Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Δημήτριος Τσελεγγίδης: Ανάκληση υπογραφής για το θέμα της διακοπής μνημοσύνου

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτριος Τσελεγγίδης
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΤΟΥ Α.Π.Θ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ7/10/2016
ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ
ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ
e-mail: synaxisorthkm@gmail.com
ΚΟΙ­ΝΟ­ΠΟΙ­Η­ΣΗ:ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Θέμα: «Ἀνάκληση ὑπογραφῆς»

Σεβαστοί καί ἀγαπητοί μου Πατέρες,
Μέ τήν παροῦσα Ἐπιστολή μου δηλώνω ὅτι ἀνακαλῶ τήν ὑπογραφή μου ἀπό την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
Συγκεκριμένα, ἡ ἀνάκληση τῆς ὑπογραφῆς μου ἀφορᾶ τήν παράγραφο, πού ἀναφέρεται στή «Διακοπή μνημοσύνου» (σ. 7-8). Καί τοῦτο, ἐπειδή δέν θέλω νά θεωρηθεῖ ὅτι μέ τά γραφόμενα στήν παράγραφο αὐτή ἐνθαρρύνω, καλύπτω ἤ ὅτι συμφωνῶ μέ ὅσους μεμονωμένα προβαίνουν σέ διακοπή μνημοσύνου τοῦ Ἐπισκόπου τους.
Παρακαλῶ καί γιά τίς δικές σας ἐνέργειες.
Μέ σε­βα­σμό καί τιμή
Δη­μή­τριος Τσε­λεγ­γί­δης

ΑΚΤΙΝΕΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κακόμοιροι! Οι εκβιασμένοι! γύρευε σε τι "μυστικές" πληροφορίες για τον καθένα πατάει ο κ. Βαρθολομαίος και τους ανάγκασε σε αυτά τις ρεζίλικες παλινωδίες με τις οποίες γελάει κάθε σοβαρός άνθρωπος Ορθόδοξος και κάθε πικραμένος.!

χαλαρωσε είπε...

το καταλαβε εστω και την τελευταια στιγμη. Αλλα δεν μπορει να σωσει την κατασταση, διοτι απλα παει σε διαφορετικη ερμηνεια του δεκατουπεμπτου. Αυτην του π. Επιφανιου, που ειναι και η σωστη. Ομως δεν φτανει. Αλλο τα παραπετα και αλλο ο δρομος. Το σχισμα οπως φαινεται θα το κανει ο Ζησης. Εχει πολλους αρτηριοσκληρωτικους αυτη η αγελη.

Ανώνυμος είπε...

@χαλάρωσε
Μην ανησυχείς,καλέ συ. Ούτε ο Ζήσεις πρόκειται να αποτειχιστεί (δεν πρόκειται- σε βεβαιώνω. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος). Δε διαθέτει τα guts που λένε και οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι.Τέλος πάντων, οι άντρες δυο πράματα πρέπει να προσέχουν ΠΟΥ τα βάζουν. Το ένα από αυτά τα δύο: η υπογραφή τους. Το άλλο, δεν θα το ξεστομίσω, για να μη σε...πονηρέψω!:-)

amethystos είπε...

Μιλάνε καί οι παπάδες μέ τίς θεούσες γιά guts.Αλλοίμονό μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Χάλασε ο κόσμος, Αμέθυστε! χάλασε. πάει ο καλός, παλιός καιρός που ψάρωνε ο κόσμος από παπάδες και μπάτσους. Αυτό θα πει πρόοδος μια φορά!

χαλαρωσε είπε...

κοιτα να δεις πασχαλιτσα. Οπως αφησαμε διακριτικα να φανει σε αυτον τον ιστοτοπο ο Τσελεγγιδης δεν μπορει να πολεμησει την αιρεση. Αυτο φαινεται αμα διαβαζει κανεις σχολια που γινονται εδω μεσα καθαρα. Οταν οι αγουρηδηδες, βασιλειαδηδες, ολιγον ματσουκας κ.τ.λ καναν παρτυ παράγοντας ............θεολογια..........οι αντιοικουμενιστες ακομη δεν ειχαν καταλαβει οτι ΤΟ 68 ΗΤΑΝ ΜΑΗΣ. Τελοσ παντων. Η εκπληξη προσωπικα για εμας, και επειδη γνωριζουμε πολυ καλα την κατασταση εκ των εσω, ηταν το γεγονος οτι συνταχθηκε απροκαλυπτα με τον ΕΧΟΝΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΖΗΣΗ. Και εφτασε μετα απο 40 χρονια να υπογραψει κειμενο που λεει.....

Ἐπισημαίνουμε πάντως μὲ ἔμφαση ὅτι πολλοὶ ἐκ τῶν κληρικῶν, μοναχῶν καὶ λαϊκῶν ἔχουν κατασκανδαλισθῆ καὶ εἶναι ἕτοιμοι νὰ διακόψουν τὸ μνημόσυνο τῶν ἐπισκόπων ποὺ θὰ ἐπικυρώσουν τὶς ἀποφάσεις τῆς «Συνόδου» τῆς Κρήτης, σύμφωνα μὲ τοὺς ἱεροὺς κανόνες, τὸν 31ο τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων καὶ τὸν 15ο τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου...

Αν ειναι δυνατον. Ανακαλυψαμε την ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ.
Οπως δεν αντιλαμβανεσαι και πρεπει να σου ειπωθει η αποτειχιση ειναι Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ. Την αιρεση δεν την γνωριζεις διοτι περιεργως, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, και για εσασ ηταν το 68 ΜΑΗΣ. Ειναι σχισμα εν τοισ πραγμασι και αθεολογητος επαναστατικος προλεταριασμος. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Ο ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Η ΜΟΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΒΡΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΟΠΡΟΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΘΑ ΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ Π.Α.Μ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

:0

("με είπε πασχαλίτσα! με είπε πασχαλίτσα! έχει προορατικό!Έχει προορατικό! γνωρίζει ότι τρελαίνομαι για τις πασχαλίτσες!χαλάρωσα τόσο με αυτή την προσφώνηση, που ξέχασα τι κατεβατό επιθυμούσα να τους αντιτάξω -των μυστικών και φανερών πρακτόρων του Μπαρτ...των εχόντων ψευδώνυμο "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Δεν πειράζει. Μίαν άλλην φοράν!)

χαλαρωσε είπε...

Την αιρεση δεν την γνωριζεις διοτι περιεργως, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, και για εσασ ηταν το 68 ΜΑΗΣ

Διορθωνω: Την αιρεση δεν την γνωριζεις διοτι περιεργως, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, και εσεις δεν έχετε καταλαβει οτι το 68 ΗΤΑΝ ΜΑΗΣ.