Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΟΣ

Λίγα από τον Μ. Μάρτιν

Θέλοντας και μη, ακόμη και αν δεν είμαστε έτοιμοι, ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε, είμαστε όλοι μπλεγμένοι στην σύγκρουση που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια για την παγκόσμια κυριαρχία. Η σύγκρουση αυτή αφορά την πρώτη εγκατάσταση ενός παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης που υπήρξε ποτέ στην κοινωνία των εθνών. Είναι μια σύγκρουση η οποία θα αναδείξει αυτόν ο οποίος θα κρατά στα χέρια του την διπλή δύναμη της εξουσίας και του ελέγχου πάνω σε κάθε έναν από εμάς σαν άτομα και πάνω σε όλους εμάς μαζί σαν κοινωνία!

Η σύγκρουση αυτή από την στιγμή που ξεκίνησε είναι αδύνατον πλέον να αλλάξει κατεύθυνση ή να σταματήσει! Από την στιγμή που απεφασίσθη, ο κόσμος και ότι περιέχεται μέσα σ’ αυτόν -ο τρόπος ζωής μας σαν άτομα και σαν πολίτες των εθνών, οι οικογένειες μας και οι δουλειές μας, οι εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές και τα χρήματα, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και οι θρησκείες μας και οι τέχνες μας, ακόμη και οι εθνικές μας ταυτότητες- όλα αυτά θα έχουν ριζικά και απόλυτα αλλάξει για πάντα! Κανείς δεν θα αποτελέσει εξαίρεση απ’ αυτή την αλλαγή, καμία πλευρά της ζωής μας δεν θα παραμείνει αναλλοίωτη.

Πολλά χρόνια, τουλάχιστον δέκα, πριν η σύγκρουση αυτή φανερωθεί στον κοσμο, ο άνθρωπος ο οποίος ήταν προορισμένος να γίνει ο πρώτος ανταγωνιστής στην επικείμενη σύγκρουση, ο πιο απρόβλεπτος και για πολλούς ο πλέον ανεπιθύμητος, μίλησε ανοιχτά για όσα είχε δει να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του!

Στο τέλος μιας μακράς περιοδείας στην Αμερική, το 1976, «ένας σκοτεινός Πολωνός Αρχιεπίσκοπος από την Κρακοβία, ονόματι Karol Wojtyla, μπροστά σ’ ένα μεγάλο ακροατήριο, στην Νέα Υόρκη, έκανε μια από τις πιο προφητικές ομιλίες που έχουν ακουστεί ποτέ!

«Είμαστε εμπρός στην μεγαλύτερη ιστορικά σύγκρουση που πέρασε ποτέ της η ανθρωπότης, είπε! Μια δοκιμασία για τα δύο χιλιάδες χρόνια πολιτισμού και χριστιανοσύνης, με όλες τις φοβέρες συνέπειες που θα φέρει στην ανθρωπινή αξιοπρέπεια, στα ατομικά δικαιώματα και στα δικαιώματα των εθνών». Πρόσθεσε όμως στους ανήσυχους ακροατές του, εκείνη τη μέρα του Σεπτεμβρίου, «οι περισσότεροι κύκλοι της Αμερικάνικης κοινωνίας και των χριστιανικών κοινοτήτων δεν μπορούν ακόμη να το συνειδητοποιήσουν ξεκάθαρα»!

Μέχρι τότε ο Karol Wojtyla υπήρξε μια μοναχική και άγνωστη φιγούρα, η οποία όμως σύντομα άλλαξε το πεπρωμένο της, όταν τον Οκτώβριο του 1978, εξήλθε από την Καπέλα Σιξτίνα της Ρώμης σαν ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος, ο 263ος διάδοχος του Απόστολου Πέτρου και ανέλαβε επικεφαλής της πιο μεγάλης και βαθειάς δυνάμεως από τις δυνάμεις οι οποίες συγκρούονταν για την κυριαρχία, και οι οποίες πολύ σύντομα θα έδιναν ένα τέλος στο εθνικό πολίτικο σύστημα διακυβέρνησης το οποίο ίσχυε τα τελευταία χίλια χρόνια!

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του
M. Martin «The Keys of this Blood»
Γραμμένο το 1990!

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: