Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ πρ.ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟ

Ο Θύμιος Παπανικολάου τού Ρεσάλτο μάς κατηγορεί ότι διασπάμε το διπλό μέτωπο τού αγώνα γιά τη σωτηρία τής Ελλάδος καί της Εκκλησίας διότι έχουμε βάλει στό στόχαστρο τόν πρ.Σαράντο μεγάλο αρχηγό τού αγώνα κατηγορώντας τον γιά ηθικό αυτουργό τής δημιουργίας ενός προπλάσματος ιεράς εξετάσεως με τούς οπαδούς του.
Καί όμως εμφανίστηκε μιά ακτίνα κοινού νού όπως θα δούμε παρακάτω : ένα σχόλιο στό κείμενο τού Παπανικολάου αναρτημένο στην Κλασσικοπερίπτωση, το οποίο παρουσιάζουμε ελπίζοντας να μήν πικράνουμε τόν συγγραφέα του καθότι δέν τόν γνωρίζουμε, αναγνωρίζοντας όμως πως δέν θα μπορούσε να σχολιασθεί τελειότερα ο ταραγμένος λίβελλος .

Ο Christos.Kotsaris είπε...
http://common-sense-hq.blogspot.com/

Πριν λίγο καιρό είχα κάνει κάποιο σχόλιο για τον ΑΜΚΑ και το γεγονός πως δεν αποτελεί πραγματικό κίνδυνο, και πως υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα. Η απάντηση του κλασσικοπερίπτωση δε με κάλυψε αλλά δεν απάντησα γιατί δεν έκρινα πως υπήρχε λόγος.

Είμαι της άποψης πως όταν κάποιος αναλαμβάνει να "υπερασπιστεί" τον Χριστιανισμό, θα πρέπει και ο ίδιος να είναι Χριστιανός...

Απαντήστε μου σε κάτι:
Στο μπλογκ σας υπάρχουν "100" αναρτήσεις για τον ΑΜΚΑ και καμία ανάρτηση που να δοξάζει τον Κύριο (εκτός αν δεν την έχω βρει εγώ). Που είναι τα μηνύματα αγάπης και ελπίδας που πρέπει να δίνει ένας Χριστιανός; Που είναι οι συμβουλές που πρέπει να δίνει για μια χριστιανική ζωή; Γιατί ασχολείστε όλη την ώρα με το τι κάνει ο "εχθρός" και δε κοιτάτε ποτέ τι κάνουμε "εμείς";

Και ακόμα περισσότερο, γιατί δημοσιεύετε τέτοια κείμενα σαν αυτό εδώ;

Ο συγγραφέας του κειμένου καλά θα κάνει να καταλάβει πως η Ορθοδοξία δεν είναι ένα ανθρώπινο σύστημα πίστης. Δεν τη στηρίζουμε επειδή μας βολεύει, ούτε είναι στο χέρι μας είτε να την πριονίσουμε είτε να την γιγαντώσουμε. Δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες της.

Δε θα μας πει ο Θύμιος τι είναι η Ορθοδοξία και τι δεν είναι. Μας το έχει πει ο Χριστός 2000 χρόνια πριν. Ο σκοπός της Ορθοδοξίας δεν είναι να αποτελεί συνδετικό ιστό κράτους. Η Ορθοδοξία αποτελεί κοινωνία Χριστιανών. Ο λόγος που την πολεμούν είναι επειδή είναι κοινωνία Χριστιανών, και όχι επειδή "πολεμά την νέα τάξη".

Και πάνω απ'όλα, κανείς Χριστιανός δε πρέπει να δέχεται να μιλά κανείς για την Ορθοδοξία με εντελώς κοσμικούς όρους, και χωρίς να δοξολογεί τον Κύριο. Η Ορθοδοξία δεν είναι κομμουνισμός ή σοσιαλισμός. Δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, και πρέπει να υπάρχει σεβασμός όταν κάποιος αναφέρεται σε αυτήν. Τα ίδια έκαναν και οι Ιουδαίοι της εποχής του Κυρίου, ταύτιζαν την πίστη τους με το κοσμικό κράτος. Μην επαναλαμβάνετε αυτή τη πλάνη.

19/06/2010 7:00 μ.μ.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: