομως αμαρτανει καποιος δικος σας, και δη ρασοφορος - εκει λετε: "Μα δεν πρεπει να κρινουμε! Μα δεν εχετε ακουσει οτι δεν ειναι σωστο να κρινουμε! Μα γιατι τα βγαζεις αυτα στην φόρα; Θα σκανδαλιστει ο κοσμος"!

Ανώνυμος είπε...

Και ερχομαι στο εμαιλ του κυρίου Κυπριανου:

Γραφει:
"Στη θέση του εαυτού του τοποθετεί τα έξι δισεκατομμύρια (πλεονεξία). Δεν θέλει να είναι μόνος, η υποβόσκουσα πλεονεξία τον αναγκάζει να ζητά τη συνδρομή των 6 δις ανθρώπων."

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
Μετα φταίω εγω οταν γραφω οτι αν ο κύριος Κυπριανος δεν καταλαβαινει τα απλά...πως να τον εμπιστευθω στα σύνθετα;
Και το ξαναγραφω: αυτες τις προσωρινες ΤΥΦΛΩΣΕΙΣ του ΝΟΥ τις παθαινει ο κύριος Κυπριανος..διοτι πιστευει οτι επιασε 'την ορθοδοξια απο τα κερατα'!
---------------------------------
Ενω εγω αναφερομαι στα 6 δις των ανθρωπων, διοτι θελω να πω, οτι το προβλημα αυτο, δεν αφορα μονο εμενα - αφορα ολον τον κοσμο!

Ερχεται ο κύριος Κυπριανος και μου γραφει οτι εγω 'κρύβομαι' πισω απο τα 6 δις!

Κυριε Κυπριανε, λυπαμαι που ενω συνομιλουμε τοσο καιρο - ακομα δεν καταλαβατε τον 'χαρακτηρα' του συνομιλητη σας!

Ω ναι, μπορει να ειμαι αμαρτωλος...ομως ειμαι ειλικρινης αμαρτωλος!
Τι θελω να πω;

Οτι δεν θα κρυφτω ποτε πισω απο την αμαρτια!
ΜΕχρι σημερα σας εδωσα την εντυπωση οτι κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου;
Δεν λεω τα πραγματα με το ονομα τους;
Αν ενα πραγμα απεχθάνομαι ειναι να ψαχνει να βρει καποιος δικαιολογιες για τις αμαρτιες του!

Την αμαρτια μου εγω γινώσκω..και την αμαρτια μου αναγγελώ!

Δεν χρειαζομαι 6 δις για να κρυφτω απο πισω και να κλαιω σαν μωρη παρθενα:
"Αχ, τι κακο με βρηκε...αλλα δεν φταιω εγω...να οριστε, και αλλα 6 δις πεσανε στην ιδια αμαρτια"!

Λυπαμαι κύριε Κυπριανε...που τοσο λιγο μπορειτε να ψυχολογησετε τον συνομιλητη σας!
Βλεπω, στην αναλυση της αμαρτωλότητς του αλλου ειστε σαίνι!
Να ήσασταν και το ιδιο σαινι οταν προκειται να αντιληφτειτε τι σας ρωτανε!
**********************************
Αναφέρθηκα στα 6 δις των ανθρωπων, διοτι ηθελα να πω, οτι το φαινομενο του σεξ - ειδικα στην εποχη μας....ειναι η νουμερο ενα μαστιγα!

(Ειχα γραψει παλιοτερα στον Αμεθυστο, οτι το χξς του αντιχριστου, αντιστροφα ενδεχομενως να θυμιζει το σεξ-sex).

Τι απιστιες και τι μοιχειες και τι πορνειες δεν συμβαινουνε καθημερινα επι των ημερων μας;
Απο που να αρχισεις και που να τελειώσει κανεις;
Ωρες ωρες νομιζει κανεις οτι ζουμε στα Σοδομα!
Μου επιτρεπετε να αναφερω καναδυο περιπτωσεις;

Φίλη μου, που σπουδαζει σε Δραματική Σχολη, αναστέναξε: "Αχ, δεν θα μπορουσα να ειμαι αντρας".
"Γιατι ετσι;" την ρωταω. Συνηθως μια γυναικα, αν ειναι και εμφανισημη, μπορει πολλα να πετυχει σε αυτον τον χωρο!

"Να ειμαι αντρας...διοτι οι σκηνοθετες ολοι ειναι γκευ! Βλεπεις αυτους στην τηλεοραση; Αυτον, και αυτον και τον αλλον; Που εχουνε φοβερες επιτυχιες; Ολοι τους εχουνε παει με τους σκηνοθετες και πηρανε τον ρολο"!

Αντρες παντρευονται πλεον μεταξυ τους, και οι πρωτοι υπουργοι εξωτερικων στην Ευρωπη βγαινουνε σιγα σιγα και δηλωνουνε δημοσια οτι ειναι ομοφυλοφιλοι, και κανεις δεν ξαφνιαζεται!

φανταστειτε τι κανουνε οι ιδιοι οπι πολιτες στην προσωπικη τους ζωη για να μην τους ενοχλει!

Παλιά λέγαμε ο 'κουμπαρος με την κουμπαρα, 3 φορες την εβδομαδα" - τωρα λεμε:
"ο κουμπαρος με τον κουμπαρο"!
Τον επιασε στα πράσα με τον κουμπαρο!
Και η κοπελα ακομα να συνέλθη απο το σοκ!

Παντρεμενη γνωστη μου, μου λεει οτι οι συζυγοι δεν ενδιαφερονται πλεον να βρουνε γκομενα...που ειναι οι παλιες καλες εποχες;
Παντρεμενοι αντρες...ενδιαφερονται να κανουνε 'εμπειριες' με αλλους αντρες!

Χωρια οι παντρεμενες κυριες...με τους νεοτερους εραστες...τα ψευδη στον μελλοντικο συζυγο...χώρια τοσα πραγματα που ειανι "Ντροπη και μονο να τα πεις"!

Και σε ολα αυτα;
Τι εχει να απαντησει ο κύριος Κυπριανος;
Εχει να ισοπεδωσει εμενα, οτι ειμαι πολυ αμαρτωλος!
και αρα να μην ασχολουμαι με το ζητημα του σεξ.
Να κοιταξω να νικησω την φιλαργυρια μου!

Κοιταξτε ποιοι ανθρωποι καμαρώνουνε απο πανω, οτι θα σωσουνε την Ορθοδοξια και θα δωσουνε την μάχη εναντιον του Αντιχριστου!

Οιμε!
Κατακαημένη Ορθοδοξια, τι σου 'μελλε να παθεις!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε
2/1/11 7:21 πμ

Γραφεις πολυ σωστα και εκει συμφωνω απολυτα μαζι σου:

"ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΤΟΥ."

Επισης γραφεις πολυ σωστα:
"ΟΤΑΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΜΥΡΜΙΔΟΝΑ, Η ΧΑΡΗ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ"ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ"

**********************************

Ξέρεις κατι Ανώνυμε;
Αντιλαμβάνομαι τι λες - διοτι θα πιστεψεις, οταν ημουνα 17 ετων, 16 στα 17 και ερωτεύθηκα πρωτη φορα στην ζωή μου - εκεινη ητανε μια τάξη μικρότερη στο λύκειο -

οτι υπήρξα για 2 χρονια ερωτευμενος μαζι της...χωρις ουτε ενα φιλί;!

Και ομως: ημουνα ευτυχισμενος!
Ητανε αλλες εποχες τότε!
Συγγνωμη, που αναγκαζομαι να μιλησω για προσωπικα μου βιώματα!

Θες ημουνα ντροπαλος,
θες τοτε ακομα ημουνα πολυ αθωος και απονηρευτος...τοτε πηγαινα και στο Κατηχητικο...το θεωρουσα 'μεγαλη αμαρτια' να προχωρησω στο σεξ.
Ποιο σεξ;
Ουτε φιλί σου λεω!

Οποτε υποψιάζομαι..οτι αν εγω τοτε, το εζησα αυτο, γιατι να μην μπορει ενα ζευγαρι να το ζησει και σημερα αντιστοιχα;
Πριν τον γαμο να υπαρξει εγκράτεια;

*********************************

Οι εποχες ομως εχουνε αλλαξει!
παλια παντρευοτανε η κοπελα στα 18 της και σπανια εβγαινε εξω απο το χωριο! Σημερα η κοπελα σπουδαζει και στα 18 εχει φύγει ήδη απο το σπιτι, να παει να μεινει μονη της!

Παλιά η αρραβωνιασμενη απαγορευοτανε να κοιμηθει στο σπιτι του γαμπρου.
Σημερα ο καθενας εχει τον δικο του χωρο και την 'βρισκει' ανετα!
Ασε που υπαρχει και το αυτοκινητο!

Οι εποχες εχουνε αλλαξει!
Νομιζω σε αυτο θα συμφωνησεις!

Επειτα εκεινη την εποχη, και οι γυναικες ηταν πιο συνεσταλμενες, πιο ντροπαλες, πιο αγνες.

Σημερα οι γυναικες διεκδικουνε!
Σημερα οι γυναικες κανουνε 'κουμαντο στο κρεβατι'!
Σημερα η γυναικα...ει δυνατον απο το πρωτο βραδυ, επιθυμει 'πληρη ικανοποιηση'...και αλλιμονο σου αν δεν....

*********************************

Ευχης εργο ειναι να βρεις εναν συντροφο, με τον οποιον θα εχετε τα ιδια θεολογικα ενδιαφεροντα.

Ετσι θα σε καταλαβει, αν της μιλησεις για εγκράτεια και αποχη απο το σεξ πριν τον γαμο.

Ομως φίλε Ανωνυμε...μονο αυτην την εντολη εχει η Ορθοδοξια;
Να μην κανουμε σεξ πριν τον γαμο;
Δεν εχει και τοσες αλλες εντολες, που ομως τις παραβαινουμε;

Αν θυμασαι μιλησα για Αληθινο Ερωτα, που συμβαινει δύο, το πολυ τρεις φορες στην ζωή ενος ανθρωπου!

Μονον τοτε 'επέτρεψα' το σεξ προ του γαμου!

*********************************

Το θεμα ειναι μεγαλο.
Και δεν υπαρχει η 'μαγικη λυση'.

Αρκει να υπαρχει καλη θεληση.

Που ομως η καλη θεληση;

Αν αυτα που συζηταμε εμεις εδω περα, τα πουμε σε 'μοντερνους ανθρωπους' θα βαλουνε τα γελια!

Πες τα αυτα σε μια φεμινιστρια, μαλιστα σπουδαγμενη....και ισα που βλεπω να σου βγαζει τα ματια!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανωνυμε,
κατι τελευταιο.

Θυμήθηκα μια κουβεντα ενος Μοναχου. Ετυχε να μιλαμε για τις 'προωρες' σχεσεις και ποσο 'αυστηρη' επιτρεπεται να ειναι η Εκκλησια απεναντι στους νεους ανθρωπους.

Λοιπον, μου ανεφερε ενα περιστατικο με εναν Ηγουμενο, που δεν θυμαμαι τωρα το ονομα του.

Λοιπον, ο Ιερομοναχος αυτος, ητανε πολυ καλος χριστιανος, και μαχιμος και μεσα στην Ασκηση και ολα τα εκανε κατα δυναμη.
Ομως, οταν εξομολογουσε τον κοσμο που ερχοτανε στο Μοναστηρι, θες απο πολυ αγαπη για την Ορθοδοξια και την Τηρηση των εντολων, ει δυνατον ολων -

- ητανε πολυ αυστηρος.

Τελοςπαντων, καποια στιγμη ηρθε η μερα που εφυγε για τον ουρανο.

Αφου τον θαψανε...μετα απο λιγες μερες, εμφανιστηκε σε εναν μοναχο.

"Να μην εξομολογειται τοσο αυστηρα τον κοσμο" του λεει.

Ο μοναχος δεν εδωσε σημασια. Σου λεει, 'ονειρο ειναι'.

Την επομενη νυχτα, φανερωνεται στον ύπνο ενος αλλου μοναχου: "ΝΑ μην ειστε τοσο αυστηροι απεναντι στον κοσμο που ερχεται για εξομολογηση".

Ουτε ο δευτερος μοναχος εδωσε σημασια.

Την τριτη νυχτα φανερωνεται στον νεο Ηγουμενο...και του λεει το και το:
"Ειμαι εδω κοντα στον Θεό...ομως μου 'αποκαλυφθηκε', οτι αν δεν ημουνα τοσο αυστηρος στην Εξομολογηση με τον κοσμο, τωρα θα ημουνα σε 'ψηλοτερη βαθμιδα' στον Παραδεισο".

***********************************

"Καταλαβες παιδι μου;" μου ειπε ο Μοναχος.
"Ο κοσμος που ερχεται για εξομολογηση, κοιταζω να τον 'αναπαυσω', να του 'δωσω δυναμη και κουραγιο' και οχι να του παρω το κεφαλι! Δεν θελω να ειμαι αυστηρος με τον κοσμο. Ορθοδοξια-ορθοδοξια, ομως και ελεος-ελεος! Πιστη στην Ορθοδοξια μεχρι θανατου - ομως Αγαπη στον αμαρτωλο...Αν θελω να ειμαι με καποιον αυστηρος...θα ειμαι μονο με τον εαυτο μου, οχι ομως με τον απλο κοσμο"!

Αυταααααα

Νομιζω το εξαντλησαμε το θεμα!
:)

Που ειναι η κυρια Μαρια;

Κυρια Μαρια, μην τρομαζεις που εμεις εδω περα στο Ιστολογιο του Αμέθυστου, καμια φορα βγαινουνε και τα μαχαιρια!

Αν κατι δεν καταλαβες..ξαναρωτα!

Με τοσους 'εξπερτ' εδω μεσα...ολο και καποιος θα βρεθει να σου λυσει τις αποριες!

Ειδικα αν απευθυνθειται στον μέτρ των εξπερτ...τον κυριο Κυπριανο...εκει θα λαβετε απαντηση σε ολες τις αποριες σας!
Εκει θα εχετε στο τελος, περισσοτερες απαντησεις απο ερωτησεις!

Μαλλον θα εχετε απαντησεις...για ερωτησεις που ουτε καν θεσατε!
Και θα αναρωτιέστε: "εχω τώρα μια απαντηση, αλλα δεν ξερω τι να την κανω'!

Μετα τιμής
Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Μυρμιδόνα θά σού πούμε κι εμείς μιά εξυπνάδα γιά νά βάλουμε τά πράγματα στή θέση τους.
Η εκκλησία οικονομεί τούς κανόνες επειδή πιστεύει ότι βρίσκεται μέσα σέ μιά χριστιανική κοινωνία. Όμως εδώ καί πολλές δεκαετίες τό μόνο χριστιανικό πού είχαν οι Έλληνες ήταν τό θρήσκευμα στήν ταυτότητα.

ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στήν οποία έχουμε γιά είδωλο τόν εαυτό μας (ού ποιήσεις σεαυτόν είδωλο) ΚΑΊ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΙ ΟΧΙ Η ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΑΕΡΑΚΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ.
Εσύ Μυρμιδόνα λατρεύεις τήν Αφροδίτη, τήν αγοραία Αφροδίτη, καί πολύ καλά διαισθάνεσαι ότι ο Χ.Γιανναράς θά σού δείξει τό δρόμο, δηλ. τήν ουράνια Αφροδίτη τών Κυθήρων.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αμέθυστε

γραφεις:

"Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΙ ΟΧΙ Η ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ."

Παλι με μπερδευεις.

Δηλ να κηρυχτει το Ευαγγέλιο στον κοσμο, ανεξάρτητα απο τις αμαρτιες μας;
Ή η Εκκλησια δεν εχει 'εξουσια' να συγχωρει αμαρτιες;

Πραγματικα θα χαρω, αν δωσεις μια διευκρινιστικη απάντηση!

**********************************

Γράφεις επισης Αμέθυστε:

"Εσύ Μυρμιδόνα λατρεύεις τήν Αφροδίτη, τήν αγοραία Αφροδίτη, καί πολύ καλά διαισθάνεσαι ότι ο Χ.Γιανναράς θά σού δείξει τό δρόμο"

Αμέθυστε, εχω να διαβασω Χ.Γ. εδω και 5 χρόνια!
Αληθεια σου λεω!
Τα βιβλια του τα εχω στο ραβι της βιβλιοθηκης μου, αλλά δεν τα διαβάζω.

Δεν λατρεύω την θεα Αφροδίτη Αμέθυστε!

Αν την λάτρευα, πιστεψε με, το τελευταιο που θα εκανα θα ητανε 'να περναω την ωρα μου' σε ορθόδοξα Ιστολογια!

Θεσσαλονικη μένω, μια βόλτα να κανεις στην Πλατεια αριστοτελους...θα γνωρισεις κοσμο και κοσμάκη!

Το προσπαθω Αμέθυστε!
Το παλαιευω!

Ξερεις ποσο ευκολο θα μου ητανε να γραψω:

"ΑΜαρτωλοι...ολοι ειστε αμαρτωλοι που κανετε σεξ πριν τον γαμο. Ολοι θα πατε στην κολαση...αντε να μου χαθειτε ολοι ...στην Κολαση θα βραζετε ολοι"!

Τωρα...το οτι δεν εχω ξεπερασει τον πειρασμο του σεξ και της σαρκός και της 'πορνειας' -

- αν αυτο ειναι το κατηγορητήριο εναντιον μου, το ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ και δεν θα κρυφτω να το παραδεχτω!

Ισως μια μικρη λυση θα ειναι, αν τυχον, μπορεσω να κανω μια ομορφη σχεση.
Κατι που ευχομαι στον καθενα που ειναι ελευθερος!

Οι υπολοιποι χριστιανοι, που ζουνε αγνα και εν εγκρατεια, το εχω γραψει και σε αλλη σελιδα σου Αμέθυστε:

Τους ευχομαι, μεσα απο την καρδια μου, ο Θεός να τους ανταμοιψει πλουσιοπαροχα, και σε αυτην την ζωή και στην Άλλην!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Τι "ωραια πραγματα" συμβαινουνε στον κοσμο μας!

Την εξέδιδε η μητέρα της σε ηλικιωμένο
Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011, 13:28

Ένας 66χρονος από το Ηράκλειο συνελήφθη για ασέλγεια εις βάρος 12χρονης. Επίσης, συνελήφθησαν η μητέρα και η αδελφή της ανήλικης για μαστροπεία".

η συνεχεια στο:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=232178&cid=4

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η ΛΑΣΠΗ, ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ, Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ

"Οὐχ ὡς πηλὸς τοῦ κεραμέως λογισθήσεσθε; μὴ ἐρεῖ τὸ πλάσμα τῷ πλάσαντι αὐτό, οὐ σύ με ἔπλασας; ἢ τὸ ποίημα τῷ ποιήσαντι, οὐ συνετῶς με ἐποίησας;"

====================

"μενοῦνγε, ὦ ἄνθρωπε, σὺ τίς εἶ ὁ ἀνταποκρινόμενος τῷ Θεῷ; μὴ ἐρεῖ τὸ πλάσμα τῷ πλάσαντι, τί με ἐποίησας οὕτως;

21 ἢ οὐκ ἔχει ἐξουσίαν ὁ κεραμεὺς τοῦ πηλοῦ, ἐκ τοῦ αὐτοῦ φυράματος ποιῆσαι ὃ μὲν εἰς τιμὴν σκεῦος, ὃ δὲ εἰς ἀτιμίαν;"

=====================

Ο πηλός, το σκεύος, δεν ρωτά σήμερα "τι με εποίησας ούτω"; Ούτε λέει "ου συνετώς με εποίησας". Στοχάζεται και απαντά : Συ με εποίησας ειπών γεννηθήτω η έκρηξις. Το μέγα μπιγκ μπάνκ!

Η έκρηξη εποίησε τον πηλό και ο πηλός το σκεύος. Όχι όμως καθώς ήταν γραφτό να γίνει μόνο του. Σε κάποιο κρίκο της αλυσιδωτής εξέλιξις ο ειπών γεννηθήτω η έκρηξη κατάλαβε ότι κάτι πήγαινε στραβά.

Το σκεύος "πίθηκας" θα λάτρευε τις εκρήξεις και θα αγνοούσε τον ειπόντα "γεννηθήτω η έκρηξη".

Τότε ο ειπών κλπ., σκέφθηκε τη σχέση, την οποία κακώς δεν είχε προβλέψει όταν συντελείτο το μπιγκ μπάνκ. Το σκεύος της έκρηξης θα άρχιζε εκ των υστέρων να απορεί και να ρωτά.

Έπρεπε να αιτιολογηθεί πώς ο πηλός έγινε σκεύος.

Έτσι λοιπόν το κεραμεικό είπε ότι η λάσπη έχει σχέση με τον κατασκευαστή της λάσπης, διότι και τα δυο ήταν λάσπη. Λάσπη ο κατασκευαστής, λάσπη ο πηλός και στο τέλος μας προέκυψε το σκεύος.
Η σχέση της λάσπης με τη λάσπη είναι "το σκεύος". Που φτιάχτηκε κάποια στιγμή κατά τη διαδικασία της εξέλιξης από μια μεγάλη έκρηξη (: εγένετο) και ... έναν μεγάλο ειπόντα (: είπε). Αλλά πάντα απόντα.

Οπότε σήμερα άλλοι λένε ότι κάποιος "είπε και έγινε". Οι εξυπνότεροι όμως φρονούν ότι αυτό είναι παραμυθάκι. Ο πίθηκας εφηύρε το μεγάλο "είπε" και το "εγένετο" (έκρηξη), επειδή στην αρχή φοβόταν τις αστραπές και τις βροντές. Σήμερα που δεν τις φοβάται ανακάλυψε τη σχέση. Για να μην αφήσει μόνη και έρημη τη φωνή που είπε το "γεννηθήτω" κι έπειτα χάθηκε και δεν ξανακούστηκε.

Με τη σχέση της έκλεισε το στόμα και τώρα περιμένει, γιατί όχι, τους εξωγήινους. Μια άλλου είδους μεγάλη έκρηξη έρχεται ή θα έρθη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αμέθυστο ότι ζούμε σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΑΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ....

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνας
"Οι υπολοιποι χριστιανοι, που ζουνε αγνα και εν εγκρατεια, το εχω γραψει και σε αλλη σελιδα σου"

ΚΧ
Φαίνεται ότι τους ρώτησες όλους και όλοι σου έδωσαν (οι σεχταριστές, οι των οργανώσεων, του κατηχητικού και οι παλαιοημερολογίτες) την ίδια απάντηση : Ζούμε όλοι αγνά και εν εγκρατεία.

Η kappa research θα το ήθελε πολύ αυτό το γκάλοπ. Γιατί δεν της το δίνεις;

amethystos είπε...

Αγαπητέ Μυρμιδόνα, στα κύθηρα διαθέτει ένα εξοχικό ο κος. Γιανναράς. Και η ουράνια Αφροδίτη συμπτωματικώς ταιριάζει πολύ στην φιλοσοφία της σχέσης του Γιανναρά. Το πρόβλημα είναι η λατρεία της αρχής της ηδονής. Συνέπεια της υπερηφανείας. Μια καλή και όμορφη σχέση είναι το όνειρο όλων των ανθρώπων, αλλά είναι απραγματοποίητο. Όπως λένε οι πατέρες Μυρμιδόνα, όποιος τηρεί τις εντολές του Κυρίου, βρίσκεται δίπλα του. Δηλαδή είναι πλήρης. Μόνον σε αυτή την πληρότητα σε αρπάζει ο Κύριος και σε κάνει δικό του. Όπως ,πορούμε να καταλάβουμε από την ζωή της θεοτόκου ο Κύριος προστίθεται στην ανθρώπηνη ακεραιότητα, πληρότητα. Δεν γεμίζει τα κενά των ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Το προηγούμενο σχόλιο το έστειλε η Σαλογραία αλλά ...ξέχασε να γράψει το όνομά της μάλλον....
Καλο οικονομικό έτος για όσους δεν αντέχουν τη βαριά άσκηση της άγιας Φτώχειας...
salograia.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Όπως η πλειονότητα των συνανθρώπων μας έτσι κι ο Μυρμιδόνας προσεγγίζει το ζήτημα του σεξ ορθολογιστικά.Πώς θα τα καταφέρω έχοντας απέναντί μου μία κουκλάρα να συγκρατηθώ;Πώς να μην πειραματιστώ σεξουαλικά προ του γάμου προκειμένου να διαπιστώσουμε,η σύντροφός μου κι εγώ,αν ταιριάζουμε σεξουαλικά;΄Και τα όμοια ερωτήματα.Αγαπητέ Μυρμιδόνα δε θα συγκρατηθείς από μόνος σου!Από μόνος σου μόνο πτώση να περιμένεις!Η χάρη του Θεού στην οποία καλείσαι να δανείσεις τη θέλησή σου θα σε συγκρατήσει απ την πτώση!Εσύ μόνο να χεις τη διάθεση και τη θέληση να συνεργαστείς με τη Χάρη.Η θέση της Εκκλησίας είναι σαφής.Μόνο τον ευλογημένο γάμο δέχεται ως το πλαίσιο μέσα στο οποίο δεν είναι αφάμαρτες οι σεξουαλικές σχέσεις.Τόσο η Αγία Γραφή όσο και η συμφωνία των πατέρων κι ουχί των νεοπατέρων και μεταπατέρων διακηρύσσουν την παραπάνω αλήθεια.Επομένως δε δικαιούσαι να μέμφεσαι ούτε τις οργανώσεις,ούτε τον κο Χριστοδουλίδη ούτε τον Αμέθυστο ούτε τους παλαιοημερολογίτες.Δεν διδάσκουν εντάλματα ανθρώπων επί του προκειμένου αλλά καταθέτουν την Ορθόδοξη θέση.Πρέπει να αποφεύγω τις παράνομες σχέσεις επειδή έτσι προστάζει ο Χριστός και η Εκκλησία Του!

Ανώνυμος είπε...

Τόσα λόγια για τίς κουταμάρες καί ψευτοφιλοσοφίες του Γιανναρά ;

Δέν έχετε καταλάβει οτι στον οιστρήλατο Γιανναρα,το γήρας τού έφερε κι' άλλα "δώρα";

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΤΩΝ 5 KAI 25 KAI 5 KAI 35
Σ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κυπριανε

γραφετε:

"Φαίνεται ότι τους ρώτησες όλους και όλοι σου έδωσαν (οι σεχταριστές, οι των οργανώσεων, του κατηχητικού και οι παλαιοημερολογίτες) την ίδια απάντηση : Ζούμε όλοι αγνά και εν εγκρατεία"

Ε τοτε σε τι διαφωνεται μαζι μου κύριε Κυπριανε;
Με τιποτα δεν ειστε ευχαριστημενος;

Οποιος κοσμικος, κανει σεξ προ του γαμου ειναι αμαρτωλος...αλλα και οι του κατηχητικου και των Οργανωσεων δεν ειναι πιο καθαροι;

Δηλ κανω λαθος που υποθετω οτι υπαρχουνε χριστιανοι του κατηχητικου που ζουνε εν αγνεια και εγκρατεια;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο φίλο
2/1/11 5:25 μμ

Δεν μεμφομαι κανεναν, και ουτε προσπαθω με την ΛΟΓΙΚΗ να δικαιολογησω την αμαρτία!

Εκτος αν εγω ζω σε αλλον πλανήτη! Ερχομαι απο τον Άρη!

Κύριε ανώνυμε, εχετε ανιψιο στο Γυμνάσιο μήπως;
Αν εχετε το θαρρος, ρωτηστε τον διακριτικα!
Δεν υπαρχει σημερα 15χρονη...να ειναι παρθένα!

Εκτος αυτου, η γυναικα σημερα παντρευεται στα 35 της - εχοντας περασει απο αμετρητα κρεβατια, και εχοντας κανει σεξ για 100 ζωες!

********************************

Και ξαφνικα το προβλημα το αποτελω εγω, που λεω, "αν υπαρχει αγνος ερωτας...ας συνεβρεθουνε πριν τον γαμο";

Μαλιστα! Διδασκομαι αδερφια, μην βαρατε!

***********************************

Για να μην αναφερθω σε ανθρωπους που ζουνε εν αγνεια και ειναι διαστροφικοι, στριμμενοι, νευρικοι και κακοι!

Ο Πάπας αποτελει ενα χτυπητο παραδειγμα! Αγνός μεχρι και τα αυτιά!
Ομως τον Πάπα να καταράσθε!

********************************

Κοιτάξτε να δειτε, 2.000 χρονια μετα, στον 21ο αι, και δεν τολμουμε κα να συζητησουμε το θεμα του 'προγαμιαιου' σεξ!

Δυο τινα συμβαινουνε:

ή εχουμε τοσο ενοχη την συνειδηση μας!
ή...ζηλεύουμε!

"Εγω να ζησω μια ζωη εν αγνεια και εσυ να απολαμβανεις...και να ειμαστε το ιδιο χριστιανοι; Ε οχι, αυτο δεν το δεχομαι! Εγω δηλ χαζος ειμαι που τοσο καιρο δεν εκανα τιποτα;"!

Εγω νομιζα οτι αγνος εισαι, γιατι το θελει και το λεει η καρδια σου!
Αν ειναι να εισαι αγνος και να αλλοιθωριζεις προς την πορνη...ε τοτε δεν εχει και μεγαλο νοημα!

2.000 χρονια μετα, και δεν εχουμε ακομα το θαρρος να συζητησουμε θεματα ταμπού!
Ε τοτε ο Πειραιως εχει δικαιο οταν τσιριζε στον Καμπουρακη:

"Πορνεια λεγω κυριοι, ειναι πορνεια λεγω, αν δεν μετανοησετε λεγω, στην κολαση θα πατε λεγω, πορνεια λεγω"!
*********************************

Κυριε Ανώνυμε...
ολα σωστα που εγραψες...

...πιστευεις ομως οτι αν τα πεις αυτα σε ενα Λυκειο της πατριδας μας..θα συγκινησεις πολλους νεους να επιστρεψουνε στην Εκκλησια;

**********************************

Εκτος αν και εγω θα επρεπε ισως να κανω αυτο που κανουνε αρκετοι χριστιανοι αδερφοι μας!
Οχι που θα κατσω να σκασω!

Κοινωνω οποτε γουσταρω, και δεν δινω λογο σε κανεναν!
Στην προσωπικη μου ζωή κανω οτι επιθυμω, διοτι στο κατω κατω, αυτα 'τα λεει ο παπάς, δεν τα ειπε ο Χριστός'!
"Εξαλλου η Εκκλησια εχει κανει πολλα λαθη, δες Βατοπαιδι, δες Ημερολογιο, δες Ληστρικες συνοδους, ποιος μου ειπε εμενα οτι δεν κανει λαθος και στο θεμα του σεξ;"!
"Επειτα εγω κανω σεξ, μονο αν αγαπω! Αν ειμαι ερωτευμενος! Τοτε το σεξ δεν λογαριαζει για αμαρτια! Και ο ιερος Αυγουστινος ειπε, ο προστατης της "Ζωης" και του Κατηχητικου στην Ελλαδα:
"Αγαπα, και κανε οτι θελεις"!
Ε λοιπον, αγαπαω και κανω σεξ!"

Ανώνυμε, θα χαρω για την αποψη σου!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΟΥΦΤΑΛΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, Η ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΡΚΙΚΗ.
Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ, Η ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ- ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ- Η ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΦΑΡΙΣΑΙΚΗ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ...
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΟΛΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΚΙΚΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΑΔΕΛΦΟΙ...
Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

μου αρεσε αυτο που εγραψες:

"Όπως ,πορούμε να καταλάβουμε από την ζωή της θεοτόκου ο Κύριος προστίθεται στην ανθρώπηνη ακεραιότητα, πληρότητα. Δεν γεμίζει τα κενά των ανθρώπων."

Πρώτη φορα το διαβαζω ετσι.

Θα το επεξεργαστω!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Μυρμιδόνα
ΆΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ :

"ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ"

Καί ο γέροντας τού π.Παΐσιου έλεγε : ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑ.

Η ρίζα τής αμαρτίας είναι οι ΛΟΓΙΣΜΟΙ. Η μόνη επιστήμη τής ορθοδοξίας. Η ανόητη ηθική τών Γερμανών κατέστρεψε τήν γνώση τής πνευματικής ζωής τής εκκλησίας.
Σήμερα κανένας ορθόδοξος δέν πολεμά τόν αόρατο πόλεμο, καί γι αυτό δέν έχουμε καί ορθοδόξους. Γιαυτό έλεγε ο Πατρώνος : άλλο εξομολόγος, άλλο πνευματικός.

Δές τί νομίζει ακόμη η μετα-πατερική θεολογία περί χριστιανισμού καί τό διδάσκει στά σχολεία.

" Να βοηθηθούν να προσεγγίσουν την αλήθεια, ότι η ορθόδοξη ηθική ζωή είναι ζωή ανάκτησης της ελευθερίας, της ακεραιότητας του προσώπου, ζωή επανεύρεσης του αληθινού «εαυτού» μας, κι όχι ζωής υποταγής σε «αλλότριο» θέλημα.
 Να κατανοήσουν τη χριστιανική ηθική ζωή ως αποκατάσταση της «κοινωνίας» μεταξύ Θεού και ανθρώπου, μεταξύ των ανθρώπων, και ανθρώπου και φύσης.
 Να βιώσουν τη χριστιανική ηθική όχι ως παραίτηση από τα δεινά του κόσμου και φυγή στην απραξία, αλλά ως συμμετοχή σε κάθε καλό αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, παιδεία, ειρήνη, δικαιοσύνη και συναδέλφωση των λαών. "

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

ξερεις οτι συμφωνω μαζι σου. Και το εννοώ. Δεν το γραφω ετσι απλα.

Επισης ακουω 'μετα-πατερικη' θεολογια και τα κηρύγματα τους και μου ερχεται αναγουλα!

Αμέθυστε, και εγω ειμαι υπερ της αποψης οτι το ιδανικο και τελειο θα ητανε το ζευγαρι να εγκρατεύεται μεχρι τον Γαμο!

Μαλιστα ενας ιερεας μου ειχε πει, οτι ακομα και να παντρευτει το ζευγάρι, ας περιμενει 3 μερες.
Ας μην παει αμεσως στο κρεβατι, το ιδιο βραδυ.
Για να σεβαστει το μυστηριο περισσοτερο!

Εξαλλου, και εγω δεν εγραψα οτι 'το βιωσα' αυτο λιγο, εστω στα 17 μου...όπου για 2 ολοκληρα χρονια, ουτε φιλι δεν ανταλλάξαμε;

και για τους περιεργους: δεν υπηρχε συνεχεια!
Αφου εγω δεν εκανα τιποτα - εκεινη βρηκε άλλον!
:)
Χαζή ητανε να περιμενει εμενα;
:( :( :(
**********************************

Εγω Αμέθυστε με τα κειμενα μου ειχα σκοπό, να βρουμε ολοι μαζι, και οχι μονος μου - γιαυτο εξαλλου κανω διαλογο στο Ιστολογιο σου ..

..να βρουμε ολοι μαζι μια λυση, πως να βοηθησουμε την Νεολαια, και τον εαυτο μας βεβαια, αλλα και τον κοσμο ολο -

- που αν διαβασει ολα οσα γραψαμε ολοι μας πιο πανω...θα ΣΚΑΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!

**********************************

Τοσο καιρο 'ολοι' μας πορνεύουμε και μοιχεύουμε...
..και μολις πει καποιος: "Ρε παιδια, μηπως να επιτρεψουμε το σεξ προ του γαμου, αν υπαρχει σοβαρη σχεση;" -

- εκει πανω γινανε ολοι ξαφνικα Ορθοδοξοι Χριστιανοι!

"Και τι πραγματα ειναι αυτα που λες!
Και εμεις που ειμαστε αγνοι!
Και εμεις που ειμαστε σχεδον παρθενοι"!

Ξαφνικα ολοι γιναμε βασιλικότεροι του βασιλεως - ωσαν να λες εγω ζω σε αλλη χώρα!

*********************************

Κλεινω:

μακαρι ο καθε ανθρωπος να βρει το ταιρι του, να ζουνε εντος Εκκλησιας, και οπως συμβουλευει ο Απ. Παύλος να κρατουνε συμφωνημενοι εγκράτεια...
..και οταν δεν αντεχουνε αλλο, ας συνεβρισκονται.

Αυτααααααα

Δυσκολα τα θεολογικα!
Ουφ!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

γραφεις:

"Μια καλή και όμορφη σχέση είναι το όνειρο όλων των ανθρώπων, αλλά είναι απραγματοποίητο."

Δηλ πιστευεις, ακομα και μεσα στον Γάμο, οταν οι ανθρωποι παντρευονται απο Ερωτα και ζουνε μεσα στην Εκκλησια - παλι ειναι δυσκολο και μαλλον απραγματοποίητο να βρουνε την 'ευτυχια';

Γιατι να ειναι αυτο τοσο δύσκολο;
και τότε γιατι να παντρευτει καποιος;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

ξερεις για ποιο λογο επισκέπτομαι το Ιστολογιο σου; Και σε διαβαζω;
και γραφω;

Εχω δυο τρεις λογους.
Ο ενας ειναι ο εξης - τωρα που το φερνει η κουβεντα θα το γραψω:

Διοτι με βοηθας να ξεχναω τους πειρασμους!
Διαβαζω το Ιστολογιο σου, οπως και της Σαλόγραιας αλλα και του "Νεκρος για τον κοσμο" και .. ΞΕΧΝΙΕΜΑΙ!

Ξεχναω την αμαρτια, δηλ τον 'σαρκικο πειρασμο' και 'αφοσιωνομαι' σε πιο ουσιαστικα θεματα!

Ολοι οι αναγνωστες του Ιστολογιου του αμεθυστου, χωρις να το ξερετε, μου κρατατε συντροφιά και οσο μπορω αποφευγω 'την αμαρτια'!

Εζησα πολλα χρονια, κοσμικά. Με σχεσεις, δεσμους, γνωριμιες.

Εδω και ενα α' χρονικο διαστημα, προσπαθω να ξεφυγω απο το παρελθον μου!

Αγωνα κανω...ελπιζω και με τις δικες σας αποψεις και λυσεις να φανω πιο δυνατος στο μελλον!

*********************************

Α, επι της ευκαιριας:

Γυρω στις 14 Ιαν λεω να επισκεφτω το Αγιο Ορος.
Πρωτα ο Θεός, να'μαστε καλα.

Ειναι μηπως καποιος απο τους αναγνωστες του Ιστολογιου που επισης θα επισκεφτει εκεινο το διαστημα το Αγιο Ορος;
Αν ναι, πολυ θα χαρω, να 'σμιξουμε' στο Ορος και να τα πουμε απο κοντα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Φανταζομαι οι περισσοτεροι θα εχουνε δει την ταινια: Η ΜΑΛΕΝΑ!

Ενα μικρο αποσπασμα:
"Ο Renato είναι ένας 13χρονος πιτσιρικάς σε μια μικρή πόλη της Σικελίας λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Malena είναι μια πανέμορφη νεαρή χήρα η οποία προκαλεί τον ανδρικό πληθυσμό με κάθε εμφάνισή της στην πόλη..."

Την δειχνει κατα διαστηματα σε επανάληψη η ΕΡΤ 3, αργα το βραδυ.
Παίζει η γνωστη Monica Belluci (δεν θελω να ακουσω κανενα σχολιο) :)

****************************
Θα αναφερω ενα στιγμιότυπο για να δειτε τι εννοω!

Αφου η Μαλενα πιστευει οτι ο συζυγος της επεσε νεκρος στον πολεμο, και αφου δεν εχει χρηματα, μιας που ειναι και εμφανισημη, γινεται πορνη των Ναζί!

Τελειώνει ο πόλεμος.

Την ημερα που αποχωρουνε οι Γερμανοι ηττημένοι, ποιοι λετε εσεις την εκδικηθηκανε;

Οχι οι αντρες του χωριου!
Που θα μπορουσανε να της πουνε: "Μωρη, δεν ντρεπεσαι; Οσο εμεις πολεμουσαμε στα βουνα, εσύ πηδιόσουνα με τους Γερμανους;"!

Αλλά;

μα οι γυναικες!

Και ρωταω τωρα εγω: τι αφορμη και αιτία ειχανε οι γυναικες να την πετροβολησουνε, να την κουρεψουνε φαλακρή και να της ματώσουνε το προσωπο;

Οι γυναικες του χωριου ηταν παρθενες και μονογαμικες!

Γιατι τετοια αντιδραση;

********************************

Φταίω εγω αν υποθεσω οτι ΣΚΑΣΑΝΕ απο την ΖΗΛΕΙΑ τους;

"Μωρή, εμεις εχουμε τον ιδιο αντρα τοσα χρονια, ειμαστε αναγκασμενες να την βγαλουμε μονο με εναν αντρα..και εσυ μωρη περνουσες καλα με τους ομορφους Γερμανους; Ψιλους, γαλανοματες, καλογυμνασμενους; Μωρη , θα δεις τωρα τι θα παθεις"!

Βλεπετε ποσο ευκολα μπορεις να το παιξεις ηθικο στοιχειο και αγνος...
..και κατα βαθος 'άλλα να λαχταρα η ψυχη σου";

http://www.youtube.com/watch?v=ciNObOzaHSA

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΚΙ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΘΑ ΜΟΥ ΑΝΑΨΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ...
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Σαλογραία

amethystos είπε...

Αυτή η ονειρεμένη σχέση στήν οποία αναφερόμαστε λέει : ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ. Αυτή δέν υπάρχει. Ο χριστιανικός γάμος είναι άλλο πράγμα. Θά μπορούσαμε νά επαναλάβουμε αυτό πύ είναι γνωστό : αγαπάς αυτό γιά τό οποίο κουράζεσαι, θυσιάζεσαι. Ο έρωτας είναι ακούραστος, καί γιαυτό κρατάει λίγο, φθείρεται. Η επιθυμία μιάς γυναίκας δέν είναι έρωτας. Πολύ λίγοι έχουν γνωρίσει τόν έρωτα. Ο έρωτας ανήκει στή γνώση. Μέσω τού έρωτος μπορείς νά γνωρίσεις τόν εαυτό, τήν θεία καταγωγή τού εαυτού. Ο έρωτας δέν έχει σχέση μέ τήν ηδονή καί την οδύνη. Διδάσκεται στό Συμπόσιο τού Πλάτωνος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Εχω δυο τρεις λογους.
Ο ενας ειναι ο εξης - τωρα που το φερνει η κουβεντα θα το γραψω:
Διοτι με βοηθας να ξεχναω τους πειρασμους (...) και .. ΞΕΧΝΙΕΜΑΙ!"

Χαιρετίσματα

Αν είναι με τα ιστολόγια να ξεχνάμε τους πειρασμούς σωθήκαμε. Να τα βάλουμε στη θέση της προσευχής, στη θέση μελέτης της Αγίας Γραφής, στη θέση της πρακτικής άσκησης (: Νηστεία, εξομολόγηση, εκκλησιασμός) για να γίνουμε ενάρετοι.

Τώρα έχουμε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Να βρούμε (θα φτιάξουμε) ένα ραδιοφωνικό σταθμό διαρκούς εκπομπής θείας Λειτουργίας και θείων ακουσμάτων. Να βλέπουμε ένα τηλεοπτικό δίκτυο αδιάλειπτης ιεράς τελετουργίας και ορατορίων.

Στο τέλος τι να την κάνουμε την Εκκλησία, τα Μυστήρια και τους ιερείς. Εξομολόγηση μέσω ημέηλ και ανάρτησης θεμάτων και ερωτημάτων.

Σε λίγο με την "κάρτα του πολίτη Γιωργάκη" θα τακτοποιηθούν όλα.

Και όσοσν αφορά στο μεγαλύτερο και ασυγχώρητο αμάρτημα, είναι η βλασφημία του αγίου Πνεύματος. Καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αδελφέ Μυρμιδόνα,έτσι είναι όπως γλαφυρά τα περιγράφεις.Τα πράγματα έχουν εκφύγη πάμπολυ και Η ΠΑΡΑ ΤΗΙ ΦΥΣΕΙ (ΠΙΑ) ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΘΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΛΛΑ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΗΘΙΚΙΣΤΕΣ.

Με τον Αμέθυστο δεν έχω παρά να συμφωνήσω:ΜΕΤΕΤΡΑΠΗΜΕΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΕΓΩ ΜΑΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 'ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη μου Σαλή!

θα σου ανάψω! Πέντε κεράκια σε καθε μοναστήρι που θα παω!

Και εσυ κανε προσευχή να τα φερει βολικά η Παναγιά μας...να επισκεφτω το Περιβόλι της!

Και ας ειμαι αμαρτωλος...ας δείξει Έλεος!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Αγαπητέ Μυρμιδόνα τό θέμα μέ τή Μαλένα δέν είναι τόσο απλό. Τό είχε διαπραγματευθεί κάι ο Αγγελόπουλος στό πρώτο του αριστουργηματικό έργο "αναπαράσταση ενός εγκλήματος" καί ο Καζαντζάκης.
Τό θέμα αφορά τήν κοινωνική συνοχή. Δύσκολο θέμα. Καταγγέλλουν τήν κοινωνική συνοχή η οποία θεωρείται συντηρητική, συνήθως οι μοντέρνοι, οι αριστεροί.
Η κοινωνική συνοχή χρησιμεύει στό μεγάλωμα παιδιών μέσα σέ παραδοσιακά πλάισια. Σήμερα μέ τό σέξ, δέν μπορούμε νά βρούμε τό κέντρο σέ καμία κατάσταση.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΝΟΜΩΝ. ΌΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΟΦΙΣΤΩΝ.,
Σήμερα αποδεικνύουμε τήν βαρβαρότητά μας ανοίγοντας τό σπίτι μας σέ σοφιστές όπως ο Γιανναράς, ο Ράμφος, ο Ζηζιούλας, σέ ρήτορες, εκκλησιαστικούς καί μή, οι οποίοι καίνε τήν νοημοσύνη μας, σέ κύματα ενθουσιασμού.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

γραφεις:

"Τό είχε διαπραγματευθεί κάι ο Αγγελόπουλος στό πρώτο του αριστουργηματικό έργο "αναπαράσταση ενός εγκλήματος" καί ο Καζαντζάκης."

Ομολογώ οτι αυτο δεν το γνώριζα!
Μαλιστα.

Αγγελόπουλο δεν εχω παρακολουθησει γιατι ειναι πολυ αργός!
Όποτε τον βλεπω, νυστάζω!

*********************************

Για τα υπολοιπα που γραφεις, εχεις δικαιο...

Μυρμιδόνας

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Προσεχώς θα προσπαθήσω να αναρτήσω τα νεορθόδοξα βιβλία που έχω 'στο ράφι της βιβλιοθήκης μου για το σχολιασμό από τους αδελφούς-αναγνώστες του μπλογκ και τη γνώση-αποφυγή των ανορθόδοξων απόψεών των.

amethystos είπε...

Τό έργο πού αναφέραμε το γύρισε πρίν γίνει αργός καί είναι μιά αληθινή ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

για πότε μιλας τωρα;

Για την εποχή πριν τον Νώε;

:))))

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιος Χριστιανος

γραφεις:

"...και τη γνώση-αποφυγή των ανορθόδοξων απόψεών των. "

Να το κανεις φίλε!

Εγω παντως πολυ θα το χαρω να σε διαβασω...και εδω ειμαστε να κανουμε εναν όμορφο διαλογο!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

@ Μυρμιδόνα 2/1/11 9:12 μμ
...Τό καϋμένο τό κροκοδειλάκι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κυπριανε, παλι βιαζεστε να με κρινετε!

Εσεις σιγουρα δεν θα αντεξατε 9 μηνες στην κοιλιά της μητρός σας, σωστα;
Σας κοβω να βγηκατε πιο νωρις!

**********************************

Δεν ειπα, οτι επειδή διαβαζω τα Ορθοδοξα Ιστολογια σταματησα να πηγαινω στην Εκκλησια και σταματησα να προσευχομαι!

Αμαν πια..ολα τα διαστρεβλωνεται!

********************************

Απο την αλλην βεβαια, θα σας δωσω και δικαιο!
καλα κανετε και το γραφετε. Διοτι μπορει καποιος αλλος αδερφος, απο αγνοια του, να παρατησει την Θεια Λειτουργια και την προσευχη, και επειδη διαβάζει Ιστολογια, νομιζει οτι ειναι χριστιανος και εκανε το 'καθηκον' του!

Κύριε Κυπριανε...δωστε μου μια ευκαιρια! Μην ειστε τοσο καχύποπτος σε οτι γραφω!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αμέθυστε

εκανα απλο χιουμορ, το καταλαβες σωστα;
Ε, επειδή βαρυνε πολυ το κλίμα, ας το 'ελαφρύνουμε λιγο'!
:)

Αν και αυτο με το κροκοδειλακι τι εννοεις;?

Ουφ..ωρες ωρες ειμαι τοσο μπουφος, δεν καταλαβαινω τα απλα!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Είναι ένα ανέκδοτο.
Τό βατραχάκι ρωτούσε επανειλλημένα τόν Νώε. "Νώε νά φάω μιά μυγούλα;"
Ο Νωε απαντά, θα φάμε τό ζώο με τό μεγαλύτερο στόμα, κι αυτό με μισόκλειστο στόμα απαντά "το καϋμένο τό κροκοδειλάκι".

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα χαχα!

Καλοοοοοό!

Ετσι, καπου καπου να ριχνουμε και κανενα ανέκδοτο...να γελαμε και λιγο βρε παιδι μου...χρονιάρες μερες που ειναι κιόλας!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Και ακομα για τον κύριο Κυπριανο.

Ξερετε ποσοι ανθρωποι εχουνε βρει την Πίστη στην Ορθοδοξια μεσω των Ιστολογιων; Του ιντερνετ;

Επειδή εμπαινα συχνα στο Ιντερνετ - βεβαια για κοσμικα και υλικα θεματα - καποια στιγμη, τελειως τυχαια, πατησα ενα λινγκ...και βρεθηκα σε ορθοδοξο ιστολογιο!

Εκει αρχισα να 'ενδιαφερομαι' παλι για την Ορθοδοξια!

και ξερω άτομα, που ενω δεν θα ειχανε καμια ορεξη να κατσουνε να διαβασουνε θεολογικα βιβλια, ξαναβρηκανε ομως την επαφή με την Μάνα Εκκλησια, μεσω του Ιντερνετ!

Μην τα κρινετε ολα τοσο αυστηρα κυριε Κυπριανε!

"Απο το κακο ο Θεός θα βγαλει καλο" ελεγε ο Γερ. Παίσιος!

Και ενα απο αυτα ειναι νομιζω και το Ιντερνετ!

Οταν πρωτοεμφανίστηκε το Ιντερνετ, ολοι λεγαμε οτι ειναι του Αντιχριστου!
666 και ετσι.

Ελα ομως που μεσω ιντερνετ π.χ. γνώρισα εγω εσας, την Σαλογραια, τον Αμέθυστο, και άλλους αδερφους!

Που υπο φυσιολογικες περιπτωσεις δεν θα συνεβαινε ποτε αυτο!

Ας μην ειμαστε τοσο 'μυωπες' κυριε Κυπριανε!

Ομως: και παλι καλα κανετε που επισημαινετε οτι πρωτεύων ρολο παιζει η Εκκλησια, η Θεια Λειτουργια, η Ασκηση κλπ.

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!

Ανώνυμος είπε...

Θελω να πω κατι, αλλα μην γελάσετε.

Εχω 'μαζεψει' υλικο...πανω απο 1.000 σελιδες...

...θα ήθελα ισως καποια στιγμη, να 'γραψω ενα βιβλιο'.

Ο τίτλος;

"Το Σεξουαλικο Ακάνθι στο Σώμα της Ορθοδοξου Εκκλησιας".

Με αυτα που εχω ζησει, εχω διαβασει, εχω ακουσει, μου εχουνε διηγηθει...

...νομιζω θα μπορουσα να γραψω κατι.

Ισως αργότερα...ιδωμεν!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αλλά χλωμό το βλεπω να γραφω το βιβλιο, καθότι κανω πολλα ορθογραφικα λαθη και δεν πιστευω να βρεθει ευκολα εκδότης να το στειλει στο τυπογραφειο!

Εκτος..αν η Σαλή μου προσφερθει να κανει την 'γραμματική διορθωση"!

Και εγω Σαλή μου...θα σου αφιερώσω μια τεράστια αφιερωση στον προλογο μου!

:)

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Απο το κακο ο Θεός θα βγαλει καλο" ελεγε ο Γερ. Παίσιος! Και ενα απο αυτα ειναι νομιζω και το Ιντερνετ!"

Το ίδιο έλεγαν για τις εφημερίδες, για τα βιβλία, για τον Γουτεμβέργιο.

Τα ίδια είπαν για το ραδιόφωνο.

Τα ίδια είπαν για το ιντερνέτ.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν άνθρωποι με φόβον Θεού ήταν στις θέσεις που θα μετέδιδαν τη γνώση για την κατά Θεόν προκοπή και Παιδεία.

Αυτή περιήλθε στα χέρια αιρετικών και κακόδοξων. Πάνε αιώνες τώρα. Στο περιθώριο πάντα οι φωνές που έδειχναν και δείχνουν ότι αρμενίζουμε στραβά. Τώρα μάλιστα πάνε να μας φτιάξουν μια κοινωνία αγίων με την κάρτα του πολίτη Γιωργάκη και των συνεργατών της παγκοσμιοποίησης και του αγαπισμού.

Θέλουν να γίνουμε "ουρανοπολίτες" καθώς γράφει και ένας νεοησυχαστής. Δεν μας εμδιαφέρουν τα γεωγραφικά σύνορα.

Ξεχνούν ότι ο Θεός έθεσε τον άνθρωπο στον Παράδεισο "εργάζεσθε και φυλάσσειν". Το φυλάσσειν, λέγει η διαστρέβλωση, είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Λες και θα πάψουν οι κακόβουλοι να τον επιβουλεύονται. Αιώνες την κάνουν αυτή τη δουλειά.

Σωστά, ουρανοπολίτες να γίνουμε, αλλά να δώσουμε ένα παράδειγμα. Όχι βέβαια ενός θεοκρατικού πολιτεύματος, όπως θα υποστήριζε η διαστροφή, αλλά ενός πολιτεύματος αρχών, αξιών και σεβασμού. Και αν άλλοι ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, ας έκαναν τον κόπο να έρθουν να μας ρωτήσουν, για να κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε σκοπό, ούτε και θέλουμε ποτέ να υφαρπάξουμε τους "παραδείσους" των άλλων.

Τώρα είναι όλα δικά τους (και το ιντερνέτ) όπου και υποτίθεται κάτι καλό θα βγεί από το κακό. Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ο γέροντας που το είπε ήταν πλανεμένος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

θα ήθελα ισως καποια στιγμη, να 'γραψω ενα βιβλιο'.

Να αφήσεις στην άκρη την κενοδοξία. (Είδες που δεν είχα άδικο;). Σήμερα δεν μας χρειάζονται ούτε άλλα βιβλία, ούτε άλλοι συγγραφείς. Είμαστε χορτάτοι.

Και ακόμη κάτι. Φρόντιζε λίγο και την ορθογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Μυρμιδόνα,αγαπητέ,
να το γράψεις το βιβλίο, γιατί να μη το γράψεις, εδώ και η κυρία Λιάνη έγραψε βιβλίο και γιατί να μη το γράψεις και εσύ, αλλά αυτός ο τίτλος"σεξουαλικό ακάΝΘΙ" δε μου φαίνεται πολύ ...πιασάρικος, βρε παιδί...
Μήπως αντί για ακάΝθι να λέγαμε "το σεξουαλικόν παλούκιον της Ορθοδοξίας";

Και ποια είναι αυτή η...γραία που την επικαλείσαι να σου διορθώσει το βιβλίο;γριά γυναίκα είναι αν κατάλαβα από το όνομα.
Ποιος τρελός θέλει γρια γυναίκα για γραμματέα την σήμερον;
Είσαι με τα καλά σου;
Απορώ και εξίσταμαι!

Ανώνυμος είπε...

Χιχιχι! Ευθύμησα!
;-)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κυπριανέ,

αφου το ΙΝτερνετ δεν ειναι καλό, και ειναι 'χείριστη πλάνη', τότε γιατι εσεις διατηρειται Ιστολογιο στο Ιντερνετ;

ΓΙατι ακομα βρισκεστε εδω και απαντάτε;

****************************

Το οτι θα ηθελα να γραψω βιβλιο, δεν το λεω για λογους κενοδοξιας.
Ισα ισα, που θα ειχα ολα τα 'προσοντα' - παρακαλω ακουστε με πρωτα!

Ενας Ορθόδοξος Μοναχος, χλωμό το βλεπω να ασχοληθει με το σεξουαλικο ζήτημα!

Θα τον κράξουνε ολοι!

Ενας κλασσικος θεολογος παλι, θα το εγραφε με την γνωστη 'ξύλινη γλωσσα' της θεολογιας, "μπλα-μπλα", "πορνεία λεγω κύριοι, πορνεια λεγω"...

Εγω...δεν ειμαι ουτε μοναχος, ουτε θεολογος.
Θα μπορουσα, υπο μια διαφορετικη σκοπιά να εξετάσω το 'σεξουαλικο ζήτημα'...και πιστεψτε με κύριε Κυπριανε, μπορει στο τελος να συμφωνειται απολυτα μαζι μου!

*******************************

Οσο για τα ορθογραφικα λαθη που κανω, εχετε δικαιο.
Αλλα να σας πω, οπως αυθόρμητα καμια φορα μαλωνω μαζι σας, ετσι αυθόρμητα γραφω τα κειμενα μου.
Διχως πολυ σκέψη, διχως ελεγχο με την Ορθογραφια του Word.

Παντως, σας δινω το λογο μου, οτι θα βελτιωθω στην ορθογραφια, καθότι και η πολυ καλη μου φίλη η Σαλογραία με βοηθαει σε αυτό!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΑΝώνυμε
3/1/11 5:31 πμ

Αν γραψω "παλούκιον" στον τίτλο, βλεπω οι ταλιμπαν της Ορθοδοξιας να με παλουκώνουνε!

Ισα και απο Ιερά Εξέταση θα με περασουνε!

Αχ τι ωραιες εποχες ήτανε εκεινες! Κανεις δεν τολμουσε να μιλησει, να σκεφτει!

******************************

Η Γραία που επικαλουμαι, ειναι η πολύ καλη μου φίλη, Σαλογραια!
Εχει δικο της ιστολογιο με πολυ ενδιαφεροντα θεματα!

Μου αρεσει οταν μια γυναικα θεολογει - ξερεις, εχω μπουχτίσει απο τους αντρες του Κατηχητικου...οι ξερόλες!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

θελω λιγο να σε 'σκανδαλίσω'.
Δεν φταίω εγω, εσυ ανέφερες πρωτα τον Καζαντζάκη.
:)

Το εχω απορια βρε αμέθυστε. ΜΙλαμε γενικα για όλους τους αντρες, αλλα επειδή τωρα μιλαω μαζι σου, το απευθυνω το ερωτημα σε σενα.

Πες οτι γνωρισεις μια ομορφη γυναικα, τυχαια...και εκεινη σε ερωτευθει!
Χωρις εσυ να φταις σε τιποτα.

ΕΚεινη ομως παθαινει αυτο το 'κλικ' μαζι σου - και σε επιθυμει, βρε παιδι μου, σε 'γουσταρει'.

Εκει πανω Αμέθυστε, πως θα αντιδρασεις; Η γυναικα αυτη ειναι πολυ ομορφη και πες οτι σου την πεφτει ΄χυμα', τι θα της πεις;

Π.χ.
"Οχι, εγω δεν κανω τιποτα, γιατι στην άλλη ζωή θελω να ειμαι στον Παραδεισο";

********************************

Που κολλαει ο Καζαντζάκης;

ΕΙχε γραψει: "Ο Θεός, σε εναν αντρα, θα συγχωρέσει ολες τις αμαρτιες. Μα ολες. Θα παρει ενα σφουγγάρι και θα τις σβησει στον μαυρο πινακα. Θα κανει μια "φτου" και θα τις διαγραψει ολες.
ΟΛες..εκτος απο μια!
Οταν μια γυναικα...θελησει να παει μαζι σου, και εσυ της αρνηθεις! Οταν εσυ επιθυμεις μια γυναικα, και δεν το επιδιώξεις να συνεβρεθεις! Αυτην την αμαρτία δεν θα την συγχωρέσει ποτε ο Θεός στον άντρα".

******************************

Λοιπον ΑΜέθυστε...εδω τι απαντάς;
Τι μπορουμε να απαντησουμε στον κρητικό συγγραφεα;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Άχ Μυρμιδόνα είσαι άγευστος της πραγματικότητος. Ο κινητήριος μοχλός των ανθρώπων είναι η υπερηφάνεια. Αυτή είναι η δύναμης του. Η γυναίκα ερωτεύεται την δύναμη, τον δυνατό. Δέν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί γυναίκα να ερωτευθεί κάποιον που δέν έχει κάνει ήδη επίδειξη δυνάμεως, δηλαδή που να μήν έχει αποκαλύψει τη υπερηφάνεια του. Η γυναίκα ερωτεύεται την φήμη. Και στον δεύτερο γύρο θέλει να οικειοποιηθεί αυτή τη δύναμη. Να την κάνει δική της.
Επειτα η γυναίκα δέν ερωτεύεται, ανταποκρίνεται στον έρωτα, ή όχι. Ο Καζατζάκης ήθελε να φτιάξει θρησκεία. Απο τους μεγαλύτερους κενολόγους της Ελλάδος, για αυτό και ανίκανος. Το να θές να σε ερωτευθεί μια γυναίκα σημαίνει ότι επιθυμείς αναγνώριση της υπερηφανείας σου. Αυτή είναι η ειδωλολατρεία. Δυστυχώς δέν γνωρίζεις την Ελληνική μυθολογία.
Άλλο έρωτας, άλλο επιθυμία άλλο βούληση για δύναμη άλλο πορνεία άλλο συμφέρον. Συνήθως καιγόμαστε απο απιθυμία και την επιθυμία αυτή την κάνουμε μυθιστόρημα. Οτιδήποτε έχει να κάνει με το κατ'εικόνα και το καθ'ομοίωση ή με την εν Χριστώ ζωή δέν βρίσκεται στην καθημερινή μας ζωή. Ακόμη και αυτό που λέει ο Κύριος, μια γυναίκα δικαιούμαστε, δέν θα την βρούμε στην καθημερινή μας ζωή, θα είναι ένα έκτακτο γεγονός. Αλλοίμονο σε αυτόν που δέν ξεχωρίζει την Κυριακή απο την καθημερινή.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία συζήτηση!

ΝΛ.

ΥΓ.Έχω αρχίσει να συμπαθώ τον Μυρμιδόνα.
(είναι και καρντάσι).

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε που μιλάς σαν κάτι απαισιόδοξους φίλους που ξέρω...

επίτρεψέ μου να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία στο ερωτικό θέμα.
Πριν γνωρίσω τον άντρα μου παραλίγο να συγκινηθώ στην νεανική μου ηλικία, ερωτικά από έναν σπαστικό, έναν τυφλό, και έναν ανάπηρο από τη μέση και κάτω!!!
Εκτός από τον πρώτο κανείς από τους άλλους δυο δεν είχε εργασία, ενώ εγώ είχα και καλή μάλιστα.
Το πράγμα με αυτές τις περιπτώσεις για κάποιους λόγους απο εξωτερικούς παράγοντες, δεν ευοδώθηκε.
θα μπορούσε ωστόσο.

Και όταν γοητεύτηκα από τον άντρα μου ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΒΓΑΖΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ, ΣΕ ΚΕΙΝΗ ΤΗ ΦΑΣΗ...

ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΘΑΙΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟς ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΥΛΙΚΟ Ή ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΟΥΝ
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟ
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ
ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ
ΝΑ ΜΟΥ Μ Ι Λ Α Ε Ι!

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΤΡΟΦΗ, Η ΖΕΣΤΑΣΙΑ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΚΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΙΚΑ ΧΕΙΛΗ...

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΟΥΤΕ ΔΟΞΑ, ΟΥΤΕ ΠΛΟΥΤΗ.

ΨΥΧΗ ΑΔΕΛΦΗ ΖΗΤΗΣΑ ΜΕ ΠΑΣΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΘΕΣΗΣ...

ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΥΓΝΩΜΩΝ...

ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ ΤΗΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.
.................................

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΑ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΝΟΣΤΙΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ Σ'ΑΓΑΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

(ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΝΝΟΩ...ΟΧΙ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ...)
:-)

amethystos είπε...

Ο οίκτος μοιάζει μέ τήν αγάπη αλλά δέν είναι. Καί δέν είναι έρωτας. Είναι ένα δυνατό συναίσθημα. Κάι τό συναίσθημα είναι γνώση αλλά η διαφορά του από την Γνωση είναι ότι από τήν Γνωση ο άνθρωπος κατέχεται καί καθοδηγείται, πορεύεται. Ενώ μέ τήν συναισθηματική γνώση ο άνθρωπος κατέχει καί αφομοιώνει.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.
Παρακαλώ, ας μη ληφθεί το λάθος μήνυμα.
Ο άντρας που παντρεύτηκα είναι αρτιμελής και υγιέστατος και ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΟΙΚΤΟ,

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ Χ Α Ρ Α
ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ
ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ

- ΜΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑΑ!!!

ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ

(ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ)
;-)

ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΝΥΧΤΑ.
ΠΛΗΝ...
ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΜΑΖΙ- ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝΤΟΣ- ΤΙΜΙΕ ΠΑΤΕΡ, ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΈΝΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ- ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΧΡΟΝΗ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΑ ΨΥΧΉ
ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.2
Ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι το σώμα του.
Το σώμα είναι απλά το περιτύλιγμα, ο ναός του εν ημίν Αγίου Πνεύματος...
Λοιπόν και ένας ανάπηρος κατά το σώμα μπορεί να έχει μια ψυχή επιθυμητή και αγαπημένη από μια άλλη ψυχή.
Τίνος το σώμα είναι πιο υγιές,και ποιος από το ζευγάρι κερδίζει τα περισσότερα χρήματα, το θεωρώ μια ασήμαντη λεπτομέρεια.
Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από τον κοινό εν Αγάπη, Πίστει και Ελπίδι, αγώνα...για την απόκτηση και διαφύλαξη και αύξηση της Χάριτος...

amethystos είπε...

Μήν ανησυχείτε δέν υπάρχει παρεξήγηση. Δυστυχώς γιά τίς παρατηρήσεις σας μιλάμε γιά ενσάρκωση. Σέ κάποιο σημείο εννοείτε ότι η χάρις είναι ανώτερη από τό Άγιο Πνεύμα καί πώς τό Άγιο Πνεύμα είναι απλώς.......

Ανώνυμος είπε...

Μυρμιδόνα η φίλη σου η Σαλογραία ΔΕΝ θεολογεί, διότι είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΑΗΣ θεολογικά.
Το μόνο που προσπαθεί να κάνει αυτή η παραληρηματική- πλην όχι και τόσο κακοπροαίρετη, νομίζω, ύπαρξη- είναι να καταθέτει με ΠΑΣΑ ειλικρίνεια και με ύφος μισότρελο, τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ της εμπειρίες, στον αγώνα και την αγωνία της να μεταβιβάσει κάτι- από το θησαυρό της Ορθόδοξης Πίστης που μας Παραδόθηκε- στα παιδιά της και στα παιδιά όλου του κόσμου που μπορεί κατά λάθος να τη διαβάσουν.
Αυτό το έχει δηλώσει ξεκάθαρα στην αρχή του ιστολόγιού της, ότι γράφει με την Ελπίδα, ότι κάποτε τα κείμενα αυτά θα προβληματίσουν ή και θα συγκινήσουν τους εις χώραν μακράν, απόντας- αυτή τη στιγμή- πολυαγαπημένους "Ασώτους".
Ας ευχόμαστε για φώτιση και δική της και των ευλογημένων για τους οποίους προσεύχεται μέρα και νύχτα
με π ό ν ο...

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.
Φίλε Αμέθυστε,θα το πω, δεν θα αντέξω...
ΤΕΛΙΚΑ... είσαι ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΟΥ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ...
ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ...ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΤΣΙ, ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...
ΕΛΕΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΗΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Νλ

ποτέ δεν ειναι αργά να δεις την αλήθεια!
Οταν στα ελεγα εγω, οτι εμεις μπορουμε να γινουμε καλα φιλαράκια - εσυ δεν με ακουγες!

********************************

Μια ζωή πέφτω θύμα παρεξηγησεως...μεχρι να με γνωρισουνε!

:)

Υ.Γ.: Νλ, εσυ ομως δεν την ειπες την αποψη σου επι του σεξουαλικου! εσυ τι πιστευεις δηλ;
Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

διαβασα με σεβασμό οτι εγραψες στην σχετικη μου απορια με τον Καζαντζάκη!

Βεβαια, σου εχω πει και αλλες φορες, το μυαλο μου δεν φτανει στο σημειο να καταλαβει ολα τα μηνύματα που περνας!

Αλλα σιγα σιγα...νομιζω το σημαντικο ειναι οτι σε ακουω με ειλικρινια και με επιθυμια να μαθω!

Υ.Γ.: Οταν διαβασα τον Τελευταιο Πειρασμο του Καζαντζάκη - πρεπει να πηγαινα Λυκειο - πραγματικα απορησα πως ενας Έλληνας μπορει να γραφει αυτα τα πράγματα!

Τεσπα, θα μιλησουμε άλλη φορα για τον Νίκο!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος του 3/1/11 6:06 μμ

που μου λεει οτι η Σαλογραια δεν θεολογει!

***********************************

Φιλε ανώνυμε..πως τον εκοψες τον Μυρμιδόνα;
Ενα μικρό χαζουλι παιδάκι, που το κοροιδευει ο ενας και ο αλλος, και το καημενο δεν εχει προσωπικη αποψη; Δεν μπορει να διακρινει;

Το οτι ωρες ωρες ειμαι μπουφος και αργω να καταλαβω,
και το οτι δεν εχω το δυνατο μυαλο του Αμέθυστου ή του κυρίου Κυπριανου..

..αυτό δεν σημαινει οτι δεν ξερω αν καποιος μιλαει Ορθοδοξα ή οχι!
Αν καποιος θεολογει ή οχι!

Δεν με ενδιαφερει αν ειναι αναμαρτητος, δεν με ενδιαφερει τι σπουδες εχει κανει, δεν με ενδιαφερει τιποτα!

Τελοςπαντων.

**********************************

Ο Αμέθυστος, η Σαλογραία, ο Νεκρός για τον Κόσμο μου κρατανε μια πολυ ομορφη παρρεα!(Αν και ο Νεκρος για τον κοσμο κανει καποια λαθάκια, και του τα εχω γραψει στο ιστολογιο του - αυτό τωρα δεν ειναι 'καρφρωμα' - δημοσιες σελιδες ειναι, σε 'κοινη θεα').
Ομως ο Νεκρός για τον Κοσμο τον συμπαθω παρα πολυ διοτι ειναι αγνος χριστιανος.
Ειναι αγνος αναζητητης της Αλήθειας!
Και πιστευω μελλοντικα θα ειναι λιγο πιο 'υποψιασμενος'!
**********************************

Την Σαλογραια θα της χρωσταω αιώνια χάρη!
Και μονο που εξαιτιας της γνωρισα τον Αμέθυστο!

Περαν αυτου ομως, η Σαλή κανει αγώνα!
Το καταλαβαινω αυτό! Κανει προσωπικο Αγώνα!

Τι ειναι ο χριστιανος τελικα;
Μονο λογια; Και θεαθήναι;

Δεν θελω να παινέψω την Σαλογραία, ομως χαιρομαι οταν την διαβαζω!

Και στεναχωριέμαι, που καποιοι ανανδρα, οπως κανει ο κύριος Κυπριανος, - ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΩΜΑ - ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ, φιλοξενει στο ιστολογιο του ατομα, που υβριζουνε την Σαλή διχως ενα επιχειρημα!

ΜΠαινουνε, την βριζουνε και ξαφανιζονται!
Ενταξει, μπορει να συμβει μια φορα, πες ειναι ανθρωπινο.
ΜΠορει να συμβει δυο φορες, αντε και αυτο το καταλαβαινω.

Αλλα οχι εικοσιδυο!

Αυτο ειναι άνανδρο και απο τον Φιλαλήθη που στελνει τετοια μηνύματα και απο τον κύριο Κυπριανο, που νομιζει οτι επιασε την Ορθοδοξια απο τα κέρατα και θα πολεμησει τον Αντιχριστο σε μια μελλοντικη δίκη -

- και φιλοξενει υβριστες μιας γυναικας στο ιστολογιο του - ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!

Ευγε! Ωραιος Χριστιανισμος!

Επειδή η Σαλή ειναι καλη και δεν μιλαει;

Αλλα ειναι χρονιαρες μερες και ειπαμε να μην γινουμε κακοί!

Σαν να λες εχουμε πολλες Σαλογραιες!

Οταν οι περισσοτερες Ελληνιδες κοιτανε Ελενη Μενεγακη..και πως να ξεφρακωθουνε! Τι χρωμα να βαψουμε το νυχι τους για να πηγαινει ασορτι με το βρακι τους...και πως να βρουνε εναν νεαρο γκομενο να πηδαει καλα -

- εχουμε την Σαλογραια που κανει φιλοτιμες προσπαθειες να διατηρησει ενα πολυ ζεστο και ομορφο ιστολογιο - και πεσανε πανω της να την φανε!

Δεν λεω οτι ειναι Αλανθαστη.
Δεν λεω οτι ειναι αγια.
Για να μην παρεξηγηθω παλι!

Αλλα μηπως ποιος ειναι;

Ποιος τολμα να πει οτι ειναι αγιος;

Ελπιζω αυτη η ιστορια με την Σαλη να λαβει τελος!

Υ.Γ. και ας ειμαι εγω του Νεου και η Σαλή μου του Παλαιου Ημερολογιου.
Την αποψη μου γιαυτο το ζητημα, την εχω γραψει σε αλλες σελιδες του Αμέθυστου.

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

γραφεις:

"Επειτα η γυναίκα δέν ερωτεύεται, ανταποκρίνεται στον έρωτα, ή όχι"

Μια φίλη μου ομως που τρεχει πισω απο το 'αγορι της' - εδω τι εχεις να πεις;
Εκεινος την 'γραφει κανονικα' και εκεινη άλλο τοσο τρεχει και λεει παντου οτι τον αγαπαει και τον θελει σαν τρελη!

Αρα;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Πάντως βλεπεις φίλε Αμέθυστε..

..οτι ο κοσμος ανταποκρινεται σε ενα τετοιο θεμα, οπως ειναι το σεξ!

Τι θελω να πω;
Εχεις ανοιξει εκαντοταδες σελιδες στο ιστολογιο σου, με αμετρητα θεολογικα ζητηματα, Πατερικα -

μονο οταν εγινε θεμα περι του σεξ - τα σχόλια των αναγνωστων σου εφτασαν τα 100 και ισως τα ξεπερασουνε κιολας!

Αυτο δεν ειναι 'μομφή' για κανεναν!
Εγω ειμαι ο πρωτος που μιλησα και ξανα-εγραψα για το σεξουαλικο ζητημα.

Αυτο που δεν ηθελε να καταλαβει ο κύριος Κυπριανος, οταν μιλησα για τα 6 δις των ανθρωπων που ενδιαφερονται για το σεξ!
Και ο κ. Κυπριανος καταλαβε, οτι κρυβομαι πισω απο τα 6 δις για να καλυψω τις αμαρτιες μου!

**********************************
Αμέθυστε...

...το θεμα του σεξ..θα ενδιαφερει παντα τους ανθρωπους, σωστα;

Θελω να πω...οπως και να το κανεις...ειναι το θεμα που 'καίει'!

Αλλα βεβαια, θα πρεπει οπως λες και εσυ σωστα, να ξεπερασουμε το επιπεδο της σαρκας και να εισέλθουμε στον κοσμο του πνευματος!

Ειθε!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Και μια τελευταια σκεψη για το σεξ πριν παω για ύπνο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
ΤΗΣ θεολογιας και 'εκκλησιας' στην εποχή μας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ!

Αν ερχότανε ο Κύριος παλι στην γή, πρωτοι εμεις...που ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ και το 'παιζουμε' χριστιανοι - ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΜΕ ΠΑΛΙ!

Γιατι;
Διοτι δεν θα ανεχόμασταν την Αληθεια που θα μας ελεγε!

*********************************

Ετσι, ενω:

π.χ. (γενικα μιλαω, σιγουρα υπαρχουνε και εξαιρεσεις):

Δεν υπαρχει 15χρονη μαθήτρια σημερα παρθενα...

...και δεδομενου οτι αυτη η κοπελα θα παντρευτει, γυρω στα 35 -
-
και μεχρι τότε θα περασει απο ΑΜΕΤΡΗΤΑ κρεβατια και με ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ που και η ίδια χάνει καπου το μέτρημα...

...χωρια οι καλοκαιρινες διακοπες στην Μυκονο, στην Βορεια Αφρικη, κλπ...

**********************************

δεν μας ενοχλει αν αυτη η κοπελα παντρευτει και κοινωνησει!
Ολα καλα!
Ολα γινονται οπως τα συμβουλευει η "Εκκλησια' μας.

Οταν ομως ερθει καποιος, και μας πει: "Ρε παιδια, ρε παλληκαρια, για να συμμαζεψουμε το παραπανω κακο που συμβαινει, μηπως να 'επιτρεπαμε' το προγαμιαιο σεξ - οταν η σχεση ειναι σοβαρη και παει για γαμο;" -

- εκει θα πεσουμε πανω του να τον 'φαμε ζωντανο'!

"Αιρετικε, που εισαγεις "καινα δαιμονια' μεσα στην Ορθοδοξια!

***********************************

Το οτι η κοπελα απο τα 15 εως τα 35 θα εχει 'εκατο εραστες' - δεν μας ενοχλει!
Μας ενοχλει ομως αν επιτρεψουμε σε μια μορφη σχεση, να κανουνε σεξ πριν τον γαμο!

***********************************

Οπως...δεν μας 'ενοχλει' που καθε Κυριακη κοινωνει ο κοσμος στην Εκκλησια - χωρις να εχει πριν εξομολογηθει, χωρις να εχει κρατησει καν νηστεια, χωρις...χωρις... - εκει ανετα και ευχαριστως οι Ιερεις δινουνε την Θεια Κοινωνια!

Αν ομως παει ενας πιστος χριστιανος πρωτα να εξομολογηθει - ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΕΜΠΟΔΙΑ και ΚΑΝΟΝΕΣ και ΝΟΜΟΥΣ και του λενε οτι αν δεν περασουνε τοσοι μηνες...δεν επιτρεπεται να κοινωνησει!

**********************************

ΠΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΜΕ ολοι μας τοσο ΠΟΛΥ και 'χαμπαρι' δεν το πηραμε;
ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΟΙ;
Τοσο υποκριτες;

**********************************

Και η επισημη Εκκλησια οχι μονο δεν πολεμα αυτην την κατασταση, αλλα μαλλον την συντηρει!

Κριμα...κριμα...κριμααααα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, για την περιπτωση της ΜΑΛΕΝΑΣ - οταν μιλησα για το 'ξύλο' που εφαγε απο τις γυναικες, γραφεις:

Αυτο συνέβη διοτι:

"Τό θέμα αφορά τήν κοινωνική συνοχή...Η κοινωνική συνοχή χρησιμεύει στό μεγάλωμα παιδιών μέσα σέ παραδοσιακά πλάισια. "

*********************************

Αμέθυστε,
σιγουρα εχεις δικαιο στην αποψη σου, ομως εγω ξαναρωταω:

Δηλ τι μηνυμα περασανε αυτες οι μαναδες στις κορες τους;

Οτι αν γινεται πορνες...θα σας κουρεψουμε φαλακρες;

Αλλιως:
Λεει μια ομορφη 20αρα:
"Εγω θα ηθελα παρα πολυ να γινω πορνη, αλλα μετα φοβαμαι μηπως με κουρεψουμε φαλακρη";

Δηλ ο φοβος μας κραταει Αμέθυστε και δεν γινομαστε πόρνοι και πουτανες;

ΟΛΗ Η ΗΘΙΚΗ του ανθρωπου... ειναι ο ΦΟΒΟΣ;

Να μην γνωρισει την 'εκπτωση' απο την τοπικη κοινωνια που ζει;

Τωρα καταλαβαινω γιατι αρκετα κοριτσια που ζουνε στην επαρχια λενε: "Να φυγω απο το χωριο...και όπου να 'ναι να παω, δεν με νοιαζει, αρκει να φυγω απο εδω"!

Δυσκολα τα ζητηματα της Ηθικης του ανθρωπου!
Γιαυτο ΛΑΤΡΕΨΑ πριν 10 χρονια τον ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ, γιατι ητανε απο τους πρώτους Έλληνες, ισως και ο ΠΡΩΤΟΣ που μιλησε ξεκαθαρα οτι το ζητημα του Χριστιανισμου δεν ειναι η Ηθικη του Κατηχητικου!

Ο Χ.Γ., για οποιον τον γνωριζει προσωπικα ειναι πολυ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ανθρωπος! Μια ευγενεια που πηγαζει μεσα απο την καρδια του.

Και ομως: υπαρχει ενα πραγμα που τον ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ τον Χ.Γ. - 'βγαζει σπυρακια':

Μην του μιλησεις για ΗΘΙΚΗ - τρελαινεται!
Το εχω ζησει απο κοντα και το χαρηκα!

Αντε...καλο ξημερωμα να εχουμε!

Μυρμιδονας

amethystos είπε...

Μυρμιδόνα η κοινωνική συνοχή είναι συνοχή. πχ. το Βατοπαίδι κατέστρεψε τήν κοινωνική συνοχή, το παλαιό κατέστρεψε με τό σχίσμα, τήν κοινωνική συνοχή. Η κοινωνική συνοχή συντηρήται μέ τό εξιλαστήριο θύμα. Όλα αυτά είναι πρωτόγονα αλλά έτσι ζούμε.
Η πορνεία συντηρεί τήν κοινωνική συνοχή. Δέν πρέπει νά κάνεις δια΄λογο μέ τούς λογισμούς σου.
Η πρώτη λύση είναι νά προσέχουμε τίς λέξεις. Άλλο σέ θέλω, άλλο είμαι ερωτευμένος. Τό πάθος πολλές φορές υποκινείται από δαίμονες. Δέν είναι αλήθεια ότι όλα τά κορίτσια 15 χρονών κτλ.....Πάντοτε τά ίδια συνέβαιναν Μυρμιδόνα. Απλώς τώρα μαθαίνονται διαφορετικά. Στήν πρώτη σελίδα. Στήν εποχή μας κυκλοφορούσαν ψιθυριστά. Κουράγιο Μυρμιδόνα, ο πρώτος αγώνας είναι νά καθαρίσουμε τό μυαλό μας δηλ. νά δούμε τήν πραγματικότητα χωρίς γενικεύσεις. Όλοι οι άντρες τά ίδια θέλουν, όλες οι γυναίκες τό ίδιο είναι. Οι πιό ελέυθερες σεξουαλικά εποχές ήταν οι μεσαιωνικές, οι οποίες όμως είχαν καί τούς περισσότερους Αγίους. Δές μιά διαφορά. Τό σέξ σήμερα δέν είναι ελέυθερο, είναι θεσμός, είναι δικαίωμα, είναι μέρος τής ταυτότητός μας. Γιαυτό Μυρμιδόνα προσπάθησε νά ελευθερωθείς σεξουαλικά. Κόντρα στό ρεύμα πού τό κάνει υποχρεωτικό. Καί η ελευθερία είναι πάντα διπλή. Κουράγιο. Η αρρώστεια ξεκινάει από τό κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αμέθυστε

σημείωσα παρα πολλα απο αυτα που έγραψες - πιστευω ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον!

***********************************

"Όλα αυτά είναι πρωτόγονα αλλά έτσι ζούμε."
"Δέν πρέπει νά κάνεις διαλογο μέ τούς λογισμούς σου".
"Οι πιό ελέυθερες σεξουαλικά εποχές ήταν οι μεσαιωνικές, οι οποίες όμως είχαν καί τούς περισσότερους Αγίους".
"Καί η ελευθερία είναι πάντα διπλή. Κουράγιο. Η αρρώστεια ξεκινάει από τό κεφάλι."
*********************************

Ομως να 'δωσω' καναδυο διευκρινισεις!

Στο θεμα το σεξουαλικο, δεν τα έβαλα με τις γυναικες γιατι χάλασαν.
Πιο πανω εχω αναφερει για τις 'χοντραδες' των αντρων.
Ουτε θελω να περασει το μήνυμα: "Παει, χαλασε η κοινωνια, μονο εγω απέμενα σωστος".

Το μονο που με ενδιαφερει ειναι το πως αντιμετωπίζει η χριστιανικη κοινωνια, η Εκκλησια, το ζητημα αυτο!

Δηλ ισως ρωτήσει τότε κανεις για το ζουμι της υποθεσης - ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ πραγματικα!
Γιατι μιλησα για 'προγαμιαιο' σεξ;
Αφου γνωριζω οτι ειναι αμαρτία;

***********************************

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ:
Διοτι εχω ακουσει πολλους, διαφόρων ηλικιων, απο πιτσιρίκια μεχρι και ωριμους μεσήλικες, να λενε:

"Εγω, αυτα που λεει η Εκκλησια, δεν μπορω να τα τηρήσω! Σιγα μην κατσω χωρις σεξ μεχρι να παντρευτω! Θα τρελαθω! Δεν γινεται αυτο! Ειναι ανθρωπινως αδύνατο! Όποτε το προσπαθησα, πανω απο ένα μηνα (π.χ.) δεν άντεξα...και θα αντέξω μεχρι να την βρω και να παντρευτω στα 35;...ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΩ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ...εγω ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΙ! Τουλαχιστον θα ειμαι ειλικρινης! Θα ζησω την ζωή μου...και εαν και εφόσον παντρευτω...μετα επιστρεφω! Εξαλλου, η εξομολογηση γιατι υπάρχει;"!

***********************************

Να γιατι Αμέθυστε "γέγραφα ο γέγραφα". Εδω ητανε η κεντρικη κατάληξη. Εδω ειναι η 'συνισταμένη της σκεψεως μου'.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΗΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ γιατι οι ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ μας ειναι τις Κυριακες άδειες απο νεολαια;
Ειναι γεμάτη απο υπερήλικες;

Σεβαστή η Τρίτη Ηλικια αλλα με πιανει παντα ενα σφίξιμο στην καρδια, οταν μπαινω το πρωί στην Εκκλησια και βλεπω δεξια ασπρομάλληδες και δεξια μαυροφορουσες!
Ολοι πανω των 70!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ;
Αραγε ειναι τοσο κακοί άνθρωποι;
ή μήπως καπου υπαρχει ΜΠΕΡΔΕΜΑ;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Kαλημέρα Μυρμιδόνα. Αυτό πού περιγράφεις είναι θρησκεία δέν είναι εκκλησία. Είναι ένα ίδρυμα πού διαθέτει καταστατικούς κανόνες, ενώ τα μέλη τής εκκλησίας είναι μόνον αυτοί τούς οποίους έχει καλέσει ο Κύριος.
Ο λογισμός κατευθύνει τόν άνθρωπο νά χρησιμοποιήσει τόν άλλον σάν αντικείμενο ικανοποιήσεως αναγκών. Τά παραδείγματα πού ανέφερες δέν ανήκουν σέ ανθρώπους. Εμείς μιλάμε πάντοτε γιά τίς δυνατότητες τών ανθρώπων. Οί περισσότεροι σήμερα είναι κατοικίδια. Μόνον η παρουσία τών χριστιανών μπορεί νά γεννήση τήν επιθυμία να γίνει κάποιος άνθρωπος. Κανένας δέν γεννιέται άνθρωπος. Γίνεται. Ούτε χριστιανός.

Ανώνυμος είπε...

"Μυρμιδόνα η κοινωνική συνοχή είναι συνοχή. πχ. το Βατοπαίδι κατέστρεψε τήν κοινωνική συνοχή, το παλαιό κατέστρεψε με τό σχίσμα, τήν κοινωνική συνοχή".
................
Εγραψε τα παραπάνω ο Αμέθυστος και θέλω ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ να τον ρωτήσω:Γιατί κατέστρεψε το παλαιό την κοινωνική συνοχή και όχι η ΒΙΑΙΗ και ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ και με ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ, εφαρμογή του νέου, τη στιγμή που η αχανής ρωσία ακολουθεί το πάτριο, οι ρώσοι της Διασποράς το ίδιο, το Άγιο Ορος, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η Σερβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία σε μεγάλο μέρος;
Γιατί να δεχτώ το δικό σου ορισμό περί σχίσματος;
Νομίζω το θέτεις εξαιρετικά αυθαίρετα φίλε μου και ευλογείς τα γένεια σου επειδή δε βλέπεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΑΠΑΘΩΣ, αλλά κρίνεις το θέμα, ξεκινώντας απο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΔΑΣΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Μυρμιδόνα, τα χριστιανικά ιστολόγια που ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, φιλοξενούν ύβρεις γεμάτες ΦΑΡΙΣΑΙΚΟ ΜΙΣΟΣ για τον ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΆΝΘΡΩΠΟ, είναι πολύ καλή εικόνα, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΣΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και ΈΤΡΕΞΑΝ Ή ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, Ή ΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,

γραφεις: "ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΣΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και ΈΤΡΕΞΑΝ Ή ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, Ή ΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ... ".

Εχεις πολυ δίκαιο και μου θυμιζεις την φραση που ειπε ο μεγαλος Γκάντι:

"Δεν υπαρχει πιο ωραιο και σωστο και σοφό βιβλιο απο την Αγία Γραφή των Χριστιανών. Τι; Γιατι τοτε δεν γινομαι χριστιανος; Μα διοτι γνωρισα τους...χριστιανους"!

Γνωρισε πως συμπεριφερονται οι αποκαλουμενοι ως χριστιανοι και ο ανθρωπος ετρεξε μακρια!

***********************************

Ειμαι σιγουρος γιαυτο που θα γραψω.
Ο αντρας ειναι πιο κακός απο την γυναικα.
Η κακία της γυναικας καμιά φορα εχει να κανει με την 6η αίσθηση, με το μπερδεμα των αισθησεων.
Νομιζει οτι ειναι και η πιο όμορφη, και αν δεν της το δειξεις αυτο, τοτε μπορει να 'στάξει δηλητηριο'.
Αν ομως την παρεις με το μαλακό, ισως σε καταλαβει!

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ "ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ"!

Μιλαμε για τετοια Σκληροκαρδια!

Πωπω! Τωρα καταλαβα αυτο που λενε τα θεολογικα βιβλια για την Σκληροκαρδία των Φαρισαίων!
Που ενω βλέπανε τα θαύματα που έκανε ο Κύριος...τον σταυρώσανε!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΚΙΑ ΨΥΧΗΣ και ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΟΥ!

Ετσι, π.χ. δεν μπα να τον εξηγεις τον ντοκτόρε, οτι δεν ειναι σωστο να φιλοξενεις ανθρώπους που υβριζουνε μια γυναικα, η οποια στο κατω κατω δεν εχει κανει κατι κακό - εκεινος ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥ!

Λιγο η σκληρανση της καρδιας..
Λιγο το περασμενο της ηλικιας..
Λιγο ο εγωισμος οτι σαν και μενα κανενας....
Λίγο η "Φάτα μοργκάνα", που ζει, ο ψευτικος κοσμος δηλ, η "νιρβάνα"...

..φταίω εγω να υποθεσω οτι η στέρηση σεξουαλικης ηδονης τους βγαινει τους 'θεολογουντες' σε σκληροκαρδία;

Ε, αν ειναι ετσι βρε παλληκαρια, αν ειναι οι θεολογουντες να γινονται τοσο ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΙ...ε τότε, πηξηξτε καμια φορα! Να πηδάτε που και που - ισως η αποσυσσώρευση του σπερματος να ξεμπλοκάρει τον εγκέφαλο!

Ειναι φοβερη αυτη η σκληροκαρδια των αντρων! Ειναι να τρομαζεις! Ουτε ο διαβολος 'δεν ειναι' τοσο σκληροκαρδος!

Αλλα να μου πεις...αν δεις την ανθρωπινη Ιστορια:
πόλεμοι, βιασμοί, φυλακές, βασανιστήρια, στρατόπεδα συγκεντρώσεως -

-όλα απο τους άντρες εγιναν!

Πωπω...ο Κάιν να σκοτώνει μονιμως τον Άβελ! Να τον βασανιζει!
και απο πανω...να ηδονίζεται!

Και μετα σου λενε οι μοντερνοι θεολογοι οτι δεν υπήρχε Πτωσις!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αμέθυστε,

γραφεις: "Αυτό πού περιγράφεις είναι θρησκεία δέν είναι εκκλησία. Είναι ένα ίδρυμα"

Αμέθυστε, δεδομένου οτι, αυτο ακριβως που περιέγραψα πιο πανω, ετσι ακριβως ζει το 95% του ελληνικου λαου -

- και αν αναλογιστεις οτι και λιγα ειπα -

τότε φανταζεσαι για τι ΝΕΚΡΟ ΙΔΡΥΜΑ μιλαμε οταν κανουμε λογο για την Ορθοδοξη "Εκκλησια";

**********************************

Και σαν να μην φτανουνε ολα τα ανω, τι στοιχημα πας Αμέθυστε, οτι αυτον τον ομορφο διαλογο που κανουμε εδω ολοι οι αναγνωστες σου...
..αν τα πεις αυτα σε μοντερνους ανθρωπους και φεμινιστές...οχι μονο δεν θα κατσουνε να ακουσουνε, οχι μονο δεν θα προβληματιστουνε, αλλα θα σκασουνε στα γέλια;!

Και μετα βεβαια, θα περασουνε στην αντεπιθεση!
Θα πει ο καθενας το 'μακρύ του και το κοντο του' - και στο τελος θα αποχωρησουνε απο την συζήτηση, διοτι πρεπει να πανε να ετοιμαστουνε για το βραδυ - εχουνε κλεισει τραπεζι στα μπουζουκια!

*********************************
Αμέθυστε,

η κατασταση ειναι τραγική!
Καποτε μου εγραψες: Φρικιαστικη!

Το ξαναγραφω:
Και δεν βλεπω φως στο τούνελ!

(που χάθηκε ο φιλος μας ο Κ.Τ., που το ειχε σχολιασει αυτο; :) )

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑ
ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.
ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.
ΤΑ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ!

amethystos είπε...

Μυρμιδόνα με τον λόγο σου: Άντε τώρα να τα πείς όλα αυτά στον κόσμο. ΜΑΤΑΙΩΝΕΣΑΙ. Ματαιώνεις τη θέληση σου. Αυτή είναι ή υποδούλωση στο κοσμικό φρόνημα. Αυτός ο κόσμος βρίσκεται μέσα σου. Πρέπει να επιλέξεις.

amethystos είπε...

Το σχίσμα, την εποχή της μεγαλύτερης καταστροφής του Ελληνισμού ήταν το τελειωτικό χρύπημα. Ο εμφύλιος απλώς έθαψε το πτώμα. Χωρίστηκαν δύο οντότητες οι οποίες δεν διαφέρουν δογματικά, ούτε πρακτικά. Χώρισαν το τίποτα. Ίσως είναι δύσκολο να καταλάβουμε τί θα πεί συνοχή! Οι Ρώσοι έχουν άλλη ιστορία απο εμάς. Ο καρπός δείχνει το δέντρο. Σήμερα οι παλαιοημερολογίτες είναι παραδείγματα προς αποφυγήν. Κανείς δέν μπορεί να σκεφτεί τις επόμενες γενιές: Πάταξον μέν άκουσον δέ. Τη θυσία για την Πατρίδα για να μήν χαθούν οι άγραφοι νόμοι. Καταστροφές οι οποίες στηρίζονται σε αλήθειες τύπου: Ο ήλιος ανατέλει απο την Ανατολή και δύει στη Δύση. Δυστυχία μας.

Ανώνυμος είπε...

"τη στιγμή που η αχανής ρωσία ακολουθεί το πάτριο, οι ρώσοι της Διασποράς το ίδιο, το Άγιο Ορος, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η Σερβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία σε μεγάλο μέρος;
Γιατί να δεχτώ το δικό σου ορισμό περί σχίσματος;"

- Εμ βέβαια! Να δεχτείς ότι λένε οι Παλαιοημερολογίτες!
Η αχανής Ρωσία, το Άγιο Όρος, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία σε μεγάλο μέρος που ακολουθούν το πάτριο βρίσκονται σε κοινωνία με τους νεοημερολογίτες ή όχι όπως κάνουν οι παλαιοημερολογίτες της Ελλάδος; Και η διακοπή της κοινωνίας γίνεται λόγω του ημερολογίου ή λόγω του Οικουμενισμού; Η Εκκλησία που ακολουθεί το νέο ημερολόγιο βρίσκεται σε αποστασία αλλά και οι του παλαιού ημερολογίου κρύβονται πίσω από τα παραπτώματα των κληρικών του νέου ενώ παράλληλα κρύβουν ή μικραίνουν τα δικά τους με κοινό σημείο αναφοράς το ημερολόγιο!
Όταν στο μόνο που ακολουθούμε τους Πατέρες είναι το ημερολόγιο πάρε το αυγό και κούρευτο! Και κάτι που να έχει σχέση με την ανάρτηση, η αγάπη ΟΥ ζητεί τα εαυτής! ΄Όμως εμείς, που θεωρούμαστε αγωνιζόμενοι χριστιανοί, είτε στο νέο είτε στο παλαιό ημερολόγιο, κοιτάμε το συμφέρον μας, τι να πάρουμε από τους άλλους, η "αγάπη" μας εκτείνεται μέχρι να πάρουμε κάτι ή να γίνει κάτι που θέλουμε. Αν δεν γίνουν όπως τα θέλουμε, χάνεται και η "αγάπη", δηλαδή σχέση χρήσης πάλι και στα λεγόμενα πνευματικά θέματα. Έλεγχος της "αγάπης" μας αυτής είναι η ψεύτικη αγάπη των Οικουμενιστών, όλοι μιλούν για αγάπη γιατί αυτή απουσιάζει περισσότερο σήμερα στο κόσμο! Η ψεύτικη αγάπη των αιρετικών ελέγχει την ανύπαρκτη αγάπη των Χριστιανών! Γιατί εάν οι Χριστιανοί είχαν αληθινή αγάπη, θα μπορούσε ποτέ να σταθεί δίπλα της η ψεύτικη;

Νικήτας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

γραφεις:
"Αυτή είναι ή υποδούλωση στο κοσμικό φρόνημα...Πρέπει να επιλέξεις."

Αχ Αδερφέ!
Ωστε να επιλέξω, ε;

Και το έχεις εύκολο αυτό Αμέθυστε;

Το εχεις εύκολο αδερφε, να σταυρώσω μια για πάντα τον εαυτό μου;

Το έχεις εύκολο να 'αρατω τον σταυρο μου' και να ανέβω 'τον δρομο για το Γολγοθα";

Εδω ο Κύριος μας, και μπροστα σε αυτο το ενδεχόμενο "ο ιδρώτας μετατράπηκε σε αιμα"!

Πως να το καταφερω αυτό Αμέθυστε...να επιλέξω;

Πως να το καμω τουτο;

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Νικήτα,

συμφωνώ απόλυτα με αυτό που εγραψες:

"Η ψεύτικη αγάπη των αιρετικών ελέγχει την ανύπαρκτη αγάπη των Χριστιανών!"

Χαίρομαι που προστέθηκε ακομα ενας 'υποψιασμένος' χριστιανος στην παρρεα μας!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

@ Μυρμιδόνας 4/1/11 7:44 μμ
Φίλε Μυρμιδόνα όπως λέει καί η σημερινή ανάρτηση τού Puer Aeternus, ο άνθρωπος έχει δύο κέντρα, τό μυαλό του καί τήν καρδιά του. Γιά νά αρχίσει ο,τιδήποτε ο άνθρωπος πρέπει νά ξεχωρίσει, νά διακρίνει αυτά τά δύο κέντρα. Καί μετά έχει ο Θεός.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Γράψε, αμέθυστε, απλούστερα τις οδηγίες προς άλλους. Κέντρο της ζωής είναι η καρδιά. Χωρίς καρδιά ζωή δεν υπάρχει. Χωρίς εγκέφαλο, αλλά με καρδιά, υπάρχει. Άλλο ότι τους "καθαρίζουμε".

Αν μπορέσει να καταλάβει ότι με την καρδιά σκεφτόμαστε και με την καρδιά αισθανόμαστε, δηλαδή με την καρδιά υπάρχουμε, τότε θα αρχίσει να καθαρίζει ο νούς του. Και τότε θα καταλάβει το πρώτο θαύμα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κυπριανε,

γραφεται:

"Και τότε θα καταλάβει το πρώτο θαύμα."

Και ποιο ειναι αυτο το "πρώτο θαυμα";

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Για να μην δημιουργηθουνε παρεξηγησεις οτι ειμαι υπέρ το προγαμιαίου σεξ - σφυρίζοντας αδιαφορα και εισαγοντας νεα 'θρησκεια' (ο κύριος Κυπριανος με κατηγορει για Νικολαιτισμο), σας κανω κόπυ το παρακάτω άρθρο απο τον ΟΟΔΕ, με το οποιο συμφωνω!
(http://www.oodegr.com/oode/epistimi/ithika/progamiaies_3.htm)

Ιδου το κειμενο:

Το προγαμιαίο σεξ «υποσκάπτει» την ποιότητα του έγγαμου βίου. Η επιστήμη επιβεβαιώνει πανηγυρικά την Εκκλησιαστική ηθική!

Ο Δημιουργός τού ανθρώπου γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας, το καλό τού πλάσματός Του, και οι δικές Του ηθικές αρχές, δεν δόθηκαν για να μας ταλαιπωρούν, ούτε για να μας βάλουν σε "καλούπια". Αλλά δόθηκαν ως οδηγίες ποιοτικότερης ζωής, και πνευματικής ανόδου, ώστε να μπορέσουμε να Τον προσεγγίσουμε. Και τώρα πλέον, μετά από αιώνες αθεϊστικής αμφισβήτησης και επίκρισης προς τις Χριστιανικές ηθικές αρχές, έρχεται η Επιστήμη, για να επιβεβαιώσει για μια φορά ακόμα, αυτό που η Εκκλησία προτείνει και διδάσκει επί χιλιάδες χρόνια!

Νέα Υόρκη: Τα ζευγάρια που δεν έχουν ερωτική επαφή πριν το γάμο, έχουν τελικά μια πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση, αλλά και καλύτερη σεξουαλική επαφή μετέπειτα, σύμφωνα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Family Psychology.

Οι ερευνητές της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντιν Μπάσμπι, μελέτησαν περισσότερα από 2.000 παντρεμένα άτομα σχετικά με την ποιότητα των σχέσεων με τον/την σύντροφό τους στο πλαίσιο του γάμου τους, σε συνάρτηση με το πότε ξεκίνησαν να κάνουν σεξ μαζί του/της.

Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν όφελος από την τακτική της καθυστέρησης, όσον αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις. Σε σχέση με όσους προτιμούν να προχωρούν αμέσως ή πολύ γρήγορα -και πάντως πριν το γάμο- σε σεξουαλική επαφή με το έτερον ήμισυ τους, όσα ζευγάρια περίμεναν μέχρι να παντρευτούν, για να κάνουν σεξ με τον/την αγαπημένο/η τους, ανέφεραν ότι στη συνέχεια ο γάμος και η σχέση τους ήταν κατά 22% πιο σταθερή.

Επίσης, τα ίδια άτομα, που επέλεξαν να μη βιαστούν στο θέμα του σεξ, ανέφεραν κατά μέσο όρο αυξημένα σε ποσοστό 20% επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους, 12% καλύτερη επικοινωνία, αλλά και 15% καλύτερη ποιότητα σεξ.

Όσον αφορά τα ζευγάρια που είχαν μεν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, αλλά αφού πρώτα είχαν αφήσει να περάσει αρκετός καιρός στη σχέση τους, η έρευνα έδειξε ότι υπήρχαν και πάλι οφέλη, αλλά τα μισά περίπου σε σχέση με όσους περίμεναν να παντρευτούν πρώτα, πριν κάνουν σεξ.

Η αξία της σεξουαλικής αυτοσυγκράτησης για την κατοπινή σταθερότητα και ποιότητα της σχέσης και του γάμου, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία τους, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και την χρονική διάρκεια της σχέσης πριν το γάμο.

«Υπάρχουν περισσότερα σε μια σχέση από το σεξ, αλλά βρήκαμε ότι όσοι περιμένουν περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένοι από τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή έχουν μάθει να μιλάνε μεταξύ τους και να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν», δήλωσε ο Δρ Μπάσμπι.

-----------------------------------

Ευλογημένος οποιος μπορέσει και τηρήσει τα παραπάνω!

Μυρμιδόνας

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΝΑ Μ Η Ν ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ Α Ι Ω Ν Ε Σ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΥΡΜΙΔΟΝΑ.
ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΩ...
ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΥΡΜΙΔΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
ΦΙΛΑΑΑΑΑΚΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Νασαι καλα Σαλή μου!

Εδω ειναι που κολλαει αυτο που ο κύριος Κυπριανος με ειρωνεύτηκε πιο πανω, οταν εγραψα:

Οτι ο ΘΕός θα βγαλει καλό απο το κακό!

*********************************

Απο μονοι μας ποτέ δεν θα βάζαμε μυαλο!

Ετσι το ριξαμε στην ασωτια, στην πορνεια, στο κλάμπ και στο ποτάκι...και ειδαμε τι 'θερίσαμε'!

Απογοητευση, πονο, καταθλιψη, πικρα, χωρισμους, τσακωμους, διαζυγια, και παει λεγοντας!

Επειδή ακριβως το ΚΑΚΟ δεν πηγαινε άλλο, παρα πολλοι συναθρωποι μας, επιτελους στράφηκαν παλι στον Θεό!
Στην Εκκλησια!

Το λεει καπου και ο π. Σμέμαν, αλλα δεν θυμαμαι τωρα σε ποιο βιβλιο του:

"Παρα πολλοι χριστιανοι, μεσω της 'απογοητευσης' που θα νιωσουνε απο την ασωτη ζωη τους..θα επιστρεψουνε πιο ευκολα στην Ορθοδοξη Εκκλησια..με μετανοια..." - απο ότι αν τους εκανες το καλυτερο κήρυγμα!

Αλλα αυτο ακριβως δεν εκανε και ο Ασωτος υιος;

Απογοητεύθηκε απο την αμαρτία και με μεγαλυτερη λαχτάρα πεθύμησε το σπιτι του πατέρα του!

Δόξα στον Αγιο Θεό - που δεν κραταει κακία στον αμαρτωλο άνθρωπο!
Και τον περιμενει πότε να επιστρεψει!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την αναδημοσίευση του «ρεπορτάζ» από τον ΟΟΔΕ, ας μην είμαστε πολύ εύκολοι να πιστεύουμε ότι «επιστημονικό» μας βολεύει. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη ήταν η έρευνα, όμως ας μη μας διαφεύγει ότι την διαξήγαγε το Brigham Young University, το οποίο ΑΝΗΚΕΙ στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού των αγίων των εσχάτων ημερών (ή όπως αλλιώς μεταφράζεται αυτό), δηλαδή σε μια (από τις πολλές) φονταμενταλιστική θρησκευτική ομάδα των ΗΠΑ.

βλ. http://news.byu.edu/archive10-dec-benefits.aspx
και http://www.sltrib.com/sltrib/home/50917790-76/relationship-sex-byu-busby.html.csp
απ' όπου : In supporting [this] view, the study is in line with The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, which teaches abstinence before marriage and owns BYU. Busby said the church exerted no influence on his findings.

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΚΥΡΙΩ,

ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜἊΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΖΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΔΗΘΕΝ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ, ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΜΕ "ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ".

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ Ο ΑΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

ΚΑΙ ΓΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΕ ΤΟ πούρο ΜΙΣΟΣ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

ΠΩΣ, ΤΩΡΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ Μ Ι Σ Ω Ν Τ Α Σ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΕΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε,
σωστα αναρωτιέσαι:

"ΠΩΣ, ΤΩΡΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ Μ Ι Σ Ω Ν Τ Α Σ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΕΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ."

Ειναι όντως να απορεις!
Το να ειναι ενας ανθρωπος αμαρτωλος, παει στο καλο, αυτο το καταλαβαινεις.
Ανθρωπινο ειναι.

Αλλα να εισαι αμαρτωλος, να εχεις ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΡΔΙΑ, να εισαι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ, να μην παραδεχεσαι ποτέ το παραμικρό ΛΑΘΟΣ σου...

...και απο πανω να νομιζεις οτι εισαι πολυ καλος χριστιανος...

αυτο πραγματικά ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα ΜΥΣΤΗΡΙΑ του ΣΚΟΤΟΥΣ - που υπαρχουνε στο Σύμπαν όλο!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε ΝΛ

ενω όλοι οι μοντέρνοι Διανοούμενοι, και οι σπουδαγμένοι στην Νεα Εποχή του Αντιχρίστου (απο το 2.000 και μετα τα ρολόγια μετρανε 'αντιστροφα') -

- οπως και εσυ φίλε μου ΝΛ, μοντέρνος επιστήμονας δεν εισαι; -

απο το πρωί εως το βραδυ μας εχουνε ζαλισει - αντε να μην γραψω τι, διοτι δεν θελω να υβριζω - οτι:

'Αυτο το λεει η Επιστήμη! Εκεινο το απέδειξε η Επιστήμη! Αφου ετσι το λεει η Επιστήμη, άρα ετσι και ειναι! Η επιστήμη εχει δικαιο..ποια Θεολογια μου λες εσυ τωρα;"....

..........................
Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ μιας επιστημονικης έρευνας..

...και να μην πιστεύουμε εύκολα τι μας λεει η Επιστήμη -

- γράφει χαρακτηριστικα ο φίλος μου ΝΛ:

"ας μην είμαστε πολύ εύκολοι να πιστεύουμε ότι «επιστημονικό» μας βολεύει. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη ήταν η έρευνα" -

...ειναι τότε ακριβως οταν δεν τους συμφέρει!

*********************************

Αγαπητέ ΝΛ

την επιστήμη περιμενα εγω για να επιβεβαιωσω την ΑΛΗΘΕΙΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ!
Μιλαω γενικα: καθε ενας που πιστευει, εχει 'βιωματικες εμπειρίες'...και δεν πιστεύει χαριν της επιστημονικης έρευνας!

ΑΛλα εγινα ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ!

ΣΤην ηλικια μου..και με αυτα που περασα τοσα χρονια μεσα στο ΣΚΟΤΟΣ - επρεπε να το περιμενα:

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ειπαμε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ!

ΜΙα φορα ειπα να γραψω κατι που λεει η επιστημη - και 'πεσανε' πανω μου ολοι οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (και σε αλλα site)...να με 'φανε ζωντανο', διοτι ειμαι ευκολοπιστος σε επιστημονικα πορίσματα!

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ!

Να μου το θυμάστε αυτό!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ακουστε να δειτε, σε τι ατοπημα επεσε ο φίλος μου ο Νλ!

Με συμβουλευει να μην ειμαι ευκολοπιστος σε 'επιστημονικα πορισματα' , ειδικα αν προερχονται απο "παν/μια φονταμενταλιστων" των ΗΠΑ!

Γράφει χαρακτηριστικα:

"την διαξήγαγε το Brigham Young University, το οποίο ΑΝΗΚΕΙ... φονταμενταλιστική θρησκευτική ομάδα των ΗΠΑ."
*********************************

Και ρωτάω τωρα εγω:
Ο επιστήμονας παύει δηλ να ειναι επιστημονας;
Δηλ ο επιστήμονας, εστω και θρησκευόμενος, μπορει να μην ειναι αντικειμενικος;
Δηλ ο επιστημονας επηρεάζεται;

ΔΟΞΑ ΣΟΙ!
Ετσι, για να λαμψει η Αληθεια!

*********************************

Καθολου απιθανο ο ΝΛ στην συγκεκριμενη περίπτωση να εχει δικαιο!
Ομως...αν αυτο συμβαινει μια φορα, γιατι να μην συμβει και δευτερη;

Αν αυτο συμβαινει στο Πανμιο των ΗΠΑ - έστω και ακραιων θρησκευόμενων, γιατι να μην συμβει π.χ. και στο Παν/μιο της Αγγλιας - ακραιων Οικονομολογων;

Και στο Παν/μιο της Γερμανιας - ακραίων άθεων;

ΔΗΛ ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ - μας λεει ο φίλος μου ΝΛ - μπορει ενίοτε να μην λεει και την απολυτη αληθεια, αλλά μονο την αληθεια που τον...συμφερει;
Δηλ μόνο ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;!

Δηλ ο επιστήμονας ΠΙΣΤΕΥΕΙ;!

ΔΟΞΑ ΣΟΙ!
ΕΤσι, για να αποκαλυφθει το ΣΚΟΤΟΣ!

**********************************

Και αν ο επιστήμονας πιστευει (ανεξαρτητα αν πιστευει σε φονταμενταλισμο, σε 12-θεο, στο δολλαριο ή στον αθεισμο, και ο αθεισμος ενα ειδος πιστης ειναι),

αν λοιπον ο Επιστήμονας πιστευει...τοτε γιατι η Επιστημη κοροιδευει τον Χριστιανο που πιστευει στον Θεό;!

********************************

Μου ελεγε χαρακτηριστικα ενας νεαρος φοιτητής - και λυπηθηκα πραγματικα, διοτι ητανε νεος άνθρωπος:

"Εγω σαν επιστήμονας, αν με πληρωσουνε, θα πω αυτην την αποψη. Αν καποιος αλλος με πληρωσει περισσότερο, θα πω εκεινη την αποψη!
Τι; Δεν ειναι σωστο αυτο;
Μα συγγνωμη ρε Μυρμιδόνα..Δηλ εσενα, αν καποιος σου ταξει ενα α' ποσό και εχεις αναγκη τα χρηματα, να ταισεις την οικογενεια σου, δεν θα τα παρεις;"!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βρε βρε...τι ωραιοι ειναι οι αθεοι Επιστημονες!
Κουκλιά!
Ολοι τους! Ενας κι ενας!

ΕΙΠΑΜΕ: ο διαβολος...δεν εχει μπέσα!
Τους εδωσε την ΓΝΩΣΗ του δενδρου - και τους πηρε την ΨΥΧΗ!

Μυρμιδόνας